new york times'ın kekleri
the new york times gazetesi dünkü sayısında şehirdeki en güzel kalıp kekleri anlatan bir yazı yayınlamış.bu da yazı ile ilgili slide show. amerika'daki en meşhur kek fırınının ismi Magnolia Bakery. magnolia bakery'nin ünlü kek tarifi de aşağıda.
kek hamuru için:
kreması için:
1. fırını 175C'ye ısıtın. kağıt kek kalıplarını yağlayın. altlarına yağlı kağt serin(veya tepsiyi yağlayın)
2.keki yapmak için:geniş bir kaba margarini koyun ve mixerle orta hızda karıştırın. şekeri ekleyip 3 dk. daha karıştırın. yumurtaları teker teker (karıştırmaya devam ederek) ekleyin. un, süt ve vanilyayı ekleyip özleşene kadar karıştırın. hamuru kalıplara paylaştırın. 20-25 dk. pişirin. 10dk. soğutun.
3. kreması için:yağı geniş bir kaba koyun. 4 su bardağı şeker, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. şekerin geri kalan kısmını krema dilediğiniz kıvama gelinceye kadar ekleyin. (hepsi gerekmeyebilir) dilerseniz birkaç damla gıda boyası ekleyin. keklerin üzerini kremayla süsleyin.

çok güzel ama biz sizin gibi yapamıyoruz
Posted by: emine | 02/05/2008 at 17:45
muhteşem görünüyor da acaba ben becerebilir miyim :(
Posted by: Gülsünmüftügil | 15/12/2005 at 12:45
gerçekten siteniz mükemmel ve sizi çok çok tebrik ederim.belliki başarılı bir inasansınız başarılarınızın devamını dilerim.
Posted by: ÖZLEM | 09/11/2005 at 13:08
Magnolia Bakery'nin kekini nihayet yapabildim.Gerçekten çok güzel oldu.Yumuşacık bir kek.Çocuğu olanlar hemen denesinler derim.Bence boşuna meşhur olmamış bu kekler.
Posted by: ladido | 18/05/2005 at 22:06
Evet sütü ek olarak koydum çünkü zaten 3 çorba kaşığı kakao koyuyorsun ve biraz koyu kıvamlı olabiliyor.Bu yüzden ekstra süt eklediğinde çok daha yumuşak ve ağızda dağılan kekler elde ediyorsun.
Posted by: duygu | 27/04/2004 at 19:57
selam duygu
tarifini okudum ama birşey soracağım.sütü haticenin verdiği miktara ek olarak mı kullandın.
haticenin kek tarifinde 1 su bardağı süt var. sen
ek olarak1/3 su bardağı daha fazlamı koydun. şimdiden teşekkürler.
hatice sanada selam senin bu sitenden zevk aldığım kadar inan hiç bir siteden zevk almıyorum
günde en az 7-8 defa siteye girip tüm yorumları bile okuyorum.gerçekten tebrik ederim çok teşekkürler böyle güzel bir site için.
Posted by: asya | 19/04/2004 at 13:20
duygu tarif önerilerin için çok teşekkürler. seini tarifin normalinden daha lezzetli görünüyor.
Posted by: hatice | 19/04/2004 at 10:25
Tarifi henuz denedim. Tek kelimeyle mukemmel oldu! Ben sade ve çikolatalı yaptım.Çikolatalısını yapmak için malzemelere 2-3 çorba kaşığı kakao ,1/3 su bardağı süt ve biraz ceviz katın.Fırından çıkıp soğuduktan sonra kürdanla yavaşça ortalarını delin ve deliklerden biraz vişne reçeli akıtın. Üzerine krema yerine başka birşey kullandım.1 su bardağı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı kakaoyu karıştırın.Üzerine 3-4 çorba kaşığı su ekleyin.İyice kraıştırın.Koyu kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz.Kekleri içine batırıp çıkarın ve glazür kurumadan üzerlerine birer fındık tanesi koyun. Ayrıca bu muffin kalıplarını Migros sanal marketten alabilirsiniz.
Posted by: duygu | 18/04/2004 at 13:07
selam,
sayfana bayıldım..ellerine ve emeklerine sağlık..
hakettiğin tüm güzellikler ve başarılar seninle olsun..
Sibel
Posted by: sibel | 07/11/2003 at 14:22
You will LOVE this site: http://www.heidiswanson.com/recipes/
Posted by: Dee | 07/11/2003 at 02:23