anneannemin karışık kızartması
rahmetli anneannem kendisini her ziyaretimizde, sabahları erkenden mutfağa girer ve bizim için iki spesiyalini hazırlamaya başlardı; karışık kızartma ve ıspanak kavurması. annem de cumartesi günü bir yandan sebzeleri kızartıp bir yandan da tarifi yazdırırken "anneannemin karışık kızartması" başlığını kullanmamı tembihliyordu...
malzemeler:
- 3 patates
- 3 patlıcan
- 4 domates
- 10 sivribiber
- 10 sarımsak
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı ( varsa öğütülmüş) karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:
1. sebzelerin hepsini yıkayın. 3 patatesi soyun. yarım parmak kalınlığındaki daireler şeklinde kesin. (bütün sebzeleri aynı şekilde doğramak kaydıyla dilediğiniz doğrama şeklini seçebilirsiniz.)
2. 1,5 su bardağı ayçiçek yağını kızartma tavasına koyup kızdırın. yağ kızınca patatesleri atıp kızartın. patatesler kızarırken 3 patlıcanı alacalı soyup bir parmak kalınlığında kesin. sarımsakları soyun. biberlerin saplarını kesip ikiye bölün. domateslerin kabuklarını soyup, birer parmak kalınlığında dairelere bölün. (her domatesten 3 eşit parça çıkacak şekilde)
3. kızaran patatesleri kevgire veya kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. sırayla patlıcanları, biber ve sarımsakları kızartıp kevgire alın. (süzülenleri servis tabağına alın.) patates ve patlıcanları servis tabağına ayrı ayrı dizin.
4. tavada kalan yağı boşaltın. tavaya domatesleri koyun. domateslerin her iki tarafını da kızartın. tabaktaki sebzelerin üzerine tuz serpin. domatesleri sebzelerin üzerine dizip, bir miktar daha tuz serpin. en son domateslerin üzerine gelecek şekilde karabiber öğütün.


hatta suyun içine şeker de katarsanız kızartmalar daha da lezzetli oluyor.
tavsiye ederim.
Posted by: gülgün | 25/04/2008 at 11:52
yorumlar yazılalı baya olmus dıye cvp yazmayacaktım.sonuncusu bugun yazılmıs. PATLICANLARI ALACA SOYDUKTAN SONRA DILIMLEYIP TUZLU SOGUK SUDA BEKLETIYORUM.YAG KIZINCA SUYUNU SIKMADAN HAVLUYA KOYUYORUM.ORADANDA KIZARTMA TAVASINA.BOYLECE ICINE SUYU CEKIYO,YAG CEKMIYOR.ETRAF YAG OLMASIN DIYEDE TENCERENIN AGZINADA GAZETE KOYUP DIKKATLICE KIZARTIYORUM.insallah yardımcı olmusumdur
Posted by: GÜL | 01/02/2008 at 21:23
Merhaba
Nesrine aynen katılıyorum. patlıcanlar vıcık vıcık yağ oluyor. sorun ne anlayamadım :(
Posted by: ines | 01/02/2008 at 19:35
yemek tariflerinizi çok begendim.arzu ederseniz kızartma çok seven ve yiyemeyen bayanlara bir tarif verebilirim.hoşçakalın
Posted by: deniz | 30/09/2007 at 11:06
Merhabalar,
ben patlicanlari kizartma konusunda hic bir zaman basarili olamadim. koydugum butun yagi cekiyorlar ve bir kizartma icin cok fazla yag harciyorum. sonucta kizartmam cok yagli oluyor. bunun var mi herhangi bir usulu bayanlar? neyi yanlis yapiyorum ben :)
herkese sevgiler
Posted by: Nesrin | 26/05/2007 at 14:03
Merhabalar,ben kızartmayı biraz farklı yapıyorum.Patlıcan ve kabakları yuvarlak şekilde ince ince doğrayıp una buluyorum ve öyle kızartıyorum.Özellikle kabaklar harika oluyor ve çok yağlı olmuyor.Herkese sevgiler..
Posted by: Dilara | 04/05/2007 at 15:40
merhaba arkadaslar,karnim cok acikdigi icin yapacak ve yiyecek biseyler ariyorum.bence kizartmadan sikayet edenler ve rejim yapanlar icin yeni bir yol denemenizi tavsiye ediyorum.firini yuksek derecede isitiyorsunuz.(usa sitilindeki firinim oldugu icin broil isitmayi kastediyorum-yani ustten)ayni sebzeleri istediginiz bicimde dogradikdan sonra firin tepsisine diziyorsunuz.uzerine 1-2 kasik zeytinyagi ve tuz ilave edip firina atiyorsunuz.dikkatli olun cok kisa suruyor.ve de cok saglikli.hatta ben ararsira yapip dondurucuya atiyorum.yemeklerin yanina aparatif cok guzel oluyo.denemenizi tavsiye ederim.uzerine domates sosunuda yapabilirsiniz.(hamile olman zorlugu-hemen gidip yapacagim cok acikdim)
sevgiyle kalin ellerinize saglik
ozlem
Posted by: ozlem | 12/02/2007 at 20:27
anneannenize allahtan rahmet diliyorum huzur içinde yatsın inşallah. inanın benimde en sevdiğim yemeklerden biridir bu kızartma ama yağı dolayısıylada kilo yapıyor allahtan ne kadar yesemde kilo alan bi bünyem yok.elinize sağlık
Posted by: gizem | 07/02/2007 at 13:46
ben de yesime katiliyorum.. bu fotolara bakinca istah aciliyor, tarifler okuyunca cok yapilasi geliyor (sitenin en iyi taraflarindan biri bence haticenin ozenli ve detayli tarifleri, soru isareti birakmadan yaziyor olman isi cok kolaylastiriyor) dolayisi ile surekli bir yemek durumu sozkonusu.. hatice sen ve ailen nasi hallediyorsunuz kilo durumunu?
Posted by: burcak | 02/06/2006 at 17:07
ya mukemmel hersey) ben rejim yapamiyorum) burayi okuyorum surekli ve her okudugumda kalkip bisey yiyorum, goruntuleri cok guzel, ben buradakiler gibi becerikli degilim ama deneyecegim bisey, 3 ay once falan kesfettim burayi ve Hatice ailen de seninle gurur duyar sanirim hem universite mezunu hem de cok iyi bir ev hanimi olabilirsin, sana mail atmistim Kanada dan, dilerim hepiniz saglikli ve lezzetli gunler gecirirsiniz.
Posted by: yesim | 16/03/2005 at 08:23
Yaben bu siteye bayılıyorum hepsi birbirinden güzel tarifler var teşekkür ederim canım ya
Posted by: derya | 14/03/2005 at 14:31
kızartmaya havuç da ekleyebilirsin.üstüne sarımsaklı ya da sadece tuzlu yoğutta güzel oluyor.
Posted by: yasemin | 09/10/2004 at 09:34
Nurten, anneannemin tarifleri bölümünü düşüneceğim. annem birkaç tarif daha hatırlıyorsa belki böyle bir bölüm açabilirim. ıspanak kavurmasını da yakında yapıp yazacağım...
Posted by: hatice | 14/04/2004 at 09:04
Sevgili Hatice, Her zamanki gibi tariflerini her gün büyük bir keyifle ve merakla takip ediyorum. Sana bir önerim olacak; Annemin Tarifler, Ayşe’nin Tarifleri, Ayşe’nin Tarifleri, Teyzem Leyla Eren’in Tarifler köşene Anneannemin Tarifleri bölümünü de ekleyebilirsen çok hoş olacağı kanısındayım.
Anneannenin ıspanak kavurması tarifini yazabilir misin ve annenin, teyzenin ve anneannenin tariflerine daha çok yer vermeni rica ederim.
Sana başarılar ve kolaylıklar dilerim.
Sevgilerimle,
Nurten KOÇ
Posted by: Nurten | 13/04/2004 at 17:30