İçeriğe geç

Pizza__

annemin, bizim yine yetişemediğimiz iftar için hazırladığı pizza. ona göre bu pizzanın tek rakibi sadece meşhur bir pizza firmasıymış. pizzanın malzemelerini dilerseniz yiyecek kişilere göre dizebilirsiniz. annem yarısını erkek kardeşim sevmediği için zeytinsiz, mısırsız yaptı.

malzemeler:

  1. hamur malzemeleri:
    • 1 su bardağından az ılık su
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 20g yaş maya
    • 2,5 su bardağı un
    • 100g tereyağı, oda sıcaklığında
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  2. üst malzemeleri:
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • yarım çay bardağı su
    • 1 parmak sucuk, halka halka doğranmış
    • 1-2 dilim pastırma
    • 100g konserve mantar
    • 100g konserve mısır
    • 5-6 sivribiber, doğranmış
    • 1 domates, kabuğu soyulup halka halka doğranmış
    • 6-7 biberli yeşil zeytin, doğranmış
    • 1-2 siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış
    • 200g kaşar peyniri rendelenmiş

hazırlanması:

1. 1 su bardağından az ılık su ve 1 tatlı kaşığı toz şekerde mayayı eritin. diğer hamur malzemelerini de ekleyip poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. hamuru 32cm (12,5 inch) çapında yağlanmış tepsiye yayın. tepsinin üzerini alimünyum folyola kapatıp mayalanmaya bırakın. -20 dakika- bu arada üst malzemeleri hazırlayın.

2. üst malzemeleri hazırrladıktan sonra salçayı yarım çay bardağı su ile ezin. (dilerseniz ketçap da kullanabilirsiniz.) salçayı fırça ile hamurun üzerine sürün. kaşar peynir hariç tüm malzemeleri hamurun üzerine dizin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. fırından çıkarıp her tarafına kaşar peynir rendesi serpip tekrar fırına koyun. kaşarlar eriyene kadar pişirin.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

96 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
esra
esra
16 yıl önce

bu pizzayı bu aksam denedim süperdi ben biraz farklılık yaparak üzerine biraz zeytinyagı gezdirdim ve birde sevmediim için mısır koymadım

Can Galip Nemutlu
Can Galip Nemutlu
16 yıl önce

Murat Bey, rica etsem sizinle irtibata geçebilirmiyiz?

msn adresim: cgn51@hotmail.com

murat
murat
17 yıl önce

canada da pizza ahçılığı yaptım.. tarif iyi fakat gerçek pizza hamurunu evde tutturmak son derece zor.. kullanılan hamur ince yogun aynı zamanda yumuşak olmalı.. kuru maya kullananlar bu tarıf ıcın bır çay kaşıgı tepeleme kabartma tozuda kullanabılırer fakat hamuru kesip yumak halıne getırdıkten sonra genıçş bır poşette buzdolabında 1 gun bekletmek gerekıyor.. bırde sosa sarımsak katmayı unutmayın bırde sosu pişirmenız lazım .. sorusu olana donebılırım..

nesrin
nesrin
17 yıl önce

sizin tariflerinizi gerçekten çok beyeniyorum..Ben 2,5 yıllık evliyim ve ilk evlendiğimde tarifleriniz bana çok yarımcı oldu, teşekkürler 😉 Ayrıca websiteniz de bir harika. sevgilerimle….

Nesrin

meryem
meryem
17 yıl önce

Bende kendimi müthiş zannediyordum meğer böyle bir tarif varmış. yeni evlendiğimde eşim pizza istemişti 1-2 denemeden sonra tutturmuştum ama bu daha güzel göründü gözüme mutlaka deneyeceğim

filiz
filiz
17 yıl önce

Sevgili hatice sitendeki tarifler mükemmel neredeyse denemediğim tarifin kalmadı ve hepsinde mükemmel sonuçlar elde ediyorum.Bugünde pizzayı denedim ve yine sonuç mükemmeldi evde yaş maya yoktu ben kuru maya kullandım 1,5 çorba kaşığı kullandım çok güzel oldu sana çok tkşler değişik tarifleride bekliyorum hepsi denenecek:)

betül
betül
17 yıl önce

pizza tarifiniz harika görünüyor ilk fırsattta deniyeceğim tşk

ceyda
ceyda
17 yıl önce

slm Hatice!

Çok harika bir pizza tarifi yapınca sonucu mutlaka bildireceğim!:)))

İyiki varsın senden çok şey öğrendim.:))

oya çakır
oya çakır
17 yıl önce

betülcüm gerçi artık mısır kalmamıştır ama derin dondurucuda 6-7 ay saklanıyor.

betül
betül
17 yıl önce

hatice merhaba,
tebrik ederim öncelikle…
dün akşam pizza tarifini denedim, evde yaş maya olmadıgı için instant maya kullandım, ölçüleride 1 bardak una göre ayarladıgım için 1 çaykaşığı kadar instant maya kattım. pizza gayet guzel oldu, ama hamuru biraz fazla kabardı sanırım. mayadan olabilir mi sence? Bir de konserve mısır yerine mısırı haşlayıp tanelerini koydum, bu şekilde hazırladığımız mısırı uzun süre nasıl saklayabiliriz fikrin var mı hiç?
tarifin için teşekkürler, iyi çalışmalar(işe başladıysan tabi:)

nurgül
nurgül
17 yıl önce

Slm bende sizlere italyanlardan aldigim pitza tarifini yazayim.Öncelikle ben herseyi göz karari yaptigim icin miktar veremiyecem.Yalniz 1 kilo undan büyük tepsilerde rahat 4 tepsi cikiyor.ona göre ayarlarsiniz.HAMURU:Önce kac tepsi yapmak istiyorsaniz ona göre kendinizi ayarlayin.ilik süt 20 gr yas maya 1 cay bardagi zeytinyagi tuz bir cay kasigindan az seker.Bunlarin hepsini karistirip kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin.Bu tarif 1 kilo un icin unutmayin.Daha sonra mayasi gelenece bekleyin.Mayasi gelen hamurlari pazilayin 4 e yada 5 e.ÜZERI:Arzuya göre üzerine ne koymak istiyorsanizbalik mantar biber sucuk,sogankendiniz bilirsiniz.SOSU :kabuklari soyulmus domatezleri robotta ezin daha sonra 2 kasik zeytinyagi 2 dis samirsagi ve domatezleri pisirin inmesine yakin icine 1 kasik salca koyun vede kekik.Daha sonra bu sosu sogutun.Merdane ile actiginiz ince hamurun üzerine domatez sosunu dökün.Onun üzerinede rendelenmis bol kasari ve en üstede ne koymak istiyorsaniz mantarli balikli V,B koyun tekrar az sostan dökün kasikla kekik dökün pisirip sicak afiyetle yiyin.Umarim begenirsiniz

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Merhaba Hatice, pizzani dun denedim ve cok guzel oldu, hamurun kivami tam istedigim gibi,daha once hazir pizza unuyla yapiyordum pizzayi ama bu cok daha guzel oldu, sagol bu guzel tarif icin.

nalan
nalan
17 yıl önce

Selam Hatice
Pizza pizza olalı böle güzel olmamıştı
süperrrrrrr

Başarılarının devamını dilerim…

mediha
mediha
18 yıl önce

Merhaba Hatice
Pizzayı dün akşam denedim çok güzel oldu.Pizzada
önemli olan hamurudur. Hamurun kıvamı çok iyiydi. Annene hak veriyorum; ben bu pizzaya rakip tanımıyorum.Çok teşekkürler.

Yasemin
Yasemin
18 yıl önce

selam İlknur hamuru tarife göre yoğurdum unum farklı belki 3 yemek kaşığı daha un ekledim ağzı kapalı kapta(tupperware)ılık bir yerde 20 dk bekletmem yetti sonra çok az yağladığım tepsiye yaydım fısır fısır sesi olan müzikal 1 hamur oldu kolay yayıldı umarım işine yarar kolay gelsin hoşçakal

ilknur
ilknur
18 yıl önce

merhaba yasemin
hamuru nasıl yaptın?benimki fazla kabarmadı ve tepsiyede zzor yaydım.

Yasemin
Yasemin
18 yıl önce

süpper bir pizza dostlar eski pizza tarifimi tarihe gömdü.Önce kabarttım sonra tepsiye yaydım kaşarlar keserken ip gibi uzadı görüntü mükemmeldi tadı da teşekkürler…

ilknur
ilknur
18 yıl önce

Hatice;
ben bu tarifi denedim tadı çok süperdi ama hamuru zor yaydım tepsiye ve biraz ellerime yapışıyordu acaba eksik birşey var mı?cevabını bekliyor olacağım şimdiden teşekkür ederim geçmiş bayramın kutlu olsun 🙂

Hatice
18 yıl önce

Aylin hn, suyun ısısı, mayanın tazeliği gibi etkili olan başka faktörler var. Belki onlardan birinde hata vardır.

aylin emecan
aylin emecan
18 yıl önce

merhaba Hatice,
Ben sitenizi uzun süredir izliyorum ve tariflerinizi çok beğeniyorum.Böyle bir sitede yemek deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için size gerçekten çok teşekkür ederim.Sitenizden denemiş olduğum tarifler genelde çok başarılıydı fakat pizza konusunda aynı gün iki kez hayal kırıklığına uğradık oğlumla birlikte.Sorunumuz hamurun kabarmaması idi.Hamurişlerinde çok deneyimim olmamakla birlikte hamurun mayalanarak(hacminin ikiye katlanması)pişirmeye hazır hale gelmesi gerektiğini biliyorum.Benim hamurum 20 dk sürede kesinlikle mayalanmadı.Tarife harfiyen uydum,hamuru kaloriferin yanında beklettim,hamuru bir keresinde margarinle bir keresinde sıvı yağ ile yoğurdum,maya miktarına uydum ama olmadı.Nerde hata yapmış olabilirim sizce?

NESRİN
NESRİN
18 yıl önce

BENDE KENDİMCE PİZZA YAPIYORUM.Bilinenin yanında sosuna kimyon,kaşar peynirinden önce soğan halkaları katılırsa tadına doyum olmaz.Afiyet olsun.Sevgiler!!

sevgi
sevgi
18 yıl önce

pizza hamurunu döşerken tepsinin dibine margarin sürerseniz açması daha kolay olur.saygılar,kolay gelsin.

Duygu Mtete
Duygu Mtete
18 yıl önce

Merhaba hatice,siteni uzun zamandir ziyaret ediyorum bakarken bile dayanamiyorum hepsi harika anlatis tarzin mukemmel,aradigim herseyi cok rahat bulabiliyorum.Bu pizzayi en yakin zamanda deneyecigim. sevgiler

tugba
tugba
18 yıl önce

sitenizi tesadüfen dün gördüm ve hemen tariflere baktım.1-2 tarif yazıp eve götürdüm.içlerinden ekşili terbiyeli köfte tarifini eve gider gitmez hemen yaptım.çok güzel oldu.yanlız köfteleri cevizden biraz daha küçük demişsiniz sanki biraz büyük oluyo gibi..biraz daha küçük mesela fındık büyüklüğünde yapsak nası olur acaba?

tugba
tugba
18 yıl önce

sitenizi tesadüfen dün gördüm ve hemen tariflere baktım.1-2 tarif yazıp eve götürdüm.içlerinden ekşili terbiyeli köfte tarifini eve gider gitmez hemen yaptım.çok güzel oldu.yanlız köfteleri cevizden biraz daha küçük demişsiniz sanki biraz büyük oluyo gibi..biraz daha küçük mesela fındık büyüklüğünde yapsak nası olur acaba?

Ayşen
Ayşen
18 yıl önce

Nehoş mantarı çiğ olarak kullanabilirsin. Ben kullanıyorum,ince ince dilimliyorum.hamuru sulandırmıyor.

nehoş
nehoş
18 yıl önce

akşam yemeğinde mantarlı pizza yapmayı düşünüyorum. ancak konserve mantar kullanmak istemiyorum, taze mantarı çiğ olarak kullanırsam hamuru sulandırırmı diye tereddüt ediyorum.
deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

eda
eda
18 yıl önce

ingilzcesi yookk muıu

anofta
anofta
18 yıl önce

Pizza tarifiniz ile bu akşam iftarda pizza yedik ve gerçekten güzel olmuştu.Tarifdeki ölçüler ile bize az geleceğini düşünüp biraz un ve süt ilavesinde bulundum.Süt de teyzemden aklımda kalmıştı.Yarıya yarıya sıvı yağ ve tereyağ ve yaş maya ile gerçekten güzel bir sonuç ve bolca övgü aldım 😉

Üst malzeme olarak ise haşlanıp soğanla az süre kavrulmuş ıspanak ve sucuk, hamurun üzerin eise domates , domates salça ve sarmısak karışımlı bir sos kullandım.

anofta
anofta
18 yıl önce

Pizza tarifiniz ile bu akşam iftarda pizza yedik ve gerçekten güzel olmuştu.Tarifedeki ölçüler ile az olacağını düşünüp biraz un ve süt ilavesinde bulundum.Süt de teyzemden aklımda kalmıştı.Yarıya yarıya sıvı yağ ve tereyağ ve yaş maya ile gerçekten güzel bir sonuç ve bolca övgü aldım 😉

esra
esra
18 yıl önce

merhabalar.siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yorum yapmamıştım. arşivden bu tarife bakarken yapılan yorumlarda bir yanlış dikkatimi çekti, yazmadan edemedim.
mısırı ister kendimiz haşlayalım(ki hiç bir etkisi olmaz), ister kendimiz yetiştirelim yinede genetiğiyle oynanmış olacaktır.çünkü genetiğiyle oynananlar tohumlar! dolayısıyla kendimiz yetiştirsek bile kaçış yok. ayrıca kullandığımız mısırözü yağları da aynı derecede zararlı.

gul
gul
18 yıl önce

selamlar ben sitenizi 1 ay kadar once kesfettim ve bayildim,tarifleriniz harika, sizi cok tebrik ederim.ben almanyadan yasiyorum ve burada okadar cok kisiye adresinizi verdimki hepside cok memnunlar,pizza tarifinizi dun aksam yaptim cok guzel oldu , esim bayildi.bende bir tarif vermek istiyorum size ;mantar dolmasi
irice 8 adet mantar ,2 orta boy patates ,1havuc , kup seklinde dogranmis 150 gr.et, 8 adet kasar dilimi.
havuc ve patatesleri kup seklinde dograyip haslayin ,2 kasik sivi yagda kavurdunuz etle karistirip istediniz baharatlardan ekleyin.
ici oyulmus mantarlarin icine karisiimi doldurup ,uzerine kasar dilimi koyun
175 C onceden isitilmis firinda 20 dak.pisirin.afiyet olsun.

Derrya Değerli
Derrya Değerli
18 yıl önce

Acemi bir ahçı olmama karşın senin sayende mutafakta harika işler çıkarmaya başladım Hatice. Siteni iki ay kadar önce tesadüf eseri buldum. Müdavimi oldum desem yeridir. Sadece yemeklerin yapılışını anlatış tarzın değil sitenin tasarımı da beni etkiledi. Artık her gün yeni tarifler denemek için sabırsızlanıyorum doğrusu.

Dün akşam iftar için yapmış olduğum pizza harika oldu. Ailem de çok beğendi. Ben bu pizzaya rakip tanımıyorum:) Sana, annene ve deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim…

NOT: Pizzanın hamurunu iftara yakın bir saatte yapmaya başladığım için mayalanma süresini biraz kısa tutmak zorunda kaldım. Yaş maya kullandım. Hamuru kalorifer peteğinin üzerinde 15 dk KADAR:) beklettim. Hiç kabarmış görünmüyordu ben üzerine malzemesini koyarken. Ancak fırından çıktığında yumuşacık, kabarmış ve enfes kokular saçan bir pizzayla karşılaştım:)

Sevgimle, Derya

rabis
rabis
18 yıl önce

arkadaslar bana acil cevap lazim nolur ! aksama bu pizzayi yapmak istiyorum ama ne yas mayam ne kuru mayam , ancak kabartma tozum var olurmu sizce ???????

zülüş
zülüş
18 yıl önce

merhaba,

siteyle tanışalı daha bir hafta oldu,çok güzel hazırlanmış herşey çok ii düşünülmüş. harika!!! daha yeni evliyim ve bu site sayesinde güzel menüler hazırladım. en son dün pizza yaptım enfes oldu…! allah razı olsun hatice hanım elinize, yüreğinize sağlık.

allaha emanet olun

PAPATYA
PAPATYA
18 yıl önce

Hatice annen haklı,bence rakipsiz bu pizza!:)) harika bir pizza oldu, ölçü de tam geldi. Sos olarak acılı ketçap kullandım. Annene de sana da teşekkürler..

Mete
Mete
18 yıl önce

Bugün sevgilimle geleneğimizi yerine getirip gene pizza sipariş etmek yerine , kendimiz yapmaya karar verdik.
Önce yapabileceğimi düşünmemiştim. Hamur işlerinde pek iyi sayılmam da 🙂
Ama çok güzel oldu.
Ben de yarın bardaktan biraz az zeytin yağı kulladındım hamur için. Üst malzemesi için de kaşar yerine yağı azaltılmış peyaz peynir kulladım. ( Pınar’ın kutudaki light peynirlerini seviyorum. Hem az tuzlu hemde kaşar gibi. ) Daha önce haşlayıp dondurduğum mısırlardan, sarımsak, soğan ,siyah ve yeşil zeytin ile biraz fesleğen ekledim.

Sosu ise herzaman kullandığım şekilde hazırladım. (Bir yemek kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası ve bir tatlı kaşığı kuru nane. İsterseniz karabiber ve kekik ekleyebilisiniz. Ben kekiği üstüne serpmeyi tercih ediyorum.)

Afiyetle yedik. Tarif için çok teşekkürler.
🙂

FİLİZ
FİLİZ
18 yıl önce

tarifinizi bugün aldım akşam yapacağım (Babam için) gerçek yorumu yarın yaparım teşekkürler.

whoknows
whoknows
18 yıl önce

cansu instant maya direk una katılıyor, sıvı malzemeyle eritilmiyor yanii.. üzüldüm pizzanın kötü olmasına. ben mayalı poğaçanın hamuruyla küçük pizzalar yaptım geçen gün. baya da gusel oldu. dr.oetker in küçük yeşil poşetteki mayasını kullanıyorum ben. çok da memnununum. inşaallah bi dahaki denemen başarıyla sonuçlanır. sevgiler..

cansu
cansu
18 yıl önce

dün gece küçük pizza yapmaya çalıştım. daha doğrusu kalkıştım. evde kabartma tozu yoktu bende karbonat koydum hem de bol miktarda!!!!
tadı o kadar kötü oldu ki kediye bile vermedim. sonra bu tarif için bugün tüm malzemeleri gidip marketten aldım. yalnız yaş yerine kuru maya almışım. aradım, sordum. üstelik bir de instant mayaymış. neyse erittim baktım bi olay olmuyor. bende 20 gr (yirmi) instant mayayı (üstelik ince ince ölçtüm) bi hamurun içine boşalttım. sonra dinlendirdim. hiçbişey olmadı. üzerine bol bol koyduğum -sevgilim öyle seviyo- malzemeyle fırına verdim. sonuç mu?
hamuru yine berbat oldu. hem pişmedi hem tadı acaip oldu. kendimi çok kötü hissettim. gelip buraya yazmaya ve kendime gülmeye karar verdim. şu maya işleri beni aşıyo galiba!! 😉

sewim
sewim
18 yıl önce

maaşallah
hamuru çok üzel gözüküyor.Pizza’nın hamuru önemli
yoksa içine ne istersen koy
bi keresinde yapmaya kalkıştım hamuru taş gibi oldu bi de incecik oldu
bi daha da yapmak kısmet olmadı zaten
ama bu tarif iyi ol doğrusu
perihan ablacığıma selam 🙂

sewim
sewim
18 yıl önce

maaşallah
hamuru çok üzel gözüküyor.Pizza’nın hamuru önemli
yoksa içine ne istersen koy
bi keresinde yapmaya kalkıştım hamuru taş gibi oldu bi de incecik oldu
bi daha da yapmak kısmet olmadı zaten
ama bu tarif iyi ol doğrusu
perihan ablacığıma selam 🙂

fazilet
fazilet
19 yıl önce

pizza tariflerini okurken dikkatimi çeken bişi oldu maya ile şeker birlikte eritiliyor şimdiye kadar bu hep böyle bilinirdi ancak şeker mayayı keser yani güzel kabarmasını engeller sadece aklınızda bulunsun

fazilet
fazilet
19 yıl önce

pizza tariflerini okurken dikkatimi çeken bişi oldu maya ile şeker birlikte eritiliyor şimdiye kadar bu hep böyle bilinirdi ancak şeker mayayı keser yani güzel kabarmasını engeller sadece aklınızda bulunsun

Aysegul lif
Aysegul lif
19 yıl önce

merhaba,
dun aksam ben de bu pizzayi yaptim,kati yag yerine sivi yag kullandim ve harika bir sonuc elde ettim,cok lezzetli oldu.esim ilk dilimin tadina baktiktan sonra,ben bu aksam deli gibi yiyecegim dedi ve oyle de yapti.herkese tavsiye ederim

ladido
ladido
19 yıl önce

Ben de bu pizzayı yaptım.Tek kelimeyle süper oldu.Aman siz siz olun bizim yaptığımız gibi pizza fırından çıkar çıkmaz saldırmayın.Biraz ılınıp,dinlenince çok daha güzel oluyor…Hatice annenin ellerine sağlık…

sedanur
sedanur
19 yıl önce

merhabalar, bende instant maya kullandim, ama pisman oldum hamurum hic kabarmadi, arkadaslar bir fikriniz var mi? neden kabarmamis olabilir?ortalama ne kadar bekliyorsunuz kabarmasi icin?bu mayayi kullanan arkadaslar normal kuru maya gibi verim aldiniz mi?tesekkurler

funda_mete
funda_mete
19 yıl önce

Pazar kahvaltısı için bu pizzayı yaptım. Hazırlaması çok kolay ve pratik. Bende arkadaşlar gibi yarım su bardağı zeytinyağ kullandım.hamuru yoğurup kalorifer peteğinin üstünde mayalandırdım. Evdeki alüminyum tepsimi ölçtüm tam 32cm’di. Hamur mayalanınca tepsiye döşedim.
Sos için ketçap,kekik ve sarımsak kullandım. Evde fazla malzemem yoktu kaşar peyniri,sucuk,zeytin ve sucukla döşedim. veeee harika bir pizza oldu. Tadı nefististi hamuru ince ve yağsızdı.Annemde çok beğendi koca tepsiyi yedik bitirdik 🙂

Denemeyen arkadaşlar hadi sizde bu pazar ailenizi bu pizzayı pişirin ve yüzlerindeki memnuniyeti izleyin 🙂

Haticecim çok teşekkür ederim, anneciğine teşekkürlerimi ilet

Sevgilerimle
Funda & su isterken” şuşuşu” diyen Mete’m(17 aylığız)

Özlem
Özlem
19 yıl önce

Pizza harika oldu artık dışarıdan almam.Kızım ve kocamda bayıldı. Sosu salça ile birlikte kekik,sarmısak ve ketçap karışımı hazırlayıp sürdüm. Yalnız bir tek şey borcamda ve tabaklarda kırıntılar oldu. Bu neden kaynaklanmış olabilir ?

ebru ayis
ebru ayis
19 yıl önce

sagol zeynep 🙂 cevabi beklemeden yaptim. misirlari normal suda 15 dk hasladim. hazir misirdi bunlar o yuzden hslayip koyma gibi bi secenegim yoktu.
pizza nin hamuru acayip guzel oldu, ust malzemelerini bir dahakine dah aiyi secicem.

96
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x