« patlıcanlı vezir kebabı | Main | selanik böreği »

17/05/2005

teyzemin elmalı kurabiyeleri

Elmalitatli2

Portakal Ağacı'nı açtığım günden beri 45 farklı kurabiye çeşidi yapmış olsam da bana göre aralarında en güzeli annemin elmalı kurabiyeleridir. Küçükken fırından elmalı kurabiye kokusu geldiğini farkedince çok mutlu oluyordum. Sanırım bana çocukluğumu hatırlattığı için elma ile yapılan tatlıları daha çok seviyorum. Teyzemin yaptığı elmalı kurabiyeler de çok güzel olmuştu, üstelik onunkilerde nefis elmalı iç kurabiyenin üzerinden gözükebiliyordu.

hamur malzemeleri:

  • 1 paket (250gr) margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 8-9 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un
  • 3-4 damla limon suyu

iç malzemeleri:

  • 3-4 elma, rendelenmiş
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • dilediğiniz kadar fındık içi, irice dövülmüş

hazırlanması:

  1. Karbonatı limon suyu ile kabartın. Yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Elmayı toz şekerle pişirin. Soğutup tarçın ve fındıkla karıştırın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin. birleşme yerleri üste  gelecek şekilde tepsiye dizin.
  4. Bıçakla kurabiyeleri üçe bölün. Önceden ısınmış 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın.

Comments

KARBONAT YOKSA NE KULLANABİLİRİM?

Tesekkürler, cünkü sitedeki nerdeyse tüm tatlilar ve kekler süper!

emeğinize tşk ederim karbonat yerine kabartma tozu kullansam olur mu?:)

ben denedim harika oldu yalnız un konusunda hala emin değilim ne kadar koysak iyi olur....benim kurabiyelerde biraz yassı oldu.

harika bir tarif denedim süper oldu

kurabiyeleri denedim harika oldu ama ben ne kadar un koymam gerektiğini sormak istiyorum.

elmalı kurabiyelerinizi dün denedim.çk güzel oldular.ilk defa yaptım ve çok güzel bi deneyimdi.teşekkür ediyorum size.yalmız 4 elma fazla geldi.hamura göre.içlerinede fazlaca koymama rağmen.

daha şimdi yaptım
sonuç:Harika!!!
Allah razı olsun

süperrrr.yanlız tarifteki şekeri daha fazla tutumanızı tavsiye ederim(3 kaşık falan)bayılacaksınız..

Muhteşem oldu yaa!! Kayınvalidemden geçer not aldım yaneee :)) 6 aylık kızımda yaladı duru kurabiyelerin üstünü :)

inanın bu tarifi denedim olağan üstü güzellikte oldu teşekkür ederim

bu tarifin çok daha pratiğini hamur işleri bölümünde elmalı turtada buldum.onunda içine elma,tarçın ve ceviz konuluyor.üstelik kurabiyelere şekil vermek içinde uğraşmaya gerek kalmıyor.hamurun yarısını tepsiye yaydıktan sonra elmalı içi üzerine yayıyoruz.onun üstünede buzlukta dondurulan hamurun diğer kısmını rendeliyoruz.pudra şekeriyle servisle nefiss oluyor.bu tarif öyle pratik ve lezzetli ki artık kurabiyesini yapmıyorum.(ayrıca ben katı yağ yerine sıvıyağ kullanırım)

gercekten cok güzel bir tarif cok güzel görünüyorlar eminim tatları da öğledir

Bu tarif çok güzel.Elinize sağlık.

Annem bu tarifi deneyecek.Amam rulu şeklinde yapıp kesecek ve pişirecek.Eminim çok güzel olacak

Elmalı pasta için teşekürler az önce yaptım; gerçekten güzel oldu... :) yazan elinize yüreğinize sağlık.....

Diger sordugum sorularin cevaplarini bir sekilde buldum internetten ama lutfen biri bana soyleyebilir mi hamur malzemesindeki seker toz seker mi yoksa pudra sekeri mi?

Simdiden tesekkurler.

Arkadaslar,

Tarifte yer alan karbonatin Ingilizce karsiligi baking soda midir, yoksa baking powder mi?

yarın akşam arkadaşlarım gelecek ve bu tarifi deneyeceğim.yeni evliyim ilk misafirlerim korkuyorum yemek yapmayı da pek bilmiyorum.

hatice hn tek kelime ile harikasın. siteni uzun zamandır takip ediyorum bir çok tariflerinden faydalandım hepsi de nefis oldu. ellerine ve yüreğine sağlık.. görüşmek dileğiyle

bu tarifi yapacaktım yoğurtyok yogurtsuzolurmu

bu tarifi yapacaktım yoğurtyok yogurtsuzolurmu

şimdiden agzım sulandı eltimle hemen yapacagız.kız haçça hep böyle güzel tariflert yap iyi yapımlar..

hatice hanım ramazan bayramınızı kutluyorum sağlıklı mutlu nice bayramlara.

sitenize yeni göz atma fırsatı buldum ve çok begendım.yeni tarıflerı denemegı sevıyorum.ayrıca yerinizi merak edıyorum.ılerkı zamanlarda cocuklar büyudugunde bende güzel bır mekan açmak ıstıyorum.sevgıler dılek.

Epeydir istiyordum, ilk elmalı kurabiyemi denemeyi; kısmet bugüneymiş.. Kendimce, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapabildiğimi sanmıştım ama unu az olmuş olmalı ki - fırını önceden ısıtmış olmama karşın - kurabiyeler yamyassı oldu:) (tadları güzel, mamafih:))

meraba ben fevziye henüz 18 yaşındayım pasta yapmayı öğrenmek istiyorum yalnız anneme sorarak veya başkalarına sorarak yapmak istemiyorum kendi kendime öğrenmek istiyorum bu yüzden internetten araştırıp bakıyım dedim sizin siteniz dikkatimi çekti elmalı kurabiye tarifini aldım inşallah yapabilirim.size şimdiden çok teşekkür ederim.saygılarımla!!!

bir sürü tarif içinde bunu çok beyendim ilk defa deneyeceğim elmalı tartı çok yaparım ama bu daha kolay gibi görünüyor bu cuma altın günümüz var bakalım beyeneceklermi? umarım becerebilirim gönül dulosu sevgiler selamlar...

sitenizi uzun zamandır takip ediyorum.her başım sıkıştığında tarifler imdadıma yetişiyor.çokkk teşekkür ediyorum.bu tarifi de bu akşam yapacağım.inşallah güzel olur yarın misafirler beğensin umarım.yeni tarifler de bekliyoruz çokkkkk teşekkürler

simdi bu guzel kokulu kurabiyeyi yapıorum bakalımmm nasıl olucak:)ama yorumlar süper...

Hatice, sayende bir klasik daha tarif defterimde ebedi yerini bulmus oldu! Bu elmali kurabiyeleri tarife uyarak yaptim ve aldigim sonuc mukemmeldi. Herkese siddetle tavsiye ve Haticeye binlerce tesekkur ederim.

merhabalar oncelikle sizi kutluyorum boyle bi site kurdugunuz icin gercekten cok hos. benim karim hamile ve cani elmali kurabiye istedi dun aksam ven ben ona supriz yapmak istiyorum bu kurabiyeyi ona yaparak. internette ararken bu site cikti karsima. simdi size bi sorum var, acaba bu kurabiyenin hamur malzemelerindeki seker tozsekermi yoksa pudra sekerimi? lutfen bilgilendirirseniz beni cok sevinirim. size basarilarinizin devamini diliyorum hoscakalin

Merhaba,
Birkaç gün önce internette kurabiye tarifi ararken rastladım sitenize...ve tariflerin yanı sıra dizaynı, resimleri ile de çok beğendim. Birşey daha dikkatimi çekti... katılan, yorum yapan bayanlar gerçekten sizi ve birbirlerini benimsemişler. Elinize, yüreğinize sağlık.
Bu arada elmalı kurabiyeyi dün akşam denedim. Çok beğenildi...Sevgiler

Sevgili Hatice ne ilginçtir ki daha dün akşam elmalı tatları özellikle de elmalı kurabiyeyi ne kadar çok sevdiğimi düşünmüş ve yapmaya karar vermiştim. Bugün yorumlarda bu tarifle karşılaştım. Çok sevindim...Sevgiler

ya inşallah bu sefr olur ya bakalım bı de sızın tarıfı deneyım daha 18 yasında bı genç kızım ve artık bişeler yapmak ıstıorum ama bi turlü tutturamıorum ama b usefer bu elmalı pastayı yapcam:))))))))))))

merhaba

ben 2 ölçü yaptım bu kurabiyelerden ve 62 adet büyük kurabiyem oldu.

merhaba Hatice

Sitede elmalı pasta tarifi ararken bu tarifle karşılaştım ve yorumlardan çok beğenildiğini gördüm. Annem büyükbabam için mevlüt okutacak ve bende bundan yapıp götürmeyi düşünüyorum. Çok kalabalık olacakda, acaba ne kadar kurabiye çıkıyor diye merak ettim. Çok eski bir tarifmiş ama eğer hatırlıyorsan yazarsan sevinirim.

Siteniz çok güzel vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum.Bu tarifi ilk fırsatta deneyeceğim.Yorumları okuduktan sonra bu tarifi illaki yapacağım dedim,anlıyacağınız yorumlar bölümü insanın kafasındaki şüpheleri siliyor

bu tarifi uzun zamandır arıyordum. çok teşekkürler. ellerine sağlık.

Ölçtüm bu sabah, bir çay bardağı 1/3 cup'a eşit.

Özlemcim akşama cup ile ölçeceğim, belki yemek kaşığı olarak da verebilirim. Tatlı kaşığını gram veremem ama bildiğim kadarıyla amerikan teaspoon ile aynı.

hatice, cay bardagi ve tatli kasigi olcusunu cup veya gr ile verebilir misin? cok optum!

Sevgili Ela, dedigin gibi, tamamen kesilmemis , sadece yarilmis , sanirim icinin pismesi icin olsa gerek. Pisirince haber ver, nasil olacagini merak ediyorum. Sevgiyle kal

Sevgili Cagla, iki bicak kesimini bende gördüm, ama birbirinden ayrilmamis sanirim, öyle degilmi?
Sadece bicak kesimiyle sekil verilmis gibi.

Sevgili Ela, iki bicak kesimiyle uce bolunmus goruyorum ben, kolay gelsin'.

Soruma yanit alabilecek miyim???

Tesekkürler.
Yoksa bu tartlari yapmaya cesaret edemeyecegim.

Ela

Ben bu üce bölme ve harcin görünme kismini pek anlayamadim???
Fotografa bakinca pekde üce bölünmüs gibi gözükmüyor, kurabiyelerin üstünde iki ayirim görüyorum ben, bilmem anlatabildimmi?
Benim anlamadigimi anlatabilen olursa cok memnun olurum:)

çok güzel ama daha değişik yemek tarifleri olsa iyi olur.yinede beğeniyorun

merhaba haticecim,

yukaridaki begenileri okuduktan sonra is arkadaslarima bunu yapmaya karar verdim.

ben dün bu elmali kurabiyeleri aksam pisirdim ve denedigimde benim elmali kurabiyeler daha iyiydi dedim, fakat bugün sabah isyerinde is arkadaslarla birlikte denedigim ve cokta begenildiginde seninki daha iyi oldugunda karar kildim. Sebebine gelince sanki benim tarifim ertesi günü lezzetini kaybediyor ve yumusuyor dedim.

kisacasi senin tarif harika ve tabii sende harikasin...

Siddetle tavsiye edilir :-)) eski elmali kurabiye tarifimi cöpe atiyorum.

Tesekkürler Hatice
Ayse1973

Sayin Hatice Hanim,
Sitenizi uzun zamandir biliyorum.Cektiginiz resimlere hayranim.heleki ac oldugumda resimlerin guzelligi bir kat daha artiyor :) .Sitenizden bugun elmali krurabiyeleri denedim mukemmel oldular.Hamuru tart hamurunun benzeri oldu lezzeti de oyle umarim dogrudur.Size cok tesekkur ediyorum.Artik vaktim oldugunda hamaratligim da tutugunda yine birseyler deneyecegim.Elleriniz dert gormesin ....

The comments to this entry are closed.