çift çikolatalı kurabiyeler
Bu sabah işe getirmek için living dergisi haziran 2005 sayısındaki kurabiye tarifini denedim. Kurabiye hamuruna kakao ve erimiş çikolata eklenip hamura ayrıca iri çikolata parçaları katılıyordu. Pişince bu çikolata parçaları eridi, kurabiyeler sanki içine çokokrem katılmış gibi oldular. Sabah yeğenimi yuvasına götürürken denemesi için arabada bir tane verdim. Ama yuvasına gelince kalanları arkadaşlarına götürmek isteyip torbayı elimden kaptı. Bize de sadece ikişer kurabiye kaldı. Meryem elinde kurabiyelerle mutlu mesut giderken bir yandan da "Hatice, yarın gene yap!" diye tembihledi.
Malzemeler:
- 1 su bardağından biraz az un
- 1/2 su bardağından biraz az kakao
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 240 gr sütlü çikolata (yarısı küçük parçalara bölünmüş, yarısı iri parçalara ayrılmış)
- 113 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanması:
- Fırını 150C'ye getirin. Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Küçük parçalara ayırdığınız 120gr çikolatayı ve tereyağını bir cezveye koyup kaynayan suyun üstünde benmari usulü eritin.
- Eriyen çikolatayı bir kaba alın. Şekeri, yumurtaları ve vanilyayı ekleyip orta hızlı mikser yardımıyla karıştırın. Hızı düşürüp unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. 120gr iri parçalı çikolatayı katın.
- Yağlı kağıt serili 2 tepsiye bir tatlı kaşığı ile dokuz hamur koyun. Isınan fırına koyup 15 dakika pişirin. (daha fazla pişirirseniz kurur) Kağıtla birlikte alıp fırın telinin üzerinde 5 dakika soğutun. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin. (Ben her seferinde fırına bir tepsi yerleştiriyorum.)
ay eskiden sadece tariflere bakip mozillaya kaydedim yeri geldikce acip bakmakla yetinirken simdi yorum yazar oldum gercekten cok guzel gorunuyor
ve gercekten boyle guzel tarifleri paylastigin icin dusunuyorumki hic kiskanc biri degilsin:)
en kisa zamanda denemek istiyorum ;)
umarim guzel olur
sevgiyle kal
buraya yorum yazmak biel cok eglenceli ve ictenmi$:)
mucuks
Posted by: Lala | 14/02/2008 at 01:34
merhaba hatice siteni çoktandır takip ediyorum çok beğeniyorum.sizinle beğendiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum.çikolatalı kurabiye malzemeleri 2 yumurta 1 margarin(oda sıcaklığında)2 yemek k.kakao 1çay b.sıvıyağ 1kabartmatozu un gözkararı(kulakmemesi yumuşaklığda)1,5 su bar tozşeker 1.5 su su ilk önce.şerbeti için tozşekerle suyu çok az kaynatıyorsunuz.soğumaya bırakıyorsunuz.un hariç bütün malzemeleri kariştırıp yoğurun daha sonra un ekleyip şekilverip 170 derece fırında pişirip üzerine şerbeti gezdirin eğer yetmezse tepsideki şerbeti kase yardımıyla alıp tekrardan dökün üzerine hindistan cevizi çok yakışıyor.denemenizi tavsiye ederim çok güzel oluyor allaha emanet olun sitenizede üye olmak istiyorum.
Posted by: sevda | 21/01/2008 at 01:27
TRIFLERINIZ HARIKA
Posted by: SULE BASATA | 01/03/2007 at 15:07
Selamlar herkese,
bu kurabiye için gökte ararken yerde buldum diyebilirim sanıyorum (gerçi gökte arayacağına önce portakalağacı'na baksan ya akıllım! Ne zaman bir tarif arasan önce oraya başvurmuyor musun zaten!?), çünkü ne zamandır "Ah! Şu Subway'dekiler gibi bi kurabiye tarifi bulsak, yapsak yesek.." diyordum ve bu tarif de (görüntüsü, malzemesi ve tabii kurumaması için fırında az kalışıyla) ilk anda bana o kurabiyeleri anımsattı. Allaaahh! Gerçi yorumları okudum ve "bu kurabiyeyi denedim, süper, aynen subway kurabiyesi gibi oluyor" diyen olmamış ama, belki de deneyince ben yazarım bu yorumu! ;)
Yarın gece kısmetse yolcuyuz, giderken yanımıza ev yapımı kurabiye alsak dedik, bunları yapmak istiyorum velhasıl, ancak tadı gerçekten benziyor mu, hayal kırıklıgına ugramayalım sonra diye bir sorayım dedim. Kaldı ki lezzette hayal kırıklıgına ugramayacagımızdan eminim ama benzerlik açısından soruyorum.
Bir de kaç kurabiye çıktıgını yazmamış kimse, yaklaşık bir sayı verebilir misiniz? İki kişiyiz gerçi ama ikimiz de kaç gündür çikolatalı kurabiye sayıklıyoruz, iki ölçü yapmam gerekebilir! ;) Bunu deneyemezsem oatmeal cookies yapmayı düşünüyorum, evde hem yulaf ezmesi hem müsli var, biraz da üzüm alırsam tamamdır, hem onlar daha biraz uzun dayanır gibi geliyor. Sıvıyaglı yulaflı kurabiye tarifinden söz etmişsin, onu da dört gözle bekliyoruz, aradıgına benzer bir tarif bulursam ben de yazarım sana..
Çok çok sevgiler, yeni tariflerde kolaylıklar Hatice!
Eda
Posted by: eda | 22/03/2006 at 11:34
her malzemeyi eksiksiz olarak tam olcusune gore koydum.kasikla aldim ustune bastirdim hafif yuvarlak seili verdim amaaa piserken aynen tepsi keki gibi yayilarak birlestiler tepside bos yer kalmadi:))firin olcusunde de ne eksik ne fazla vardi,acaba biraz un koyulsa acayip olur mu?
Posted by: pinar arsel | 28/02/2006 at 23:10
Nilüfer hn, "içi çokokremli gibi"den kastım oydu zaten. İçleri yumuşak, dışları sert oluyor.
Posted by: Hatice | 20/09/2005 at 23:54
Kurabiyeleri dün denedim.Karbonatın kokacağını düşündüğüm için biraz kabartma tozu koydum.Evde kalan Ülker Sürpriz çikolataları kullandım,fındıklarını ayıklamadan.Görüntü olarak çok güzeldi.Fındıklar da ayrı bir tat kattı.Ama biraz yumuşak oldular.Ben biraz daha ağızda dağılan bir kurabiye hayal etmiştim.Siznkiler de bu şekilde mi oldu?
Posted by: Nilüfer | 19/09/2005 at 22:19
merhaba
bende yaptım bu kurabiyeleri. 40 adet kocaman kurabiyem oldu. benimkide inceydi. belki biraz daha un eklenebilir. Ama tadı çok güzeldi. Teşekkürler Hatice...
Posted by: fatoş | 07/07/2005 at 17:06
büyük parçalı çikolataları ekleyip karıştırdıktan sonra yağlı kağıdın üstüne dökerken her bir parçaya bir büyük çikolata getirmeye çalıştım. tabi sonradan büyük parçalı çikolatalar bitti ve sonradan çikolatasız döktüm. ama benim 45 kurabiye değil 30 tane falandı. tabi ki bazıları dev boyutundaydı. :) ancak bu kadarını becerebildim. neyse bir dahaki sefere daha ufak döküp, belki daha fazla un eklemeliyim.
Posted by: nesrin | 04/07/2005 at 15:53
sanırım ben beceriksizim. :( bunu denedim ama benimki resimdeki gibi olmadı. hem bisküvi gibi incecik oldular hem de yapış yapış. yani yerken dişlerime falan yapışıyorlardı. ama tadı çok güzeldi. biskrem gibi, ısırınca içinden sıvı çikolata çıkıyordu. acaba kullandığım yağlı kağıt mı kötüydü bilmiyorum. neyse becerikli olanlara tavsiye edebilirim tadı harika oluyor.
teşekkürler.
Posted by: nesrin | 04/07/2005 at 15:42
kurabiyeyi yaptım. herkesten tam puan aldım. tabi hatice'nin yine kulaklarını çınlattım. tarif isteyenlere sitenin adresini veriyorum :) zaten kurabiyeyi yiyenlerin çoğu yine hatice'nin tarifi mi diye sordu. çok teşekkürler hatice. bir öneri: mini fırın yerine büyük fırında yapın. çünkü hatice'nin de dediği gibi bir mini fırın tepsisine sadece 9 tane sığıyor. toplam 5 tepsiden 45 kurabiye elde ettim. büyük fırında yapınca 2-3 tepsiyle hazır olur.
Posted by: Sevilay | 13/06/2005 at 21:18
2 haftadır buralarda yoktum ama en çok özlediğim şeylerden biri de haticecim yemek sitelerine girip harika emeklerinize bakmak ve yorum yazmaktı....;))
ellerine yüreğine sağlık:)))
Posted by: zyn₪p | 13/06/2005 at 11:49
Will you ever continue an english translation? I love the english version of this website, but it hasnt been updated since 2004.
Posted by: Ang | 12/06/2005 at 08:43
Sevgili Elif 2005 :) ıkıncı tesadufte sudur... eger zeynep doga nın bır kız kardesı olursa adı mercan nehır olacak.. sanırım ısım konusunda bırbırımıze yakın zevklerımız..
Senı ve guzel bebeklerını kucaklıyor,kokluyor ve opuyoruz..
Şeker kokulu kızım ve ben..
(Izmır de babaannemıze kavustuk,cıglıklar atıyoruz)
Posted by: Şenay GÜL | 11/06/2005 at 12:22
selam meltem denizlililer bayılacak tariflere değilmi sevgiler denizliden selcen
Posted by: SELCEN | 10/06/2005 at 14:15
canım yine döktürmüşsün bayıldım ellerine sağlık sevgiler
Posted by: SELCEN | 10/06/2005 at 14:12
selam
şenay gül
tesadüfe bakın ki benim 18aylık ikizlerimden birinin adı da zeynep doğa allah ömürler versin benimki kadar da tatlıdır herhalde
sevgiyle
zeynep doğa- azra nehir-nazlı yağmur ve anneleri
elif2005
Posted by: elif2005 | 10/06/2005 at 13:49
Merhabalar herkese........
İlk defa bugün şu an yanımda olan arkaşım meltem sayesinde girdim sitenize ve çok hoşuma gitti.Bundan sonra da rahatsız edeceğimi düşünerekten şimdiden sizlerden özür diliyorum.
Görüşmek üzere
Denizliden Ayşen
Öpt
Posted by: Ayşen | 10/06/2005 at 12:38
Hatice abla annem kurabiyeleri yapmis cok guzeldi.
Ellerine saglik. Cok tesekkurler,selamlar...MERVE
Posted by: gulten sahin | 10/06/2005 at 10:58
günaydın hatice
uzun zamandır siteye giremiyordum.tek kelimeyle harikasın.üretmek ve bunları insanlarla paylaşmaktan bu kadar zevk alabilirmi bir insan...
fotoğrafların da çok güzel buda sitenin verimini görselliğini arttırıyor.bu tarifleri açıkcası koşuşturmnın içinde yapamasamda bana enerji veriyorsun.günün yorgunluğunu ve sitresini portakalağacının sayesinde yeniyorum
sana çok teşekkür ediyorum.
ellerine ve yüreğine sağlık
afyonkarahisar'dan sevgiler...
Posted by: müge | 10/06/2005 at 10:23
Sevgili Ümran ,Sevgili Ayşe tesekkur ederım ıyı dıleklerınız ıcın :)
Şeker kokulu kızım ve ben..
( Babamız bızı gezmeye götürdü,geldik uyuyoruz )
Posted by: Şenay GÜL | 10/06/2005 at 00:03
Senay evlilik yil dönümün kutlu olsun. Insallah bebeginizle bir ömür sicacik yuvanizda gecirirsiniz :-))
Huzural hadi bakalim sen evlenmeye karar ver bak bize sana yardimada geliriz. :-))
Posted by: ayse | 09/06/2005 at 18:09
Evlilik yıldönümün kutlu olsun Şenay..
Allah huzur ve sağlık dolu nice yıllar nasip etsin.
Sevgilerimle,
Posted by: ümran | 09/06/2005 at 17:56
allahım bune coşku yıne :) yazamadan duramadım..
Bugun bu kurabıye yapılıyor.. cunku 4 sene once bugun evlendımmm :)) esıme en guzel hedıye bu olacak..
şeker kokulu kızım ve ben..
(Babamız gelecek suslenıyoruz :) )
Posted by: Şenay GÜL | 09/06/2005 at 17:39
aysen ben senin adını is yogunlugundan şenay olarak okumusum kusura bakma senay adına yazdıgım yazı sana aittir bilgiler...... sevgiler....
Posted by: huzural | 09/06/2005 at 16:52
slmlar ayseeee inan bende senin hikayene cok güldüm herhalde bende senin yaptıgın gibi ordan burdan birseyler bulurum :) ama telasla birseyler devirip dökecegim kesin isin ilginc tarafı ben telaslanınca yanaklarım cok kızarıyor misafir gelir gider ben heyecandan telastan kızara kızara ates yangın cıkarırım herhalde sözlerine saglık ayyseee sagol kendine iyi bakkk.
Posted by: huzural | 09/06/2005 at 16:45
Sağol Tufhe :)) Bakalım sonucu en acilinden bildiririm...
yaa bu site ve arkadaşlar sizler harikasınız.Benim için zaman ayırıp tarif yazanlar var...süpeeerr ..çok mutluyum
Posted by: demet | 09/06/2005 at 15:32
:-)) selam huzural yani yorumunu okudugunda gülmekten kendimi alamadim. Bak sana ufak bir hikaye. Evlendik mutfagimiz bir iki hafta sonra takilcakti :-) misafirde gelecegiz diye tutturdu. Eh bizde hayir diyemedik! Kamp tüpleri var bilirsin. Hazir pasta keki aldik üzerine muhallebi ve kutularda seftaliler var ya onlarla süsledik. Tavada kizartilan puf böreginide yaninda yaptik yani anlayacagin merak etme insanin aklina illah birseyler geliyor. Hem yarini düsünüp simdiden telaslanma. Su bir gecek bol bol mutfaga gir. Sevgilerle
Posted by: ayse | 09/06/2005 at 15:09
şenay iyi düşünmüssün de evlendikten sonra nasıl olur evlenmeden önce uygulamam lazım ki profesyönel olayım valla öyle bir telaş aldiki sorma kocacim benim güzel güzel yemekler yaptigimi biliyor nasil kaygilanmiyayim sen söyle. Hoş yapabildiklerimde var ama tam bir ev hanimi kadar degil şimdiden yemek olayini bitireyimde düşünüp durmayayim. Daha düşünecek o kadar işim varki anlatamam birini bitirsem kar kardir senin anlayacagin. İlgine teşekkür ederim canim sagol. Ama sen simdiden anlatmaya başlarsan sevinirim. Haticede söyler sende işte ne güzel olur benim gibi olan nice kizlar var valla sevaba gireceksiniz söyleyeyim. Kendine iyi bakkkk..
Posted by: huzural | 09/06/2005 at 14:07
uzun zamandan beri takip ediyorum siteyi. ve bugüne kadar çok tarifi uyguladım. çift çikolatalı kurabiyelerin tarifine de bayıldım. inanılmaz kolay ve lezzetli görünüyo. 2 yaşındaki yeğenim bu kurabiyelere bayılacak. ellerine ve yüreğine sağlık...
Posted by: nalan | 09/06/2005 at 13:58
demet, istediğin pudingli kurabiye tarifini foruma kurabiyeler başlığına " muhallebili kurabiye" tarifinin altına yazdım umarım iyi sonuç alırsın.
Posted by: tuhfe | 09/06/2005 at 13:28
Huzural,hele sen bir evlen de,misafirin geleceği zaman biz sana forumdan yardımcı oluruz. Şimdiden bu kadar ileriyi düşünüp niye dertleniyorsun ki,ilahi! :)
Posted by: Ayşen | 09/06/2005 at 12:30
Sevgili cannn hatice benim bir önerim aynı zamanda bu öneri sorum olacak. Ben henüz bekarım. Ama 1,5 yıl sonra dügünüm olacak henüz yemekler, pastalar özellikle hamurişleri konusunda deneyimli degilim. Malum ölcüleride bilmiyorum kocaciminda ac kalmasını istemiyorum :) burası hikaye kismiydi şimdi geliyor sorummmmm.
Cannn haticemmm derdime derman haticemmm bu ölcüleri nasil ayarlayacagim ben mesela;
misafir kabul ettim eve kalabalik yemeklerin kac kisiye nekadar yeterli olacagini kac ölcü kullanirsam tam olacagini ögrenecegimiz bir tablo oluşturabilirmisin.
örnek;
10 kişi icin 3 su bardagı pirinc pilav icin yeterli olur gibi... yada
6 kişi icin 5 su cay kaşık mercimek çorba icin yeterli olur gibi...
Yani isin özü kac kişiye ne kadar kullanmam gerektigini bilmiyorum...
Yardim a haticemmm derdime derman haticemmm
Posted by: huzural | 09/06/2005 at 11:58
Çok sevinirim Tufhe :)merakala bekliyorum..
Posted by: demet | 09/06/2005 at 11:54
kıskançlık olmadan tüm bilgilerini paylastıgın icin cok cok tesekkürler. hayatta bu cok önemli ve her insanda olması gereken bir meziyettir. sen bunu bence sonuna kadar tasıyorsun.
sevgili hatice ben senin siteni uzun zamandan beri takip ediyorum fakat ilk kez yazıyorum.
cok sıcacık buyur buyur yemek kokulu bir site tıpkı senin samimiyetin gibi hatice. ailenede sana destek oldugu icin cok tesekkürler. cok sagol can kal hep kalllllllllllll
Posted by: huzural | 09/06/2005 at 11:45
Haticecim benim iki tanecik sorum olacak:
1. Acaba tepsiye yağlı kağıt sermek yerine aliminyum folyo koyabilir miyim ? (Çikolatalı Fransız Keki için de geçerli)
2. Her gün süper güzel şeyler yapıyorsun hepsinden en azından bir dilim, bir tane yesen ... Kaç kilosun ?
Beni kısa zamanda portakalağacı kolik yapan herkese selamlar ...
Posted by: NIL YESIL | 09/06/2005 at 11:11
sevgili hatice,
kurabiyelerin nefis görünüyor. geçenlerde bende kurabiye hamurunu arasına çikolata koyup kapatmıştım. Biskrem gibi oldular. Senin yaptığın tarifin benzerinide kuru üzüm ve badem içi ekleyerek yapıyorum istersen birde böyle dene.
tugba hanım eğer ankara da oturuyorsanız izmir cad. ayakkabı dünyasının yanından içeri pasaja giriyorsunuz alt kattaki billuriye de var, ancak ben memnun kalmadım çünkü hem geç pişiriyor, hem suları akıyor sanki buharda pişmiş gibi oluyor yani ben yine eski usulde yapıyorum.
sevgiler
Posted by: yasemin özdemir | 09/06/2005 at 11:08
merhaba , sizlere bir sorum olacak , ben izmirde oturuyorum ve bırkaç mıgrosa baktım,közmatik almak için,denk gelmedim.. alana arkadaşlar hangi migrosda buldu .. yazarsanız cok sevınırım ..teşekkurler
Posted by: tugba | 09/06/2005 at 10:04
harika gorunuyorlar hatice, ellerine saglik.
@ demet, ben ici pudingli bir tarif biliyorum, forumda yoksa eger ekleyebilirim.( kremali istemissin belki bilen vardir)
sevgiler
Posted by: tuhfe | 09/06/2005 at 09:34
Güler hanım çok teşekkürler ,verdiğiniz bilgi için.
bu sitenin güzel yanıda bu herkes herkesle çok rahat arkadaş gibi...
Hatice ve site ahalisi arkadaşlarım güzel bir gün diliyorum...
tarif defterinde varmı bilemedim ama , içi kremalı kurabiye tarifi bilen var mı?
SeVgİlErLe :))
Posted by: demet | 09/06/2005 at 08:26
icimden geldi bu tarifi yazmak isre tarif
FINDIKLI KURU ÛZÛMLÛ KEK
malzemeler:250gr margarin
1.5sb pudra sekeri
1 paket vanilya
1tutam tuz
4yumurta
½sb süt
2½sb un
1tks kabartmatozu
yapilisi:Firininizi 170derecede isitmaya baslayin.kuru üzümleri ½saat sicak suda bekletip yumusatin. findiklari toz haline getirmeden ufalayin. Margarini 20-30dk oda sicakliginda bekletin. Daha sonra yagi,pudra sekeri,vanilya ve tuz ile mikserde cirpin. Yumurtalari teker teker bu karisima yedirin. Sutu de azar azar ekleyin. Kabartma tozu ile birlikte elenmis unu azar azar karisima ekleyip bir kasik ile karistirin. Kuru uzumleri suzun ve findigin yarisi ile birlikte hamura ekleyin.Kek kalibini iyice yaglayin. findigin geri kalanini kaliba dokun ve kalibi cevirerek findiklarin her tarafa yayilmasini saglayin. Hamuru kaliba bosaltin ve 45-50dk pisirin. firindan cikardiktan sonra biraz sogutun.Keki kaliptan cikaririn istediginiz gibi susleyin.
bu tarifi ben yillardir yapiyorum. Her zaman mukemmel bir sonuc olur umarim denersiniz.. AFIYET OLSUN;)
1sb dövülmüs findik
½sb kuru üzüm
Posted by: sibel.k | 09/06/2005 at 00:37
Haticecigim saat 6:30 erkenden bakayim dedim.Merve aksamdan yorumlarini yazmis bile.Ellerine saglik yine herzamanki gibi cok guzel gorunuyorlar.Sanirim uzun surede muhafaza edilebilir agzi kapali kutularda.Merve de gecenlerde senin kurabiyelerden yapmisti cok guzeldi.Mutevazi kizim benim.Cocuklar okula gidince yapmam gerek.surpriz olsun donunce....Tesekkurler..
Posted by: gulten sahin | 08/06/2005 at 23:47
MasaAllah, meryem kimse cektiyse cok akilli bir cocuk:) isini biliyor. ellerinize saglik hatice.
Posted by: nil | 08/06/2005 at 19:34
sıra bunda demektir..:)
Posted by: monnarosa | 08/06/2005 at 19:29
yagli kagit sermeden cookielerinizin tepsiden kolayca cikmasini istiyorsaniz; firindan cikar cikmaz bir spatula yardimi ile dikkatlice tepside yerlerini degistirin ve oylece sogumaya birakin veya bir telin uzerine cikarin.kusura bakmayin hatice hanim size sorulan bir soruydu ama dayanamadim.sabah bayagi uzun bir mail yazmistim-sizin simdiki yemek yapma heyecaniniz benim on yil onceki heyacanima benziyor bu yuzden sizi kendime cok yakin hissettim- ama e-mail adresini yazmadan gondermeye kalkinca silindi. sana yazdigim sey suydu deneyimlerime dayanarak: yabanci dergilerden tarifler alip deniyorsun. turkiye deki un diger ulkelerinkine gore biraz daha nemli hatta bayagi nemli. o yuzden un miktarina cok dikkat etmelisin.mesela bir cup su amerikada bir cup un kaldiriyorsa turkiyede bu miktar birbucuk iki cup yapabilir.oradaki firinlarin pisirme sekilleri farkli. iyi bir kek pisirmek istiyorsan alt isiticiyi kullanmalisin, kurabiyelerde de alt ve ust isiticiyi ayni anda. yoresel tarifleriniz varsa yayinlamanizi bekliyorum.bence turk yemeklerinin uzerine yok.ama pasta ve kurabiyelerde amerikan ve avusturalya tariflerini tercih ediyorum. agzinizin tadi daim olsun.
Posted by: guler | 08/06/2005 at 18:48
çok abuk olacak ama bir şey soracağım. fırın teli nedir? ayrı bir aparat mı yoksa fırının içindeki tel mi?
Posted by: berna | 08/06/2005 at 17:16
merhaba,
çok lezzetli gözüküyorlar
113 gr tereyağını nasıl ölçeceğiz?
bazı tariflerde de "3 kaşık tereyağ" vb denince kaşık ne kadar dolu olacak?
teşekkürler,
elif
Posted by: elif | 08/06/2005 at 17:15
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyorlar. tarifi okurken sanki çikolata kokusu burnuma geldi diyebilirim. peki bu tariften yaklaşık ne kadar kurabiye çıkıyor diye sorabilir miyim? hani az çıkıyorsa iki ölçü yapıyımki kapışılınca bana da kalsın :)
Posted by: afife | 08/06/2005 at 16:47
sevgili Hatice, benim 6 yasındaki kurabiye canavarı kızım icin inanılmaz bir surpriz olacak bu kurabıyeyi is cıkısı bu aksam beraber yapmayı planlıyorum onunla. Hem de cukulatalı bayılacak
Tesekkurler Esra
Posted by: esra | 08/06/2005 at 16:45
Allahım allahım çikolatalı kurabiye,hem de çift çikolatalı... Hatice abla her zamanki gibi harikasın!!!
Posted by: ışıl | 08/06/2005 at 16:38