İçeriğe geç

Şeftali Yemek Etkinliği – Bölüm III (Son)

TuhfeEtkinlik özetlerinin son bölümüne geldik artık. Sabah İsviçre’den ayrılıp Hollanda’ya Tuhfe’nin Sayfası‘na geliyoruz. (Doğrusu ben Tuhfe’nin yaptığı onca harika tarifi görünce gözlerime inanamadım.) Tuhfe, bizlerle Şeftali Sarması, Şeftalili Karışık Sebze, Amarettili Şeftali ve Şeftalili Sütlaç tariflerini yazıp en çok tarif yazan ödülünü Devletşah ile paylaşmış.

BurcuHollanda’dan sonra İstanbul’a; Gelincik Tarlası‘nın ev sahibesi Burcu’ya gidiyoruz. Burcu’nun sitesi henüz iki aylık ama sizi sitesine bağlayacak güzellikte bir yazı stili var. Bu anlatım tarzı nefis bir tarif ile birleşince ortaya Şeftalili Profiteroller çıkmış. Burcu’ya "ne iyi ettin de katıldın!" diyoruz biz de.

MeldaGelinciklerin yanından ayrılıp şeftali ağaçlarına doğru yol alıyoruz. Yemek Zevki‘nden Melda, bizler için önce ağacından şeftali toplamış, sonra da peşmelba yapmış. Fotoğraflarını çekemeden makinesi bozulduğu için bizlere gösterememiş ama biz harika şeftali ağaçlarıyla da yetinmeye razı oluyoruz.

HaticeSuleİstanbul’dan ayrılıp Ankara’ya, Mekanımız Mutfak sitesine geliyoruz. M.Mutfak’tan Hatice bizimle Şeftalili Tart tarifini, Şule ise Şeftalili Kek‘ini paylaşıyor. Her ikisine de zahmetli bir seçim sürecinden geçip bu güzel tatları paylaştıkları için teşekkür ediyoruz.

EstelleAnkara’dan, Amerika’ya; tanıdığım en şirin Fransız olan Estelle‘nin yanına gidiyoruz. Estelle, Gourmet dergisinde görüp denediği ismiyle bile gönlümüzü fetheden tarifini paylaşıyor: Amarettis (acı badem kurabiyeli) şeftali dolması. Fotoğrafları görünce "eve gitmeden markette amarettis arasak mı?" diye düşünmeye başlıyoruz…

BanuEstelle’ye Ankara’da bizi bekleyen Banu’ya sözümüz olduğunu söyleyip, dolmaların tadına bakamadan ayrılıyoruz. Banu’nun sitesi Paylaşılan Tatlar etkinlik sayesinde keşfettiğimiz sitelerden biri. Bize Dr. Oetker’in nektarinli tartından uyarladığı Şeftalili Tart‘ı sunuyor, fotoğraftaki tarta uzanan minik ellere bakınca da çok lezzetli bir tarif olduğunu belli oluyor. Bu vesileyle Banu’ya "hoşgeldin!" diyoruz.

Hatice3Banu’dan sonra yavaş yavaş sonuna geldiğimiz listemizde yemek bloglarının üç Hatice’sinden birine ait olan Semaver‘e misafir oluyoruz. Adaşım, benim gibi üzeri kıtırlı tart sevenlerin sevinçle karşılayacağı "görüntüsü böyle ise tadı kim bilir ne kadar güzeldir" dedirten tarifini yazmış; Şeftalili Bademli Tart.

HulyaBir sonraki durağımız tekrar İsviçre. Bu defa Hülya sitesi Çay Saati‘nde bizleri ağırlıyor. Hülya, etkinlikten son anda haberdar olsa da bizim için epey bir zahmete girerek hazırladığı nektarinli dondurmaları sunuyor. Tarif için Hülya’ya teşekkür ediyor, nektarinleri ne yapıp edip bulan babasına saygılarımızı sunuyoruz.

Hatice2Benim denediğim karamelize nektarinli lorlu cheesecake, şeftalili ve bademli muffin, şeftalili ve böğürtlenli pay tariflerini de buradan görebilirsiniz.

Son iki tarifimizin fotoğrafları yetişmemiş ama yine de önemli olan paylaşmaktır deyip onları da anmadan geçmek istemiyoruz. Yine yeni tanıştığımız yazarlardan Aslı, bizler için Şeftalili Tatlı‘nın, Esra da Şeftalili Streusel‘in tariflerini yazmışlar. (Esra’nın tarifinin İngilizce versiyonunu & fotoğrafını Williams-Sonoma‘da görebilirsiniz.) Aslı ve Esra’ya da tarifleri için çok teşekkür ediyoruz.

İlk etkinliğimiz böylece sona ermiş oldu. Bizler için zaman harcayıp yeni tarifler bulan, bunları denemek için zamanlarını harcayan tüm yazarlara yazarlara ve bu heyecanı bizlerle yaşayan tüm okuyuculara teşekkürlerimi sunuyorum.

Önceki özetler:

  1. Şeftali-YE Bölüm I
  2. Şeftali-YE Bölüm II

not 1: eğer unuttuğum ya da ismini yanlış yazdığım birileri olduysa lütfen bana mail atıp uyarsın, kendisini listeye ekleyebilirim/ ismini düzeltebilirim.

not 2: Etkinlik dolayısıyla son iki haftada gelen e-postaların & yorumların bir bölümüne cevap yazamadım, önümüzdeki günlerde cevap yazmaya çalışacağım…

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

24 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
nurten iyem
18 yıl önce

merhaba, türkiyedeki tek gerçek yemek sitesi olarak sizi görüyorum.siteniz çok sevimli ve içten .artık hergün ziyaret etmeden duramıyorum.sizi tebrik eder ve bu başarılarınızın devamını dilerim.benimde bir yemek sitesi çalışmam var.yakında aktif olduğunda sizi haberdar ederim.gürcü mutfağı ve yemekleriyle ilgili,özellikle kişniş otu ve ceviz yoğun olarak kullanılıyor yemeklerinde. sevgilerimle.nurten iyem

rifat
rifat
18 yıl önce

Ben bu siteyi her ziyaretimde ki bu her gun sabah saat 10 oluyor guncellendikce icim acılıyor canım cok daha fazla yemek cekıyor 🙂 asker adam bu kadarını bulamasada gercekten cok hos gorunuyorlar buradan bu yemekler elınıze saglık her zaman boyle guzellıkler ıcınde olun

pınar tokgoz
18 yıl önce

Çok Güzel bir site olmuş

hasan tokgoz
18 yıl önce

deneme

hasantokgöz
18 yıl önce

Çok şirin bir site yapmışsınız tebrikler
http://www.kpssonline.com

esra
esra
18 yıl önce

Merhaba,
Cok alisik oldugunuz bir yorum sanirim, ama tekrarlayacagim: Harika bir site. Ellerinize saglik. Ben de kendi capimda birkac tarif denedim. Hepsi cok guzel oldu. 22 Agustos’dan beri guncellenmedigini goruyor ve endiseleniyorum. Devam ediyorsunuz degil mi?
Bizi tariflerinizden mahrum birakmayin.
Sevgiler,
Esra

ece
ece
18 yıl önce

merhaba hatice abla.yaşım daha küçük olmasına rağmen değişik yiyecek we tatlıları çok sewiyorum we sitenizi çok beğenerek geziyorum.gerçekten sitenize hayranım,en hoşuma giden yanı ise çok samimi olması.anlatımınız insanın içini ısıtıyo.sizi gerçekten tanıyabilmek isterdim.
nyse.ben siteden bikaç pasta fln denedim.hepsi çok lezzetliydiler.şimdi de un kurabiyesi yapmak istiyorum.ama sitenizde tarifi yok.bi kere denedim 1 paket yağ 1 paket pudra şekeri we undan yaptım ama nedense sert oldu.yani tadı fena diildi ama o bildiğimiz ağızda dağılan un kurabiyesi olmadı.eğer yardımcı olursanız çok sewinirim 🙂

bahar
bahar
18 yıl önce

sevgılı hatıce hn,sıze ılkkez maıl yolluyorum.Neredeyse 1 yıl once tanıstım portakalagacıyla,ve o gun bugun sabah ıslerımı bıtırır bıtırmez ılk ıs sıtede yenı tarıf varmı bakmak oluyor.Çogu tarıfınızı denedım,herkes bayıla bayıla yedı,gercı sızın fotograflarınızdakı kadar ıstah acıcı gorunumlu oldularmı bılmıyorum ama lezzetlerı kesınlıkle mukemmeldı.Tarıflerınızı paylastıgınız ve vaktınızı bu guzel sıteye ayırdıgınız ıcın tesekkur ve tebrık edıyorum.YUREGINIZE VE ELLERINIZE SAGLIK….SEVGIYLE KALIN..

nsevil
18 yıl önce

hepsi birbirinden harika..ellerinize sağlık kızlar..

pınar
pınar
18 yıl önce

merhaba herkese…
uzun bir aradan sonra anca yazma fırsatı buluyorum ve bu arada günü gününe takip edemediğim için üzüntü duyuyorum 🙁
sizden soya sosuyla ilgili bilgi almak istiyorum.ne şekilde yaparsam daha lezzetli olur acaba?umarım kısa zamanda cevap gelir herkese lezzetli bir hafta diliyorum.

Banu
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
gerçekten çok zevk aldım ben bu etkinlik işinden 🙂 Devamı gelir inşallah. Bu etkinlik sayesinde yeni bloglar keşfetmek en güzeliydi. Hepsini detaylı olarak inceleyeceğim ilk fırsatta. Sen, Dilek ve Zinnur bu işin mimarlarısınız. Sizlere bu güzel düşünceniz ve uğraşlarınız için, katılan tüm arkadaşlarıma da katılarak renk kattıkları için teşekkür ederim.
Sevgiler…

arzu
arzu
18 yıl önce

Şeftali-YE etkinliğine katılan tüm blogları kutluyorum. Ellerinize sağlık hanımlar. Böylece kocaman bir şeftalili tarifler dosyam oldu.
Haticeciğim seni de başarılı ev sahibeliğin için kutluyorum. sevgiler

yelda
yelda
18 yıl önce

fazla söze gerek yok..tam bir şölen..herkesinellerine yüreğine sağlık..

zencefil
18 yıl önce

Fotoğraflar iştah açıcı,tarifler harika,ekranın camı olmasaydı hepsinin ucundan azıcık tadardım:))
Bu güzel tarifler için herkese ayrı ayrı teşekkürler.
Yapanların ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun

Burcu
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
Öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim. Ama en büyük teşekkür böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıp, birçok blog sahibi ile tanışmamızı sağladığın için. Sevgiler…

ümran gügercin
ümran gügercin
18 yıl önce

çok hoş tarifler.şeftaliden hiç bu kadar çok tarif çıkacağını tahmin etmezdim.Gözüme kestirdiğim tarifler var.mutlaka deneyeceğim.emeği geçen herkese çokkk teşekkürler.
Yalnız bişey itiraf edeceğim;tüm siteleri gezdim ama yine kürkcü dükkanındayım.sebebini tam olarak bilmiyorum ama beni çekiyor burası……
Herşey için teşekkürler sevgili Hatice.
Sevgiler,

pastacı
18 yıl önce

etkinliğimiz bence çok güzel ve zevkli geçti. tanımadığım 2-3 blogla tanışma fırsatı buldum. bundan sonra sıra kimde ve konumuz ne olacak?

Hatice
18 yıl önce

Haticecim bu güzel organizasyon için dilek, zinnur ve sana çok teşekkürler, böylece yeni sitelerden de haberdar olup, güzel lezzetlerle karşılaştık…bakalım şimdi sıra kimde:))

funda_mete
funda_mete
18 yıl önce

Hepiniz süpersiniz 🙂 başta bu etkinliğin fikir anneleri Dilek, Zinnur ve Haticecim ve etkinliğe katılan zaman ayırıp emek veren herkese çok teşekkür ederim. Hepinizin ellerine ve gönlüne sağlık. En sevdiğim meyvenin bu kadar çok tarifini öğrenmek benim için çok büyük bir hediye. Oğluşla ben hepinizi kucaklıyoruz
Sevgilerimle
Funda & dün pipetle şeftali suyu içmesini öğrenen Mete’m (23 aylık canım)

ilhame
ilhame
18 yıl önce

Selamlar,
Oncelikle herkese verdikleri zahmetden ve paylastiklari guzelliklerden dolayi tesekkurler.
Hatice, bence seftalili tariflerle tanismakla yanasi bu etkinligin daha da guzel bir faydasi oldu. Diger bloglarla bizleri tanistirdi.
Bu uc gun icinde yeni yeni bloglari gezmekten buyuk keyif aliyorum. Degisik tarifler, degisik fikirlerle tanismak cok hos.
Ama kimse duymasin,:)) senin blogun kadar sirin ve icerigi bunca zengin blog yok. Bu benim fikrim.
Diger blog arkadaslarini uzmedim umuyorum. Rekabet guzel sey. Ve bir gun onlarin da bloglari ile ilgili bu sozleri soyleyen olursa ne guzel.
Seni ve arkadaslarini yaptiginiz isten dolayi tebrik ediyorum.Basarilarinizin ve boyle etkinliklerin devamini diliyorum.

Hatice
18 yıl önce

Özlem, haklısın! Geçen hafta mail gönderdiği için maillerin arasında unutmuşum. Çok teşekkürler, hemen ekliyorum.

özlem
özlem
18 yıl önce

tuhfenin seftali tariflerini göremedim hatice
http://www.tuhfeninsayfası.com

ayseaksu
ayseaksu
18 yıl önce

tariflerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler..başarılı bir organizasyon oldu.bizim tarif defterleri de biraz daha kabardı.

ebru ayis
ebru ayis
18 yıl önce

harika bir sey olmus bu. bekledigimden de iyi birseyler cikti ortaya. fikir sahiplerini tebrik ediyorum. 🙂

24
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x