İçeriğe geç

Elmalı Turta

Apple_torte

Dün beklediğimiz misafirlerimiz için annemle cumartesi gününden menü planlamaya başladık. Biz tam neler yapabileceğimizi konuşurken konuklarımızın daha erken -cumartesi akşamı- geleceğini öğrendik. Bu durumda annem benim hızlıca bir pasta yapmamı istedi. Akşam saatlerinde ve tok gelecekleri için daha hafif birşeyler yapmaya karar verdim.

Genelde hafta sonuna girmeden bilgisayarıma birkaç tarif kaydediyorum. Bu sefer de Williams-sonoma’dan birkaç tarif kaydetmiştim .W.sonoma’nın tarifleri arasında en kolay gözüken tarif üzüm ve fıstık eklenerek yapılan elmalı turtaydı. Doğrusu annem konuklarla beraber yemekten dönünce turtamı görüp hepimize yetmeyeceği için endişelendi ama turta 12 kişilik gruba tam yetti.

Apple_torte2

Elmalı Turta

Malzemeler:

  • 2 büyük boy elma
  • yarım limonun suyu
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş veya yarım su bardağı z.yağı)
  • yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı kekun
    (kekun yoksa 1 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/8 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/3 su bardağı kuru üzüm (30 dak. ılık suda bekletilmiş)
  • 1/4 su bardağı dolmalık fıstık

Hazırlanması:

  1. Fırını 190C’ye getirin. 25cm çapındaki kek kalıbını yağlayıp unlayın. Artan unu silkeleyerek dökün.
  2. Elmaları ince ince dilimleyin. Geniş bir kasede limon suyu ile karıştırarak kararmalarını önleyin. Kaseyi bir kenara alın.
  3. Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ, süt ve vanilyayı ekleyin.
  4. Ayrı bir kaba unu eleyin. Kabartma tozu, tuz ve limon kabuğu rendesini una ilave edin.
  5. Tahta bir kaşıkla unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin. Kuru üzümlerin suyunu süzün ve fıstıklarla beraber karışıma ekleyin.
  6. Karışımı kalıba dökün. Elmaları daire şeklinde karışımın üzerine dizin. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (pişip pişmediğini anlamak için temiz bir kürdanı kekin ortasına batrın, kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir.)
  7. Keki soğutun, üzerine toz şeker serpip servis yapın.

Notlar:

Bulunduğunuz yerin nem oranına ve kullandığınız unun çeşidine göre eklemeniz gereken un miktarı değişebilir. Ben yaklaşık 2 su bardağı un kullandım. ( Önemli olan hafif katı kıvamlı bir kek karışımını yakalayabilmek.) Ayrıca 1,5 su bardağı yerine 1 su bardağı şeker, dolmalık fıstık yerine antep fıstığı ekleyip 190C yerine 175C’de pişirdim.
Üzümleri eklemeden önce hafif una bulamanızda fayda var, aksi taktirde hepsi dibe çöküyor.
Keki kalıptan çıkarmak için kek tamamen soğuduktan sonra kelepçeyi çıkartın. Keki bir tabağa ters çevirin. Alt metal tabanı bıçak yardımıyla çıkartıp yine bir tabak yardımıyla düz çevirin. Toz şekeri de bu aşamadan sonra serpin.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

69 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
esra
esra
15 yıl önce

s.a
elmalı kek tarifi aramaya başladığımda elmalı tariflerin ne kadar çok olduğunu görünce çok şaşırdım ben bayağı geri kalmışım bu konuda..siteniz harika tariflerinizde muhteşem çok teşekkürler

adem
adem
15 yıl önce

ürünleriniz çok hoş

sinem
15 yıl önce

komşum ve annesi turtanın tadına bayıldı,saolsun bana da ikram ettiler.eve gider gitmrez bir tane de kendime yaptım:)

sinem
15 yıl önce

tarif için çok teşekkürler.ben fıstık ve limon kabuğu yerine iri ceviz parçalarıyla ve portakal kabuğuyla denedim. hasta komşuma gidrken eli boş gitmek istemiyordum,ilk kez denedim, ama görüntüsü ve kokusu gerçekten harika oldu.tadına komşumda bakacağım ama eminim o da harika olmuştur.sanırım bir tane de kendime yapacağım:)

semra albayrak
semra albayrak
16 yıl önce

tarifi yeni bulduk işallah yarın yiyecegiz afiyet olsun

inci
inci
16 yıl önce

aslında yemekten falan anlamam bn ama sevgilim elmalı turtayı çok seviyormuş aileden ayrı olduğu için iş başa düştü ona yaptım bnde ve çok beğendi afiyetle yedik tşklrler bu tarif için =)

selma ilayda
selma ilayda
16 yıl önce

merhaba sitenizi cok begeniyorum.ilk defa yaziyorum.anlamadigim 2 paket kabartma tozumu kullanacagimiz.cevaplarsaniz sevinirim tesekkurler

burcu
16 yıl önce

çok güzel bişey mis gibi:)))teşekkürlerr

selma
selma
17 yıl önce

acaba diyorum bi,z bu elmaları dilimelmek yerine rendeleyip tarçın şeker ve fındıkla karıştırsak dahamı iyi olur neyse ben bugün orjinal şekliyle yapayımda daha sonra bu şekildede denerim daha önce yapanlara tavsiye denesinler bu şekliyle ve yorumlarını yazsınlar teşekkürler belki kötü olursa ben denemekten kurtulurum:>

selma
selma
17 yıl önce

bu tarifi bugün denicem kardeşimi istemeye geliyolar baya kalabalık gelecekler iki tepsi yapmayı düşünüyorum inşallah güzel olur güzel olursa sizinle paylaşıcam şimdiden teşekkürler…

ZERRIN
ZERRIN
17 yıl önce

Selam Hatice, Ben zerrin amerikadan. surekli tariflerini deniyorum sessizce kenardan ve super zevk aliyorum ve cok guzel sonuclar cikiyor bunun icin sana ve ekibine tesekkurler. Yaklasik 10 dakika once bu tatliyi yapip firina koydum sonucu cok merak ediyorum. Notunda dedigin gibi ne zaman kuru uzumlu bir tatli yapsam dibine yapisiyordu o nedenle koymamistim taki notunu okuyana kadar ama gec kaldim anliyacagin korktum bir bakima. Neyse sonucu bekliyorum biter bitmez yazicam. Tesekkurler tekrar basarilar diliyorum….

Melek Arifi
Melek Arifi
17 yıl önce

neyse öyle böyle dün aksam bu tarifi denedim.. yalniz hatice bilmiyorum ama kabartma tozu cok gibi geldi.. bidahakine sadece bir paket koycam..

Melek Adelina Arifi
Melek Adelina Arifi
17 yıl önce

Selam Hatice
Bu elmali turtani denemek istiyorum ama bi sorum olucak; gecenlerde isyerinde bi arkadas elmali turta getirdi, tek kelimeyle harikaydi, cok yumusak ve nemliydi.. bide arkadas elmalari turtanin ortasina koyup pisirmis.. acaba bu turtadada onu yapabilirmiyim?? Sen uzmansin bilirsin 🙂 Kolay gelsen, saglicakli kal 🙂

gulbahar
gulbahar
17 yıl önce

merhaba Hatice,
Bende sonra ablamada bula$ti senin siten,hergûn girmeden, duramaz oldu…Her gûn farkli bir tat farkli bir lezzet getirdi portakalagaci evlerimize.Pazar gunude bana elmali turta yapivermi$ ablam.Aman Allahim,turtanin lezzeti gitmiyor agzimdan,nasil guzel olmu$ anlatamam…
Sana çok te$ekkûr ederiz
Bôyle devam et guzelim

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

ayse, elmalar soyulacak canim, iyi sanslar

ayse
ayse
17 yıl önce

sa
uzun zamandır sitenizi takip ediyorum ve baya bir tarifinizi denedim şimdiye kadar. ellerinize sağlık. bugün de elmalı turta yı denemek istiyorum. yalnız bir sey sormak istiyorum.
elmaların kabukları soyulacak mı? bu konuda yorumlar arasında da bir bilgi bulamadım. cevabını mümkün oldugunca cabuk verirseniz sevinirim. tesekkürler…

deniz
deniz
17 yıl önce

Hatice Hanım, sitenizi bir aydır okuyor ve bazı tariflerinizi uyguluyorum. Artık elmalı turtanızı yapıp tadına baktıktan sonra dayanamayıp bir yorum da ben yazayım dedim. Turtanız tek kelimeyle harika! Söyleyecek başka şey bulamıyorum. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor. Size böyle bir site yarattığınız ve bizlere de deneyimlerinizi paylaşma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Deniz.

ALEV ÜRKMEZ
ALEV ÜRKMEZ
18 yıl önce

2 renkli kurabiyenizi ve çiçekli kurabiyenizi yaptım.çok güzel oldu .misafirlerim ve çocuklar çok beğendiler teşekkür ederim.bugünde antakya mutfağından şık mualla2nın tarifini gördüm.antakya yöresinin mutfağı çok zengindişr. yer verirseniz sevinirim.tarif isterseniz mail atmanız yetrli teşekkürler

Şehri
Şehri
18 yıl önce

Elmalı turta cumartesi iftar misafirlerim için çayın yanına yaptığım tarif oldu.Arkadaşlar bu turtayı mutlaka deneyin,yapımı çok kolay ve muhteşem lezzetli.İyi ki varsın hatice.

feray0
feray0
18 yıl önce

merhabalar,uzunca bir aradan sonra.türkiyede oldugum icin buraya 1 aydir bakamiyordum.hatice,yine döktürmüsün valla.tarifi aldim en kisa zamanda deneyecegim.eminim yine coooook güzel olacaktir.bir ara ne olduysa burayi kaybettim ama sonra yine buldum.fakat baya uzun sürdü.benim hatlardan dolayimidir nedir anlamadim.ama okadar cok korktumki site kalkti diye anlatamam.resmen bagimlisi olmusumda haberim yokmus.basarilarinin devami dilegiyle.

Türkân GÖKBAKAR
Türkân GÖKBAKAR
18 yıl önce

Merhabalar Hatice senin Elmalı Turta’nı şeftali ile yaptım epeyce de güzel oldu. Ben iki yumurta kullandım bir bardaktan biraz daha az şeker kullansaymışım daha iyi olurmuş. Dondurmalı pastanı da en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine ve gönlüne sağlık. Sevgiler Türkân

ilksel
ilksel
18 yıl önce

Tabii yollarim Hatice, hic problem degil. Senin e-mail adresine mi yollayayim yoksa sayfaya yorum olarak mi yazayim?

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Huriye, çok teşekkürler.
Bektasli, notta yazdığım gibi sizin kullandığınız una göre miktarı arttırmanız gerekebilir.
İlksel, güzel olmasına çok sevindim. Almancaya çevirdikçe bana da yollar mısın:)
Adeline, 2 hafta sonra görüşürüz!
Faruk bey, umarım beğenirsiniz.

faruk
faruk
18 yıl önce

çok güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim.

Adelina
Adelina
18 yıl önce

ayy site degismis vee ne hos olmus :)) tebrikler hatice, ben son 1,5 haftadir dietteyimde, ondan siteye girmiyorum, simdi bi bakiim diip ugradim, hata etmisim cünkü yeni tarifler girmis 🙂 ben daa 2 hafta yokum yani.. saglicakla kalin..

ilksel
ilksel
18 yıl önce

Merhaba,
Elmali turtayi Cumartesi günü yaptim, harika oldu. Bu senin sitenden denedigim 3.tarif ve ücü de cok güzel oldu. Normalde yeni birsey yaptigimda hemen misafir icin yapmiyorum, önce bizim icin deniyorum, ancak ikinci seferde misafir icin yapiyorum. Ama senin tariflerin gercekten mükemmel. Özellikle Cheesecake brownie tarifin Alman arkadaslarim tarafindan cok begenildi, tarifini istiyorlar. Simdi bütün begenilen tarifleri Almancaya cevirmem lazim.
Sevgiler
Ilksel

Bektasli
Bektasli
18 yıl önce

Merhaba,
Elmali Turta tarifini bugun denedim.Oldukca lezzetli oldu.Tek sorun uzerine yerlestirdigim elme dilimleri kekin icine gomuldu,neden oldugunu bilmiyorum.Ama lezzet hafif ve guzeldi.Tesekkurler Hatice…

huriye
huriye
18 yıl önce

Sitenin yeni hali çok güzel olmuş. Tatilden döner dönmez koşarak açtım. Kendimi çok mutlu hissettim. Meğer ne kadar özlemişim. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Tasarımla ilgili sözlere & kandil mesajlarına bir de buradan teşekkür ederim! Esengül, yaprak badem pasta malzemeleri satan yerlerde veya bazı marketlerde var, bahsettiğin fıstık da marketlerin baharat bölümlerinde bulunabiliyor.
Armis hoşgeldin, forumda çok güzel bir tarif var, onu deneyebilirsin.

esengul
esengul
18 yıl önce

Selam Hatice;
Tarif çok hoş gözüküyor. Deneyeceğim mutlaka. Yalnız yaprak dademi nerden bulabilirim? Bir de iyice çekilmiş şam fıstıkları oluyor. Onları da nerden bulabiliceğimi bilmiyorum….
Sevgiler

sezin
sezin
18 yıl önce

Herkesin mirac kandili kutlu olsun ,sitenin yeni hali cok güzel oldu,renklerde harika..ayrica elmali turtayi denedim herkese siddetle öneriyorum ..güzel tariflerin icin tskller hatice

YELIZ
YELIZ
18 yıl önce

Merhaba,
Tüm Müslüman Aleminin Miraç Kandilini
kutlarım. Hayırlara vesile olmasını dilerim.Bu akşam dünya üzerinde açlık çeken ve savaş’a maruz kalan çocuklar içinde dua edeceğim.Umarım dualarım(ız)kabul olur.
Sevgilerle,

armis123
armis123
18 yıl önce

merhaba hatice site bi harika bende yeni keşfettim nişanlım sayesinde senden bi isteğim olucak hatay yemeklerini biliyormusun bilmiyorum ama senden ricam çiğ köfte yapmayı biliyorsan onun tarifini yayınlar mısın? en kısa zamanda çok sewinirim sewgiler…

ümran gügercin
ümran gügercin
18 yıl önce

Merhaba……..
-tarif yine nefis Haticeciğim.Bu sıralar herhalde elmalı tarifleri çok göreceğiz.Ellerine sağlık.
-sitenin yeni hali çok şirin olmuş.Ama bugün döndüm işe ve sonbahar:((
-tüm site dostlarının Mirac Kandili mübarek olsun.
Sevgilerimle,

dilek
dilek
18 yıl önce

Merhaba Hatice
sayfanın yeni haliyle sonbahara az kaldı demek istedin herhalde(:
çok güzel olmuş ellerine sağlık…
sevgiler

funda_mete
funda_mete
18 yıl önce

Haticecim sitemizin yeni hali çok güzel olmuş içimi büyük bir huzur kapladı çok teşekkür ederim canım sana. Hepinize iyi kandiller portakal ağacı dostlarım.
Sevgilerimle
Funda & yakışıklı oğluşum Mete’m (2 yaş olmamıza sadece 4 günümüz kaldı oleyyy)

kuzine
kuzine
18 yıl önce

yeni tasarımın çok hoş, kandiliniz mubarek olsun

efsane
efsane
18 yıl önce

sitemiz cok guzel olmus zaten her haliyle guzel muhim olan senin olman..

Elcin
Elcin
18 yıl önce

Sitenin yeni hali cok güzel gercekten bende cok begendim..bu arada tesekkürler first_zeynep senin ve herkesin kandili mübarek olsun

kadriye :*
kadriye :*
18 yıl önce

sitenin yeni hali süper olmus …
… yalniz sonbahar geliyor demekki … biz ne yazikki almanyada cok sicak ve günesli yaz yasayamadan sonbahar geldi …
yinede o logoda göründügü gibi hafif yagmurlu rüzgarli günlerin mum yakip sicak cay icerek tadini cikarmaya bakacagim …
cok güzel olmus

first_zeynep
first_zeynep
18 yıl önce

merhaba haticeciğim:harika olmuş sitemizzz…
bakınca rahatlatan renkler,göze ve aynı zamanda kalbe hitap eden görünüm ,site dostlarının yorumları veeee tabii ki SEN…herşey harike bitanem.muvaffakiyetlerinin devamını dilerim.herdaim duacın…
zeynep
muhabbetle
ayrıyeten senin ve tüm site sakinlerinin kandili mübarek olsun canım…

zyn₪p
18 yıl önce

harika yine hatice’cim,
özellikle elma-ye etkinliği yaklaştıkça heyecanlandım iyice, elmaları görünce:))
ve sitedeki küçük ikonlar çok güzel olmuş tebrikler:))
ustalara saygılar:)
kucak dolusu sevgiler…

Ceren
Ceren
18 yıl önce

Sitenin yeni görüntüsü çok cici. Çalışmalarının devamını dilerim.

whoknows
whoknows
18 yıl önce

sitenin yeni hali de logo da çok tatlı olmuş.. tebrikler!!!

müge
müge
18 yıl önce

merhabalar hatice uzun zamandır mesaj atmıyordum; izindeydim işe bugün başladım.hemen gelir gelmez siteye bir göz attım çok daha zenginleşmiş.yine harika görünüyor turta tarifi bende aynı aysel hn.sorusunu yinelemek istiyorum.kalıbın kelepçeli olması şart mı.bende yok da.bu ctesii günü misafirim geliyor şimdiden telaşlandım.
ne yapıcam ben ya…
afyonkarahisar’dan sevgiler….

aysel
aysel
18 yıl önce

sevgili hatice hanım
herşey çok güzel ellerinize saglık benim merak etigim turtaları nasıl kalıpta yapabilirim kelepçeli olması şart mı
sevgiyle kalın
aysel

xtra
18 yıl önce

Bu konuda bu kadar iyi hazırlanmış siteler olduğunun farkında değilidim. ne yazık ki bir süre pek çoğunu yapamayacağım çünkü zayıflamam lazım. bir blog açtım ve destek bekliyorum.
http://iamxtralarge.blogspot.com/ uğrayın lütfen.

kadriye :*
kadriye :*
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
gecen hafta yeni tarifler eklemediginde sabirsizlikla bekledigimi yazmistim.
Biliyorum sende bazen yogun oluyorsundur, yalniz biz tiryakisi olduk, her tarifi yapmaya zaman bulamasamda, her sabah ilk önce senin sitene bakiyorum, (is) hayatima renk katiyor 😉
Yazdigin diger seylerlede bize yeni fikirler veriyorsun, dekorasyon yapmaya, degisik kitaplar okumaya özendiriyorsun.
Bende kisa dogru blog konusuyla yakindan ilgilenmek istiyorum, bakarsiniz bende amatör sayfamla sizin etkinliklerinize katilirim.
Selamlar … basarinin deva, etmesi dilegiyle
Kadriye

birgul k s
birgul k s
18 yıl önce

Merhaba hatice elmali turta harika gorunuyor
benimde buna benzer bir turtam var ama ben elmalari yari kesilmiis olarak ve hafif bastirarak
koyuyordum ve hamira ceviz ici ile muskat atiyordum birden hatirladimda 2 senedir yapmiyordum turtan cok guzel oldugu gibi fotograf cekimlerinde cook guzel cok istah acici elerine saglik yapanlara ve yiyenler afiyet olsun
birgul k s

berna
berna
18 yıl önce

Ben bu siteyi yeni keşfettim. İki gündür daha önceki tarifleri gözden geçiriyorum. Hatice bütün tarifleri çok açıklayıcı ve pratik bir dille anlatmışsın. Bu özellik birçok sitede olmayan bir özellik. Ben evli ve çalışan bir kadın olarak özellikle pratik yemek ve tatlılara ilgi duyuyorum. Özenli bir sitede aradıklarımı bulmak çok güzel. Teşekkürler, seni takip edeceğim.

69
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x