İçeriğe geç

Fırın Poşetinde Kuzu Tandır

Geçen bayram, annem gelecek misafirler için fırın poşetinde kuzu tandır hazırlamıştı. Sofranın fotoğrafını yayınladıktan sonra bu yemek tamamen aklımdan çıkmıştı. Dün Meral teyze mailinde bu yemekten bahsedince tarifi yazmayı unuttuğumu hatırladım.  Bu aralar iş yerimdeki görevim değiştiği için yeni tarif denememe çok zaman kalmıyor bu yüzden unuttuğum tarifler olduğunu fark edince seviniyorum.  Hatırlatmanız için çok teşekkürler Meral teyze!

Fırın Poşetinde Kuzu Tandır


Malzemeler:

  • 1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)

Marine Malzemeleri:

  • 2-3 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • arzuya göre kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • birkaç defne yaprağı

Ayrıca:

  • 4-5 patates
  • 2-3 havuç
  • 5-6 biber

Hazırlanması:

  1. Soğanları irice halka şeklinde doğrayın. Saımsakları da doğrayın. Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin.
  2. Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin. Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin.
  3. Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın. (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın.)
  4. Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin.
  5. not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

54 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Betul Bozkurt Coban
Betul Bozkurt Coban
15 yıl önce

Merhaba…kuzu kol yapmak istedim ve google de arattim ve bu sayfayi buldum…tarifin altindaki yorumlari okudum okadar soru vardiki ama cevap yok?…Sanirim bu tarifi hatice hn.yazmis yorumlardaki sorulara cevap verirse cok daha saglikli yemekler yapmis oluruz ole deilmi…iyi gunler

buket
buket
15 yıl önce

merak ettiğim etin pişme süresi çok uzun bu sürede diğer sebzler dağılmıyormu patates gibi

Emel
15 yıl önce

Sevgili hatice bu yemek kac kisilik acaba?

Emel KİLİM
Emel KİLİM
15 yıl önce

merhaba hatice hanım
sitenizi uzun bir süredir takip ediyor, kopya çekerek yemek pişiriyorum ama ilk defa yorum yapıyorum.
bende kasaptan fırınlık kuzu eti aldım onunula deneyeceğim bu akşam pişirmek istediğimden dolayı ise bekletme şansım olmayacak umarım güzel olur.

zeynep
16 yıl önce

Hııııııııııııımmmmmmmmmm.Çok leziz görünüyor.

sibel
sibel
16 yıl önce

merhaba haticeciğim
verdiğin tarifi aynen uyguladım inan harika oldu eşim bayıldı
ellerine saglık

hasret
hasret
16 yıl önce

eşim ve çocuklarım bu yemeğe bayılacaklar bizim ağız tadımıza göre bir tarif etin kendi yağı ve sebzelerin suyuyla pişmesi oldukça sağlıklı ve besleyici hatice hanım ellerinize sağlık teşekkürler

lulu
lulu
16 yıl önce

test edilip onaylanmis ve son derece memnun kalinmistir.ben de 2 saat tuttum etler posetin icinde oldugu icin kurumadi.Yalniz ben bi gece oncesinden veya bi kac saat marine vaziyette bekletmedim.Direk soganlar sarimsaklar ve diger malzemelerle firina attim ve son derece lezzetli oldu.Firin ayarinin etin suyun icinde kaynama hizindan yeterli oldup olmadigini, pistigini de etler suyunu cektiginde anlayabilirsiniz.

Yasemin
Yasemin
16 yıl önce

Sevgili Hatice, tariflerini yeni yeni denemeye başladım.Bu tarifin çok güzel ancak 2 saat pişirdim ve etler çok kurudu. 2 saat çok uzun bir süre. Sanırım 1 saat yeterli olacak. Ama tadı harika. Anneliğini kutluyor, ailenle birlikte uzun ömürler diliyorum…

Nihal G.
Nihal G.
17 yıl önce

Mükemell bir yemek oldu.Tarifte bazı değişiklikler yaptım,kendi damak zevkime göre ve pişirme ısısını 160-180 arası tuttum.Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif.. tesekkür ederim

Ebru
Ebru
17 yıl önce

Tek kelimeyle müthiş bir tat…

Damla
Damla
17 yıl önce

*Aluminyum, doğada çok bulunan bir element ve çeşitli şekillerde vücudumuza giriyor.
*Alzheimer hastalarının beyinlerinde aluminyum çok bulunuyor, ancak aluminyum hastalığa mı neden oluyor, yoksa hastalık nedeni ile çok aluminyum mu depolanıyor, bu bilinmiyor.
*Başka bir hastalık nedeni ile çok yoğun aluminyumlu ilaç tedavisi gören bir grup hastada, kemik rahatsızlığına rastlanmış.
*Kanserle aluminyum arasında herhangi bir ilişki kurulamamış.
*Aluminyumlu antiperspirant kullanan bazı hassas ciltli kişilerde tahriş izlenmiş.
*FDA’nın sayfasında aradım ama aluminyum’lu folyo için yalnızca mikrodalgada kullanmayın ifadesine rastladım (plastik torba, kahverengi kağıt ve gazete gibi şeyleri de kullanmayın diyor)
*Bu arada, ne olur ne olmaz ben aluminyum almayayım diyenler için; antiasit tabletlerinden alınan aluminyum miktarı, aluminyum folyolardan alınandan kat kat fazla imiş. Domates suyu gibi asitli yiyecekler aluminyum kaplarda pişirildiğinde daha fazla aluminyum yiyeceğe geçiyormuş.

kazasker
kazasker
18 yıl önce

valla ben yaptım bunu super oldu, kalemine saglık. sozlenmıssın hayırlı olsun.

mysantee
mysantee
18 yıl önce

bir süredir portakal ağacını takip ediyorum. gerçekten çok hoş tarifler ve sıcak bir paylaşım var. ama ben şimdilik yemekler dışında bir soru sormak istiyorum. ben kanserojen içermeyen şampuanın markasını merak ediyorum. yardımcı olur musunuz?

melike
melike
18 yıl önce

konuyla alakasız ama
ilk defa yorum yazıyorum çünkü tariflerin hepsi tam kıvamında oldu ama… kömbet pastanın hariç tadı harika ama keserken kek ve muhallebi kısmı birbirinden ayrılıyooo ne yapabil
rim yazarsan sevinirim teşekkürler

gülnisa
gülnisa
18 yıl önce

merhaba hatice!!
sitene arkadaş tavsiyesiyle başladım.gerçekten çok güzel.özellikle benim gibi mutfak işlerinde acemiler için.ilk pastamı yaptım.şimdiye kadar cesaret edememiştim.nesquikli toplarda çok güzel.muhakkak deniycem
sevgilerimle…

Nuket Keles
Nuket Keles
18 yıl önce

Avustralya’dan sevgilerle. Hatice sagolun guzel tarifleri, ince detaylari bile atlamadan yazdiginiz icin. En kisa zamanda kuzu kolunu yapacagim, umarim Denizli’de Kale altin da yedigim ve tadini unutamadigim tandira benzer. Neticeyi yazarim. sevgilerimle.
Nuket

melike
melike
18 yıl önce

geçen sene bir kış günü havuçlu ke ararken tanıştım sitenizle.benim gibi yeni birşeyler denemeyi seven biri için vazgeçilmez bir başvuru kaynağı oldu.bu tarifleri bizlere ulaştığınız için teşekkürler,uzun yıllar devam ettirmeniz dileğiyle…
bu yemeğe gelince ; yapımı kolay lezzetli bir yemek .ben malzemeleri 1/3 kullanarak yaptım..serviste pilav ve yoğurt kullandım.yiyen herkes çok beğendi

defne
defne
18 yıl önce

Selam hatice, yemek harika görunuyor son zamanlarda yemek tariflride vermene cok seviniyorum. Ellerinize saglik.

defne
defne
18 yıl önce

Selam hatice, yemek harika görunuyor son zamanlarda yemek tariflride vermene cok seviniyorum. Ellerinize saglik.

Meral
Meral
18 yıl önce

Bugün pişirdim bu güzel yemeği.Tadına da baktım.
Nefis olmuş.Teşekkürler Hatice.

Deniz C
Deniz C
18 yıl önce

Merhabalar, kanserojen madde konusunda fırın poşetlerinin durumu hakkında bilgisi olan var mı?
Ablam özellikle sormamı istedi. O da tam tersini duymuş folyo poşetten yüzdeyüz daha iyi diye, zaten artık neye inanacağımızı şaşırdık bir gün ak dedikleri ertesi gün kara çıkıyor, pazarlama stratejisi heralde margarin tereyağ konusu gibi. Ben yine de bu yemeği deneyeceğim. Arasıra olunca bir etkisi olmaz kanısındayım.

Sema
Sema
18 yıl önce

Merhaba,
Size yetişmek mümkün değil. Tüm tariflerinız harika, yapabildiğimce denemeye çalışıyorum. Bir önerim olacak tariflerin altına, hazırlama süresi, pişirme süresi gibi bilgiler eklemeniz mümkün mü? Çok teşekkürler..

nihal.B
nihal.B
18 yıl önce

merhaba çiğdem hanım bilginiz için teşekkürler.Aslında bu tür bilgilere çok ihtiyacımız var..Sizin gibi duyarlı insanlar bence fazla yok, Şöyle bir etrafımıza bir bakalım dikkatlice ne çok kanserli insan var diye,eskiden yaşı büyük insanlarda olurdu şimdi ise gençlerimizde,çocuklarımızda çıkıyor bunun için bence insanlar bildiği şeyleri paylaşmalı ve insanları bilnçlendirmeli.örneğin bizim eve kola girmez,çünkü birçok şeyde olduğu gibi kolada da kanssorolejen badde var vb birde şu kullandığımız şampuanlarda bile var. Kız kardeşim bir kozmetik firmasında çalışıyor ve oraya fıransadan saç uzmanları gelmiş ve onuda muayene etmişler ve tek bir şampuanda kansorolejen maddesinin olmadığını söylemişler dağal olarak ben bunları duyunca tepkim büyük oldu. bence her şeyin oğalını tercih etmeliyiz.Bildiğiniz başka bilgiler varsa lütfen bizimle paylaşın güzeliklerle dolu günler diliyorum bye

emel
emel
18 yıl önce

sorumdan dolayi hosgorun beni :((
1 adet kuzu kol parcalaninca kemik parcaciklari olusur,hani yemegi yerken sorun olmuyormu?
cevaplarsaniz sevinirim…

ayşegül
ayşegül
18 yıl önce

merhaba hatice,
yeni görevinde başarılar diliyorum
yemek harika görünüyor
bende aynı tarifi pirzola ile yapıyorum
çok güzel oluyor
anneciğinin ve senin ellerinize sağlık
hep bizimle kalın

deniz Mete
deniz Mete
18 yıl önce

SEVGILI HATICE, BUYUK BOY FIRIN POŞETİ SATILIYORMU? BEN BULAMADIM.BILGIN VARSA YARDIMCI OLURMUSUN LUTFEN.Amerika da butun hindiyi bile posette pişiriyormuş orda varmis.

Özlem Ö.
Özlem Ö.
18 yıl önce

Görünüşü nefis eminim tadı görünüşünden de güzeldir. Ben de kuzu tandır yapıyorum. İkiye üçe böldürdüğüm kuzu budunu çok çok az su ile 30 dk. düdüklü de haşlıyorum. Sonra etleri yağladığım teflon tepsiye alıyorum. Tepsinin ortasına doğru sıkı sık araladında boşlu kalmayacak şekilde yerleştiriyorum. Etrafı boş kalsada önemli değil. Etlerin üzerine sıvı yağ karabiber biraz kekik ve birazda tuz sürüyorum. Altan ve üstten 10-15 dk. kadar üzerleri kızarıncaya kadar fakat fazla kurumadan pişiyorum. Ben buna fırnda kuzu budu derdim ama bu yemeğimi yiyen arkadaşlar kesinlikle tandır olduğunu söylediler. O yüzden artık bende tandır diyorum 🙂 Vakti dar olanlara tavsiye ederim. Yanına pilav ve patates püresi ile nefis bir ziyafet oluyor.

nuray
nuray
18 yıl önce

hatice hanım bende poşette tavuk yapıyorum 200 derecede 30 dakika ama bu çok fazla geldi 2 saatten fazla peki yarım kilo yapınca saatte yarıya düşermi iyi çalışmalar

berke44
berke44
18 yıl önce

oy oy oy ne güzel görüntüler bunlar fırın poşetini bende kullanıyorum çok memnunum tavukta harika oluyor ya bende potakalkolik oldum fırsat bulur bulmaz hemen size koşuyorum .

Hatice
18 yıl önce

Merhaba, biberleri ekledim tarife. Bir de gelen yorumlardan sonra üzerini kürdanla delebileceğinizi ekledim. Soğanları çıkarmasanız da olur ama o zaman görüntü pek hoş olmaz. Umarım deneyin herkesin yemeği güzel olur. İş ile ilgili temennileriniz için de çok teşekkür ederim. Benim için çok önemli bir görev, inşallah bu görevin hakkını verebilirim.

Cigdem
Cigdem
18 yıl önce

Aluminyum ile ilgili soruya cevap vermek istiyorum. 70li yillarda yapilan bazi arastirmalarde Alzheimer hastalarinda yuksek dozajda aluminyum bulunmus ve bu maddednin Alzheimer (ve Down Syndrome) gibi hastaliklara yol acabilecegi dusunlumus. Bu tez hic bir zaman kanitlanmamis ancak yasadigimiz ortamda aluminyumu fazla aldigimiz dogrulanmis. O yuzden Amerikan Food and Drug Administration aluminyum iceren gereclerde yemek pisirilmemesini onreiyor. Bunu yerine onerilen yontem borcam gibi kaplar. ne yazik ki turkce bilgi veren bir site bulamadim (ama hurriyet ve milliyette bir zamanlar yayinlanmisti) ancak FDAin orjinal yazisini burada bulabilirsiniz:
“linki cikarmak zorunda kaldim yoksa post spam gibi gorunuyordu…”
sahsne bu yaziyi okudugumda aluminyum folyolari evimden elimine etmistim ve gecis hic de zor olmadi…
PS: Deodorantinizda da aluminyum olma olasiligi var ki bu gozeneklerden kaninniza karisiyor ve gogus kanserinin baslica sebeplerinden birini teskil ediyor. Korkutmak degil, egitmek amaciyla yaziyorum. Saglikli gunlere.

cennet
cennet
18 yıl önce

Butun pisirince servis yaparken butun sofraya getirilmiyor, ince ince kesip servis yapiyorsunuz.

cennet
cennet
18 yıl önce

Buna benzer bir yemegi uzeri aliminyum folye koyarak yaptim, icine fazla birsey koymadan sadece butun bir bacak kuzu eti, cok buyukte degil tabi, az su, tuz ve karabiberle, lezzeti bir harika. Bir dahaki sefere haticenin tarifinde oldugu gibi sebzeli yapabilirim.
Pisirme suresi uzun bu yemegin, ozellikle butun parca et oldugu icin pismesi uzun suruyor, minimum 2 saat. Fakat bencede 200 derece biraz fazla, dusuk isida uzun sure olabilir, belki baslangicta ilk 20 dakika filan 200 ondan sonra 160 derece filan., yaptigimda kendimin kac derecede yaptigimi hatirlamiyorum, kesinlikle 200 derecede degil, daha dusuk. Harika bir yemek.

ebru oktay
ebru oktay
18 yıl önce

İki aydır takip ediyorum. Her şey çok güzel ,ellerinize sağlık.

nihal.B
nihal.B
18 yıl önce

Bu arada sitede benim dışımda 2 nihal ismi var bende nihal’in yanına soyadımın baş harfi B koyayım böylelikle belli olur

nihal
nihal
18 yıl önce

Nagehan hanım neden folyoyu kullanmamalıyız daha açık ve net anlatabilirmisin..!? Bu arada fırın poşetide sağlıklı olmaz dimi..!? Bende her şeyin doğal olanını kullanmalıyız aksi taktirde bozulan sağlıkların önüne geçilmiyor bu konudada dikkatli ve insanlara vereceğimiz bilgiler sağlık açısındanda ele alınmalı.Özelikle de zeytinyağlı yemekleri tercih etmeliyiz vb öyle değilmi…sayın site sakinleri…!?

nagehan
nagehan
18 yıl önce

Arkadaşlar, fırında yemek pişirirken mümkün olduğunca alüminyum folyo kullanmaktan kaçının. Alüminyum çok kolay aşınan bir malzeme olduğundan, fırın ısısı ile birleşince de daha hızlı aşınmaktadır. Bu da sağlıksız bir durum.
Bu arada, sevgili Hatice ,siteni uzun bir süredir izliyorum. Başarılarının sürekli olmasını dilerim. Sevgiler.

tülay74
tülay74
18 yıl önce

yeni görevinde başarılar diliyorum , poşette tarif harika bi fikir ve mükemmel görünüyor hafta sonu deneyeceğim ellerine sağlık

Hülya Yılmaz
18 yıl önce

Çok lezzetli bir yemek olduğu kesin. Benim etobur aileme çok uyar. İlk fırsatta deneyeceğim.
Ben de buna benzer bir tarifi yakında sayfama koyacağım. “Kapama” bir Ankara yemeğidir. Benden de safkan Ankara’lı olarak bu beklenir…

Hülya Yılmaz
18 yıl önce

Çok lezzetli bir yemek oldupu kesin. Benim etobur aileme çok uyar. İlk fırsatta deneyeceğim.
Ben de buna benzer bir tarifi yakında sayfama koyacağım. “Kapama” bir Ankara yemeğidir. Benden de safkan Ankara’lı olarak bu beklenir…

ipek
18 yıl önce

Merhaba Hatice, yeni görevinde başarılar dilerim.Bu ay ,Lezzet dergisi’nde yer alacakmısın?
Fırındaki derece çok yüksek ve süresi uzun geldi,bir yalnışlık yok değil mi?
Sevgili annenin ellerine sağlık.Görüşmek üzere.

NAGİŞ
NAGİŞ
18 yıl önce

Hayatım Yeni görevinde başarılar diliyorum.Eminimki mutfakta başarını işlerindede gösteriyorsundur.Poşette kuzu çok nefis gözüküyor ellerine sağlık. Meral teyzeyede anımsamana yardımcı olduğu için çok teşekkür canım.

emel
emel
18 yıl önce

Merhaba, poseti delmemek sorun cikarmiyor mu? Cunku firin torbalarının kullanımında delinmesi gerektigi yazilidir.

NIL YESIL
NIL YESIL
18 yıl önce

Ben bu tip yemekleri çok severim. Çok da lezzetli olmur. Yiyenlere afiyetler olsun:))
Bir sorum olacak. Fırın poşeti kullandığım zaman ben hep kürdanla bir kaç delik açıyorum. Delmeden pişirirsek poşet patlamaz mı ?

esra topsal
esra topsal
18 yıl önce

Ellerinize saglık. Benim bir sorum olacak, marinede kullanılan soganlar ve sarımsaklar atılıyor mu? Piserken onlarla pisse cok daha lezzetli olur diye dusunuyorum bir de soganı sarımsagı atmaya hic kıyamamdıgımdan herhalde.
Sevgiyle kal… Esra

nihal
nihal
18 yıl önce

Bir sorum daha olacak bunu lokantacılar yaparken içine yoğurt koyuyorlar etin yumuşak gelmesi için siz ne dersiniz bu konuda!?

nihal
nihal
18 yıl önce

merhaba haticeciğim ben 3 gündür bağlanamdım aslında işyerinde çalışırken çalışma saatlerinde hep açık tutuyorum senin siteni..Bu arada üyelik hakkında yapmış olduğunuz açıklama bana yeterli gelmedi.Başkasına ait bir mail vermem imkansız kaldıki benim ismimi ve soyadım ile yapılan bir mail nasıl oluyor bir başkasına ait orasını anlayamadım..Neyse artık olmasada olur nasıl olsa burdan her şeyi takip edebiliyorum ilgnize teşekürler..Bu yemekte bir de ben taze biber görüyorum resimde yanılıyormuyum..!? Birde fırın poşetinde değilde başka bir şekilde bu yemeği bişirmek mümkünmü.!? örneğin alimünyon folyo ile yapılırsa aynı lezzette ve pişme süresi olarak aynımı olur..!? size ve ailenize sevgiler ve saygılar güzel olan her şey sizinle olsun

NECLA
NECLA
18 yıl önce

Yarın ne pişirsem diye bakınıyordum yeni bir tarif yazsada hatice onu yapsam diyordum ki tarif geldi. Biberleri malzeme listesine koymayı unutmuşsun 🙂

ayten
ayten
18 yıl önce

görünümü bile çok güzel hemen deneyeceğim eline sağlık

54
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x