İçeriğe geç

YE #4: Hurmalı ve Muzlu Kurabiyeler

Hurmali_ve_muzlu_kurabiyeler

Pazar günü topladığım yirmi hurmalı tarifi tek tek açıp aralarından birini seçme çabalarıma başladım. Benim gibi seçim yapmak konusunda sıkıntılı biri için bu yemek etkinlikleri çok zor geçiyor. Her tarife en az 3 kere göz atıyorum  “hangisini yapsam  görüntüsü güzel olur ve  evdekiler tarafından tüketilir?” diye düşünüyorum. Bu defa öncekilerdeki düşüncelerim yerine “hangisi çok kolay olur?” düşüncesi ağır bastı.  Yeğenim sevdiği için aldığımız ama kendisinden kaçmayı başarıp artık kararmaya yüz tutan bir muzu ve ramazandan arta kalan bir avuç hurmayı görünce listedeki tarifler arasında yer alan “muzlu ve hurmalı kurabiyeler”i denemeye karar verdim. Tarif “Big Fat Cookies” kitabından. Aşağıdaki ölçülerle 16 büyük kurabiye oluyordu, ölçüleri yarılayınca 16 orta halli kurabiye çıktı. Yağ ve şekeri yarıdan da az koyduğum için hafif, hoş bir muz + hurma + tarçın tadı içeren, en önemlisi de bütün evi çok güzel bir kokuyla kaplayan kurabiyelere sahip oldum.

Hurmalı ve Muzlu Kurabiyeler:

Malzemeler:

Aşağıdaki un miktarı ile Amerikan kurabiyeleri gibi içleri yumuşak kurabiyeler elde edersiniz, siz çok yumuşak sevmiyorsanız unu biraz arttırın.

  • 2 su bardağı un
  • 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım paket (125gr, yarım sb) tereyağı/margarin veya eşit miktarda sıvıyağ, oda sıcaklığında. (margarin kullanmazsanız tuz da eklemeyin)
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı kahverengi şeker
  • 2 muz, kararmaya yüz tutmuş (ne kadar olgunlaşmış olursa o kadar iyi)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1 su bardağı hurma, minik minik doğranmış

Hazırlanması:

  1. Unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin. Kabınızı kenara alın. Yağı şekerlerle birlikte 1 dakika çırpın.
  2. Muzu küçük küçük kesip şekerlere ekleyin. Karışım krema görünümü alana kadar karıştırın. (Muzlardan birkaçı ezilmemiş kalabilir) Yumurta ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha karıştırın.
  3. Unlu karışımı ekleyip özleşene kadar karıştırın. (daha fazla olmasın) En son hurmaları ilave edin.
  4. Bir yemek kaşığı yardımıyla kurabiyeleri yağlı kağıt serili 2 tepsiye paylaştırın. Üzerlerini küçük bir spatula veya yemek kaşığı ile düzeltin. Önceden ısınmış 175C fırında yaklaşık 15 dakika -bir kürdanı batırdığınızda temiz çıksın ancak üzerleri kahverengi olmasın- pişirin. 5 dakika fırın tepsisinde bekletin daha sonra fırın telinin üzerine alıp tamamen soğumalarını sağlayın.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

73 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
esin
esin
15 yıl önce

bu gün denedim süper oldu deneye bilirsiniz

Tuba
Tuba
16 yıl önce

sitenizi uzun zamandır takip ediyordum fakat ilk kez yorum yapma fırsatı bulabildim.hem siteniz hem yazılarınız hemde pratik ve leziz tarifleriniz için sizi kutluyorum,teşekkürler.tatlılara bayılırım.bugün bu güzel tarifinizi deneyeceğim inşallah.
sevgiyle kalın..

yasemin
yasemin
17 yıl önce

canım bu fincanlara bayıldım ! nerden aldığınızı sorabilir miyimm!teşekkürler.

mulay
mulay
17 yıl önce

merhaba hatıce hanım
bu kurabıyelerı ben denedım bıraz zahmetlı oldu yanı kasıktan ayrılmıyor:) acaba tart yada pay seklınde yapılsa daha farklı sekılde bıcımlendırılse nasıl olur? ısırdıgın zaman keke benzıyor lezzetlı. bu sebepten tart kalıbında (ıcı yuksek olan) yapılsa ters cevırılıp cıkarılsa ıc kısmınada bıseyler dosense sızce nasıl olur

burcu
burcu
17 yıl önce

merhaba haticecim;
kurabiye bizim evde aslında çok tüketilmiyo ve bu yüzden en son yaptığım şeylerden biri ama ramazandan kalma 1paket hurmanın ziyan olacağının verdiği vicdan azabı ve tarifindeki muz aroması beni bu kurabiyeyi yapmaya zorladı. Uygulama esnasında ufak bir kaza geçirdi kurabiyelerim. Tarçın kabı elimden üzerlerine döküldü. Bu yüzden yapmama sebep olan o muz aromasını alamadık tarçınlı tarçınlı yedik ama olsun yılmadan denemeye devam….

Tugce Ayhan
Tugce Ayhan
17 yıl önce

Hatice Merhaba,
Bende yeni evlenip yurt disinda yasayan acemi yemek yapmaya calisan gruptanim. Yeni seyler yapmayi seviyorum. Isin dogrusu pogaca ararken birden kendimi kurabiyeleri ziyaret ederken buldum :)) Sanirim senin ve buyuklerinin bilgilerinden bolca yararlanacagiz. Tesekkurler!

betül gürdal
betül gürdal
17 yıl önce

sevgili HAtice ,
İlk defa ziyaret ettim ama çok beğendim siteni, Ellerine sağlık ama bir ricam olacak. Eğer mümkünse tariflerin hangi ülkelere ait olduğunu yazarsan çok sevinirim yemek yaparken biraz kültürleniriz de böylece değil mi?
Teşekkürler
Betül Gürdal

yasemin/londra
yasemin/londra
17 yıl önce

Merhabalar ,
bende bugun enedim tarifi , kati yerine sivi yag ile , hurma yerine yer fistigi ile ama malsef kepekli unum kalmamis hepini beyaz kullandim , cok guzel ve yumusak oldular. Vanilya esansida burda siselerde satiliyor biraz ondan biraz Turk mahallesinden aldigim Turk vanilyasindan koyarak yaptim. Kasikla duzeltmeye bile kalmadan firinda hepsi guzel yayilmis seklini bulmus , 2. tepsiyi duzelteyim dedim aksine sekillerini bozdum :). Deneyenlere afiyet olsun denemeyenlere tavsiye ederim.Ellerine saglik Haice.

sali
sali
18 yıl önce

merhaba,
bu gün denedim kurabiyeleri.tek kelimeyle harika oldular.denemek isteyen arkadaşlar için eklemek isterim.unun 1 bardağını kepekli un kullandım.katı yağ değil sıvı yağı tercih ettim.sonuç dediğim gibi harikaydı.haticeye tekrar teşekkürler.zamanın bereketli gecsin inş….

gamze
18 yıl önce

haticecigim Tarif için teşekkürler. 2-3 kere denedim. Dün muffin kalıplarına döktüm böyle de güzel oldu, tavsiye ederim.
selam ve dua ile
gamze

gülay
18 yıl önce

merhabalar
bir hurma canavarı olarak böyle bir tarifi gördüğümde çok sevindim ve benim için en yakın zamanda denedim.
tarifi adım adım takip edince ve fırınımın turbosuz tarafında pişirince kurabiyeler çok güzel oldu. eşim de çok beğendi. geriden gelen muz aroması ve ve kurabiye bittiğinde ağzında kalan hurma tadı bir tane daha alayım diye düşündürüyo sizi… ama kilolara dikkat 🙂
samimiyetin için estetik anlayışın için ve var olduğun için
teşekkürler Hatice…
iyiki varsın.
gönlünün sahibine emanet olasın…
selam ve dua ile
gülay

nuray
nuray
18 yıl önce

merhaba hatice hurmaların kabuklarını alıyormusun robottan geçirmeden önce kabuklu olmaz heralde diye düşündümde teşekkürler.

FİLİZ
FİLİZ
18 yıl önce

Evet hatice bende ik önce resmi görünce acabamı dedim senin tarifini açınca birebir aynısı olduğunu gördüm acaba sitenin ismi kullanılmışmıdır diye baktım ama yok.
Sevgiler

Hatice
18 yıl önce

Bilgen, hayır bilgim yok. Haber verdiğin için sağol.

bilgen
bilgen
18 yıl önce

günaydın hatice..bu tarifi bugün tarihli akşam gazetesinde cihan oskay resmi de kullanarak pratik tarifler bölümüne basmış…bilgin olup olmadğını bilmiyorum ama ilgilenirsin diye düşündüm..sevgiler..

Hülya
Hülya
18 yıl önce

Selam,
internette dolasirken tesadüfen bu siteye rastladim.. ve bayildim!!! cook hosuma gitti. Internette yemek tarifleri bulmak zor degil, ama bukadar güzel tarifleri bir araya getirmis muhtesem resimleriyle birlikte cok degisik ve sahane bi siteyi ilk kez görüyorum. Artik bu siteden cikmam ben 🙂
Sevgili Haticecim, seni tebrik ediyorum!

Yagmur
Yagmur
18 yıl önce

Merhaba
Bu siteyiz tesadüf buldum, çokta iyi oldu.. Özellikl ramazanda çok faydalandım. Bunun için çoook teşekkür ediyorum:)
Tariflerin hepsi çok güzel, bazılarınıda yaptım ama bir türlü şu merdane ve oklavayla anlaşamıyorum. Oysa şu açmalı tarifleri yapmak isterdim. Bunu nasıl öğrenirim blmiyorum. Neyse, elimizdekiyle yetinelim. Yarın misafirlerim var ben bidaha gezineyim sitede. Saol Haticecigim..

nuray
nuray
18 yıl önce

merhaba arkadaşlar size sürekli yaptıhım ve herkezin hazır sandığı lezzetli bir kekin tarifini yazmak istiyorum [hatta bu akşam üzeri yaptım ve eşim şu an hıım layarak son dilimi yiyiyor] 5yumurta ,1 su bardağı toz şeker, 1 paket margarin, 2 su bardağı un, 1paket kabartma tozu. 1paket vanilya, 3 yemek kaşığı kakao, [ben nestlenin kakosunu kullanıyorum] isteğe göre içine veya üsyüne ceviz veya fındık yada damla çikolata ben bu akşam fındık ve damla çikolata kullandım.PÜF NOKTASI YUMURTA İLE ŞEKERİ BİLENDIRIN DÜŞÜK SEVİYESİNDE BEYAZ KÖPÜK KÖPÜK OLUNCAYA KADAR DURMADAN ÇIRPMAK SONRA DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP KÖPÜĞÜ İNDİRMEDEN KARIŞTIRMAK.keki ısıtılmış,yağlanmış ve altına bütün fındıklar koyduktan sonra kalıba yarısını döküyoruz,diğer yarısının içine kakao karıştırıp kalıba koyuyoruz önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dk pişiriyoruz mutlaka deneyin süper.

nuray
nuray
18 yıl önce

merhaba sitenize tesadüfen girmiştim şimdide çıkamıyorum 2 senedir sizden aldığım tariflerle harikalar yaratıyorum haticecim sana çoooook teşekkürler

domates
domates
18 yıl önce

hemen mutfağa gidiyorum 🙂

Gülay
Gülay
18 yıl önce

Merhaba
Ben Almanya Köln´den sitenizi nerdeyse her gün takip eden yeni evli bir hanimim.Mutfak konusunda acemiyim.Cevremde yemek konusunda akil danisabilecegim pek bir kimse yok diyebilirim.Onun icin tarif ararken tesadüf eseri rasladigim portakal agacini hazirlayan sevgili Hatice sana, eli öpülesi büyüklerine ve emek verenlere sevgiler ve tesekkürler.Bizlere böyle önemli bilgiler, fotografli denenmis enfes tarifler, sofralar sundugunuz icin.
Basarilarinizin devamini dilerim.

zehra
zehra
18 yıl önce

merhaba hatice;
sabah sabah dayanamadım dün akşam denediğim kurabiyelerim hakkında yazayım dedim.kurabiyeler gerçekten nefis oldu, küçük kızım genelde yumuşak kurabiye poğaça vb sevdiği için afiyetle yedi.bu tarifi birde muz+damla çikolata ve ya elma+üzümle denesem aynı sonucu alabilirmiyim merak ettim.aynı tarifle sadece içine konan meyve değişince sonuç değişmez değil mi?

O_zaman
O_zaman
18 yıl önce

Kor oldum abi goremirim:).hayret defalarcada okudum onu nasil goremedim cok sasirdim..neyse yanlis anlasilma(gorme )olmus kusura bakmayin

Hatice
18 yıl önce

Yok estağfurullah yanlış anlamam elbette. Birinci aşamanın sonunda yağı şekerlerle çırpın demişim. Onun dışında bir ibare mi eksik? Siz yapmayacak olsanız bile söylerseniz başkalarının yanlış yapmasını hep birlikte engelleriz.

O_zaman
O_zaman
18 yıl önce

tarif icinde yapim asamasinda yagin konuldugu yazilmiyor ,bildigim kadariyla kurabiyelerde yagin konulma asamasi kurabiyenin guzel olup olmamasini etkiliyor…..demek istedigim buydu,bir kac kere daha baska tariflerde denk geldim ama yapmayacagim icin onemsemedim bu hosuma gitti yapayim dedim…yapim asamasinda yagi goremeyince uyarma geregi duydum.umarim yanlis anlamassaniz
sevgiyle kalin

ışınsu başokur
ışınsu başokur
18 yıl önce

bir arkadaşım yolladı adresinizi çok güzel tarifler var bende meraklıyım hatta dr.öetker 1998 pasta ödülü aldım lezzet dergisinde 2003 yılında kapak oldum ve çay tariflerim yayımlandı ama bende daha vakit bulup bir kitap yazamadım sanırım önümüzdeki yıllarda …sevgiyle kalın

Hatice
18 yıl önce

Deneyenlere afiyet olsun, yazmadım galiba ama esas tarifte tepeleme yemek kaşığı ile konuluyordu (neredeyse 3 kaşıklık olsun diyordu hatta) o zaman nasıl kurabiyler çıkıyordur, tahmin edemiyorum:) Sanırım kitabın ismi de (big fat cookies) oradan geliyor.
Layla, bence çubuk vanilya ile çok daha güzel olur.

layla
layla
18 yıl önce

eyvah, ben canadadan olan cagla arkadasimizin yorumunu okuyunca hemen aldigim vanille aromanin icerigini okudum ve gercekten alkohol varmis. Aldigim aromayi alman arkadasima hediye ederim ama bilemeden yemisimdir:)Aromanin yerini vanilya cubuklari alirmi?

şenay
şenay
18 yıl önce

Yemek etkinliklerini çok seviyorum. Tüm blogların sayesinde elimde bir sürü tarif birikiyor. Ve önce Sevgili Haticenin tarifi deneniyor. Çok güzel bir kurabiye oldu. Kokusu ve tadı çok güzel.. Yapımı da çok basit. Tekrar teşekkürler Sevgili Hatice..

fikriye
fikriye
18 yıl önce

Merhaba ben ilk defa yorum ekliyorum
ama siteyi hergün takip ediyorum,dün akşamda hurmalı muzlu kurabiye yaptım,dediğin gibi kokusu muhteşem.Tadına şirkette arkadaşlarla birlikte baktık bence enfesler
teşekkürler……..

Yelena
Yelena
18 yıl önce

Haticecigim, ellerine saglik, cok lezzetli gorunuyolar kurabiyeler. Eminim tadi cok guzledir. Sormak istedigim hurma yerine hurma pastasini kullansam, acaba yerini tutar mi? Ramazandan hic hurma kalmadi evimizde, biz esimle hurma canavariyiz 🙂 Tesekkurler, sevgiler.

_zeze_
_zeze_
18 yıl önce

yaptım yaptım bende yaptım kurbislerden. ama benimkiler biraz baba kurabiyeler oldu. o kadar yayılacaklarını ve buyuyeceklerini hiç tahmin etmemiştim 🙂 ama tadı gusseellll oldu. tarif için teşekkürler Haticeee…..

zyn₪p
18 yıl önce

ellerine yüreğine sağlık Hatice’cim …
tarifler kadar fotoğraflarda o kadar içten ve sicacık ki ekrandan uzanıp almak istiyorum ve fincan çok romantik:))
bu etkinliği, yemek bloglarını çokkk ama çokkkk seviyorum…
tşkler herkese…
kucak dolusu sevgiler….
:)))

sevval
sevval
18 yıl önce

SELAM BETUL,
BU KADAR CABUK YAZACANI TAHMIN ETMIYORDUM SANA TESEKKURLER ILGILENDIGIN ICIN.
HOLLANDADAN SELAMLAR,
SEVVAL

BETÜL
BETÜL
18 yıl önce

merhaba
sevvalcim tatlı ılık (soğuğa yakın) şerbet sıcak oldumu hiç bir problemle karşılaşmazsın. mutlaka bir yerde hata yapıyorsundur. ben bu zamana kadar hiç problem yaşamadım. bayramda ablama tatlı yaptırdım ve dün akşam bu şekilde şerbetledim. gayet güzel oldu. dediğim gibi sonradan ağdalı şerbet yapmak sana kalmış. bire bir yapmak istemiyorsan şeker miktarını su miktarından yarım bardak daha fazla yap o zaman.
sevgiler…

sevval
sevval
18 yıl önce

MERHABA
Sevgili TUGBA ve BETUL bilginiz ve fikirleriniz icin tesekkurler cok sevindim BETUL sana sorum var olculeri bire bir yap diyorsun peki o zaman baklava hamur olmazmi yaptigim baklava 1 yufkayi 8 kesiyorum sonra oklavayla (gul)sekil veriyorum verdigin agdali tarifte icine cektikten sonra diyorsunya fakat fazla baklava icine cekmiyor yani o da cok tatli olmazmi ama pes etmiyecem onuda mutlaka deneyecem cccooookkk tsk…..
SELAMLAR,SEVVAL

nergo
nergo
18 yıl önce

hurmalı kurabiye’çok beğendim.haftasonu deneyeceğim.

Hatice
18 yıl önce

Herkesin fincanı ve peçeteyi beğenmesine sevindim:) Peçete, annemin masa örtüsünün kumaş peçetelerinden. Fincanı da herhangi bir züccaciyeciden bulabilirsiniz, özel bir marka değil, yurt dışından getirilenlerden.
Vanilya esansı burada olmadığı için alkollü olup olmadığını bilmiyorum, ben onun yerine 1 paket vanilin koyuyorum. Bulabilirseniz vanilya çubuklarını kazıyarak da yapabilirsiniz belki.
Kurabiyedeki özleşsin tanımını kısaca “un ve diğer malzemeler hafifce karışsın, tek bir hamur olsun ama çok fazla karıştırmayın” demek için kullandım. Poğaça, çörek gibi hamurlarda özlü bir hamur olsun denildiği zaman iyice yoğurun demektir.
Hurma ve kahverengi şeker yerine de dilediğinizi koyabilirsiniz sadece un miktarına dikkat edin.
Benden istediğiniz tariflerin çoğu da forum sayfalarımızda mevcut.
Sitenin ingilizcesi portakalagaci.com/english adresinde ama görüleceği gibi ben de çeviri konusunda tembellik edenlerdenim:)
Umarım unuttuğum soru olmamıştır, son olarak aramıza hoşgeldin Meg!

yasemin,istanbul
yasemin,istanbul
18 yıl önce

Merhaba Hatice
Ben tarifdelisi, evde ramazandan kalma hurmalarım vardı ve ne yapabilrim diye kara kara düşünüyordum. Bu tarif çok iyi denk geldi çok teşekkürler, sevgiler
Bir sorum var: Vanilya esansı yerine vanilya koysak olmazmı?
birde arkadaşlara katılıyorum fotoğraftaki uyumu mükmmel yakalamışsın.

BETÜL
BETÜL
18 yıl önce

MERHABALAR
sevgili sevval şekerlenmesi çok doğal çünkü herzaman ilk şerbetleme bir’e bir ölçüyle yapılır. senin yaptığın şerbet baklavaya daha sonradan dökülecek olan şerbettir.
yani önce tepsine göre değişir tabi 3 bardak su 3 bardak şeker ile şerbeti yapıp baklavaya dökersin sıcak olarak. daha sonra yani tatlı iyice o şerbeti çektikten sonra (akşam şerbeti döktüysen sabah)2 su bardağı şeker 1 su bardağı su ile tekrar ağdalı şerbet yapılır ve soğutulur. ılıktan birazdaha soğuk. tatlının üzerine dökülür. o zaman tatlın şekerlenmez.
yada ağdalı şerbet yapmıyacaksan şerbet ölçülerini bire bir yap.
sevgiler hoşçakal….

Ela
Ela
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
tarif icin tesekkürler, bende de ramazandan kalma hurmalar duruyor daha, ne yapayim onlari diye düsünürken tarifin cok makbule gecti:)
En kisa zamanda deneyecegim, insallah güzel olurlar.
Siteni bu aralar sessiz takip ediyorum, ama emin olabilirsin, günde birden fazla birkac kez bakiyorum, dolasiyorum.
Sana yazdigim ilk ve (malesef tek kaldi)mailimdede siteye tesadüfen rastladigimdan bu yana müptelasi oldugumu belirtmistim.
Mailime yazdigin hizli cevap icinde ayrica tesekkür ederim canim.
Bende sana en kisa zamanda yazacagim.
Yagmurlu bir carsamba gününden herkese sicak selamlar …
ELA

Elif
Elif
18 yıl önce

Sevgili Hatice triflerin yine cok güzeller.Haticeciğim senden bir ricam var.Ben (Ekmek Kadayıfı) tarifi istiyorum, evde yapmak için ben bu tatlıyı cok seviyorum ve tarif için ilk aklıma gelen sen oldun bu konuda bana bilgi verirsen sevinirim. Teşekür ederim.

tugba
tugba
18 yıl önce

merhaba sevval, ben nerde okudugumu hatırlayamadım ama serbete kasık sokmamak gerekiyormus, hatırladıgım kadarıyla seker ve suyu ocaga koymadan karıstırıyorsun ve birdaha icine kasık sokmuyorsun, umarım dogru bilgi vermisimdir.

Semanur
18 yıl önce

Çok değişik ilk gelen misafirlerime denemeliyim.Fincan ve peçete de harika. Nereden aldığını yazabilirsen sevinirim.Sevgilerimle.

sevval
sevval
18 yıl önce

Merhaba Hatice ellerine saglik muthis gorunuyor birde oooooooh sunusun varya beni mest ediyor diger sitelerden farkinda bu fotogralarin mukkemel.
hatice ve diger yorum yazan arkadaslar.Sizlere bir sorum olacak. Ben baklava icin hazirladigim serbete tepsisine gore ornegin yuvarlak borcama gul baklavasi yapiyorum buna 3 su bardagi sekere 2 su bardagi su ilave ediyorum seker suda eridikten sonrasi bir 10 dakika kadar kaynatiyorum sonra icine bir kac damla limon sikiyorum baklava soguk serbeti biraz serinletikkten sonrasi dokuyorum fakat her nedense serbetti bir gun sonrasi sekerliyor her seferinde baklavam bosa gidiyor buna cccccooooookkkkk uzuluyorum bir bilginiz varmi neden acaba cevaplarinizi bekliyorum.
SEVGILERIMLE SEVVAL

güneş:)
güneş:)
18 yıl önce

kurabiyeler çok güzel görünüyo, ayrıca sunumu da çok hoş:) içleri yumuşak kurabiyeleri çok severim:) lezzetini merak ettim, ilk fırsatta deniycem:)

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

betoto, hakiki “vanilla extract” alcol iceriyor, bu yuzden ben kullanmiyorum. Alcol olmayani da kimyasal maddelerden yapilan “taklit lezzet ” oldugundan ben hic birini kullanmamayi tercih ediyorum. Yaptigim tariflerin hicbiri “bu yuzden ” bozuk cikmiyor. Tek kayip, o ekstra rayiha’dir. Sevgiler.

betoto
betoto
18 yıl önce

merhaba
bir sey sormak istiyorum. burdaki (ABD) vanilya esanslari alkolun icinde cozuluyor. bu yuzden ben kullanmiyorum. alkol icermeyen bir vanilya esansi markasi var mi ? bilen arkadaslar vardir belki…
tesekkurler

tuhfe
18 yıl önce

Tadının çok güzel olduğuna eminim. Ellerine sağlık çok şık görünüyorlar ayrıca.
Sevgiler.

sevilaytimur
sevilaytimur
18 yıl önce

merhaba hatice
gerçi bu hurma ye etkinliği ama evde hurma yok muz var ben hurma yerine kuru kayısı koysam muzla birlikte tabi(çünkü kurabiyenin içinde muz olması bana ilginç gelen tarafı)sence yine güzel bir tat olur mu?
cevabın için şimdiden teşekkürler

73
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x