İçeriğe geç

Piramit Pasta

Piramit pasta

Dün akşam bütün bir haftanın acısını çıkartmak için mutfağa girdim. Bu defa yeni bir tarif konusunda kesin kararlıydım, tek karar veremediğim ne çeşit bir tarif deneyeceğimdi. En iyisi evde olmayan birşeyi yapıp tüketilmesini hızlandırayım diye düşündüm. Doğrusu tercihimi sağlıklı bir hamur işinden yana kullanmayı düşünüyordum ama her zaman minimum hamur işinin bulunduğu mutfağımız dün bu alanda bir cennetine dönmüştü. Hafta sonu yaptığım havuçlu kekten hâlâ birkaç dilim vardı, bir de annemin misafirleri için yaptığı börekler ve portakallı kurabiye eklenince kesin başka birşey yapmalıyım diye düşünmeye başladım. Ne zamandır denemeyi istediğim bir kremalı sebze çorbası tarifi de ocaktaki turuncu tencereden bana gülümseyen aşure çorbası sayesinde ileride denenecekler listesine döndü.

Yeni birşey denemek için uygun şartları bulamayınca yapılacak tek şey yazılmayı bekleyen bir tarifi seçmek. Ablamın piramit pastası birkaç aydır fotoğraflar klasöründe bekliyordu. Epey kalabalık bir grupla toplandığımız zaman yapmış ve herkes içine kayısı ekleme fikrini çok beğenmişti. Önceden yazmamam bugünü düşünürsek iyi bir kararmış. En azından önümüz cumartesi-pazar, her hafta sonu benim mutfak maceralarım için yeni bir şans demek…

Piramit Pasta

Malzemeler:

  • 500gr pötibör bisküvi
  • 150gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • yarımşar su bardağı ceviz/ incir/ kayısı
  • 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanması:

  1. Tereyağını eritip süt ve kakao ile karıştırın.
  2. Bisküvileri kırıp yemişlerle beraber sütlü karışıma ekleyin. Karışımı streçe veya folyoya sarıp piramit şekli verin.
  3. Pastayı buzlukta 2-3 saat bekletin. Donunca hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

101 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Sule
Sule
4 yıl önce

Valla ben sizden gercek bir piramit pasta tarifi bekliyordum O ozel dokulu keki ve yagli kremasi ve bir o kadar alengirli kesimi ile…Bir dahaki sefere insallah…

banu
banu
14 yıl önce

arkadaşlar şeker konuyor yoksa acı oluyor…4 kaşık kakaoya damak zevkine göre2-4 yemek kaşığı iyi gibi..bir de portakal kabuğu ve limon kabuğu rendesi çok yakışıyor…:) afiyet olsun arkadaşlar…ayrıca pudra değil toz şeker ağızda kıyır kıyır hissedilince hoş oluyor isterseniz üstüne dondurma ile servis yapabilirsiniz..ya da yanına…bir de çikolata sos ile süsleyin tabağı…:))ohhhhhhhhhhhhhh:D

SELMA
SELMA
14 yıl önce

konulmuyor çünkü kokoa ve biskivi oldugu için

SELDA
SELDA
15 yıl önce

ALLAH RIZASI ICIN BIRI SOYLESIN. SEKER KONULUYOR MU YOKSA KONULMUYOR MU??
HATICE HN SIZDEN BU KONUDA CEVAP BEKLIYORUZ. SELAMLAR

sahra
sahra
15 yıl önce

herkes şekeri soruyor ama cevap yok bende yapıcam şimdi tereddütteyim pudra şekri mi koysam acaba

Nida
Nida
15 yıl önce

Sanırım bunun pek piramit pastayla alakası yok. Olsa olsa mozaik pasta. O da şekeri eksik.

esma
esma
15 yıl önce

şekerlerim ben yaptım süper oldu ..herkese tvsiye ederim

Figen Demir
Figen Demir
15 yıl önce

Bende bu mozaik pasta tarifini denemek istiyorum ama seker olcusu verilmedigi icin tereddut ediyorum..Hatice hanim olcusunu yazabilirmisiniz.. sevgiler

dilek
dilek
16 yıl önce

piramit pasta iyi hoşta hani bunun şekeri benim bildiğimde pudra şekeri oluyordu,sanırım eksik olmuş bu tarif ne kadar şeker konulacağını da yazarsanız sevinirim.

mahir
mahir
16 yıl önce

Bencede biraz şekere ihtiyacı var. Biraz tarçın ekleyince hiç fena olmuyor..

hayriye
hayriye
16 yıl önce

biraz tatsız oluyor bence biraz şeker ilave etmek gerek

selma
selma
16 yıl önce

şimdi denedim akşamdan hazırlayıp buzdolabına koymuştum yapılışı 10 dakikamı bile almadı hem çok pratik hemde tadı çok güzel herkese tavsiye ederim :))

Sümeyra
Sümeyra
16 yıl önce

Merhabalar!
Sitenizi yaklaşık üç ay önce keşfettim ve artık yemek tarifleri aramamda vazgeçilmezsiniz. Gerçekten çok güzel, ellerinize sağlık.
Piramit pastayı deniycem, yeni evliyim ve eşim bu pastayı çok seviyor, durmadan “hani üçgen gibi bi pasta oluyo ya içinde böyle kakao falan, ondan yapsana” diyo. Bi deniycem. Teşekkürler…Herkese sevgiler….

rabia
rabia
16 yıl önce

bence çok güzel bi pasta hem görünüşü harıka.ve birde görünüşü gibi tadıda harika, ve çoooooooooooooook beğendik

HANDAN
HANDAN
16 yıl önce

tarifler süper piramit pastayı denemek istiyorum fakat üzerine çilolata sosu yakısırmı cevabınızı bekliyorum yeni güzel tarflerinizi bekliyoruz

tülin
tülin
16 yıl önce

Sevgili Hatice hanım,bende sitenizi devamlı takip ediyorum ve tariflerinizide uyguluyorum.sonuçta hep yüz güldürücü oluyor .Ama birkaç arkadaşında sorduğu bir soruya cevap vermemişsiniz.Bu piramit pastaya şeker konmuyormu?sadece bisküvilerin tadı yeterli oluyormu?Gerçi kayısı ve incirde var ama yinede tereddüt ediyor insan.Acaba tarife eklenmesi unutulmuş olabilirmi şekerin?

rose
rose
16 yıl önce

merhaba,
ben kuruyemiş ve ceviz koymadım yukarıdaki ölçülere ek olarak 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri ilave ettim. mümkün mertebe yüksek yaparsanız dilimler o kadar hoş oluyor.son derece güzel oldu ve anında tükendi. birdahaki sefere ölçüleri iki katına çıkarıp yapacağım.şu anda da hindistan cevizli kekim fırında pişiyor, ilk kez yaptığımda şirkete götürmüştüm ve herkes hazır kek olduğunu sandı ve bayıldılar..kesinlikle denemelisiniz sonuç harika oluyor favori keklerimden oldu..

ozlem
ozlem
16 yıl önce

bende sitenıze ılk defa gırdım ve bu pastayı kardeşimle deneyecegım şimdi ellerınıze saglık

gozde
gozde
16 yıl önce

acılı pıramıt galıba 🙂 kmse ne kadar seker olcagnı yazmamıs 🙂

gözde
gözde
16 yıl önce

bu acılı pıramıtmı 🙂 ne kadar seker koylcagnı kımse yazmamısta 🙂

esra
esra
16 yıl önce

BAYILDIM BU PASTAYA

ayça
ayça
16 yıl önce

Merhaba herkese…
Bu sene sınavlara girdim yaz tatilindede çok boşladım sürekli pasta börek yapmak geliyor içimden bu siteyi yaklaşık 1 yıldır takip ediyordum ama hiç bu kadar ilgilenmemiştim.Her bulduğum pastanın tarifini alıyorum annem kızıyor.:)Biz zayıflamaya çalışıyoruzda!:( sizden ricam kalorisi düşük tarifler yayınlamanız teşekkürler…
herkese iyi tatiller!!!

zeynep
zeynep
16 yıl önce

daha 11 yaşında olmama rağmen yemek yapmayı çok seviyorum.yemek ve pasta yaparken tariflerinizden yararlanıyorum bu en sevdiğim pasta çok güzel olmuş ellerinize sağlık!

zeynep
zeynep
16 yıl önce

daha 11 yaşında olmama rağmen pasta ve kek yapmayı çok seviyorum.bu en sevdiğim pasta.inşallah büyüyünce daha da güzel yaparım ellerinize sağlık!

asuman
asuman
16 yıl önce

pasta çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. burada yapılan bir matematiksel yanlışlığı düzeltmek istiyorum: bu pastanın biçimi piramit değil üçgen prizmadır.piramit dediğimiz şey mısır piramitleri gibi tabanı çokgen ama bir tepe noktası olan cisimdir. yanlış bir isimle isimlendirmek elbetteki pastanın tadını değiştirmez biliyorum. ama düzeltmeden edemedim.
herkese afiyet olsun.

gönül
gönül
16 yıl önce

nene lütfen yumurtalari yikayip kullanin we ellerinizide yikamayi unutmayin kus gribine karsi ancak bu sekilde önlem alabilirsiniz .
selamlar gönül

sevim
sevim
17 yıl önce

yardımlarınızla piramit pasta yapmak istedim ama berbat bişey oldu……sormak istediğim tek bişey varr bu pastanın içinde şeker yok mu? yada dikkatsizce yazılan bu tarifte şeker unutuldu mu?

yunus
yunus
17 yıl önce

hiç güzel değil ellerine sağlık olmasın şaka yapıyorum ellerinize sağlık olsun

saadet othan
saadet othan
17 yıl önce

mozaik pasta tarifimi kaybetmiştim.sonra sizin tarifinizi buldum. çok güzel elinize sağlık teşekkürler .yalnız şekeri bilerekmi koymadınız?yoksa özelliklemi öyle yaptınız. teşekkürler tekrar.iyi günler diliyorum

sardunya
sardunya
17 yıl önce

gerçekten bu pastaya şeker eklemeye gerek yok mu? bir de mesela daha az yağla da yapılabilir mi?

esin eryılmaz
esin eryılmaz
17 yıl önce

selam !
sizin sitenizi 1 senedir takip ediyorum.yemek kitaplarıma hiç bakmıyorum diyebilirim.size ve ailenizin ellerine,yüreğine sağlık….
sizden istediğim chokella tarifi..lise döneminde tarifim vardı kaybetmişim.şimdi 3.5 yaşında oğlum var.ona yapmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

aysun
aysun
17 yıl önce

Bu pastayi ben cocuklugumdan beri bilirim (kayisisiz olarak). Teyzem icine hafif konyak veya baska ayni mayhoslukta likor koyardi. Cok hafif konuldugundan tad olarak “aa, bunda alkol” var dedirtmez, korkmayin. Ama inanilmaz yakisiyor. Muhakkak bir deneyin oyle derim, hafif bir likor eklemesi yaparak.

reyhan
reyhan
17 yıl önce

merhaba.bu pastayı ikinci kez yaptım.ama ilk yapışımda daha güzel olmuştu.çünkü ikinci yapışımda çok kaba tabirle fazla mıncıklamışım.bunun tek püf noktası,anladım ki;sosun az olduğunu düşünmeden bütün bisküvilere yedirmeye çalışmak,fazla karıştırmamak!sakın kuru olacağını düşünmeyin.çünkü;o güzel görüntüyü yakalamanın sırrı da bunda.saygılarımla.reyhan.

aysegul
aysegul
17 yıl önce

merhaba hatice siteni hemen hemen hergun takip etmeye calisiyorum mutfakta zaman gecirmeyi bende cok seviyorum bugunde esime supriz piramit pasta yapayim dedim:)))
senin tarifine gore uyguladim ama biskuviyi 350 gr.kullanmama ragmen benim tatlimin sosu sanki az gibi oldu daha cok biskuvi yogunlugunda hemde biskuviler takir takir duruyor icinde, acaba sizinkide boylemi…(yoksa bayat biskuvi mi kullanmaliydim ) benim diger yaptigim biskuvi pastalarinda yumusak bir kivamda oluyorlar.

tugba
tugba
17 yıl önce

Merhabalar, Evet seker yazilmamis ne kadar? Ben baska bir tarifte 4 yemek kasigi pudra sekeri konuldugunu okudum.Hatice hanim siz sekersiz mi yaptiniz?Sudem hanima cevabiniz gelmemis??????????

sudem
sudem
17 yıl önce

ne kadar seker olacagını yazmamıssınız pudra sekeri diyenler var siz ne kullandınız

özgül
özgül
17 yıl önce

merhaba,
değişik görünüyor.ellerinize sağlık.buradaki her tarif çok güzel.ben farklı bi şekilde yapıyorum.o da güzel oluyor.1 paket margarin,3 yemek kaşığı kakao,1.5 pk.petibör,1 su bardağı pudra şekeri,portakal ya da limon kabuğu rendesi karıştırıp folyoya sarıyor ve piramit şeklini veriyorum.

Yelena
Yelena
18 yıl önce

Bu gun mutfak dolaplarimi karistirirken kuru kayisilara rastladim 🙂 onlarin yaninda kuru erikler (cir?) de vardi. Incir de olmadigindan dolayi bu erikleri kullanmaya karar verdim. Sute biraz seker ekledim, sadece 2 kasik kakao kullandim ve yaklasik 300 gr biskuvi. Arkadaslar, herkesin damak tadi farkli, mesela, ben pek kakolu seyleri sevmem, o yuzden de direk miktarini azaltiyorum, siz de ayni sekilde istediginiz tadini tutturabilirsiniz bence. Sadece kuru kayisi biraz sert geldi pastanin icinde, gelen sefer yumusatip kullanacam.
Haticecim, sana ve ablana cok tesekkurler!

EMEL
EMEL
18 yıl önce

benimki tamamen hüsran oldu çok üzüldüm.bende puding yapıp ekledim.bisküviler hiç ıslanmadı desem yeridir.sizinkiler nasıl oluyor.ben beceriksizim galiba.ama birşey varki oda ÇESTIR HARİKA OLUYOR.

yildiz kucuk
yildiz kucuk
18 yıl önce

haticecim tarifi denedim, çok güzel süper bir pasta oldu. şuan dolapta birkaç dilimlik daha kaldı eşim çok beğendi, çok teşekkür ederim, paylaştığın için.. seviler..
yıldız

filiz
filiz
18 yıl önce

merhabalar, pramit pastayı bugün yaptım içine kayısı koymadığım için şekersiz olur düşüncesiyle bir yemek kaşığı toz şeker koydum ve arkadaşıma giderken kahvenin yanında yemek üzere götürdüm nefis olmuştu hatice tariflerin çok güzel oluyor gerçekten çok teşekkür ediyorum sana emeğine ve ellerine sağlık not-yoğurmadım kaşıkla şöyle bir karıştırıp hemen alüminyum folyoya sardım

hülya
hülya
18 yıl önce

merhaba ben aynı pramite benzer bir pastayı elmayı ince şekilde rendeleyip,içine kakaolu bisküvileri parçalayıp katarak yapıyorum.çok güzel oluyor.sadece elma ve bisküvi.tavsiye ederim.

Müjgan
Müjgan
18 yıl önce

MERHABALAR BEN TARİFİ AYNEN UYGULADIM YALNIZ ORTASINA MUZ KOYDUM ÇOK YAKIŞTI

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Nenne selam, en doğrusu sanırım pastaya şekil vermeden tadına bakmak. Böylece dilediğiniz tadı yakalayabilirsiniz.

nenne
nenne
18 yıl önce

Selamlar ,ben tarifi aynen uyguladım.yalnız 400 gr. bisküvi,yedirebildim. biraz elimde bütünleşsin diye yoğurdum.ondanmı bilinmez tadı pek hoşuma gitmedi.şekeri de yoktu belki ondan.

serap
serap
18 yıl önce

selam hatice ve arkadaşlar hepinizin cuması mübarek olsun.bu gün benim çok özel misafirlerim var işim çok ikramlarım neredeyse hazır sadece bizim buraya has arabaşı çorbası kaldı.size en yakın zamanda tarifini yazmak istiyorum haticemin izni olursa.sevgi ve muhabbetle kalın.

revzat
revzat
18 yıl önce

Merhaba benim merak ettiğim kayısı ve incirler doğranıyormu ve kurumu oluyor.

handan
handan
18 yıl önce

Hatice han›m verdi€iniz tarifler için öncelikle elinize sa€lik, denedi€im tüm tarifleriniz çok lezzetli ve sunumu etkileyiciydi. Yemeklerimde sa€l›kl› olmad›€›n› düflündü€üm için margarin kullanm›yorum. Lütfen tariflerinizde margarinin yan›nda s›v›ya€ oran› olarak da belirtir misiniz? Baflar›lar›n›z›n devam›n› diliyorum.

Ayşen
Ayşen
18 yıl önce

Esengül, pastanelerde satılan aşağıdaki adresteki tarif oluyor herhalde (Ben pastanede mozaik pasta hiç yemediğim için bilmiyorum.) Pastacı bu tarifin pastacılıkta kullanılan temel tarif olduğunu yazmış:
http://pastaci.blogspot.com/2005/08/mozaik-dilimleri.html

esengul
esengul
18 yıl önce

Merhaba;
Bu tarifi ben de yaparım. Çok güzel olur. Ellerine sağlık Hatice. Ben forumda da sormuştum, yine soracağım. Acaba pastenede yapılanlar nasıl yapılıyor? Onların kremasını farklı yoksa bisküvisi mi? Böyle bir tarif bileniniz var. uzun süredir arıyorum.
Teşekkürler

101
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x