İçeriğe geç

Top Top Köfte

Top_top_kofte

Pazar günkü kahvaltı için neler hazırlayabilirim diye forumdaki “Kahvaltı – Brunch Menüleri” başlığını incelerken Meri’nin köfte önerisini fark ettim. İlk başta misket köfte yapmayı düşünsem de annem sonradan domates ve biber yatağında köfte yapmamı önerdi.

Köftenin en önemli püf noktalarından biri bekleme süresi. Ne kadar çok beklerse o kadar lezzetli oluyor. Eğer akşam yemeğine yapacaksanız mümkünse harcı 1-2 saat bekletin, benim gibi pazar sabahı için yapıyorsanız cumartesi gecesinden yapıp 1 gece bekletmenizi tavsiye ederim. (ben harcı 1-2 saat beklettikten sonra yuvarladım, gece boyunca bu halde beklettim. Böylece ertesi sabah tekrar yuvarlamakla uğraşmamış oluyorsunuz.)

Top Top Köfte

Malzemeler:

Köfte Harcı:

  • 750gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim ekmek içi
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu*
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz

*kabartma tozu köftelerin yumuşak olmasını sağlıyor.

Kızartmak için :

– 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Ayrıca:

  • 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
  • 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
  • 1 diş sarımsak, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz

Hazırlanması:

  1. Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek  en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
  2. Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
  3. 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
  4. Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.  Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak sunun.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

45 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
özge
özge
15 yıl önce

top-top köfteler süper görünüyor.harika bir site bayılıyorum ellerinize sağlık

özge
özge
15 yıl önce

sizi tebrik ediyorum taqrifleriniz cok güzel kocamın begenisini kazanıyorum sayeniz de cook tesekürler:)

Güler
Güler
15 yıl önce

Çok güzel bir site, tebrik ediyorum. Özellikle dil bilgisini düzgün kullanmaktan dolayı ifadeleriniz net olması da okuyanlar için ayrı bir öğrenim olacaktır. Umarım yurt içi ve yurt dışından katılan yorumcularda bu güzel sayfalara güzel dil bilgileri ile güzel katılımda bulunurlar. Sevgiyle kalın.

hatıce
hatıce
16 yıl önce

supeeer

tulay
16 yıl önce

merhaba sevgili hatice
uzun zamandir yorum yzamak istiyordum
kismet buguneymis.tarifleriniz cok guzel
cerkez mutfagindan yemeklerinizde var
surekli takip ediyorum.bende bir cerkez kizi
olarak cerkez mutfagina blogumda yer vermeye calisiyorum elimden geldigince
yeni blog uyesiyim.benide arkadas olarak kabul ederseniz mutlu olurum.hersey gonlunce olsun
paylasimlariniz icin cok tesekkur ederim
http://cerkez57.blogcu.com

dilara doğan
dilara doğan
16 yıl önce

sizinle kardeşim sibel aracılığıyla tanıştım tarifleriniz gerçekten çok güzel teşekkürler

ASUMAN
ASUMAN
17 yıl önce

MERHABA
SİZİN SİTENİZİN BENİM MUTFAĞIMA KATMIŞ OLDUĞU TÜM TARİFLER VE YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HOŞ GELDİNİZ GÖNLÜME GÖNÜL BAHÇEME.ASUMAN

ESRA
ESRA
17 yıl önce

top-top köfteler süper görünüyor……………harika bir site bayılıyorum ellerinize sağlık

habibe
habibe
17 yıl önce

merhaba
köfte konusunda yardıma ihtiyacım var.her zaman özenle hazırlıyorum ama bir türlü istediğim tadda olmuyor.kısık ateş yüksek ateş hepsini denedim.köfteleri önceden hazırlayıp beklettim ama ya içi pişmiyor ya kuru kalıyor hep bir şeyler eksik oluyor lütfen lezzetli ve hatasız bir köfte tarifi istiyorum.bu köfte tarifini yeni okudum ama yine olmayacak diye cesaret edeniyoruuum

Elif Usta Deniz
Elif Usta Deniz
17 yıl önce

merhaba ,
Geçen akşam grup halinde Levent arkadaşımızın evine gittik. (Bu grup yaklaşık 10 kişilik bir ve 15 yıllık grup bazılarımız çoçukluk arkadaşıdır.Hemen hemen hepimiz evlendık arada çoçuklarda oldu) Neyse arkadaşımızın eşi Sibel sağolsun bize bir güzel sofra kurdu ki anlatamam yapmış olduğu toptop köfteleri ve tavuk göğsunu görünce aklıma hemen sen geldin, bunun üzerine portakalağacı Hatice’den aldım tarifini dedi. ve sonra diğer bir arkadaşın hanımı da aa bende oraya giriyorum, “favorimdir Hatice,çok güzel tarifler var” , dedi. Meğer Portakalağacı ve Hatice hayatımıza çoktan girmiş, içimizden olmuş :))) Sağolasın eline sağlık.

ahmet
ahmet
17 yıl önce

Merhaba;mümkünse sizden veya bir bilenden öğrenmek istiyorum….Izgara köfte yaparken köftelerin ızgara üzerinde dağılmasına engel olmak için ne gibi bir malzeme kullanmak gerekiyor….Tada püf noktası nedir bu işin….Mail olarakda gönderebilirsiniz, çok teşekkür ederimm

Muaz Gulin
Muaz Gulin
17 yıl önce

Merhaba sayin Sayfa sahibi veyada Hatice Hanim!
Evvela ben sizlere Ata Vataniniz guzel Turkmenistandan bol bol selam gonderiyorum…. Bu guzel ve hayirli isinizde dahada basarili olmanizi Yuce Allahtan diliyorum…
Sayin Hatice hanim! Ben dun gec saatlerde internette yani Googleden Salata tariflerini ararken salata tarifeleri az olmasina ragmen ilk onume cikan sayfa portakalagaci oldu… Baktim, kendine has sade ve bir o kadarda kendine cekici bir sayfa buldum onumde… Cok hosuma gitti… Annen, teyzen yemeklerinin tarifeleride fena degilmis… Benim en cok dikkatimi sayfada yer alan resimler cekti…
Nedeni, ben bir gazyeteci yazarim… Diger kitaplar ile birlikte yemek tarifi kitaplarimda var…Ben bu gunlerde dunya mutfaginda Salatalar diye bir kitap hazirliyordum… kendi 8 Mega Pixcel cozunurlukte bir fotograf makinem ile her hazirladigim salatanin resiminide cekiyordum kitabimda kullanabilirim gibi…
Bir baktim sizin sayfada cok guzel ve cok sik resimler var iken… Cok hosuma gitti… Eger mumkinse bana en yuksek cozunulukte cekilmis orginal resimlerinden bazilarini kitabimda kullanabilmem icin verirseniz cok ama cok sevinirdim… Bu da sizin turkmen halki icin bir katkiniz olurdu….
Saygi ve sevgilerimle…
Muaz Gullin
Ashgabat/Turkmenistan
Mailinize sabirsizlikla bekliyorum…
Not: Sayin Hatice Hanim eger mumkinse lutfen benim yazimi WEB sayfanizda koymamanizi rica ediyorum….

Sibel Akın
18 yıl önce

Köftenin sosuna bir çay kaşığı sirke koyun. Ben de sirke sevmem ama bu tür soslarda çok iyi gidiyor.
Bu köftelerin ve sosun akşamdan kalanı bile çok güzel oluyor.

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Zekiye hanım, beğenilmesine çok sevindim. Ben de Melda‘dan almıştım herhalde tarifi, ona ve annesine de teşekkür ederim.

zekiye
18 yıl önce

Hatice Hanım, siteniz mükemmel, tebrik ediyorum, sizin tariflerinizi çok beğeniyorum, tel şehriyeli tavuk salatasını son arkadaş günümde denedim, herkes bayıldı…Sitenizi sürekli izlemeye çakışyırum.Başarılarınızın devamını diliyorum.

eda
eda
18 yıl önce

süppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrsiniz

Sema
Sema
18 yıl önce

Selam Hatice
Dun aksamdan bu yana bende bir hamaratlik var nedendir anlayamadim. Dun aksam Katmer pogacayi denedim harikaydi. Hayatimda ilk defa hamur actim. Sekilleri cok guzel oldu ama. Bugun de sabah Biberiyeli ve parmesanli Foccacia yi denedim. Belki biraz daha ince sekilde tepsiye yaysam daha iyi olacakti. Sonra Revaniyi yaptim. Mukemmel! Ve son olarakda Top top kofteleri hazirladim. Iki saate kadar onlari da pisiricem. Sana sonsuz tesekkurler.

özcan
özcan
18 yıl önce

Hatice bilgisayar ile ilk tanıştığım günler senin sitenle tevafuk bir şekilde tanıştım ve çok sevdim. Bu siteden arkadaş sitelerine girdim. İlk acemilik dönemlerimi bu güzel siteleri tanıyarak geçirdiğim için kendimi şanslı hissediyorum.Yeşil mercimekli bulğur pilavı bizim antakya yöresinin meşur yemeklerindendir. Hatta adına mercimekli aş denir. Burada bulgur pilavları genelde aş olarak adlandırılır. Mercimekli aşın yanında turşu, şalgam ya da yoğurt iyi gider. Başarılarının devamını dilerim. Selamlar…

İvress
İvress
18 yıl önce

Kolaylık Derecesi & Yapım Süresi: çok kolay en çok 30
Merhaba ben yeni üye oldum..
buradan 1-2 tarifi uyugladım ve sonuç çok iyi çıktı..
ben de zaten çoğu kişinin bildiği ama kendimce yeni bir tasarımla size bir tarif vermek istedim..
eğer denerseniz yorumlarınızı beklerim..
malzemeler :
1 su bardağı irmik un
6 su bardağı süt
1 paket petibör bisküvi dikdörtgen olanlar
1 paket vanilya
limon,portakal
1 tatlı kaşığı margarin ( Ben Becel tarzı bir yağı tavsiye ederim )
1 su bardağı şeker
1 adet büyükçe muz
yapılışı :
Bir tencereye 5 su bardağı sütü, şekeri, irmiği, margarini, vanilyayı koyun, içine çeyrek limon ve çeyrek portakalın kabuklarını rendeleyin ( en ince kısımıyla ) ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
Bir yandan da yemek tabağı gibi derince bir tabağa geri kalan 1 bardak sütü koyun ve bisküvileri ıslatın,ıslanan bisküvileri bir sıra olacak şekilde dikdörtgen veya kare borcama yerleştirin,sonra üstüne pişen irmik muhallebisinin yarısına yakınını dökün , yine bisküvileri sütle ıslatın bir sıra daha dizin üstüne yuvarlak ( ince dilim olsun bozuk paranın2 katı kalınlıkta ) olarak doğranan muzları eşit aralıkllarla ve bolca yerleştirin ,geri kalan muhallebiyi de en üste dökün.
Buzdolabında
Soğuduktan sonra üstüne, ezilmiş ama içinde parça olan fındık( ceviz ),hindistan cevizi ve isterseniz damla çikolata koyun.. soğuk servis yapın
çok pratik ve çok lezzetli
_________________
İvress

Beyza
Beyza
18 yıl önce

merhaba Hatice Hanım; bende bu siteyi yeni keşfettim mükemmel lezzetlerle tanışmak beni çok mutlu etti bende pratik ve ilginç birkaç tarifimi eklemek istiyorum nasıl yapacağımı bulamadım??? ayrıca nasıl üye olacağımı da bulamadım :)yardımcı olursanız sevinirim sevgiyle kalın….

aysel
aysel
18 yıl önce

selamlar:
sitenizi yeni keşfettim ve çok beğendim.sizleri bloglar olarak tebrik etmek gerekiyo.burda yapılan şeylerin bir çoğu biz ev hanımlarının yaptıklarına çok benziyo`çalışan bayanlar olarak bunları deneyip burda paylaşmanızda çok güzel.ben diğer siteleri gezerkende sizin tariflerinizin çalınıp oralarda verildiğini gördüm.www.iskenderiye.com adlı sitede bir sürü tarifiniz var.bloglarınızda böyle bir adrese rastlamadığım için bildirme ihtiyacı duydum.hepinize kolay gelsin ellerinize sağlık.

pelin
pelin
18 yıl önce

ya ben böyle bir site görmedin inanın. burda müthiş bir mutfak dayanışması var tabiri caizse:) herşey çok iyi düşünülmüş. ben yemek yapma delisiyim. siteyi bugün ilk kez buldum. ama tekrar tebrikler…..

zeynep
zeynep
18 yıl önce

Kofteleri denedim, sosla beraber cok lezzetli oldular. Sarmisakla ilgili teredduttu olanlar cekinmeden yapabilirler biz bayildik….Tesekkurler Hatice….

gulefe
gulefe
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
Ben sitene üye olmak istiyorum.Ama ne yapacagimi bilmiyorum ?
Beni üyeleriyin arasina ekleyebilirmisin ?
Lütfen ?!
Bu benim icin cok büyük ve onur verici bir olay olacak.
Seni cok seviyorum, bana mutfagima baska bir gözle bakmayi ögrettin ve önemlisi bana mutfak sevgisini asiladin, sayende yemek yapmak benim icin bir hobbi oldu.
Evli ve 4 cocuk annesiyim, senin siteni kesfene kadar mutfak benim icin günlük bir eziyet idi (cok fazla degisik yemekler bilmiyordum, sürekli ayni yemekleri tekrarla dur).Neyise esimin gözünde’de pek iyi gözükmüyordum ama artik hepsi bitti.
Yeni bir BEN dogdu kendine güvenen ve mutfakta her yeni tarifeyi sabirsizlikla bekleyen ve deneyen.
Artik esimin gözünde bile cok degistim daha degerli oldum. Hep senin sayende, ne zamandir söyleyecem unutuyorum.Cevremdeki arkadaslarim, ailem herkes benim mutfakt’an anladigimi görüyor ve tebrik ediyorlar.
Senin sayende oldugunu bagira bagira söylüyorum.”Hatice olmasaydi ben yine bir sey olamazdim” diyorum.
Insanin kendini degerli hissetmek gibi onemli bir sey yok diyorum.Kendimizi mutfakla terapi ediyoruz.Ben mutfaga girince stress atiyorum.Bu bir tür mutfakoterapi olabilir 🙂
Her seye özenle bakiyorum,tuttugum kasiga bile hayranim cok önemli bir alet: ustalarin kullandigi bir alet!
Sanirim nasil asik oldugumu bu kelimeler sana acikliyordur, daha fazlasini dememe gerek yok.
Allah senden bin kere razi olsun, ellerin dert görmesin, Allah ne muradin varsa versin.Allah bütün dualarini kabul etsin.
Allah sana Cennet’en bir kösk nasib etsin Insaallah !
üyelik icin cevabini bekliyorum Hoscakal saglicakla kal !

lal
lal
18 yıl önce

firinda top top köfteyi nasil yaparim ? tepsiye koyup firinda pisse olurmu, yoksa zeytinyag dökmem mi gerek…fikri olan varmi…tsk

maralim
maralim
18 yıl önce

ya bu site bi harika basindan kalkamiyorum valla supersiniz yaaa ellerinize saglik bendede var bir suru degisik tarif bi ara gonderirim sevgiler saygilar:)

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Tepki mesajlarınız için teşekkür ederim, umarım bu olay bunun gibi olayların sonuncusu olur.
Köftede de soğan yok, sarımsağın tadı gayet güzel oluyor, az olduğu için ağır kaçmıyor, maydanozu da annem domatesli sos yapacağı için özellikle ekletmedi. Bir de fırında yapacaksanız antep kebabı tarifindeki gibi daha büyük köfte şekli vererek yapmanızı öneririm.

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

eroturk’un mesaji iyi hos da ozur dilemeyi ben goremedim,anlasilan insanlar ozur dilemeyi gurur meselesi zannedip aslinda ” buyukluk ” oldugunu dusunemiyorlar.

filiz
filiz
18 yıl önce

hatice ben köftelerime hep bol miktarda maydanoz da doğruyorum sanırım top top köfteyede yakışır değilmi ellerine sağlık soslusunu mutlaka deneyeceğim

megüsu
megüsu
18 yıl önce

merhaba Hatice
geçen maaile sofranızda köfteyi merak etmiştim.tarifini verdiğin için teşekkür ederim. Eurotürk meselesinde de ülkemiz ve emek adına çok üzüldüm. son durum ne kadar düzelmiş görünse de keşke kimse başkasının hakkına el atmasa.
ve her zaman düşündüğüm gibi iyi ki varsın. herşey gönlünce olsun.

EREN
EREN
18 yıl önce

Hatice elleine sağlık çok çok lezzetli görünüyor…2 yaşındaki oğlumun en sevdiği şeylerden biri köfte. Bunu da en kısa zamanda deneyeceğim..

Tülin
Tülin
18 yıl önce

Hatice ellerine sağlık, köfte harcına soğan koymamışsınız. Tarif bu şekilde sanırım.

nkurtluk
nkurtluk
18 yıl önce

ben burayı yeni kaşvettim oda kuzenimin sayesinde çok güzell tarifler bi harikaa

Ayşen
Ayşen
18 yıl önce

Müjde! Eurotürk’teki en son mesaj:)
Mutfak bölümümüzde bir süre öncesine kadar bulunan tarifler internetten Google vasıtası ile toplanmıştır. Tariflerin asıllarını Tarçın’ın Mutfağı, Pastacı, Mekanımız Mutfak, Yemek ve Biz, Soframız, TeaTime, Portakal Ağacı, Sibel’in Kahvesi, Yemek Zevki, Evcini, Çay Saati, Semaver, Yemek Günlüğüm, Mantarlı Mucizeler adlı sayfalardan bulabilirsiniz.

binnaz
binnaz
18 yıl önce

TEBRİKLER ARKADAŞLAR
verilen tepkiler sonuca ulaşmış. bugün tekrar siteyi kontrol ettim dün 15 sayfa da yer alan tarifler 2 ye düşmüş. sanırım 1-2 tarif daha var kaldırılmayan. demek ki neymiş; birlikten kuvvet doğar..

Sema
Sema
18 yıl önce

Cok hos ve pratik bir tarif. Ellerine saglik. Senin sayende surekli degisik tarifler denemeye basladim. Bir cok yemek kitabim var, her gordugumde dayanamayip yine aliyorum. Ama bir sey itiraf edeyim henuz hic bir tarif denemedim bu kitaplardan. 🙂 Sen bizlere mutfaga girip biseyler pisirme hissi veriyorsun. Tesekkurler. En cokda esim adina tesekkur cunku bundan en karli cikan o oluyo.:)

evren
evren
18 yıl önce

evet dun ben de ayni sekilde kinama yorumu yazdim verilen tariflere ama hicbiri tabi ki onaylanmadi. cok duyarsiz bir hareket. bu kadar emege saygisizlik da yapilmaz ki. bunun adi resmen hirsizlik bence.

şeker portakal
şeker portakal
18 yıl önce

canım eurotürk de sanırım gelen tepkilerden sonra tariflerin alındığı sitelerin isimleri zikredilmiş.yorum yazdım ama gerçekten onaylamıyorlar.umarım bir daha tekrarlanmaz.köfteler gerçekten çok şirin görünüyolar acaba fırında yapsak olur mu.anne ve babam yaşlı olduğu için kızartma yapmamaya özen gösteriyoruz.

lalos
lalos
18 yıl önce

ne kadar ayıpladım..benim haberim yoktu başka sitede senin tariflerinin yayınlandığından..nasıl bi emek hırsızlığı bu..çokk ayıp çok.umarım kalan tarifleri de silerler en yakın zamanda.

Ayşen
Ayşen
18 yıl önce

Nesrin aradığın tarif bu sitelerde var:
Muzlu rulo tatlı:
http://yemekbiz.blogspot.com/2005/06/muzlu-rulo-tatli.html
Keksiz kolay rulo pasta:
http://www.blogcu.com/DamakTadi/Tatlilar/

Nesrin
Nesrin
18 yıl önce

Merhaba hatice hanım ve yorum yapan tüm arkadaşlar sizden bir ricam var bir tarif arıyorum muhallebinin ortasınna muz sarmalı ve bisküvili yani muz sarması bilen varsa yazarsa çok sevinirim teşekkürler

elif usta deniz
18 yıl önce

Top Top köfteler bayıldım elinize sağlık iki yaşındaki kızıma yapıp, portakal ağacından gönderdiler diyeceğim.:))
Bu arada hazırladığınız sofrayada bayıldım…

Sibel ÖZER
Sibel ÖZER
18 yıl önce

Günaydın Hatice ve Sevgili Site Sakinleri
Pazar günü kahvaltı menüsü çok güzel görünüyor. İlk fırsatta bu minik köfteleri yapmayı deneyeceğim ama sorum, yağda kızartmak yerine fırında pişirip öyle sosa yatırsam olur mu?kızartmayı eve pek sokmamaya çalışıyoruz:)
bi de bir ricam da, Karadeniz mutfağından kuymak ve mıhlama tariflerini verebilir misin,elinde var mı?
Sevgiler..umarım, hep aramızda olursun böle..

ece
ece
18 yıl önce

Hatice hanım merhaba,köfte brunch için iyi bir alternatif olabilir gerçekten.Fakat benim takıldığım nokta köftede az da olsa sarmısak kullanılıyor olması.Nasıl bir tat oldu acaba?Yani çok baskın bir sarmısak tadı meydana çıktı mı.Ben bu tadın yoğun olacağından korktuğum için ne kadar sarmısaklı tarif varsa yapmamaya çalışıyorum,daha doğrusu tariften sarmısağı çıkarıyorum.Bu konudaki deneyiminizi aktarırsanız sevinirim.Belki ben de bir cesaret sarmısak kullanabilirim.

wuslat
wuslat
18 yıl önce

ben de dun,aksam yemegi icin domates soslu kofte yaptim.tarifi sizinkine yakin.mukemmel oluyor sosla birlikte.cok et sewmedigim halde sewerek yedigim seylerden biri.
hatice hanim sizin de ellerinize saglik bu arada.yaa gercekten cok marifetlisiniz.hamile hamile siteye bakip ic geciriyorum bazen :((( olsun elbet birgun ben de boyle shik sofralar hazirlayabilecegim.onun umuduyla yasiyorum :))
selam we dua ile…
Pittsburgh-USA

45
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x