İçeriğe geç

Yeni Sofralar

Geçtiğimiz cumartesi günü teyzem, ablam ve annemle beraber yeni bir sofraya misafir oldum. Bu defa kameram yanımda olduğu için hızlıca masanın ve yemeklerin fotoğraflarını çektim. Başka sofraların fotoğrafını çekerken çok rahat olamadığım için bol bol çekim denemesi yapmaya fırsatım olmadı ama neyseki yiyeceklerin güzelliği işimi oldukça kolaylaştırdı. (Bir de tarif isteme konusundaki çekingenliğimi üzerimden atarsam harika olacak.) Cumartesi günkü menü sayesinde artık bir yerine iki yemek ustası anneye sahip olduğum da kesinlik kazanmış oldu…

Cumartesi gününün menüsü:

  • patatesli börek
  • zeytinyağlı fasulye
  • karnabahar + brokoli salatası
  • kıymalı börek
  • kısır
  • arnavut böreği
  • iki renkli revani
  • elmalı turta
  • cevizli kurabiye
  • bir de benim sabah erkenden teyzemle beraber yapıp götürdüğüm böğürtlenli kurabiyeler
0 0 oylar
Article Rating
80 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Hatice
Hatice
18 yıl önce

Hatice & fark eder mi; uyarılarınız ve doğru olanı gösterme çabalarınız için sağolun. Her ne kadar ben sonuçta israf etmediğimi ya da gösteriş yapmadığımı düşünsem de başkalarının böyle düşünmesine neden olmam da hata olarak bana yeter…

hatice h.
hatice h.
18 yıl önce

yukaridaki”fark edermi” arakadasin yazdiklarina tam olmasa da katiliyorum. Allah’u Taala sorucak bu yapilan israflarin hesabini. Musafirine yapmsi olsan bile. Zaten zenginlerin hesabi herkesinkinden cok daha zor olucagini pyegamber efendimiz bildiriyor. Bunu gercekten dusunmemiz lazim biraz. Bu sitede adeta gosteride yapiliyor gibi. Bunu soyliyen ben degilim, yabancilardan kac kisiye gosterdiysem boyle dediler.

beymar
beymar
18 yıl önce

elllllllllerine sağlık memnun oldum hepsi çok güzel

beymar
beymar
18 yıl önce

elllllllllerine sağlık memnun oldum hepsi çok güzel

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

Farkeder mi yorumcusuna katilmak elimden gelmiyor, cunku 1- Tanimadigimiz , yasam tarzini bilmedigimiz kimselerin bir kac yemek fotografina bakarak tenkit edebilir miyiz. 2- Tanidigimizi bildigimizi dusunelim, ‘ yapici ‘ tenkitimizi binlerce site takipcisinin onunde mi yapmaliyiz, yoksa ozel bir sekilde mi olmali. 3- Yokluga ulasmaya cabalamak var midir , yoksa Ilahi rizaya erismek midir cabalarin sahikasi. Ama oraya ulasmaya cabalarken imtihanlardan biri , sadece biri yokluk olarak karsimiza cikarsa boynumuz kildan ince olmamali mi. 4- O guzellige ulasmaya cabalarken kullanabilecegimiz sayisiz arac-gereclerden biri , sadece biri bildigimiz iyi ve guzel seyleri baskalariyla karsiliksiz paylasmak degil midir. Eger oyleyse Hatice hnm bunun guzel bir ornegini onumuze sermiyor mu. Kusurum varsa affi dilegi ile herkese iyi gunler…

mehtap
mehtap
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
Şu sitede verdiğin bütün tariflere, fotoğraflara baktım. Her şey iyi güzel de, nerden buluyorsunuz şu kıpkırmızı domatesleri? Ben İstanbul’un göbeğinde, semt pazarlarında bile bulamıyorum. Hepsi bembeyaz, şişirilmiş domatesler..Seninkiler çizgi filmlerden fırlamış gibi, kokusu geliyor insanın burnuna resimlere bakınca..
Bu arada, evlenmek üzeresin, inşallah çok mutlu olursun Hatice.
Hoşça kal

Ebru Şahin
18 yıl önce

Adresimi yazmayı unutmuşum http://www.ebrusahin.com
Teşekkürlerimle,
Ebru

Ebru Şahin
18 yıl önce

Sevgili Hatice Hanım,
Öncelikle yemeklerinizi, tariflerinizi, hayata mutlulukla bakan gözlerinizle enfes görünen yemeklerinizi tüm sevdiklerinizle paylaşıyor olmanızın vermiş olduğu sevincinizi ve güzel sitenizi ne çok beğendiğimi belirtmek istiyorum.
Bende kendi elemeğimle küçücük bir site yaptım. Ebrunun Mutfağı adını alan bu sitemde yemek tariflerim ve resimleri ile arkadaşlarım ve ailemle paylaştığım birde anılar albumu ekledim. Bilmiyorum ama belki bloglar köşenize beni de ekleyebilirsiniz.
Yaşamınızdaki herşey gönlünüzce olsun, tebessüm ve sevdikleriniz eksik olmasın.
Sevgi ve Saygılarımla,
Ebru Şahin

Elif
Elif
18 yıl önce

Peruze, yorumun burada.

peruze
peruze
18 yıl önce

aşkolsun Hatice benim dün yazdığım tarif ve yorumum nerede????????????
PERUZE

aytül
aytül
18 yıl önce

Merhaba, cumartesi gününün menüsüne ait tariflere nereden ulaşabilirim? Sevgimle…

Zeliha
18 yıl önce

Sevgili Hatice, kurabiyeden yaptım çok güzel oldu. Misafirlerime sunup yapılan işlemi anlattığımda misafirim güzel bir öneride bulundu paylaşmak istedim. Piştikten sonra kaşıkla bastırılacak diyince, içine fındık koyup pişirseniz sonrada kurabiyeden önce biz kavrulmuş fındık yerken reçelini koysanız olmaz mı? dedi. Bence olur deneyeceğim sevgiyle kalın.

öznur
öznur
18 yıl önce

Fark edermi diye yorum yazan arkadasin yorumu oldukca mantikli ve dogru ,ama ben bu siteden ve diger kardes sitelerden cok yararlandim.Bu sitelerdeki arkadaslarin bildiklerini bizlerle paylasmalari bos bir is degil,binlerce insan bu sitelerden bilmedikleri yemek tariflerini ögreniyorlar benim gibi.Eger bu sitedekiler bos ugraslar olsaydi bunca insan bu siteleri bosa girmezdi.sunuda belirteyimki benim sitem yok ama hergün portakal agaci ve diger sitelere giriyorum.

Fark eder mi ?
Fark eder mi ?
18 yıl önce

Aslında nitelik olarak çok temiz, ve masumca geliyor. Ama hep sorarım kendime insanlar neden kendilerine bu şekilde oyalanma işleri çıkartırlar diye bir tarafta açlık çeken insanlar varken, diğer taraftan fransız ekmeğinin tarifini yayınlamak ne kadar doğru, Hz. Ebubekire sorulmuş “Malımızın ne kadarını zekat verelim diye” o güzel insan demiş ki “Benim için mi soruyorsunuz kendiniz için mi ?” Kensini için cevabı şu olmuş malımın %113 kadarını demiş. Şimdi bu sırrı düşünürken yapılan bunca emek boşamı diye sormadan edemiyor. Hayatta hep ulaşmaya çalıştığım şey yokluk oldu Allah(cc)bu niyetimi sonuçlandırır inşallah. Peygamber (selam olsun) efendimiz Rabbin huzuruna çıkmış ve “Allahım sana sende olmayan bir şeyi getirdim” Rabbimiz “Ey güzel kulum nedir bende olmayan ve bana getirdiğin şey” Efendimiz “Yokluk ya Rab”.

izmya
izmya
18 yıl önce

günaydın bir türlü çıtır çıtır patates kızartması yapamıyorum? eskiden oluyordu şimdi mümkün değil..ne yapabilirim?
hörmetler
izy

aslı ersoydan
aslı ersoydan
18 yıl önce

hatice bunlar ne ya?? super hepsi.yalniz iki renkli revaniyi baya bir merak ettim bir ara tarifini paylasirsan sevinirim.bu arada eminim hepsinin tadi tuzuyerindeydi.amaaaa sunustaki guzellige de oy vermek lazim dimi canim…yarin gidip kendime katli tabak alicam.))cok hosuma gitti.

sefika
18 yıl önce

merhabalar. Gerçektende tüm sofra enfes görünüyor. Bende bir kaç gün önce bu iki renkli revaniden yapmıştım. Sanıyorum aynı tariftir.Tarifi blogumda “nefis tatlı” adıyla var. Resim seninki gibi güzel çıkmadı doğrusu ama tadı süperdi. Tarifi merak eden arkadaşlar benim yaptığım şeklinede bakabilirler.http://wwwmutfaksohbetleri.blogspot.com/ Hatice bu arada mutluluğunuzun daim olmasını dilerim.

Hale Sultan
Hale Sultan
18 yıl önce

Sevgili Hatice..
Patetesli böreğinin şeklini nasıl verdin.. merak ettim.. inceledim inceledim ama çözemedim.. tariflerde aradım, bulamadım.. kısaca yazarsan ya da yapılış tarifini nerde bulabilirim, yardımcı olursan sevinirim.. Mutluluklar ve sağlıklar..

seyhan.a
seyhan.a
18 yıl önce

slm, gine hersey mükemmel, sadece bir sorum olacak, yukarda kiymali börek var, onun tarifini nerden bulabilirim? bana yardimci olabilirseniz sevinirim, cok güzel gözüküyor hemen yapmak istiyorum, tesekkürler

mehmetcan
mehmetcan
18 yıl önce

Çokm harika tariflariniz var.Resim de ki tarifler ner de yazı yo , tiryakınız ol duk yeni tarıflerinizi bekliyoruz.

sedo
sedo
18 yıl önce

haticecim hepinizin ellerine saglık hepsi harika görünüyor tariflerinide verirsen sevinirim senin tariflerinin çoğunu deniyorum ve mükemmel sonuçlar alıyorum tabi kiloda alıyorum ama deger tekrar ellerinize yüreginize saglık.

Tugba
Tugba
18 yıl önce

arnavut boregi cok guzele benzior ispanakli galiba ispanaga bayilirim ellerine saglik hatice revani de cok guzel mmmmmmm

Ayşen
Ayşen
18 yıl önce

Yeşim devamını getirirsin herhalde. Tariflerin nerede,tarif defterine bakıyor muyuz???:)

YESİM
YESİM
18 yıl önce

Annem arnavut kökenli olduğu için, bizde de yemekleri ve börekleri çok sevilir. İlk başta pırasadan börek olur muymuş? diyenler yedikten sonra çok beğeniyorlar.

burcin
burcin
18 yıl önce

canımm harika bi sofra vallahi agzım sulandı ama rejimdeyim gerci senin su fasulye tarifi tam rejimlik bayıldım bu aksam yapıcam..
bu arada tebrikler..
su revani harika görünüyor tarifi ne zaman koyarsın buraya??rejimi bozunca yaparım:)

buket
buket
18 yıl önce

Haticeciğim tebrikler öncelikle sana…ben sizden revani tarifi istiyorum annem yapıyor fakat herzaman tutmuyor yani demek istediğim ben şerbeti bol ve keki süngerimsi olsun istiyorum.sende mutlaka vardır:)))) bol güneşli bir günden herkese selamlarrrr

nesrin*kartopum
18 yıl önce

herşey harika görünüyor yine. gelin kaynana bu hususta iyi anlaşacaksınız galiba..
daima mutluluklar dilerim.
ellerinize sağlık hepinizin.

nuray
nuray
18 yıl önce

haticecim bende 9 yıllık evliyim dünyalar tatlısı iki yavrum var ve çok mutluyum (maşallah )diyeyimde nazar değmesin sende inşallah benim kadar mutlu olursun ben kendime küçük anne diyorum çünkü bakma 9 yıllık evli olduğuma daha 26 yaşındayım çocuklarımla birlikte büyüyorum işte iyikide onlar var hayatımda allah sanada nasip eder inşallah annelik çoooook güzel bir duygu:)

Hatice
18 yıl önce

Sanırım tarifi istenilmeyen yemek kalmamış:) İnşallah gelecek sefer tarifleri isteyeceğim. Şimdilik hepimiz fotoğraflarıyla idare etmek zorundayız maalesef. Tariflerini paylaşanlara da çok teşekkür ederim; annemin yaptığı iki renkli revanide elma da var bildiğim kadarıyla. Bir de patatesli börek için hem milföy hem de yufka kullandığını söylemişti…

Hamdiye
Hamdiye
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Once tebrikler. Allah iki cihan saadeti nasip etsin. Soylemeden gecemeyecegim bir sey var, en iyisi Portakal Agaci’nin alt basligini gunluk mutfak maceralarindan haftalik yahut onbes gunde birlik mutfak maceralarina mi donustursen? Aslina daha uygun olmus olur. 😉
Sevgiler.

k.i.s.d.
18 yıl önce

Haticecim, hayırlı olsun öncelikle. Hayatın telaşındasındır şimdi, ve çok tatlı bir telaştır bu. Ben o kadar hızlı evlenmiştim ki kendim bile ancak ne olup bittiğini düğün gecesi fark edebilmiştim. Şimdi durup durup soruyorum kendime, sen gerçekten 1.5 senelik evli misin diye:)
Yaptığın yemeklerden daha da güzel, daha da özenli bir hayat yaşaman dileğiyle.

Arife
18 yıl önce

selam Hatice!!!
O kadar cok harikasinki! Beni o kadar cok etkiledinki, ben de artik bir blogspot actim.
Eger benimde sitemi linklerine eklersen coook sevinirim. Sizlerle cok seyi paylasmak istiyorum.
Hep beraber el ele.
Öpüyourm
http://www.yemekvakti.blogspot.com

Semanur/Akçahan
18 yıl önce

Çok güzel bir sofra. Hatice hep mutlu ol inşallah. İlerde kıymalı börek ve revaninin tarifini alabilirmisin diyeceğim mümkünse tabii. Selamlar.

NURTEN
NURTEN
18 yıl önce

MERHABA HATİCE,Size dünde yazmıştım.Tariflerin hepsi çok çok güzel.Ben üç çoçuk annesi ev hanımıyım.Dünde size yazdığım gibi tariflerinizden ev baklavasını denediğimi söylemiştim.Eşim ve çoçuklarım çok beğendiler.Bugüne kadar yapıpta alkış almadığım baklava siz ve anneniz sayesinde gerçekleşti,tabii bu alkışlar size.Teşekkürler… HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.Bu arada perşembe günü aşure tatlınzı deneyeceğim.Tüm portakal ağacı sevenlere selamlar…

müge
müge
18 yıl önce

SLM HATİCE
ŞU ANDA OKUDUKLARIMA İNANAMADIM BEN NE KADAR GERİDE KALMIŞIM YİNE SENİN VE SİTENİN HIZINA YETİŞEMEDİM HAYIRLI OLSUN NİŞANLANMIŞSIN.SENİN ADINA SEVİNDİM AMA DAMAT ADAYI İÇİN DAHA ÇOK SEVİNDİM SENİN GİBİ HANIMI OLACAK .ALLAH HERŞEYİN EN GÜZELİNİ VE EN İYİSİNİ NASİP ETSİN İNŞ.
HER ZAMAN Kİ GİBİ MASA HARİKA GÖRÜNÜYO EMEĞİ GEÇEN HERKEZİN ELLERİNE SAĞLIK
TEKRAR TEBRİKLER CANIM ÖPÜYORUM
AFYONKARAHİSAR’DAN SLM….

Gulistan
Gulistan
18 yıl önce

Hollandadan`da KOCAMAN Bir MERHABA…
Butun dunya ulkelerindeki biz turklere adinin yayilmasi bu sekilde bir emek,guzellik,ugrasiyla olur ancak.Bir haftanin acisini yine cikartmissin fotograflarinla.Her zamanki gibi hepsi birbirinden nefis gorunuyor.Lezzet bahcende daha bir suru lezzetlerin acmasi dilegiyle…

zeynep a.
zeynep a.
18 yıl önce

selam hatice,öncelikle kayınvalidenin ellerine sağlık.yemek konusundaki bu ortak zevkiniz sizi dahada yakınlaştırır inşaallah.valla aralarında seçim yapamadığım için bütün tarifleri istiyorum hepsi harika görünüyor çünkü

gülbahar
gülbahar
18 yıl önce

merhaba Hatice,
Seni kiskanmamak elde degil,Allah gönlüne göre vermi$…O çekinmeler,tarifleri zorlukla istemen herhalde (yeni) anneninde epey ho$una gitmi$tir:),seninde utangaçligini yenmen için o hep yeni tatlar yapacaktir…
Ho$çakal

Beytiye
Beytiye
18 yıl önce

Dün ilk yorumu yapayım diye acele ederken [tabii birde muhteşem sofrayı görünce:) ] Haticemin yorumunu okumadan yazıverdim:) “Aslında neden bu kadar hırs yaptım anlayamadım. Neyseki ikinci oldum:), sanki madalya verecekler dermişim:))”
(Sizde de öyle bir şey var mı arkadaşlar bilmiyorum)
Hatice’cim fotoğrafın altındaki yorumunu okuduktan sonra aklıma ilk gelen şey. Tabiri Caizse “TENCERE YUVARLANMIŞ, KAPAĞINI BULMUŞ” 🙂
Selamün aleyküm.

buket
buket
18 yıl önce

tekrar ve son defa merhabalar,
bu kaçıncı yazışım bilmiyorum hatta Haticecim senin adresine de yazdım ama hiç bir cvp alamadım.ben buradan tarifleri sürekli deniyorum.ama daha öncede sizlerden rice ettiğim gibi yazdığım yorumların cevaplarını nereden bakacağımı ve buradaki sohbete nasıl katılacağımı bilmiyorum.bu sizlerden son ricam.mail adresim buukeeet15@mynet.com buraya yazabilirseniz çok sevinicem.herkese mutlu günler

arzum(buse)
18 yıl önce

Ne denilebilir ki..
Siten harika..Sofran harika..Sen harikasın..
Sanırım damadımızda harikadır di mi..?
🙂
hep sevgiyle kal..
Ama o börekler çok güzel görünüyor.Tarif almadın mı canım??

nurten
nurten
18 yıl önce

sevgili Hatice, Allah gönlüne göre vermiş. becerikli ve kibar bir hanım. Sofra çok güzel görünüyor. Kayınvalidenin ellerine sağlık. Kendisine selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Senin kayınvaliden bizim de yakınımız sayılır.
canım müsait bir zamanında lütfen Afyon usulü taze fasulyenin tarifini yazar mısın?
sevgilerimle

Deniz C
Deniz C
18 yıl önce

Sevgili Hatice, Allah gönlünüze göre vermiş. Sevilen, sayılan bir gelin olmak, ailelerin uyumlu olması o kadar güzel bir duygu ki Allah herkese nasip etsin. Mutluluğunuz daim olsun, kayınvalidenin (yeni annenin ) de ellerine sağlık zevkli ve kibar bir hanım olduğu belli oluyor büyüklerimize saygılar…

zeynep s.
zeynep s.
18 yıl önce

merhaba hatice
öncelikle nişanın hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin 🙂
sofralar çok güzel,karnıbahar&brokoli salatası tarifini merak ettim.
sevgiler..

Summer
Summer
18 yıl önce

Gene ben 😉 beklenen tarifler..:p
1) patatesli börek 2) kıymalı börek 3) iki renkli revani 4) elmalı turta…
Tekrar mutluluklar

Müberra
Müberra
18 yıl önce

Arkadaşlar hatice tarif yazıncaya kadar ben acizane bilgimi paylaşayım. Daha önce bu patatesli böreğe benzer bir tarif denemiştim. Uzun zaman oldu tam çıkaramasam da yufkayı dörde bölüyorsuz, sonra arasına yağ ya da böreğe genelde ne sürüyorsanız onu sürüp rulo yapmaya başlıyorsunuz. Rulo yapma işlemini yufkanın ucunda dört parmak kadar kalana kadar sürdürüyorsunuz, sonra rulonun uçlarınıortada bir havuz oluşturacak şekilde birleştiriyorsunuz. Yufkanın ucundaki dört parmak boşluk ortada kalıyor, oraya da harcı koyuyorsunuz. Umarım bir fikir vermiştir.

nurgül
nurgül
18 yıl önce

Haticeciğim hepside çok güzel görünüyor.Afiyet olsun.Allah ağzınızın tadını bozmasın.Canım;patetesli böreğin tarifini de yazabilirmisin.Bolu’dan sevgilerimi gönderiyorum.

Müberra
Müberra
18 yıl önce

Haticecim, cumartesi günü benim için de hareketli bir gündü. Beni istemeye geldiler 🙂 Benim de misafirlerimize ikram menüm şöyleydi: Köstebek pasta, sütlü rolu tatlı, kıymalı karnıyarık böreği, patatesli ve havuçlu salata ve annemim zeytinyağlı yaprak sarması… Bu sefer portakalagaci tariflerini kullanamadım, daha önceden denediğim şeyler olsun istedim. Ama bu arada arşivden eski tarifleri bulup deneyerek siteyi geç tanımış olmamın açığını kapatacağım 🙂

layla
layla
18 yıl önce

haticecim, lütfen bende iki renkli revaniyi ve patatesli böregin tarifini bekliyorum……….
sevgiler

Müberra
Müberra
18 yıl önce

Haticecim, bu güzel sofranın fotoğraflarını ve menüsünü bizimle paylaştığın için teşekkürler 🙂 İnsanlar artık o kadar bencil ki güzellikleri paylaşmak yerine kendilerine saklamayı tercih ediyorlar genelde. Birinden tarif almaya kalkarsan ya geçiştiriyor ya da püf noktalarını atlıyor kendisininki gibi olmasın diye 🙂 Ama sen hayatındaki tüm güzellikleri bizimle paylaşıyorsun karşılıksız… Çok güzel bir yüreğin var bunu seni görmeden de anlamak mümkün. Allah bu güzellikleri bozmasın…