İçeriğe geç

Anneannemin Patatesli Bulgur Köftesi

Patatesli_bulgur_koftesi

Bu ayki yemek etkinliğimizin ev sahibi Olsai, konumuz ise Yöresel Yemekler. Annem konunun açıklandığı ilk hafta etkinlik için anneannemin patatesli bulgur köftesini yapmamızı önermişti. Dün gece 11'de işlerimizi ancak bitirmiş bir halde annemle birlikte mutfağa girip Zile'li bir çerkez kadını olan rahmetli anneanneciğime ait bu yemeği hazırladık. Ben de bu sayede annemin yıllardır yapmadığı ama hepimizin çok sevdiği bu yemeğin yapılışını öğrenme -hatta birkaç tanesini yapma- fırsatını yakaladım.

Sitedeki diğer çerkez yemekleri gubate, velibah, haluj,şıpsı paste ve tuhurje'den de anlaşılacağı gibi bizim yemek kültürümüzün en önemli malzemesi patates. Bu yemekte de patates bulgurla birlikte kullanılıyor. Aslında anneannem köfteyi 2 su bardağı bulgur ile hazırlardı ama annem arkadaşı Fatma teyzenin önerisiyle köfteler daha iyi yapışsın diye 1 su bardağı yarma ve 1 su bardağı bulgur kullandı. Yarmayı yöresel gıda pazarlarında bulabilirsiniz, eğer bulamazsanız da 2 su bardağı bulgur ile deneyebilirsiniz.

Anneannemin Patatesli Bulgur Köftesi

15 adet

Malzemeler:

Köfte hamuru için:

 

  • 1 su bardağı yarma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su

İç harcı için:

 

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Haşlamak için:

 

  • 2 veya 2,5 litre kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sosu için:

 

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Hazırlanması:

  1. Patatesleri haşlayın. Patates haşlanırken yarma, bulgur, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı suyu derin bir kaba alın. Üzerini folyoyla kapatıp yarma ve bulgur suyu tamamen çekene kadar-yaklaşık 45 dakika- bekletin.
  2. Patatesler soğuyunca rendeleyip tuz ile karıştırın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Pembeleşince pul biber ile karıştırın. Patatesi ve pul biberli soğanı iyice birbirine yedirin.
  3. 1

    Suyu tamamen çeken yarma ve bulguru 15-20 dakika yoğurarak -arada unu serpiştirerek- hamur haline getirin.

  4. 2

    Köfte hamurundan cevizden büyük, yumurtadan küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçaları önce kurabiye gibi yuvarlayın, ardından avucunuzun içinde düzelterek açın. Ortalarına patatesli harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve parmaklarınızla bohça gibi büzerek kapatın.

    3

    İki elinizle hafifçe yuvarlayarak köftenize oval şekli verin.

  5. 4

    Tüm köfteleri bu şekilde kapatın. Haşlamak için derin bir tencereye suyu ve tuzu koyup kaynatın. Kaynayınca köfteleri 2 parti halinde 12-13 dakika haşlayın.

  6. 5

    Tereyağını kızdırıp pul biberle karıştırın. Sarımsağı dövüp yoğurda ekleyin. Haşladığınız köfteleri servis tabağına alıp üzerlerine yoğurt ve sos dökerek servis yapın.

0 0 oylar
Article Rating
66 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Hatice
Hatice
18 yıl önce

Sanırım bir yanlış anlama var çünkü benim çerkes yiyeceği dediğim gubate ile Kırımlıların yiyeceği olan göbete/kobete iki farklı şey. Sadece isim benzerliği var. Başkalarının kültürüne ait unsurları sahiplenmektense ait oldukları kültürleri öğrenip onlara saygı duymayı tercih ediyorum ben…

Summer
Summer
18 yıl önce

Sevgili Hatice’ciğim,
İlk önce sevgili anneanneciği’ne allah’tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın.
Sonra sevgili Annene (sevgili teyzeciğime) çok, çok teşekkür ediyorum. Gecenin 11’inde mutfağa girip bu yemeği bizlere hazırladığı için.
Biz seni biliyoruz. Sana binlerce teşekkürler.
Sn.Müberra hanımın şu sözü çok hoşuma gitti
“”Eleştiricilerin sözlerine aldırmayın şimdiye kadar hiç birinin heykeli dikilmemiştir.” SIBELIUS”
Sevgiler / Summer

zeynep s.
zeynep s.
18 yıl önce

Arkadaşlar rica ederim,bu tip gereksiz tartışmalarla sitenin huzurunu bozmayalım..bu topraklarda farklı kültürler yüzyıllarca beraber yaşamış,dolayısıyla bir yemeğin ufak teferruat farklarıyla hem oranın hem buranın olması çok normal.ama bunu münakaşa konusu yapmaksa çok anormal..ve iyi niyet içermiyor..yıkmak kolaydır,zor olan yapmaktır..yıkıcı eleştiri yapan arkadaşları zor olana – yapıcı olmaya çağırıyorum..

Gulnur
Gulnur
18 yıl önce

Bende bir Kirimli olarak Haticenin Gobeteye Cerkes yemegidir demesine, nerden Cerkes yemegi oluyor diye cok kizdim. Yorum yazmaya hazirlanirken Aysehanin yazisini gorunce Haticenin cevabini beklemeye karar vermistim. Maalesef Haticeden olgun degil savunmali bir cevap geliyor Aysehana. Cerkes yemegi olmadigini ispatliyamacaginizi umarim Aysehan bilerek yazmistir. Baska kulturlerede ait olan yemeklere Cerkesdir deyip sahip cikmaniza size yakistiramadim.
Aysehan, Eskisheire Gobete kutlamalarina buyurun.

meral
meral
18 yıl önce

Sevgili HAtice:
Ben siteye bir kac hafta once bakmaya basladim( meshur biscotti ile de muptelasi oldum)Yakinda kuru kayisi ve bademle deniyecegim.
Bu aralar tekrar south beach diyetine basladim, hergun evde olan malzemeyi yazip sitenden saglikli tarifler buluyorum cok tesekkurler.
patatesli kofteyide onumuzdeki ay deniyecegim(bulgur seven biri olarak)
Sana nasil ozel e mail atacagimi siteden pek cozemedim yardimci olabilir misin?
Sevgiler
Meral

Müberra
Müberra
18 yıl önce

Ayşehan hanım, politically correct’ten söz etmeden önce Türkçe’yi doğru kullanmayı öğrenseniz diyorum. Zira “yanlız” değil “yalnız” yazmanız gerekir.
“Birisini tenkit etmek istersek en münasip yer aynamızın karşısıdır.” BERNARD SHAW
“Bizi en sert eleştiren kimdir. Ümitsizliğe uğramış bir merak.” GOETHE
“Eleştiricilerin sözlerine aldırmayın şimdiye kadar hiç birinin heykeli dikilmemiştir.” SIBELIUS

zeynepa.
zeynepa.
18 yıl önce

sevgili hatice ellerine sağlık rahmetli anenanenin de ruhuna… lezzetli bir yemeğe benziyor tıpkı yalancı içli köfte gibi.bir de bir ricam olacak foruma giriş yapamıyoum,üye olduğum halde yorum yazacakken üyelik istiyor.yeniden olyım diyorum bu sefer de e-mail adresimin baska bi kullanıcıya ait olduğunu yazıyo(bu ben oluyorum galiba)bana yardım lütfeeen…siteni çok seviyorum,evlenince bırakma olur mu:))

elif yiğit
elif yiğit
18 yıl önce

merhaba hatice. siteye girince bulgurlu patates köftelerini görünce çok şaşırdım ve gayri ihtiyari TOPİKKKK dedim 🙂 ben sivaslıyım ve bizim memlekette TOPİK denir ,ayrıca çok mutlu oldum, çok detaylı bir şekilde anlatmışsın, her aşamısını resimlerle göstermişsin. sevgiler…

Fatima
Fatima
18 yıl önce

Günaydin Hatice,
sevgili annenin ve senin ellerine saglik. Patatesli yeni bir tat ile tanismak cok güzel. Hele de bu tarif senin anneanne’ndense. Allah rahmet eylesin, nur icinde yatsin.
Affina siginarak böyle provoke edici, art niyetli okuyuculari kinamak istiyorum.
Emekleriniz icin Allah razi olsun. Sevgiler

fatoş
fatoş
18 yıl önce

Merhaba
Aslında yorum yazıp yazmamak konusunda tereddüt ettim. Malum Ayşehan Hanım banada siz işinize bakın tarzı bir cevap verebilir diye. Ama o mailin Haticeyi üzdüğünü düşünerek cevap yazmak istedim. Sanırım Ayşehan Hanım bu siteyi fazla takip etmediğinde Haticenin alçakgönüllü tutumundan çok fazla haberdar değil. Burda akademik bir çalışma yapılmıyor yemeklerin yörelere ayrılmasıyla ilgili. Herkes ailesinden gördüğünü kendi yöresine özgü düşünüp yazıyor. Burası bir paylaşım yeri oldu Hatice sayesinde. O çok naif bir insan olduğu için Ayşehan Hanımın kavgacı tutumuna karşı bile çok sabırlı bir cevap yazmış. Kimbilir belkide en doğru tutum onunkidir.Ama ben gene de dayanamadım. Düşüncelerimi yazmak istedim.

gülce
gülce
18 yıl önce

bazı arkadaşlar yarmanın ne olduğu konusunda soru sormuşlar…
yarma tam tamına aşurelik buğday…bir de -şimdi polemik yaratmasın diye belirteyim kuşkusuz bir çok ilimizde yapılıyordur ama ben ilk malatyada gördüm- yarmanın da köftelik bulgur gibi öğütülen bir cinsi var.
bu tür yemeklere un kıvam arttırsın, pişerken dağılmasın diye ekleniyor. ama eğer elinizde yarmanın köftelik bulguru varsa (ki doğuda bir çok ilde köftelik bulgurun adı düğürcektir) un yerine yarmanın köftelik bulgurunu kullanabilirsiniz. tadını bozmak ne demek bilakis çok daha güzel olur. bir de kendi tecrübelerimle öğrendiğim bir husustur: eğer un miktarını iyi ayarlayamazsanız bu tür köfteleriniz çok sert olur ve tadı biraz bozulur. oysa yarmanın köftelik bulguru ile normal köftelik bulguru karıştırarak yaparsanız her zaman doğal yumuşaklıkta, ama dağılmayan köfteleriniz olur. tabi yoğurmak da dağılmamasını sağlamakta çok önemli bir etken. yani uzun süre bastıra bastıra yoğurmanız gerekir. ya da işin kolayı köftelik bulgur karışımınıza bir yumurta eklemektir. bu da dağılmasını önler ve tadını da zenginleştirir…
ben genelde 1/1 ölçek köftelik bulgur karışımı kullanıyorum. daha açık bir ifadeyle 1 ölçek yarma köftelik bulguru, 1 ölçek normal köftelik bulgur.
pazılı, yeşil mercimekli, ekşili bir köfteli yemek var. çoğunuz bilir. bu yemekteki köfteler de bulgur köftesidir ve genelde pişme süresi biraz daha uzun olduğu için dağılma riski vardır. size söylediğim şekilde yapıyorum köftelerini ve asla dağılmıyor, yumuşacık olmalarına rağmen.
herkese kolay gelsin…

esma
esma
18 yıl önce

selam hatice
siteni uzun zanmandir gizli takipcisiyim. internette yemek tarifi ararken portkalagaci sitesiyle tanistim. inan her gün ne yaptin yeni birsey varmi diye bakiyorum. bu tarifini görünce (patatesli bulgur köftesi) sana yazmak istedim. bu benim en sevdigim yemek ben bunu icli köfte tarifi ile yapiyordum ama böyle cok daha koloy artik mutlaka böyle denicegim. annem gubata ve haluju da yapiyor onlarda coook güzel bizim cerkez tanidiklardan ögrenmis annem. hatice tariflerin, anlatisin inan hersey cok cok güzel seni gercekten tebrik ederim böyle bi güzel site hazirladigin icin. ben yeni evliyim ve calisiyorum siten sayesinde yeni tarifler ögreniyor ve degisik seyler yapiyorum. suana kadar denediklerim hepside coook güzel oldu hatice hersey icin tesekkürler calismalarinin devamini dilíyorum annenin ve senin ellerine saglik.

şükran
18 yıl önce

sevgili hatice bulgurlu köfteleri bende akşam sıcak suya koyup ısıttıktan sonra servis yaptım cok güzel oldu amerikadan yazan mine hanımla yazışmak isterim mail adresini verirsen bakarsın akraba cıkarız..benim mail adresimi de ona verebilirsin bence sakıncası yok..

güzin
güzin
18 yıl önce

ellerinize sağlık, gerçekten çok güzel gözüküyor.

Sinem
18 yıl önce

Hatice Merhaba,
Yarmayi bir gece evvelden suda bekletmemiz gerekiyor mu?
Selam

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Merhaba,
“Sadece çerkezlere ait yemekler” deseydim belki ispatlamam gerekebilirdi ama dünyanın dört bir yanında farklı adlarla yapılan ve birbirine çok benzeyen tarifler bunlar, o yüzden ispata gerek olmadığını düşünüyorum. Hatta haluj tarifinde bu yemeğin Polonya’da da olduğunu yazmıştım. Diğer okuyucular da yorumlarıyla kendi yörelerinde ne adla bilindiğini aktarmışlardı -örneğin Marcela, aynı yemeğin Sardinya Adasında culurgionis adıyla yapıldığını anlatmıştı.- Biz de bu yemeklerin nasıl yayıldığını konuşmuştuk.
Benim için Çerkez yemeği olan bir başkası için Sardinya Adası yemeği olabilir. Eğer tüm yemekleri “politically correct” adlandırmaya çalışsak “yöresel yemekler, türk mutfağı, italyan mutfağı, vb.” kavramlar kullanmamamız gerekir. Velibah’ın da Karaçay’da yapıldığını sizin sayenizde öğrendim, paylaştığınız için teşekkürler.

Ayşehan
Ayşehan
18 yıl önce

Ayse hanim, birkere ben size yorum gondermedim. Siz isinize bakin. Ben dalasmak icinde yazmadim. Yanliz Cerkeslere ait oldugunu ispatlamasini istedim. Bu siteyi hazirlayan kendisidir ve cevabida kendisinden beklerim. Siteyide takip ederim.Tartismak isterseniz baska bir foruma girelim. Iyi niyetle baslanan bir sitede sizin seviyenize dusup de tartismam.

ayse
ayse
18 yıl önce

ilk defa dun sitenizi bir arkadasimdan duydum ve actim, cok begendim. Ben yurtdisinda okuyan bir ogrenciyim. boyle sicak tatli baglar ancak benim ulkem insanlari tarafindan kurulabilirdi zaten dedim kendi kendime bu kadar kitleye hitab edip boyle guzel mektuplar aldigini gorunce…cok tebrik ediyorum sizi ve ailenizi..Ayricada evde kos kos oturup hic bir sey yapmayan bayanlardan olmadiginiz icin tesekkur etmek istiyorum…

ayse
ayse
18 yıl önce

Bence bu yemegin nerden geldigini tartismak gereksiz. Hatice hanim bu sekilde biliyorsa, duzeltmesini yada ispatini niye bekliyoruz ki. Belki uzak doguda da yada meksikada ayni yemek yapiliyordur, o zaman onlarada ispatlayin mi diyecegiz? Politically correct olmayan binlerce sacma seyler cikariyor bati dunyasi, biz de aynisi yapip bize ait olan guzel davranislari yada aliskanliklari kaybetmeyelim.

Ayşehan
Ayşehan
18 yıl önce

Hatice hanım,
Çerkez yemekleri deyip adlandırdığınız bu yemeklerin Çerkeslerden başka hiç bir milletin bu yemekleri yapmadığını ve ait olmadığını bana ispatlarmısınız?
Köbete/Göbete Tatarların en muşhur yemeklerinden biridir. Hatta Eskişehirde her sene Köbete/Göbete kutlamaları olur. Haluj’e Orta Asyada,Kafkasyada envayi çesit yapılır. Paste dediginiz tüm Kafkasyada,Orta Asyada yapılan cesitli isimlerle olsada aynı. Dağıstanlılar, Çeçenlerde yapar . Velibah dediğiniz yemekde Karaçayda, Malkarda Türklerin özellikle Arife günlerinde yapılan içi patatesli Cavda Pişgen Hıçın(Yağda Pişen) denilen bir hamur yemeğidir.
Kafkasya, Orta Asya demeniz daha doğru daha “Politically Correct” olmazmıydı? Ispatınızı bekliyorum.

ayse
ayse
18 yıl önce

Ellerinize saglik. Acaba yarma nedir diye sorsam cevabini biisinden alabilirmiyim.
tesekkurler

Almanyada saime
Almanyada saime
18 yıl önce

Annenin ve senin ellerine saglik bu köfteyi yapmak biraz zahmetli biliyorum bende yapiyorum mesela hasladiktan sonra yumurtayi cirpip yumurtaya buladiktan sonra sivi yagda kizartiyorum veya haslayip sicakken yiyoruz sizin yaptiginiz gibide kesin yapacagim insallah en kisa zamanda belki yarin tesekkürler elleriniz dert görmesin

Mine
Mine
18 yıl önce

Peki Hatice, sizin evde Haluj pişsin diye dua edeceğim o vakit. 🙂

ceyda
ceyda
18 yıl önce

Çok lezzetli görünüyor.Ben sivasta çalışırken bu lezzetle tanışmıştım yalnız benim yediğimde yoğurt yoktu ve patatesin içindede biraz kıyma vardı.

asuman
asuman
18 yıl önce

slm portakal.ben asuman bır usttekı yorumu yazan anılın teyzesıyım:)anıl henuz 6yasında :)neyse tarıflerınız cok guzel yenı seyler ogrenmek ınsanı cok mutlu edıyo:)ordudan herkese slmlar.herkesı opuyoruz:)bu arada bu sıteyı kesfedın arkadaslar.

anıl
anıl
18 yıl önce

portakal 100 teşkürederim

anıl
anıl
18 yıl önce

portakal 100 teşkürederim

Arzu
18 yıl önce

Vallahi canım çekti ama yalnızım.Yanımda yiyecek birisi olsa da yapsam…Elinize sağlık analı kızlı.

mine
mine
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Ben senin butun tariflerini heyecanla beklerken yorumlarinida okuyorum, Sukran isimli bir bayan uncuoglu diye yazmis, benimde kizlik soyadim uncuoglu idi, acaba akraba olabilirmiyiz diye merak ettim. Ailem halen Ankarada oturuyor, ama ben Amerikadayim 10 seneyi gecti. Bu sene yaza Allah kismet ederse 2 kizimla Turkiyeye gelmeyi dusunuyoruz. Eger Sukran Hanim vakit bulur ve bana e-mail atarsa cok sevinirim, belkide uzaktan akraba cikip kendi sulalemiz hakkinda daha cok bilgi edinebiliriz. Tesekkurler

filiz
18 yıl önce

harika bir köfte oldu denedim herkese afiyet olsun

BENGÜ
18 yıl önce

Ellerine sağlık Hatice çok güzel gözüküyor.Senden bir ricam var Olsai nin maillinde problem var sanırım bir türlü gönderemedim.Eğer benim adresimi de ulaştırısan çok sevinirim.

Deniz
Deniz
18 yıl önce

Çok güzel görünüyorlar en kısa zamanda deneyip tadına bakmak istiyorum. Anneannene Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın, iyi anılmak , kendisini anacak hayırlı evlatlar, torunlar bırakmak ne kadar güzel, annenin de ellerine sağlık, sevgiler…

gül
gül
18 yıl önce

yine çok güzel bir tarif. senin ve annenin ellerine sağlık.benim size bir önerim var .bir sonraki etkinlik ekmekle ilgili olsun. o kadar çok ekmek çöpe atılıyorki.tekrar ellerinize sağlık.

SEVİM KILIC
SEVİM KILIC
18 yıl önce

merhaba hatıce
senı daha yakından tanımak ıstıyorum.kendını tanıtırmısın tarıflerının de hepsı cok guzel
bu gun senın kısırından ve tahınlı kurabıyenden yaptık. kız kardeşlerim ve kızımla beraber yedik. cok guzel oldu.

zulalnisa
18 yıl önce

Ellerinize sağlık çok güzel gözünküyor.Ben bunu arkadaşta yedim çok hoşuma gitmişti tarifini verdiğiniz için teşekkürler.

NİL
NİL
18 yıl önce

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HATİCECİĞİM ŞİMDİ BEN SOSUNUDA YAPIP YEDİM BİR TANE ÇOK GÜZELDİ. SOĞUK OLMASI RAHATSIZ ETMEDİ. HERKES DENESİN BENCE YAPIMI KOLAY YEMESİ ÇOK LEZZETLİ:)

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Nil, hayır kızartman gerekmiyor.

NİL
NİL
18 yıl önce

PEKİ KÖFTELERİ KIZARTMAM GEREKİYOR MU??? KIZARTMADAN OLMAZ DEYİP BENİ SİNİRLENDİRENLER OLUYOR:)

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Beymar, Safran ve ZPelin, inşallah sizin yapacaklarınız da güzel olur.
Alev, bildiğim kadarıyla buğday yarması. Su da ılık olmalı.
Zeynep Seda ve Defnenin, sizin tarifleriniz de çok çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık.
İpeks ve Fatoş, gerçekten tam vejetaryen yemeği. Üstelik haşlandığı için de hafif oluyor. Fatoş, inanın okuyucular da; anneme “etkinliğe katılmasak mı?” dediğimde bana “okuyuculara ayıp olur” cevabını verecek kadar bizim hayatımızın içindeler…
Şükran hanım ve Elif, anneanneciğimin iki hemşehrisi ile tanıştığıma memnun oldum. Şükran hanım sizin yemeğinizin güzel olmasına da çok çok sevindim.
Semanur hn, tam anne yemeği zaten bunlar. Salça ile de çok güzel olur. Allah annenize uzun ömürler versin.
Nil, servisten 5 dakika önce tekrar kaynar suya alıp 2-3 dakika suda bekletip çıkararak sunabilirsiniz.
İnşallah deneyecek herkes de beğenir!

NİL
NİL
18 yıl önce

BENDE ŞİMDİ YAPTIM AMA AKŞAM YEMEĞİNDE YİYECEĞİZ DAHA 3 SAAT VAR. BİTTİKTEN SONRA HAŞLADIM Bİ TABAĞA DİZDİM ÜZERİNİDE KAPATTIM. AKŞAM YEMEĞİNDEN ÖNCE YOĞURTLU SOSU HAZIRLAYIP SERVİS YAPICAM AMA TABİ KÖFTELER SOĞUMUŞ OLACAK:( GÜZEL OLUR MU ÖYLE BİLMEM Kİ

şükran
18 yıl önce

sevgili hatice,yorumu yazıp mutfağa daldım ve de şimdi cıktım.. akşam yemeğimiz hazır..!!?dayanamayıp tadına da baktım (aramızda kalsın kimseye söylemeyelim)coooook güzel,harika tek kelimeyle..itiraf etmeliyim ki bayağı zormuş.Ben ilk defa yaptığım için belki de..elif demir hanım kimlerden olduğumu merak etmiş annem uncuoğullarından.dedem hüseyin uncuğlu,mustafa uncuoğlu annemin amcası falan….ben yaklaşık 37 senedir ankara da yaşıyorum..

defnenin
18 yıl önce

merhabalr hatice… kofteler harika duruyor ellerine saglik.. ben de bir blogcu olarak blogumda afyon yoresinden goce yuvalagi tarifi verdim cok benziyyor bence.
bende canada da yasayan arkadasimiz ingilizcelerini de yayinlayalim demis harika olur.. yardim etmek isterim. ben de amerika da yasiyorum ve insanlar hakikaten cok meraklilar bizim mutfaga…en azindan tum dunya bilsin mutfagimizin kebaplardan ibaret olmadigini…
kolay gelsin…

elifdemir2005
elifdemir2005
18 yıl önce

eh bir zileli daha
ne zileliier varmış şükran hanım
buralarda derler ya kimlerdensiniz acaba diie sorması ayıp

fatoş
fatoş
18 yıl önce

Hatice ellerinize sağlık. Ben de vejerteryan olduğum için içli köfteyi patatesle yapsam nasıl olur acaba diye düşünüyordum. Onun yerine bu tarifi deneyeyim.
Ayrıca dün gece rüyamda seni ve aileni gördüm. Öyle hayatımızın içine girdin ki rüyalarımızı bile süslüyorsun artık.

Semanur/Akçahan
18 yıl önce

Aaa Hatice, Canım Annemin çok yaptığı bir lezzet, patatesli içli köfte. Üzerine salçalı tereyağlı sosla ne severiz biz bunu. Anneannen nur içinde yatsın, inşallah.

ipeks-bakery
18 yıl önce

Tek kelimeyle muhtesem! Ellerinize saglik, sayenizde guzel goruntuleri gorme sansina erisiyoruz.Yeni bir blogcu olarak sizi her zaman takip ettigimi bilmenizi isterim. Bu guzel kofteyi vejeteryan olanlar icinde severek hazirlayip tattirmak muhtesem olucak! Tekrar annenizin ve sizin ellerinize saglik.

şükran
18 yıl önce

bende neden seni bu kadar çok seviyorum diye düşünüyordum..!? meğer aynı topraklardanmış köklerimiz bende zileliyim..!!??benim anneannem de cok hamarat kadındı nur içinde yatsınlar..ama bu yemeği yemedim hiç hemen deneyeceğim ellerine sağlık çok güzel görünüyor..sevgiyle kal şükran

zpelin
18 yıl önce

offffff muhteşem !!! ama bununlada diyet bozulur yaaa,olsun varsın babam çok sevinecek akşam yemeğinde bu köftelerle karşılaşınca :)))
emeğine sağlık ne diyebilirimki başka :))
sağlıcakla kal…

Zeynep Seda
18 yıl önce

Haticecim ellerine saglik, cok lezzetli gorunuyor. Ben de YE#9 icin icli kofte tarifi verdim, yapilisi seninkine benzer. Yapim asamalarini fotograflamak benim de yaptigim bir sey, daha aciklayici oluyor.
Ellerinize saglik
Sevgiler
http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

ALEV
ALEV
18 yıl önce

Merhaba, ellerinize sağlık köfteler gerçekten çok güzel görünüyor. Ama benim bildiğim 2 çeşit yarma var, buğday yarması ve mısır yarması bunlardan hangisini kullanıyoruz? Bir de bulgurla yarma sıcak suda mı soğuk suda mı bekletiliyor?