İçeriğe geç

Nohutlu Mantı Çorbası

Dün en yakın arkadaşlarımdan birini arayıp neler yaptığını sorduğumda “ben de senin neler yaptığını öğrenmek için biraz önce sitene bakmıştım” cevabını aldım. Bir bloga sahip olmanın tek kötü tarafı bu sanırım. Arkadaşlarınızın sizi merak etmesi için birkaç gün yazmamanız gerekiyor. Bugün de bir başkasından yazmamam karşısında neler yapacağını içeren bir tehdit alınca tarifi eklemek için daha fazla gecikmemeye karar verdim.

Nohutlu Mantı Çorbası


Malzemeler:

  • 2 çorba kasesi mantı, küçük hazırlanmış ve pişirilmemiş
  • 1,5 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş
  • 1  yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 lt kaynamış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı iyice soğutulmuş su

Hazırlanması:

  1. Yağları ve salçayı tencereye alın. Biraz kavrulunca kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp sırayla tuzu, nohutu ve mantıyı ilave edin.
  2. Mantılar pişene kadar 10 dakika kaynatın. Ardından mantılar suyun içinde erimesin diye soğuk suyu tencereye dökün.
  3. Kaselere alıp üzerine bir miktar nane serperek servis yapın.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

72 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Nazlı
Nazlı
15 yıl önce

Merhaba,
Bu çorbayı Adana’da Yüksük Çorbası olarak adlandırıp, içine bol sarmısak ve nane ekliyoruz.
Bir de böyle denemenizi tavsiye ediyorum:)

AYŞE
AYŞE
15 yıl önce

bu çorba adanaya ait nefis bir çorbadır yapanlar pişman olmayacaktır by by

Eyyup
Eyyup
16 yıl önce

Ellerinize saglik, yeni denedim ve gercekten guzel oldu, Tesekkurler,

tugba hocuk asci
tugba hocuk asci
16 yıl önce

merhaba ben tugba.
ben bu tarifi biliyordum bizim eski bir komsumus vardi oda yapiyordu ve benim cook hosuma gidiyordu ve suan ben bir yerden tarifini bulup kendimde yapmisdim cook lezetli olmusdu tam sizin yazdiniz gibi yapmisdim yani ben diyecegim. eyer oyle zor olmayan guzel pratik tarifleriniz varsa daha yazmaya devam edin bende esime yapabileyim ve ailme. elerinize saglik cook tesekurler tugba.

Mine
Mine
17 yıl önce

Bu çorbayı ben ilkkez ramazanda bir davette yedim ve bayıdım başkada yemek yemedim zaten.2Büyük kase yedim, özellikle bol acılı yapılması lezzetini katlamıştı…İnanılmaz farklı bir lezzet…Herkese denemesini şiddetle tavsiye ederim.
Sevgiler,
Mine

Ebrum
Ebrum
17 yıl önce

slm,bugun nohutlu manti corbasi yaptim,tarifinizden farkli olarak yagda salcayi kavururken 3-4 dis sarimsak rendeledim.Harika oldu,ogullarim da bayildi.En yakin zamanda Lebeniye corbasini da deniyecegim.Tesekkurler

Ebrum
Ebrum
17 yıl önce

Selam Hatice Hanim,
Sitenize ve yemeklerinize bayiliyorum.Sitenizine uye olunabiliyor mu?Bilgilendirirseniz sevinirim.

EDA
EDA
17 yıl önce

Selamlar,
Ben bu çorbaya benzer mantılı bir çorbayı görümcem yapar, ben de burada görünce bu akşam iftara yapmaya karar verdim. Mantı açmak gibi bir marifetim olmadığı için hazır mantı aldım ve nohutu haşlama uzun süreceği için konserve haşlanmış nohut koydum. Bir de seninkine ek olarak et toz bulyon ve nar ekşisi koydum. Şu anda pişiyor. Bakalım nasıl olacak.
EDA

gökçe
gökçe
17 yıl önce

bide salca yagda kavrulurken içine azıcık dövulmus sarımsak ile yarım lımon suyu koymayı deneyin. ben adana’da denedim inanılmazdı. ellerinize saglık…

melda
melda
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Senin ve annenin ellerine sağlık.Mantı Çorbası kaç kişilik? Teşekkürler

SibelG
SibelG
17 yıl önce

dün akşam eve gittiğimde bu çorbayı yaptım.nohutları haşlayıp hazırladığım için epey bir zaman kazanmış oldum.evde iki kişi olduğumuz için çorbayı yarı ölçüyle yaptım.iftara yetişirdi yetişmezdi derken çorba iftardan dakikalar önce hazır oldu.gerçekten çok güzel bir tarif.hem yapımı kolay hem de tadı çok güzel.bu hafta sonu vereceğim iftar daveti için kesinlikle bu çorbayı pişireceğim.annene ve sana sonsuz teşekkürler haticecim 🙂

dfn
dfn
17 yıl önce

Elline sağlik. Benim de çok sevdiğim bir çorbadır. Ama kuru nane ile daha bir lezzetli olur. Bazen ocaktan almadan kısa bir süre önce biraz dövülmüş sarmısak da eklerim.

figen
figen
17 yıl önce

sitenizi ilk defa ziyaret ediyorum . B u sabah hürriyette okudum . Mutfakta vakit geçirmeyi çok severim . Sizi hep izleyeceğim eelerinize sağlık…

kardelence
kardelence
17 yıl önce

merhaba
dun ilk defa tariflerinizi denedim mantar corbasini harika oldu.ellerinize yureginize saglik.cok tesekkur ederim.

perihan
perihan
17 yıl önce

hatice merhaba.hayatimda koklu degisiklikler yasadigim su gunlerde sen benim kurtarici melegim oldugun icin oncelikle tesekkur etmek istiyorum sana.yeni evliyim,arabistandayim,ev hanimi olmaya alismaya calisirken seni kesfetmek hayatimi renklendirdi ve kolaylastirdi.hergun yeni bir tarifini deniyorum ve hepsi birbirinden guzel oluyor.sayende aslinda biraz cabalasam iyi bir asci olacagima kanaat getirdim ve kendime guvenim artti.iyi ki varsin.

nurhan sen
nurhan sen
17 yıl önce

iyi günler bugün bu corbayı denedim evdekiler cok begendi nefis birsey oldu. herkeze denemesini tavsiye ediyorum.

yasemin
yasemin
17 yıl önce

Sitenizi beğenerek takip ediyorum. Ellerinize sağlık!

necla topkarci
necla topkarci
17 yıl önce

merhabalar,
haticecim senden bir tatlının tarifini rica edeceğim.Ben yıllar evvel ist. aksarayda bir tatlıcıda yedim tadını unutamıyorum.İsmini de bilmiyorum ama nasıl birşey olduğunu anlatayım.Yuvarlak bir kalıptan çıkmış, şambaba tatlısı büyüklüğünde şerbetli bir hamur tatlısı ama ortası boş, bu boşluğa krema ve mevsim meyveleri doldurmuşlardı.Nefis bir tadı vardı.Biraz bilmece gibi oldu ama bu işlerin uzmanı olduğun için sana danışmak istedim.Umarım izine rastlarsın da hepbirlikte pişirip afiyetle yeriz.
Şimdiden teşekkürler.

Nalan
Nalan
17 yıl önce

sevgili hatice
sitenle yeni tanıştım ancak hemen hemen hergin giriyorum ama benim sana bir teklifim olacak tarifler çok karmaşık yerlerde, örneğin tarifleri ana yemekler, tatlılar, salatalar, çorbalar vs. diye belli başlıklar altında toplasan kanımca okuyucuların açısından daha iyi olacak
ayrıca bir karnıyarık tarifi bulamadım 🙂

gonca
gonca
17 yıl önce

Bu çobaya yesil mercimek katmanızıda öneririm,Kayseride buna börek çorbası derler.

zehra
zehra
17 yıl önce

Merhaba,ben bu çorbadan yaptım ve çok güzel oldu ama çalışan bayanlar olarak elde yapılmış ama hazır satılan mantıdan aldım buda suyunun biraz duru olmasına sebep oldu, bende biraz unu soğuk su ile açıp iave ettim ve biraz kaynattım. Gayet güzel oldu tavsiye ederim. Haticenin annesinin ellerine sağlık.

Hatice
17 yıl önce

Ceren, annem baharatçılardan alıyordu.

Ceren_
Ceren_
17 yıl önce

canım yaa..her yaptığın çok güzel çok hoş.
ya yaşpasta tariflerine baktım.nerden buluyosunuz bu gıda boyalarını yok hiç bir yerde..lütfen yardımcı ol..şimdiden teşekkürler..öptüm seni..

sacha
sacha
17 yıl önce

bir adanalı olarak yorum yapmadan geçemedim. adanada mantı çorbaları 3 şekilde yapılır ve bunları daha önce forumda anlatmıştım. aynen buraya kopyalıyorum. tat ve sunum olarak 3üde farklı özellikler taşır:
1. Tatar: rendelenmiş domates ile biber salçası yağda biraz çevrildikten sonra su veya et suyu ilave edilir. kaynadıktan sonra mantılar ve haşlanmış nohutlar (tabi tuz, karabiber ve pul biber arzuya göre)ilave edilir. mantılar piştikten sonra altı kapatılır ve kuru nane serpilerek kapak kapalı olarak dinlendirilir.üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır.
2.Börek Çorbası veya Düğün Çorbası : 6-7 diş sarımsak çekilir. sıvı yağda kavrulurken içine bolca domates rendesi ve biber salçası ilave edilir. Az kavurduktan sonra gerisi üstteki gibi. yanlızca piştikten sonra naneden önce 1 -2 limon suyu sıkılır karıştırıktan sonra nane ilave edilir. bu çorbaya yoğurt konmaz.
3.Adana mantısı: mantılar hazırlandıktan sonra(normalden biraz büyük yapılır. eti fazla konur çanak gibi üstten eti biraz görünür) mantılar derin yağda kızartılır. çorba tenceresinde tereyağ ile un kavrulur. biber salçası eklenip suyu ilave edilir. su kaynadıktan sonra mantılar atılır. piştikten sonra yoğurt ile servis yapılır.
Elde açacaklar için mantıyı tatar üçgenler şekilde kapatılır. börek çorbasıda bohçalar şeklindedir.
bu çorbalara yalnız en güzel tadı biber salçası vermektedir. genelde marketlerde satılan salçalar yerine bizler evlerde özellikle adananın kızgın güneşinde kavrulmuş biberlerinden yapılan özel salçalarımızı kullanılırız…
deneyeceklerle şimdiden afiyet olsun

kardelence
kardelence
17 yıl önce

merhaba
ben sitenizi yeni taniyorum belki simdiye kadar yemek tariflerine ihtiyacim olmadi:)annem sayesinde.
yurt disinda yasiyorum ve yeni evliyim burda herseyi bulmak zor ve bizim yemekleride yapmak zor haliyle.size bir sorum olacak ins. bilenler vardir bu yemeklere ki ozellile corbalar icin konulan kremanin tarifini biliyormusunuz?burada bulamadim
simdiden tesekkur ederim iyi gunler

seyhan.a
seyhan.a
17 yıl önce

MERHABA HATICECIGIM!
bu gün senin de bir defasinda yapmis oldugun iki renkli revani varya onu yapicaktim, ama tatlinin resmi var fakat tarif linki yok, acaba ben mi bulamadim? bazi tariflerde bende link vermiyor. yardimci olursan sevinirim. sevgilerimle

benan
benan
17 yıl önce

hatıcecıgım…
her sayfanı actıgımda corbanı goruyor …ve her seferınde pısırıyorum….
artık degıstır sayfanı ne olurrrrrr….
ozledık senı bu kadar ar verme ne olurrrrrrrr….
sevgıler hepınıze….

BERNA
BERNA
17 yıl önce

Forum’da Şeytan Kulağı Çorbası var. Mantı ve Nohutla yapılıyor o da. Fakat içerisinde et de var. Bir de yumurta ve yoğurtlu terbiye eklenmiş. O versiyonu da çok lezzetli görünüyor.
Adresi : http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=6480&postdays=0&postorder=asc&start=0

Hazel Kırılmaz
Hazel Kırılmaz
17 yıl önce

Merhaba Hatice; Yaptığın tüm yemekler gibi, bu da çok nefis bir yemek, şimdiye kadar yapmadığım bir yemek fakat; aile yemeklerinde bir kaç kez beğenerek yemiştim; tarifini senden aldığım nohutlu mantı çorbasını ilk fırsatta, evime gelen misafirlerime yapmayı düşünüyorum, birbirinden güzel tariflerin ve samimi paylaşımlarla dolu bu güzel site için de ayrıca teşekkürler canım…
Sevgiyle yapılan yemeklerin damağımızda bırakacağı tad gibi hoş…
coşku dolu, sevgi dolu anların coğunlukta olduğu günler gibi özgün ve özel,
işlerimizde başarı ve kazanç dolu, evimizde huzur ve mutluluk dolu
bir hafta diliyorum herkese …..
Sevgilerimle… Hazel Kırılmaz

Fatma Aslan-Tutak
Fatma Aslan-Tutak
17 yıl önce

Bu corba bizim oralarda (Antalya, Korkuteli) “kulakli” corbasi olarak gecer, dugunlerde ozellikle pisirilir. Sizin manti diye bahsettiginiz seyde iste bizim oranin kulaklisi, eriste kesilirken yapilir. Hatta corbanin icine kivam versin diye minik eriste kareleri de koyulur. Dur bakayim bizim dolapta annemin verdigi biraz kulakli olacakti, canim cekti bi tencere de ben pisireyim. Saglicakla kaliniz.

nurhan sen
nurhan sen
17 yıl önce

selam yemek siteniz harika bazılarını deniyorum gecen sitede tarifini verdigin ıslak keki yaptım ama sonuc cok kotuydu ıslatınca cig gibi oldu kimse yemedi ben nerde hata yaptım bilemedim size kolay gelsin

_pınar_
17 yıl önce

Her zamanki gibi çok güzel görünen ve eminim lezzeti de görüntüsü kadar güzel olan bir tarif..Annenin ellerine sağlık Hatice..

Caganil
Caganil
17 yıl önce

Merhabalar,
Bu bizim ailede en sevilen corbalardan birisidir. Benim versiyonum biraz farkli. Ince dogranmis kucuk bir sogani az yagda pisirdikten sonra icine 1 tatli kasigi kadar nanesini de koyup, 10-15 saniye sonra tepeleme 1 tatli kasigi un ilavesiyle birkac dakika pisiriyorum. Sonra da ister domates salcasi, ister rendelenmis domates ilave ediyorum. Bu sekilde de biraz pisince ustune sicak suyunu, mantisini, nohutunu ve tuz/karabiber/kirmizi biberini koyuyorum. Mantilar pisip de atesi sondurdukten sonra sumak ve limon suyu ilave ediyorum. Benim gibi yurtdisinda yasayan ve manti yapmakla ugrasmak istemeyen ya da hazir manti bulamayanlar eristeye benzeyen linguini veya fettucine tipi makarnalari koyarak da yapabilirler bu corbayi. Hatta makarnali yaptiginizda evde artmis kofte iciniz varsa findik buyuklugunde yuvarlaklar haline getirip corbaya ilave edebilirsiniz.
Siteye emegi gecen herkesin eline saglik. Nice guzel lezzetlere…

aliye
aliye
17 yıl önce

sevgili hatice hanim usenmeyip bu guzel tariflerinizi bzlerle paylastiginiz icin cok sagolun.misafirim geldiginde sizin tariflerinizi yapiyorum.tabii cok guzel oluyor.tarif isteyenlere sizin sitenin adresini veriyorum .ama internetten aldim deyince uyduruk bir site saniyorlar.elbette sitenizi gorunce bayiliyorlar.tesekkurler hatice!!ben dort yillik evliyim yeni evlenirken nerdeyse hic yemek yapmasini bilmiyordum .portakal agaci sayesinde artik cok guzel seyler yapiyorum.gonlunun guzelligi yemeklerinede yansimis.ben kizi evleneceklere su tavsiyede bulunuyorum kiziniz yemek yapmayi bilmiyorsa alin bir bilgisayar ve internet kurtulun sikintidan!!hayirli gunler hatice hanim annenizin eline saglik…

kübra
kübra
17 yıl önce

hatice,bu sitteyi keşfettiğimden beri mutfaktan çıkamıyorum:)verdiğğin tarifler okadar güzel ve iştah açıcı görünüyo ki yapmadan denemeden duramıyorum..çorbada çok güzel görünüyo,ellerinize sağlık…

Füsun
Füsun
17 yıl önce

Merhabalara,çorbayı görünce aklıma börek çorbası geldi ama küçük farklılıklarla,ekşi gibi…
Yorumlarda da yüksük çorbası diye okuduğumda affınıza sığınarak düzeltmek istedim.Dikiş yüksüğü ile kesildiğinden bu adı alıyor zira.Tarifini de foruma ekledim ama buraya da yazayım dedim.
ADANA YÜKSÜK ÇORBASI
Kemik,nohut, et suyu kaynatılıp,kemikler alınır.
Dövülmüş siyah koyun(kuzu) kıyma içine karabiber,tuz ve kırmızı biber konup iyice karıştırılır.Etler limon suyu ile nohut büyüklüğünde yuvarlanır.Tavada az yağ ile kızartılır.
Un,su ve tuz ilavesiyle hamur yoğrulur ve ince açılır.(Önceden dikiş yüksüğü ile kesilirmiş.Adını da buradan alıyor ama biz maden ruj kapağı ile kesiyoruz.) Kesilerek küçük yuvarlaklar oluşturulur,5 yeni kuruş büyüklüğünde.
Et suyu kaynayınca nohut,hamurlar ve kızartılan etler içine atılır.Limon,tuz ve az suda eritilmiş domates salçası da konup pişirilir.
Piştikten sonra,kepçenin içerisine nane,acı ve tatlı pul biber konur.Bir tavada yağ kızdırılıp bu kepçenin içerisine cossss diye dökülür.Kepçeden de tabii tencereye.Tavanın dibinde kalan yağın içerisine az biber salçası ve biraz da çorbanın suyundan alınıp karıştırılır ve o da tencereye dökülür.
AFİYET OLSUN…
Bu çorba özellikle davetlerde mutlaka yapılır.
TEŞEKKÜRLER…

esraa
esraa
17 yıl önce

Merhaba, salata ye icin verdigin tariflerden sonra bi soru sormustum. Bu gunlerde yogun oldugun icin gormedigini dusunup tekrar sorumu yaziyorum. Bana da cevap verirsen cok sevinirim Hatice. Bu sitenin becerikli hanimlari da cevap verebilir:))
Firinin izgara ayari demissin neyi kastettigini tam anlayamadim. Telin uzerine koyup pisirmekten mi bahsediyorsun, yoksa bunun icin ayri ayari mi var.
Bir de yine sitenin hanimlarindan bir ricam var. Biliyorum bu site cok sicak ve samimi oldugu icin herseyi paylasabiliyoruz, bunun icin yorumlar da uzuyor ve bazen konulardan yemekten uzaklasiyor. Eee malum Hatice de bu aralar yogun, yorumlari biraz kisa tutup sadece yemeklerle ilgili sorularimizi sorarsak hem sevgili Hatice’ nin isini kolaylastiririz, hep daha cabuk cevaplar aliriz diye dusunuyorum. Bu arada benim yorum da uzun oldu:(( Herkezin affina siginiyorum

kadriye :*
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
mutlaka deneyecegim, hic yememistim ve cok lezzetli görünüyor.
Bu arada krem karamelli keki yapmistim, blogumdan linki senin sayfana verdim. Umarim bu bloga uzun yillar sahip oluruz, yoksa baska bir yerde krem karamelli kek taraifim yok.

perihan
17 yıl önce

Merhaba nohutlu mantı çorbası gerçekten harika görünüyor annenizin ellerine saglık.
Sevgiler…

dilek
17 yıl önce

Hatice’cim çok güzel bir tarif ve tam vaktinde geldi. Çünkü yarın ramazan için dondurucuya atmak için mantı açıcaz hazır bol bol mantılarım olmuşkenn birsürü mantılı tarif yaparım ellerine sağlık canım Hayırlı Cuma’lar

Hatice
17 yıl önce

Sibelcim ben de yorumlara cevap verebildiğim zamanlar çok mutlu oluyorum. Keşke dünkü gibi rahat zamanlarım olsa da yazsam hep. Bugün çok koşturmacalı ama hem senin yorumun hem de sorular cevap yazmamı mecbur kıldı 🙂
Müge, Derya, Gülenay ve Ayşe, ben teşekkür ederim. Yazacağım artık, söz!
Zeynepa, 2lt suya sadece 1 bardak eklediğin için ılık olmuyor.
Gülbuket, sizin versiyonunuzu yazdığınız için de çok teşekkür ederim, işim epey kolaylaştı böylece.
Zeynep Seda’cım, inşallah leziz olur seninki de. Haftalık yemek listene gireceği günü merakla bekliyorum:)
Olcay, senin de evliliğin hayırlı olsun! Bizde de aynı durum var, o yüzden seni gayet iyi anlıyorum:)
Fatma, estağfurullah cahillik olur mu? Pilavı aslında servis yapılacağı zaman getiriyoruz sofraya. Ben “anne menüde pilav var, onu da koyalım!” diye ısrar etmişsem çekip geri mutfağa götürüyoruz:)
Ayşen, teşekkürler! Diğer blogcularla izlediğimz yolu söyleyeyim istersen, kendi çektiğimiz fotoğrafı koyup tarif için aslı sahibine link veriyoruz biz.
Gül, ben de sana ve tüm okuyuculara güzel anlarla dolu bir hafta sonu diliyorum.

gul
gul
17 yıl önce

Sevgili Hatice,
Sana ve sevdiklerine çok güzel bir hafta sonu diliyorum.Her zaman sevgiyle kal..
Sevgilerimle

Aysen
17 yıl önce

merhabalar,
uzun bir süreden beri sizin takipcinizim ve sitenizi cok beyeniyorum, cok tariflerinizi denedim ve hep memnun kaldim. Bu tür sitelerde gezine gezine bende heveslendim ve bende artik bir blogcuyum. Izlinizle sizin sitenizden denedigim tarifleride yayinlamak istiyorum(tabiki isminizide yayinliyarak). Saygi ve sevgilerimle
Aysen

FATMA
FATMA
17 yıl önce

Haticeciğim merhaba,
Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum mutfakta çok başarılısın bloğundan tarifler olsun, sunumun olsun sıkça faydalanıyorum çok teşekkürler ellerine sağlık.
Davet sofralarına bakmaya doyamıyorum inan. Sofraların çok şık. Bende yeni evlendim temmuz ayında. Siteni takip ederek eşime özenli sofralar hazırlamaya çalışıyorum.
Haticeciğim bir şey sorucam lütfen cahilliğimi mazur gör.Naile sormuş pilavı nasıl servis ediyorsun diye anlatmışşsın. Davet sofralarından gördüğüm kadarıyla pilavı diğer tüm yemeklerle birlikte sofraya getiriyorsun peki pilav servis edilinceye kadar soğumuyormu. Bu pazar inşallah kendi ailemi ve eşimin ailesini ilk kez yemeğe alıcam çok özeniyorum menüyü şöyle düşündüm tavuk suyu çorba, islim kebabı, pilav zeytinyağlı biber dolma ve vişneli pasta ancak pilavı servis konusunda düşünceliyim nasıl yapacağım bilmiyorum yoksa servis edileceği zaman hemen düz bir tabağa çıkarıp mı masaya götürmeliyim. Yardımın için şimdiden çok teşekkür ederim. Sevgiler…

Olcay
Olcay
17 yıl önce

Merhaba Hatice, 3 aylık evliyim ve 1 yıldır sitenin sıkı takipçisiyim. İşe gelir gelmez ilk olarak, yeni bir tarif var mı diye portakal ağacını açıyorum. Çevremdekilere senden bahsediyorum. Zira çeşitli yemek sitelerindeki tarifleri uyguladığımda hüsranla sonuçlandı . Senin tariflerinde mutlu sona ulaşıyorum artık. Annem her şeyi beğenmez -kendisi mutfakta çok iyidir- senin tariflerinden yaptıklarımı beğeniyor, benim de hoşuma gidiyor. Annem beğendiyse tamamdır diye… Ayrıca sen de yeni evlenmişsin hayırlı olsun, hep mutlu ol. İyi ki varsın.

ayse
ayse
17 yıl önce

merhabalar haticecigim, tariflerin süper valla karnim acikti. bu arada internette gezerken baska bir sitede senin resimlerini kullanmislar ,Kol böregi, pasta ve kek resimlerini. belkide biliyorsundur ama ben ginede söyliyeyim dedim.

gulenay
17 yıl önce

Hatice Merhaba,
BU tehdit olayi gercekten isabet olmus.Tebrik edrim o arkadasi…:))Allah mutlu mesut etsin canim ama siteyi ihmal etme yanimmm…umarim anlatabildm ne demek istegigimi.Sanki cici evliler el opme gezisindeler:)))
saka bir yana gercekten bende hergun bakiyorum aynisi…degismis iyi olmus.devam devam ve devam…
Gulenay

Zeynep Seda
17 yıl önce

Haticecim annenin ellerine saglik harika bir tarif! Yakinda onemli konuklarim gelecek ziyarete, onlara yapmayi planliyorum oldukca degisik ve leziz gorunuyor. Ingiltere’de hazir manti bulmak imkansiz gibi, o yuzden simdiden mantisini hazirlayip buzluga atmayi planliyorum:)
Sevgilerrr…
Annemin Sable Biskuvisi
http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

GulBuket
GulBuket
17 yıl önce

tarifi deneyecek arkadaslara bilgi olsun diye yazmak istedim…guneyde bizim cok severek yedigimiz bir corbadir bu.yuksuk corbasi denir.biz salca ve yagina once kuru naneyi hemen sonra da 2-3 dovulmus sarmisak,1-2 yemek kasigi nar eksisi veya limon suyu ilave ederiz.adana`nin orjinal lezzeti budur.tarifi denemek isteyenlere siddetle tavsiye ederim.yurt disinda herseyden mahrum olan biri olarak annemin en cok ozledigim yemeklerinden biridir.

zeynepa.
zeynepa.
17 yıl önce

selam,çok güzel bir tarife benziyor.yalnız ben çorbayı sıcak severim,soğuk su koyunca ılık olmaz mı?yaklasan ramazan ayında annenin,senin,ablanın,teyzenin ve kayınvalidenin lezzetlerini bekleriz,selametle kal…

72
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x