İçeriğe geç

Kafesli Pilav

Kafesli_pilav

Ablamın cumartesi akşamı, teyzemler, annemler ve bizim için hazırladığı yemekler arasında kafesli pilav da vardı. Tarifi Sofra Dergisi'nin Eylül 2006 sayısından almış. (Elif Y. Korkmazel'in tarifi) Minik milföylerle kapatılmış tek kişilik pilavlar beraberlerindeki kaşarlı biftek ile çok güzel bir davet yemeği olmuştu.

Kafesli Pilav

6 kişilik

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
  • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yaprak milföy hamuru
  • Tuz, karabiber

Hazırlanması:

  1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
  2. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
  3. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
  4. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

41 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
dilek gurbuz
dilek gurbuz
17 yıl önce

Merhaba Hatice, tariflerin cok guzel.Sofraya ozen gostsren bayanlara yardimci oluyorsun,Allah razi olsun.Gecen yil Turkiyede Aysenin ziyaretinde bize yapmis oldugun elmali kekin tarifini tekrarlarsan cok memnun olacagim.Herkese selamlar Meryemi benim icin op…Allah umreni kabul etsin.

NAGİHAN
NAGİHAN
17 yıl önce

canım o çorbalık fıstık, dolmalık olacak değilmi.yoksa yanlışmı biliyorum.

pınar
pınar
17 yıl önce

herşey süper.tarifleri uyguluyor ve başarılı sonuçlar aldıkça mutlu oluyorum iyi ki varsın.pınar

Hasan Altınbaydarcıoğlu
Hasan Altınbaydarcıoğlu
17 yıl önce

Gerçekten güzel bir tarif, yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var o da oranlar çok önemli. özelikle de kuru kayısı ve incirin 4er adet olması dışında ne çok küçük ne de çok büyük olmalı. Çünkü yemeğin tadını tahmin edemeyeceğiniz derecede değiştirip çok farklı bir kimliğe bürünmesini sağlıyor. Büyük bir otelin aşçılarından biri olduğum için bu yemeği çok sık yapıyoruz ve gerekli kıvamı tutturmanın ne kadar önemli olduğunu deneyim yoluyla bizzat yaşadım.

saliha
saliha
17 yıl önce

ben bu tarifi denedim ama içindeki pilav kurudu acaba hatamı yaptım aydınlatırsanız sevinirim

tugce
tugce
17 yıl önce

milföy hamurunu cok beyendim.Yaptım ve gayet güzeldi.

Nursen Ünal
Nursen Ünal
17 yıl önce

Merhaba Haticecim,araniza yeni katildim onun icin acemiligimi hos görün.Benim sorunum cok güzel olan tariflerinizi tek olaraktan yaziciyla yazdiramiyorum.Sorun bendemi yoksa yazdirma hakkim yokmu?Yardimci olursaniz sevinirim.Selam ve dua ile hayrli Ramazanlar….Nursen

sultan
sultan
17 yıl önce

Sevgili Hatice siteni keşfedeli iki seneyi gecti.Cok güzel yorumlar oldugu icin yorum yazmadım.Ama evlendigini duyunca dayanamadım.Sana ve esine sonsuz mutluluklar diliyorum.Bir yemek sitesi bu kadar mı güzel olur.Seni ve aileni tebrik ediyorum.Umreni Allah kabul etsin.Seni ve siteni cok seviyorum…

meltem
meltem
17 yıl önce

siteyi yeni keşfettim.ama inanamıyorum.gerçekten o yemekleri hazırlayıp sonrada hepsini nası yiyosunuz.o masaları nası öle güsel şık yapıyosunuzzz..tebrikler yaniii

neriman
neriman
17 yıl önce

merhabalar ben de siteye yeni üye oldum. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Ve yemek konusunda da siteden epey yardım aldı. Dün bahçıvan kebabı yaptım. Eşim çok beğendi. Herkese sevgiler saygılar

Lina
Lina
17 yıl önce

Merhabalar Hatice …
Bu mukemmel tariflerin icin cok tesekkurler ,yeni tarif aradigimda ilk senin sayfana bakiyorum ve her zaman sonuc harika oluyor …cookkkk tesekkurler….
Kafesli pilavini dun denedim ,gercekten guzel ve bir o kadarda sik duruyor.Iftar yemegine alacagim arkadaslarada yapicam…

iLayda21
iLayda21
17 yıl önce

hatıce tarıflerın harıka begendıklerımı alıp denıyorum yorumda yapıyorum amayoeumlarım cıkmıyo neden

dilek gurbuz
dilek gurbuz
17 yıl önce

Merhaba Hatice, tariflerin cok guzel.Sofraya ozen gostsren bayanlara yardimci oluyorsun,Allah razi olsun.Gecen yil Turkiyede Aysenin ziyaretinde bize yapmis oldugun elmali kekin tarifini tekrarlarsan cok memnun olacagim.Herkese selamlar Meryemi benim icin op…Allah umreni kabul etsin.

oznur
oznur
17 yıl önce

SELAM,SİTE SAYESİNDE PİLAV YAPMAYI BAŞARDIM:))GÜZEL BİR TÜRLÜ TARİFİNE İHTİYACIM VAR .SİTEDE BULAMADIM?

asuman
asuman
17 yıl önce

harika bir sunum gerçekten.en kısa zamanda yaparım inş.yanlız kaç porsiyon çıkıyor onu merak ettim.ona göre malzemeyi artıra bilirim.

necla topkarcı
necla topkarcı
17 yıl önce

Hatice’cim merhabalar,
Umre’ye gideceğini öğrenince içim hop etti.Kendim gidiyormuş gibi sevindim.Bu kutsal aylarda böyle bir ziyaretle maneviyatını taçlandırmış olacaksın.Ne mutlu sana. Darısı da gidip görmek isteyenlerin başına.İyi yolculuklar….

MELEK
MELEK
17 yıl önce

selam hatice.. bize vakit bulmussun seyahatinden önce.. tesekkürler, Allah kabul etsin, sagsaglim git, sagsaglim gel insallah, Allah herkeze nasip etsin.. Görüsmek üzere

deniz a
deniz a
17 yıl önce

Hatice’cigim supper bir servis onerisi bu, ilk misafir agirladigimda deneyecegim denemesine de tatlimsi tadlari dengelemek icin ufak kesilmis mantarlar, ve biraz da dereotu eklemeyi dusunuyorum ben. Tarcin yerine de azicik yenibahar. Sanirim dereotu tadini hafifletecek pilavin, daha ‘taze’ olmasini saglayacak.
Bir de muffin kaliplarina yapsam ben bunu, porsiyonluk sufle kaplari yerine, nasil olur sence?

SELİN ÇAĞLAYAN
17 yıl önce

Sevgili Zehra,
Ben internette gezinirken milföy hamuru tarifini bulup uygulamıştım, biraz zahmetli ve uzun sürüyor ama sonuç gayet başarılı. Dene istersen.
Milföy hamuru
——————————————————————————–
Malzemeler:
1 paket margarin (8 parçaya bölünecek)
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 bardak un
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Bütün malzemeyi margarin hariç yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 10 cm çapında açın. Daha önceden 8’e böldüğünüz oda sıcaklığındaki margarinin bir parçasını açtığınız hamura yayın ve bohça gibi katlayın. Bu işlemi bütün parçalara tekrarlayın Buzluğa koyun 15-20 dakika sonra çıkarıp tekrar 10 cm çapında açın bohça gibi katlayın .Tekrar buzluğa koyun. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Son çıkardığınızda artık şekil vermek için hazır hale gelmiştir. İsterseniz 4’e bölerek harcını koyup muska gibi katlayın.
Normal milföy gibi buzlukta saklayabilir ve kullanabilirsin.
Sevgiler, selin (www.selincaglayan.com)

canımcım
canımcım
17 yıl önce

tarıf ıcın tesekkurler…katmertatlılısı ve arpacık soganlı et tRIFINIDE VERIRSEN SEVINIRIM…NE OLUR TARILFERIN ARASINI COK UZATMA YAAAAA…BILIYOZ ZOR OLUYORDUR AMA BIZIDE DUSUN:)) (NEKADAR BENCILCE BIR CUMLE KURDUM:))

NUR
NUR
17 yıl önce

Haticecim İnanılmaz bir kare yakalamışsın;
Öncelikle ablanın ve senin ellerine sağlık..
Deneyeceğim İnşallah bu tarifi..Hemen kendi el tarif defterime yazdım..
Sevgiyle..

Summer
Summer
17 yıl önce

Merhaba Hatice’ciğim, Ablanın ellerine sağlık, Pilavın görüntüsü iştah kabartıyor. Ben kuru kayısı ve incir’in pilavda nasıl olacağını çok merak ettim. Deneyen arkadaşlar yorum bırakırlarsa çok sevinirim
Sevgiler

ZEHRA
ZEHRA
17 yıl önce

WALLA SÜPER FİKİR MİLFÖY HAMURUNA SARMA İŞLEMİ
FAKAT
MİLFÖY HAMURUDA PAHALIKİ:(
EWDE YAPMA İMKANIMIZ YOKMU BU MİLFÖY HAMURUNU
TARİFİNİ BİLİYORSUNUZDUR SİZ MUTLAKA

SibelG
SibelG
17 yıl önce

günaydın,
güne yeni ve değişik bir tarifle başlamak harika oldu doğrusu.tarifi bende merak ediyordum.sunum olarak çok hoş görünüyor.tadını da merak ettim.belki yarı ölçüyle önce kendimiz için deneyebilirim.tarifi yazdığın için çok teşekkürler Haticecim ve ablanın da ellerine sağlık..
sevgilerimle

sebnem
sebnem
17 yıl önce

Günaydın Haticecim ablanın ellerine sağlık bu tarifi bende denedim çok güzel tepkiler aldım deneyecek olanlara şiddetle denemelerini tavsiye ederim

nilüfer
17 yıl önce

Ablanın ellerine sağlık, dergide görmüştüm tarifi, emeğe değen tarifler olarak geçiyordu. Ablanın da emeğine değmiş anlaşılan…
Hayırlı ramazanlar,
Nilüfer
http://mutfaksohbetleri.blogspot.com

Zeynep Seda
17 yıl önce

Haticecim, ablanin ellerine saglik size de afiyet olsun 😉 Buna benzer bir pilavi ben de yaparim misafirlere ama kafessiz versiyonu:) Ete ve tavuga cok yakisiyor. Bu arada sofralar da her zamanki gibi tek kelimeyle mukemmeldi!
Sevgiler…
Annemin Sable Biskuvisi
http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

asuman
asuman
17 yıl önce

arkadaşalar ben kapatma şeklini anlamadım yaaa şekilli gösterilmezmi acaba

dilek
17 yıl önce

Hatice’cim ablanın ellerine sağlık harika görünüyor daha önce hiç yemediğim bir lezzet tadını çok merak ettim

Leyla
Leyla
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Sitenin takipçilerinden olmama rağmen pek yorum yazan biri değilim.
Yemek harika görünüyor, ablanın eline sağlık.
Dolmalık fıstık mı kullanıyoruz acaba?
Sevgiler, Leyla…

Ayşe Ö.
Ayşe Ö.
17 yıl önce

Mmmmmmm. Harikulade bir sunum!!!
Ablanın da senin de marifetleri 10 parmağını aşmışlar kategorisinde olduğunuzu düşünüyorum. Allah nazarlardan saklasın. Pozitif enerjiniz hiiiç bitmesin, artarak devam etsin inşaallah.
Hatice, eger bir de sen yaptığın bir zamanda yapılış aşamalarını da fotoğraflarsan, çok çok çoooook mutlu olacağım.
Kucak kucak sevgilerleeee…

SELİN ÇAĞLAYAN
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Gerçekten çok güzel görünüyor. Çok teşekkürler paylaştığın için.
Sevgiler, selin (www.selincaglayan.com)

nuran
nuran
17 yıl önce

haticecim cok degisik bir pilav olmus ablanin ellerine saglik ablanin sofra resminide gormek istiyoruz sofra duzenlemenizden cok faydalaniyoruz tesekkurler

mine
mine
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Her zamanki gibi hersey harika. Cok rica etsem nohutlu arpacik soganli kuzu tarifini en kisa zamanda yazabilirmisin? Bu hafta Pazar gunu iftara misafirlerim geliyor, bende inan boyle bir tarif ariyordum. Umarim pazar gununden once yazarsin. Senin ve ailenin ellerine saglik. Mine

Mine
Mine
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Hersey harika. Senden rica etsem en kisa zamanda nohutlu ve arpacik soganli kuzu tarifini en kisa zamanda yazabilirmisin? Bu hafta pazar gunu misafirlerim gelecek iftara ve bende oyle bir tarif ariyordum inan hepimize hizir gibi yetisiyorsun. Hersey gonlunce olsun.

emine
17 yıl önce

Hatice Hanım merhaba,
yarın gelecek misafirlerime kafesli pilav yapmayı düşünüyorum fakat bazı endişelerim var.Pilav fırınlandıktan sonra kurumuyor mu?Kurumuş pirinç tanelerinden hiç hoşlanmıyorum.İlk kez deneyeceğim için bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalırım.

mine
mine
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Oncelikle tebrik ederim.Evlenmissin.Bir omur boyu huzur ve mutluluk hayirli evlatlar dilerim.
Iftar sofralarinizda yemeklerde sofra duzenide cok ozenilerek emek verilip sevgi ile kurulmus.
Annenizin ve ablanizin ellerine saglik.
Uzun zamandir teyzenizin tariflerini yayinlamadiniz.Sanirim haftayada teyzenizin iftar sofrasina konuk olacagiz.
Hayirli ramazanlar
Mine

$ule
$ule
17 yıl önce

merhaba hatice ,
tariflerin her zaman ki gibi harika.gercekten cok faydalaniyorum ,ozellikle ramazan’da.az oncede tepsi mantisi ve bahcivan kebabinin tarifini yazdim.kismetse misafirlerime yapicam ins.
bu arada hafta sonu nerde olacagini cok merak ettim 🙂
sevgiyle kal…

rabia
rabia
17 yıl önce

merhaba hatice sufle kapları yerıne kucuk guveclerde yapsam nasıl olur bır de pırınc ıslanmadan mı konulacak

rabia
rabia
17 yıl önce

merhaba hatice, davet sofrasını gördüğümde ilk merak ettiğim tarif bu olmuştu şimdi sitede görünce çok sevindim. perşembe günki davetimde denemeyi çok arzu ederim çok kötü bir ahçı olmadığımı söyleyerek bu tarifi ilk seferde başarabilme oranım sence nedir tuturması zor bir tarfi mi yoksa önce kendime mi denemeliyim?
bir de çorbalık fıstık nedir dolmalık fıstıktan farklı bir şeymi yoksa resimde sanki kuş üzümü gibi gözüken şeyler mi ve de nerden temin edebilirim yardımcı olursan çok sevinirim

Tarif Bahçesi
17 yıl önce

Merhaba Haticecim ablanın ellerine sağlık, sanada çok teşekkürler bizimle böyle güzel ve dğişik tarifleri paylaştığın için. Kuru incir çok ilginç ilk kez pilava katıldığını duydum. Tadını çok merak ettim, denerim inşallah banada beklerim sevgilerimle Nesrin
http://www.blogcu.com/tarifbahcesi

41
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x