İçeriğe geç

Galeta Unlu Poğaça

Galete_pogaca

Birkaç saat önce annem telefonda, Ankara'da okuyan kardeşime gönderdiği kurabiyeleri ve
poğaçaları anlatırken "anne, ben de bugün peynirli poğaçalarını düşünmüştüm, ama hiç yapacak halimAnne_pogaca2 yoktu!" deme gafletinde bulundum. Gaflet diyorum çünkü anneciğim telefonu kapatana kadar neden kendisine öğlen söylemediğimi, böylece bana da poğaçalardan getirebileceğini söyledi durdu (yazları çok yakın olsak da kışları maalesef evlerimiz çok uzak). Ben her ne kadar artık iyi olduğumu, istersem yapacağımı söylesem de sanırım içi bir türlü rahatlamadı. Ben de onun içi ferahlasın diye gece gece poğaçalarından yaptım.

Şimdi bir fincan çay ve anne kokan poğaçalarım hazır olduğuna göre bana tarifini verdiği galeta unlu poğaçalarına geçebilirim. Aslında bu tarifi ilk geçen sene yapmıştı ama o zamanlar fotoğrafını çekmemiştim. Geçen hafta tekrar yapınca ilk çektiklerimden biri de onlar oldu.

 

Galeta unlu poğaça

Malzemeler:

  • 1 paket tereyağı /margarin, oda sıcaklığında
  • 2 yumurta, 1 tanesinin akını ayırın
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un

iç malzemesi:

  • 5-6 patates
  • 1tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 dal maydanoz
  • arzuya göre beyaz peynir

üzerine:

  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • yumurta akı

Hazırlanması:

  1. Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın.
  2. Hamur malzemelerini yoğurup kulap memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin.
  4. Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin.
  5. 190C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin. (üzeri kızarmıyor ancak pembeleşip kuruyunca piştiğini anlıyorsunuz.)
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

82 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
neslihan
neslihan
15 yıl önce

merhaba
misafirim geleceği zaman ilk bu siteye bakıyorum. ilk deneyeceğim tarifleri bile korkmadan yapıyorum. bu tarifi yeni denedim çok güzel oldu.

hande
hande
15 yıl önce

merhabalar bunu deneyeceğim eminim bu tarifte de mükemmel sonuçlar alacağım ancak merak ettiğim bu ölçülerle ortalama kaç adet poğaça çıkıyor ona göre yapacağım da ?

füsun
füsun
16 yıl önce

ben süt kaymaklı tatlı tarfini rica ediyorum yufakayla cevizle olan tşk

HAMİYET
HAMİYET
16 yıl önce

MAYALI POĞAÇALARIM ÇOK MAYASI GELDİĞİ İÇİN İSTEDİĞİM GİBİ ŞEKİLLENMİYORDU.AZ ÖNCE DENEDİĞİM BU GALETA UNLU POĞAÇA TARİFİYLE FARKLI ŞEKİLLER DENEDİM.SÜPER OLDU.TEŞEKKÜRLER

canan
canan
16 yıl önce

poğaçaları denedim süperr oldu yanlız patatese biraz fazla tuz atmışımmmm:( ama yine süperdi yumuşacık misler gibi teşekür ederiz herşey için

raspberry
raspberry
17 yıl önce

merhaba hatice,
pogacalarını yaptım lezzetli oldu.eşim hımm diyerek yedi;)iki kişi oldugumuzdan malzemeleri yarıya indirerek ve sade peynirli yaptım.karbonatım olmadıgı için yarım paket civarlarında kabartma tozuyla yaptım.boyu seninki gibi ve tadı da güzeldi.teşekkürler;)

eda
eda
17 yıl önce

merhaba..poğaçalardan bende yaptım yanlız ben hem peynirli hem patatesli denedim peynirlisi daha güzel oldu tavsiye ederim:)hamuru bilhassa çok güzel oldu haticecim gerçekten tariflerin çok güzel ellerine sağlık..

nazan
nazan
17 yıl önce

canım mrb
yaptım pogacaları
çok güzel oldular ama hamuruna tuz atsaydık daha güzel olabilirdi.bi de yumurta kadar hamur alınca çok büyük oldular.yapacak olanlar biraz daha küçük beze alsınlar.
çok tesekkürler haticecim

NAZAN
NAZAN
17 yıl önce

seni çooook seviyorum.siteni de. sürekli senden bi şeyler deniyorum.bugün de bu poğaçayı
yapacagım.
meslektaşın olarak gurur duyuyyorum
basarılar….

buse
buse
17 yıl önce

poğoça süpper gözükooo hemen anneme yaptırcam:) bu arada siten çok güzele haticee… sewgiLerLe

serpil
serpil
17 yıl önce

selam bu pogaçayı yeni denedim bi arkadaşda yemiştik çok güzeldi sende görünce tarifi yazdım kaç gündür deneyeyim diyorum bugüne kısmetmiş neyse benim yaptıgım arkadaşımda yedigim kadar lezzetli olmadı sanki biraz hamuru tuzsuz gibi geldi acaba hamuru yogururken içine birazda tuz mu koyulmalı nedersiniz

sema
sema
17 yıl önce

merhaba,sitenizi yeni keşfettim ve beğenerek takip ediyorum.galeta unlu poğaça tarifinizi denedim harika oldu herkese tavsiye edrim

Serpil
17 yıl önce

meyveli tatlı ararken gördüm sitenizi…
çok sevimli…
çok sempatik
ve elbette ki çok lezzetli…
özellikle elmalı tatlı ve poğaça tarifi için teşekkürler…

saliha
saliha
17 yıl önce

evime bilgisayar geldiğinden beri siteni takip ediyorum çok güzel tarifler veriyorsun tariflerini genelde yapıp eşime denetiyorum o da çok beğeniyor annesine beni övüyor.Sayende…sevgilerle

aişe
aişe
17 yıl önce

ya bu siteyi cok sevdim ben

nihan
nihan
17 yıl önce

Merhaba Hatice Hanım,
valla sitenize ve sıcak -doğal sohbetinize çok alıştırdınız,şimdide çok ara veriyorsunuz. Heyecanla işe gelirgelmez bakalım bugün neler var deyip açıyorum ama siz yoksunuz, sohbet yok,okurken miss gibi kokan yeni tarifler yok… Nerelerdesiniz kuzum?

Çiğdem
Çiğdem
17 yıl önce

Merhaba; Hatice dün akşam çaya misafirlerim vardı.
Ispanaklı kekden yaptım harika oldu. ve çok beğendiler. Pastaneden aldığımı sandılar. Yalnız ben tariften biraz farklı yaptım. Bir bardak süt ve vanilya da ekledim. Süper bir pasta oldu.

hatice karadayı
hatice karadayı
17 yıl önce

hatice ablacım müthişsin seni begenerek ve takdir ederek takip ediyorum tarifler süper en kısa zaman öğle oturması düzenliyorum öptüm aeo kib

sibel
sibel
17 yıl önce

merhaba hatice
bende senin sitenin hastalarindanim.Annenin alman pastalarinin tarifini nereden bulabilirim.bana yardimci olurmusun.iyi calismalar ve basarilar
sibel

Nükhet
17 yıl önce

Poğaçalar çok güzel görünüyor. Yarın gelecek olan misafirlerim için yapmayı düşünüyorum.
http://www.yemeksitesi.de

ayhan öztürk
ayhan öztürk
17 yıl önce

ben denedim .misafirlerde tarifini aldılar…

GÜNEŞ AKAY
GÜNEŞ AKAY
17 yıl önce

tesekkurler ayse hanım..

havin
havin
17 yıl önce

Merhaba Hatice ben Havin artık tanışma zamanımız geldi dün yorum gönderdim ama ulaşmadı galiba poğaçaların çok güzel görünüyo ellerine sağlık başarılar diliyorum sana (gerçi ihtiyacın yok zaten çok başarılısın)…..

Ecz.Ayşe
Ecz.Ayşe
17 yıl önce

Sevgili güneş akay. kek ve kuarabiyede banko kepekli un koyarım.Kepekli unu kullanmamın birden çok sebebi var.birincisi sağlıklı bir un.B vitamini açısından zengin.bağırsakların çalışmasına etkili(benim spastik kolonum var).Ayrıca azda olsa kalorisini azaltıyor.son olarakta kepekli unun tadını seviyorum..Yalnız mayalı tariflerde tekbaşına kulanınca kabarması az oluyor.o yüzden beyaz unla karıştırıyorum.ve bu tariftede maya yok kabartma tozu var o yüzeden sordum??

Serra
17 yıl önce

Ellerine sagLik.. Cok guzeL gorunuo. Nasil da canim cekti $imdi yaa.. ;( Ablaaaaaa, burayi oku da Sen de bana yap bunnardan, Lutfeeen.. ;p
~Serra
http://serrayilmaz85.blogspot.com/

özlem
özlem
17 yıl önce

merhaba portakal çiçeği
🙂
e bu ağacın çiçeği de sendin değil mi?neşeli renkli ahenkli…
ben yemeklere tariflere fotoğraflara ekleyecek bir yorum bulamıyorum.
ama merak ettğim , öğrenmek istediğim bir konu var: ben ev tekstili konusunda cahil biriyim de masa örtüleri çok güzel görünüyor bulabileceğim bir yer ,arayabileceğim bir marka var mı?

sude_xls
sude_xls
17 yıl önce

tarifler süper çok zamandır takip ediyorum mükemmeller emeği geçen herkese teşekkürler…
sizden bir ricam olucak şu pastahanelerde yapılan kıymalı börek tarifini bilen war mı? nasıl oluyoda öle çıtır çıtır oluyo anlamıyorum

aylin
aylin
17 yıl önce

merhaba sevgili Hatice, ben uzun zamandır senın yemek tarıflerini buyuk bır zevkle takıp edıyorum.Kendime koca bır arşiv oluşturdum.Bu sayede birçok yenı yemek tarıfı ogrendım.Fakat son yazılan tarıflerı yazıcıdan dokum almak ıstedıgımde sadece fotografları basılıyor. Oysakı ben onceden fotograflarla beraber tarıflerı de ındırıyordum, bu sayede kendıme hazırladıgım dosyada neyın ne oldugunu goruyordum.Tarıflerı kendım yazdıgımda detayları eklemeye usenıyorum.Bu konuda bana yardımcı olursan çok sevınırım.Artık neden tarıfler basılmıyor ya da basılıyor da ben mı beceremıyorum? Sevgıler…

yesim
yesim
17 yıl önce

Her zamanki gibi harikasınız ama neden benim yorumum çıkmıyor? Bir yanlışlık mı yapıyorum??

GÜNEŞ AKAY
GÜNEŞ AKAY
17 yıl önce

Ayse Hanım kepeklı unla beyaz unu karıstırmanızdakı amac ne ogrenebılırmıyım dahamı hafıf oluyor acaba ??

MELİS
MELİS
17 yıl önce

Ellerine sağlık Hatice, süper duruyor sanırım haftasonu deneyeceğim..
yanlız sormak istediğim bir şey var, biz evde iki kişiyiz eşim ve ben..Tarifler bazen çook fazla geliyor bize ve çoğu tarifi hep yarım ölçü ile yapıyorum..Bu tarifte tam ölçü kullanıldığında ne kadar poğaça çıkıyor ortalama??Sence yine yarım ölçü mü uygun olur?

Hatice/kasimpati
Hatice/kasimpati
17 yıl önce

merhaba Yasemin hanim, benim bildigim kadariyla 1 paket 250 gr. Hatice de sanirim 250 gr kullanmistir. Ama o yinede sana en dogru cevabi verir.
Iyi gunler,
Hollanda’dan sevgilerle
Hatice

defne Zeynep
defne Zeynep
17 yıl önce

Sevgili Yasemin, Hatice’nin 1 paket dediği 250gr.
Finlandiya’ya selamlar 🙂

deniz
deniz
17 yıl önce

merhaba ,ellerinize sağlık, herzamanki gibi mükemmel gözüküyor, ellerine sağlık, sevgiyle kalın…

toprak
17 yıl önce

slm arkadaşlar
ben çilkekli fındıklı pasta ve kuru böregi denedim çok lezzetli idi.İnternette HUNNAP REÇELi tarifi arıyordum bulamadım ama mükemmel bir site ile tanıştım bu arada reçelin tarifini bilen varsa yazarsa sevinirim.Sevgilerimle….

yasemin
yasemin
17 yıl önce

sevgili hatice slm pogacani denemek istiyorum ancak 1 paket dedigin margarin kac gr lik finlandiyada 500 gr bir paket te ben ne kadar kullanmaliyim sevgiler yasemin /finlandiya

fatma nur
fatma nur
17 yıl önce

tarifi denedim çok güzel oldu…

Ecz.Ayşe
Ecz.Ayşe
17 yıl önce

Sevgili hatice;elleriniz dert görmesin.annenede hürmetler..ben hamur işlerine kepekli unla beyaz unu karıştırıp koyuyorum.Bu tarifte maya yok.aynı şekilde yapsam kabarmasınını etkilermi acaba..Bir fikrin varmı?Tecrübelerine dayanarak soruyorum??

çörekotu
çörekotu
17 yıl önce

Merhaba,
Ben de sessiz sedasız siteyi takip edenlerdenim. İlk kez yorum yazıyorum. Mutfağa girip hemencecik bişeyler yapanlardan değilim. Önce uzun uzun düşünür, malzemeleri çıkarır bişeyler yapmaya başlarım. Ama başladığımda ne yapacağımı bilmiyorumdur büyük ihtimalle. Sonra kafamdaki şeyden bambaşka bişey ortaya çıkar. Düşünüp taşındığım yetmiyormuş gibi artık portakalağacına da mutlaka bir göz atıyorum. Çalışmama rağmen siteden menüler hazırlayıp yemek davetleri yapmak en büyük zevkim. Siteye bakmadan yemek yapmamaya o kadar alışmışım ki geçenlerde ben evde yokken babası 6 yaşındaki kızımıza yemek vakti geldiğinde ‘Söyle bakayım sana ne yapayım?’ dediğinde (aslında kastettiği şey ya makarna ya da yumurta gibi birşeydir)kızım ‘Dur önce bir portakal ağacına bakalım’ demiş ve bilgisayarın başına oturmuş. Herşey için teşekkürler.

çiğdem
çiğdem
17 yıl önce

iki aydır siteni takip ediyorum.iki aydır sürekli mutfakta yemek yapıyorum.mutfak masraflarımız ikiye katlandı, evdekilerinde gözleri ve mideleri bayram etti.yaptıklarını paylaşman çok hoş.eminimki benim gibi birçok insanıda olumlu şekilde etkilemiştir.umarım herşey gönlünce olur.senin ve ailenin ellerine sağlık.

ayşe inan
ayşe inan
17 yıl önce

sevgili hatice her zamanki gbi muhteşem görünüyor yaptıkların.tariflerini alıyorum ama kilo alacağım diye korkuyorum.çünkü hem yapmayı hemde yemeyi çok seviyorum.rabbim bunca nimeti tadalım diye yaratmış deyip savunmaya geçiyorum.sayende misafirlerime özel sofralar hazırlamak zevk oldu bana.daha çok şey öğreneceğime eminim.siteye yazan herkese sevgiler.bu arada annelerimiz başımızın tacı,onların kıymetini biliyoruz.inşallah evlatlarımızda bizim kıymetimizi bilir.herkese anne kokulu akşamlar

yasemin
yasemin
17 yıl önce

biliyorum cok isin var ama lutfen su kizcagiza da yardim et allah askina hatice hanim pazar gunune ne yapmaliyim

GÜNEŞ AKAY
GÜNEŞ AKAY
17 yıl önce

hatice bu arada ben dıyete basladım sebze yemeklerıne agırlık versek salatalara ne guzel olur.(aslında guzel degılde ıste ne yaparsın)
mesela pırasadan ne yapabılırım yada karnabahardan lahanadan fıkır verebılırsen sevınırım..

GÜNEŞ AKAY
GÜNEŞ AKAY
17 yıl önce

merhaba hatıce ben portakallı kurabıyeyı yaptım ama acı bır tat geldı ve tas gıbı oldu aynen tarifi uyguladım ama unu ayarlayamadım heralde cok guzel koktu ama yıyemedık bırde 2 tepsi çıktı cok fazla oldu…

deniz
deniz
17 yıl önce

Ben pek mutfakta başarılı değilim.Ama senin sitene girdiğimden beri bayağı ustalaşmaya başladım:)) Tşkler sana ve sitene tarif yollayan arkadaşlara.Elinize ve yüreğinize sağlık.Sevgiler

seda
17 yıl önce

çok şekersin hatice…bütün yaptıkların gibi poğaçaların da harika görünüyor.ellerine sağlık.
seda
tarifname.blogspot.com

esra
esra
17 yıl önce

merabe haticecim bu pohaça çok güzel oluyor ama bi önerim var eğer galeta unu yoksa çekilmiş kurutulmuş ekmeklede oluyor ben öyle yapıyorum sizede tavsiye ederim selamlar

SELİN ÇAĞLAYAN
17 yıl önce

Haticecim, benim denediğimin içinde beyaz peynir ve maydonoz vardı klasik olarak, patatesli çok daha güzel olur diye düşündüm tarifini okuyunca. Bir de kıymalı yapsak nasıl olur avaba diye de aklımdan geçirdim. Bunu böyle denemezsem rüyama girer, bu hafta kesin denerim artık. Denersem resmini çekip senin tarifin olduğunu belirterem sitemde yayınlayabilir miyim? Bu arada hiç beni ziyarete gelmedin, merak ediyorum böyle sitelerin öncüsü olarak sitem hakkındaki düşüncelerini. Vaktin olursa beklerim.
Sevgiler, selin. (www.selincaglayan.com)

heyder
heyder
17 yıl önce

hatice hn iyigunler bize gercekten cok yardimci oluyosunuz ve ben bu siteyi kesfettigim icinde cok mutluyum bu arada gurbetten ukraynadan yaziyorum hatice hn sizinle ilgili daha genis bilgilere sahip olmaya hakkimiz olduguna inaniyoruz cunku sizin kadar bizde emek harciyoruz sizi takip ediyoruz ve merak ediyoruz hatice ne yapar neden bukadar sik seyahate cikar nasil yetistirir herseyi bu siteyi neden acti meslegi asil meslegi nedir goruntunuz birsuru seyi bir gununuz nasil gecerdaha hakkimiz olarak merak ediyoruz oyle kisa cumlelerle degil umarim cevaplandirirsiniz tesekkurler

ebrese
17 yıl önce

arkadaşımın annesi de galete unlu poğaçayı çok güzel yapar. edirne’de yaşadığı için tarifi almak bi türlü kısmet olmamıştı. BUrda tarifi görünce çok sevindim. en kısa zamanda deneyeceğim. teşekkürler Hatice :))

82
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x