İçeriğe geç

Muhallebili Kurabiye

Teyzemin tariflerinden ikincisi muhallebili kurabiye. Aslında daha önce de muhallebili kurabiye tarifleri yazmıştım ama bu hem kakao-beyaz muhallebi karışımını ilk tattığım hem de dışındaki kurabiye hamuru şimdiye kadar yediklerim arasında en yumuşak olanı olduğu için benim favori muhallebili kurabiyem oldu. Tarif posta gazetesi özel ekinden alıntı.

Muhallebili Kurabiye:

2 tepsi kurabiye

Kurabiye için:

  • 250gr margarin/tereyağı
  • 6 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Muhallebi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanması:

  1. Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
  2. Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
  3. Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
  4. Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
0 0 oylar
Article Rating
61 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Hatice
Hatice
17 yıl önce

merhaba, daha fazla tartışma olmaması için bu konuyu yorumlara kapatıyorum, yemekle ilgili konularda diğer başlıklar altında tartışmaya devam edebiliriz umarım.

CananS
CananS
17 yıl önce

Arkadaslar,
Hepiniz Hatica Hanimi bebeği olacak diye kutlamissiniz ama ben hatice hanimin mesajindan böyle bir yorum çıkaramadığım gibi sizlere de birşey sormak istiyrum. Geçen Temmuz ayinda evlenen Hatica hanim nasil Mart ayinda doğum yapabilir Allah aşkına? Kimse cikip ben bebek bekliyorum dememesine rağmen herkes birbirinden türlü yorumlar çıkararak olay aldı gitti başını. Bence Hatice hanim bunlari okuyunca çok üzülecek, çünkü olmayan birşeyi açıklamak zorunda kalacak. Lütfen önümüzdeki 1 ayın ne olduğunu Haitce Hanim’dan öğrenmeden artık yorum yapmayalım kendi kendimize diyorum.
Sevgiler,

nilsu
nilsu
17 yıl önce

Selamlar herkese, Hatice bende siteni uzun zamandır sessiz takip edenlerdenim, ama bir çok tarifini deneyen ve çok memnun kalanlardan 🙂
sitede bir bebek geliyor söylentisi aldı başını gidiyor ama kimse hesap yapmıyor galiba arkadaşlar hatice daha geçen temmuz ayında evlendi doğuma gitmesi için biraz erken değil mi?

sebnem
sebnem
17 yıl önce

Haticecim senin ve bu sayfaya yorum bırakan tüm bayanların Dünya Kadınlar Gününü kutlarım eğer burada yazılan hamilelik durumu doğruysa şimdiden hayırlı olsun

nihal
nihal
17 yıl önce

merhaba hatice insanlar sevdiklerine sitem eder bilirsin … eğer sitemim seni kırdıysa üzgünüm sen benim sevgime ver bunu 🙂 herkes burda hatice hamilemi sendromuna girmiş açıklada rahatlıyalım bari :pp bir aylık yolculuğuğa çıkmakla bebeği ben bağdaştıramadım ama seni sevenlerin böyle bir beklentisi var anlaşılan senin işin zor hem kariyer hem bebek isteniyor :pp ALLAH kolaylık versin sana eğer öyle bi durumun varsada Allah tamamını erdirsin canım . annen sevgili hanımefendiye ve teyzecine selamlar ellerine sağlık olsun diyorum …bb 🙂

Cagla , Canada
Cagla , Canada
17 yıl önce

nihal, sevgiler.. Cagla benim, gorusmek istersen e-mailim bu: ncagla@yahoo.com

bilge
bilge
17 yıl önce

Oh Be! ya neden bilmiyorum ama yeni tarif gördüğüm zaman uzun zamandır görmediğim bi arkadaşıma rastlamış gibi oluyorum.. Bu arada kurabiyeye bayıldım bugün yapacağım.. Sevgili Hatice anne ve babama ortak bi doğumgünü pastası yapacağım hangi tarifini önerirsin? (11 mart günü için)

Lama
17 yıl önce

Hatice,
Onumuzdeki 1 ay , sonrasindaki 40 gun 🙂 ve sonrasi ve daha sonrasi.. icin sana kolayliklar diliyor, dualarimi yolluyorum
Sevgiler
lamamutfakta.blogspot.com

nihal
nihal
17 yıl önce

ben de canadada oturuyorum cagla kim acaba ogrenmek istiyorum

maha
maha
17 yıl önce

my name is Maha,i learn this website from my turkish friend fatma and nihal.i really like it.thanks a lot for your delicious recipies.I am from Egypt.Nice to meet you.

nihal
nihal
17 yıl önce

dugmeli kurabiyelerin cok guzel gorunuyor.ellerine saglik.en kisa zamanda deneyecegim.belleville nihal

aynur yalçınkaya
aynur yalçınkaya
17 yıl önce

Arkadaşlar, az önce verdiğim adreste bir harfi yanlış yazmışım, düzeltiyorum:
http://www.dogummucizesi.com
Herkese iyi akşamlar

aynur yalçınkaya
aynur yalçınkaya
17 yıl önce

Sevgili Hatice, Uzun süredir siteye girmedim, onun için de neler olduğunu bilmiyorum. Geçmiş olsun demişler,bebiş gelecek demişler.Öyle mi? Çok sevindim.Şimdiden kutluyorum. Fotoğraflarınızı görmek isteriz.
Ankara’da bebek bekleyenlere doğum ve bebek fotoğrafı çektirmek isterlerse bir adres buldum yazayım: http://www.dogummucisesi.com

rabuş
rabuş
17 yıl önce

merhaba hatice hanım.kurabiyelerinizi denedim.yalnız su an fırındalar.inşallah güzel olur.sizinkiler cok güzel görünüyo.sonucu bildiricem.sevgilerimle.

Şenay GÜL
17 yıl önce

Tarıf her zaman kı gıbı muhtesem tesekkurler hatıce..
————

fatma
fatma
17 yıl önce

slm hatice,
kurabiye super.. ellerine saglik… thanks for recepies.

Cagla , Canada
Cagla , Canada
17 yıl önce

vildan oz, “tulumba.com” da gormustum.

sofra özlemi
17 yıl önce

merhabaar duyduklarımız doğruysa Allah yar ve yardımcın olsun canım
tarife gelince bende birkeresinde denediğimde hüsranla sonuçlanmıştı inş. bunu sabırla yapıcam …
çünki hem kakao ve beyaz muhallebili olması beni cezbetti ellerinize sağlık nefis gözüktüğüne emin olabilirsiniz
sevgiler
http://19741974.blogcu.com

vildan oz
vildan oz
17 yıl önce

Hatice Hanım ellerinize sağlık, nefis görünüyorlar. Daha önceden ben de yapmıştım ama hamuru kakaolu değildi. Bunu da deneyeceğim. Bir de Selen Hanım’a bir sorum olacaktı, yurtdışındakilere telefon kartı satan site hangisi acaba, hiç karşılaşmadım böyle birşeyle, bundan dolayı merak ettim. Bize bu konuda bilgi verebilir misiniz?
İyi günler dilerim.

MÜGE
MÜGE
17 yıl önce

MERHABA HATİCE;
YİNE SÜPER BİR TARİF İŞ YERİMDEKİ ARKADAŞLARA DA VERDİM TARİFİNİ DENİYCEZ BAKALIM BU NASIL OLACAK.BEN YAPMASINA YAPARIMDA NASIL YİYCEM BİLMİYORUM SAYENDE ALDIĞIM KİLOLARI VERMEKLE UĞRAŞIYORUM.:)
TADINA BAKINCA YORUM GÖNDERİRİM ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞIM TARİFLERDE Bİ SORUN ÇIKMADI.
KENDİNE İYİ BAK.ELLERİNE SAĞLIK…
AFYONKARAHİSAR’DAN SELAMLAR

mihra
mihra
17 yıl önce

merhaba hatice’cim. portakal agacını kesfedeli bir ay kadar oldu hemen hemen hergun zıyaret edıyorum hemde buyuk zevkle..iyi ki varsın. bu senı yoracak olsada hergune bır tarif veya tavsiye diliyorum senden.(soylemesi kolay tabi)
sayende bende ekmek makinesi almak istiyorum senden marka ve model tavsiyesi rica edicem cunku cevremde kullanıp deneyen kımse yok sukurku artık sen varsın. mutlu kal canımcım

Eda
Eda
17 yıl önce

Hatice?
Inanmiyorum duyduklarim dogru mu? Eger öyleyse simdiden tebrikler 🙂 Mutlu ve saglikli bir hamilelik dönemi diliyorum.. Umarim kendini fazla zora sokmuyorsundur, uzun zamandir yazmiyorsun diye beni de bir düsüncedir almisti 🙂
Tarifle ilgili olarak: cok lezize benziyor, muhallebinin kivami tutarsa eminim nefis olacak. Üstüne süslemek icin hindistan cevizi mi serptin? Orda beyaz bi sey gördüm sanki 😛 Toz hindistan cevizi hic yiyemiyorum, talas gibi geliyor biraz bana, ama belki de pudra sekeridir, bi ümit 😉
Cok cok sevgiler, selamlar.
Eda

Ferah
17 yıl önce

Sevgili Hatice,
bazı işler amator ruhla yapıldığında mı daha güzel oluyor ne! 🙂 Siten, diğer yemek sitelerinden çok farklı,bölümler fan fin konuklar, alışveriş listeleri, kalori cetvellerinden uzak ama kalplere çok yakın,sanki bir zamanlar olduğu gibi annemin yemek masasının etrafında kuzenlerle, arkadaşlarla toplanmış onlar birbirlerine tarifler verirken ben de sandalyeden ayaklarını sallayarak onları izleyen kuçuk kız gibi hissediyorum kendimi senin sitene her girdiğimde. Artık annem yok ve benim ayaklarım artık sandalyeden sarktığında yere değiyor uzun yıllar üniversite, iş hayatı derken yalnız yaşamanın da getirdiği bir bencillikle özellikle mutfaktan kaçan ben, şimdi evlilik arefesindeyim ve hımmm artık bişiyler yapmaya başlasam iyi olur dediğimde internette senin sitenle tanıştım ve çok sevdim günümüzde iş-ev- şu bu derken dostlarımıza bile merhaba demeye fırsat bulamıyoruz. Sakın kendini sıkıntıya sokma istediğin zaman içinden geldiğinde yemek tarifleri verirsin. Vermezsen de vermezssin. Tüm Türkiye meğer seni bekliyormuş yemek yapmak için di mi 🙂 hahaha Kendine cici bak.

Özge
17 yıl önce

Bende portakal ağacını çok yakından takip eden sessizlerdenim..Tarif defterinin açılmasına çok sevindim..Portakal ağacındaki bir çok tarifi denemeye çalışıyorum..Ve şimdiye kadar hiç bir olumsuz sonuçla karşılaşmadım..Öncelikle Haticeye bu güzel tarifler ve alaka için çok teşekkür ediyorum..İş yerinde günde kaç kere ziyaret ettiğimi unutuyorum..Özellikle akşam mesainin bitmesine yakın bütün günün yorgunluğunu portakal ağacında çıkartıyorum..Bana huzur ve sıcaklık veriyor..Akşam eve geldiğimde anne bugün yeni bir tarif aldım dediğimde annemin yorumu Haticedenmi aldım hmmm kesin çok güzeldir oluyor..Katkısı olan herkesten Allah razı olsun..Dualarda unutulmamak dileği ile Sevgiler..GüLGüSeLi

melek
melek
17 yıl önce

hatice hanim önünüzdeki bu zor dönemde ve herzaman Allah yardimciniz olsun , sizin bizlere herzaman tariflerinizle yardiminiz oluyor ve sürekli dua aliyorsunuz bizden Allah ta sizi bu zor günlerinizde yalniz birakmayacaktir insallah.
Kurabiyeler nefis görünüyor teyzenizin ellerine saglik.

sermin
sermin
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
1-2 gündür yazılan yorumlardan kafam karıştı cumartesi günü gazete almaya fırsatım olmadığı için neden bahsedildiğini anlamadım.Galiba biraz fazla yüklenilmiş sana yorumlarda okuduğum kadarıyla aslında buna kimsenin hakkı yok ama ne yaparsın derdinden anlamazlar.Hayatında değişen ne bilmiyorum ama umarım herşey istediğin gibi olur tabiki sitede annenin,ablanın,teyzenin emeği vardır ama senin hakkını ödeyemeyiz hiçbirşeye canını sıkma site her zamanki gibi çok güzel ve zevkli tariflerin için çok teşekkürler mecbur olmadığın halde hepimizle paylaştığın için.

öznur p.
öznur p.
17 yıl önce

herkese merhabalar,hatice ellerine sağlık herzamanki gibi çok güzel bitarif.ben bi tarif yazmak istiyorum benim en büyük yardımcım oluyor bu tarif kolay ve pratik olduğu için sizlerle paylaşmak istedim. 1çay bardağı yoğurt,1çay bardağı sıvıyağ,1 yumurta,1su bardağı irmik,bir buçuk su bardağı un,1 paket kabartma tozu,1pakat vanilya,ceviz.şerbeti için;3 su bardağı şeker,üç buçuk su bardağı su.YAPILIŞI;yoğurdu,yağı,yumurtayı,irmiği,unu,kabartma tozunu,vanilyayı derin bi kaba koyup yoğurun.daha sonra küçük parçalar kopartıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp top şekline getirin. yağlanmış tepsiye dizin.üzerinede fıstık veya ceviz batırıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.bir taraftanda şekeri ve soğuk suyu şeker eriyinceye kadar pişirmeden karıştırın.fırından çıkardığınız tatlının üzerine şekerli suyu ilave ediniz.üstünü bir tepsi ile kapatıp soğuyunca servis yapabilirsiniz.NOT;bu tariften 20-22 tane çıkıyor.

Burçin
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Hem kakaolu kurabiye hem muhallebi iki sevdiğim lezzet birleşince eminim çok güzel bir tad olur.
Ailecek ne kadar marifetlisiniz imrenmemek elde değil. Sevgiler.
http://bakinnepisirdim.blogcu.com/

Sinem Keleş
17 yıl önce

Hatice yine güzel bir tarifle gülümsettin bizleri, teşekkür ederiz. Ben de değişik bir tarif biliyorum muhallebili kurabiye için, ama benimki biskrem gibi dışı sert ve gevrek bir kurabiye; en kısa zamanda yapıp yayınlamaya çalışacağım.
http://www.mavipire.blogspot.com

sebnem
sebnem
17 yıl önce

Teyzenin ellerine sağlık harika gözüküyorlar daha önce bir arkadaşımda yemiştim onun beyazdı içi çilekli muhallebiden yapılmıştı çok güzel dışı ağızda dağılıyor içi yumuşacık yapılacaklar listesine alındı bile

zeynep görkemli
zeynep görkemli
17 yıl önce

Hayırlı olsun canım ama aşk olsun haticecim senden duymak isterdik bu güzel haberi doğrusu dostlarından değil o kadar yıldır takip ediyorum seni 🙁

Hulya Senlik Isik
17 yıl önce

Sevgili Hatice, daha önce denemediğim bir kurabiye türü, merak ettim.
Sevgiler

http://www.yemeksenligi.com

gorkem
gorkem
17 yıl önce

merhaba hatice hanım
çok uzun zamandır sitenizi sessiz takip ediyorum, tariflerinizi deniyor, yorumları okuyorum. içtenliğiniz çok hoşuma gidiyor. 1 ve 7 yaşlarında 2 oğlum var, kimya mühendisiyim, çalışıyorum. aileme yemek yapmak benim için çok büyük bir zevk ve bunda katkılarınız gerçekten çok büyük. sizi candan kutluyorum güzel aileniz ve paylaşımlarınız için. dönem dönem insanın kendini iyi hissetmediği anlar oluyor tabii ki.. yazılarınızdan ailenizden çok uzakta olmadığınızı anlasam da, insan evli barklı olunca, ev ortamı ne kadar güzel, eşi ne kadar iyi ve anlayışlı olursa olsun, gerçekten dönem dönem uzak diyarlarda hissedebiliyor kendini. insanın hayatındaki değişiklikler bir süre sonra farklı hislerle ortaya çıkıyor.siz çok hassas, ince düşünceli ve duygusal bir insansınız anladığım kadarıyla. dönem dönem hepimizin içimizin sıkıldığı zamanlar oluyor. siz de öyle alıştırmışsınız ki bizleri hep güzel ve neşeli şeyler görmeye, bu dönemlerde yazmak istememenizi anlamak zor oluyor sanırım. her ne ise, yeni görevinizde başarılar diliyorum,umarım çabuk toparlanır, yine bıcır bıcır yazılarınıza devam edersiniz. hiçbirşeyin sizi üzmesine fırsat vermeyin. hayat o kadar kısa ki.. ne mutlu size ki arkanızı dönüp baktığınızda ben yaptım diyebileceğiniz bu site gibi somut bir şey var ortada ; hiç tanımadığınız insanlardan içten ve güzel sözler duyabiliyorsunuz, bu kendinizi gerçekten ifade edebildiğinizi gösteriyor, ki birçok kimsenin yapamadığı ve bu yüzden mutsuz olduğu bir şey bu. mutlu olun… sevgiler…

serpilce
serpilce
17 yıl önce

hatice siteyi guncelleyemedigi zamanlarda bence tariflere girip goz atin.yani eminim ki yapilacak denenecek coooooook tarifler bulacaksiniz.bunlarla ugrasirken bir de bakmissiniz zaman su gibi akmis,haticemiz de yeni bir tarif eklemis .degil mi….

Emriye
Emriye
17 yıl önce

Sevgili Hatice,
Teyzeciğinin ellerine sağlık. Sen burayı dert etme. Biz seni biliyoruz, iyi niyetini, hassaslığını, samimiyetini de. Her konuda ALLAH yardımcın olsun. Neyin beklentisi içindeysen de İnşallah beklediğinden de güzeline kavuşursun.

suna çakır
suna çakır
17 yıl önce

Sevgili Hatice, yeni işinde sonsuz başarılar ve mutluluklar dilerim. Her şey gönlünce olsun. Sen buna layık bir insansın. Sevgiler,

Fatmazeynep
Fatmazeynep
17 yıl önce

Haticecim merhabalar.Ben senin siteni ilk açıldığından bu yana çok fazla sesi çıkmayan takipçilerindenim.Sana,terbiyene ve internette özel hayatın konusunda üzerinde yürüdüğün çizgiye hayranım..Sana saygı duyuyorum.
Ayrıca inanırmısın kaç gündür muhallebili kurabiye yapmak istiyorum!!Daha önce hiç yapmadığım için İnternette araştırma yapıcaktımki baktım sen koymuşsun.Ne kadar sevindim anlatamam.ALLAH tan başka bişey istesem olacaktı demekki:))Bugün bunu deniyorum inşallah.Sevgiyle kal canım..Allaha emane ol..
_Hatice_

ilknur eruyan
ilknur eruyan
17 yıl önce

az once denedim kurabiyeyi. oldukca zor oldu benim icin:) bi kere soz dinlemeyerek hamuru toptan acip bardakla keseyim dedim ama kapamakta cok zorlandim catlama ve akmalar oldu. bende serbest calistim, ortaya cok modern sekiller cikti:) gul bile yaptim:) sonra tek tek acinca gercekten cokdaha kolay oldu, Ama ne yalan soyliyeyim oldukca sabir isteyen ve zor bi kurabiye cesidi eskiden olsa kimse gormeden copu boylamislardi.neyseki yarim olcu yapmistim:) Firinda biraz catladilar uc bardak un fazla geldi sanirim, ama tadi cok guzel ben birdaha yapmaya tovbe etsemde teyzeni duzgun sekiller icin deflarca tebrik ederim:)

ANNECİK
ANNECİK
17 yıl önce

rapberry sana katılıyorum
Gazetede de belirttiğim gibi bir ay içinde önemli bir göreve başlıyorum, bu yüzden birazcık sabrınıza ve çokca dualarınıza ihtiyacım var
busatırlarla beraber uzakta olan ablamın hamileliğide eklenince öyle duygulandımki gözlerim doldu boğazımda bir düğüm…….;((
allahım sana hayırlısıyla 9 aylık yoldan gelen cennet kokulu misafirinle hayırlı insanların elinden kavuşmak nasip etsin haticeeeee
dilimizemi yapışıcak dua……..ne demek
zorlaştırmasın yaradan kolaylaştırsın inş.
ARKADAŞLAR NOLUR EĞER O MUCİZEVİ AN BİZE BİLDİRİLİRSE HEP BERABER YASİN-İ ŞERİF OKUYALIM ALLAHIN İZNİYLE ÇABUKLAŞTIRIYOR
selamlar

http://serinmavi.blogcu.com/

Oralarda olduğunu arada sırada olsa da hatırlatman bile yeter canım.
Resim ve tarif çok güzel görünüyor.
Teyzenin ellerine sağlık,selam ve hürmetler….

seyma
seyma
17 yıl önce

merhaba hatice hanim
Kurabiye icin hindistan cevizi demissiniz . benim evimde taze olani var rendelenmis.onu kullansam olurmu?
tesekkurler

şuledemir46
şuledemir46
17 yıl önce

Forum gelmiş:)

ayşen
ayşen
17 yıl önce

sevgili Hatice yeni tarifini gördüğüme sevindim.Bugün peynirli poğaça tarifini denedim.Ama benim hamurum 3 saat beklemek zorunda kaldI:)Hamura şekil vermeye gelince beklediğinden heralde çok güzel hamur olmuştu.Ben ilave olarak1 tatlı kaşığı şeker kattımPişirdiğimdede sonuçtan çok memnun kaldım.Tarifin için teşekkür ederim.

şuledemir46
şuledemir46
17 yıl önce

Ben de mesajları okudum tek tek o anlamı çıkaramadım ama baktım çıkmış öyle bir laf , vardır milletin bir bildiği dedim:)Yine de güzel bir haber…(olurdu)

Gül
Gül
17 yıl önce

Merhaba Hatice han1m
ben sitenizi 1 y1ld1r takip ediyorum, sessiz takipçilerinizdenim,tek kelimeyle süpersiniz, sayenizde tarif defterim zenginlesti.
Bu arada geçmis olsun, en k1sa zamanda sagliginiza kavusman1z dilegiyle.

ayse_kah
ayse_kah
17 yıl önce

valla bende merak ettim. Eger oyle birsey varsa, cok sevindim. Tebrik ediyorum

layla
layla
17 yıl önce

arkadaslar bebegi nereden cikardiniz? bende haticenin sitesini takip edenlerdenim, öyle bir anlam sizin gibi cikartamadim…
sevgiler layla

şuledemir46
şuledemir46
17 yıl önce

Eğer doğruysa bebek haberi hayırlı olsun Hatice.
Valla ben de 2. seneyi bitiryorum evlilikte , millet sıkıştırmaya başladı:)

nuran
nuran
17 yıl önce

haticecim cok guzel bir kurabiye olmus leyla hanimin ellerine saglik bizlerle paylastigin icin cok tesekkur ederim selamlar

Derya
17 yıl önce

Selam Hatice, gazetedeki yazını okudum, yeni projelerinde başarılar dilerim, gerçi çok başarılı olacağından eminim.
Bir kez muhallebili kurabiye denedim Elif Korkmazelin tarifiydi ama moralim bozuldu çünkü içindekiler dışarı çıktı, senin tarifine güveniyorum çünkü sitenden ilk evlendiğimde birçok tarif denemiştim ve hepsi muhteşem olmuştu, umarım bu da öyle olur.
Bu arada salatadaki yorumunu okudum da, çok hassas bir insan olman senin açından bayağı kötüdür herhalde(yani yazılan menfi yorumlara üzülmenden anlaşıldığı üzere), ben de hassas olduğum için bunu iyi bilirim maalesef 🙁
Sevgiler

http://www.bolbolye.com

Derya