İçeriğe geç

Patatesli Börek

Patatesli_borek

Bu sene ramazanı 5 iftar daveti verip, akrabalarımıza ve arkadaşlarımıza iftara giderek geçirip geçen senenin acısını çıkartmış olduk. Gittiğimiz davetlerden biri de Ayşe İkbal'in büyük teyzesinin (babasının teyzesinin) bizler için hazırladığı iftar yemeğiydi. Şükran teyzemden pek çok tarif alıp bir de neredeyse 2 yıl önceki bir sofra için hazırladığı ve çok sorulan böreklerin tarifini öğrendim. Tarifin aslı Sofra dergisinden ve tavuk eti ile yapılıyor ancak teyzemiz o zaman patates ile yapmıştı. Ben her iki iç malzemeyi de yazacağım.

Patatesli Börek
12 adet

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 12 adet milföy
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım yemek kaşığı sıvıyağ
  • üzerine, yumurta sarısı

Tavuklu iç malzeme:

  • 2 adet tavuk bonfile, doğranmış
  • 11 adet mantar, doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı bezelye, haşlanmış
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • tuz

Patatesli iç malzeme:

  • 200-300gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 adet patates
  • tuz
  • karabiber

Tavuklu için 

  1. Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağı katın. Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin. Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin.

Patatesli için 

  1. Kıymayı soğanla kavurun. Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin. Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin.

Böreğin

  1. 4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun. 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin.
  2. Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın. Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin. (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin.
  3. Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

101 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
BETÜL
BETÜL
16 yıl önce

ya ben patatesli börekleri çok severim ve bu börekte çok güzel görünüyor iki hafta sonra beni istemeye geldiklerinde yapıcam tabi önce alıştırmasını yapmalıyım :)))

yıldız
16 yıl önce

denedim aynı görüntüyü elde ettim

dilek üzer
dilek üzer
16 yıl önce
serpil
serpil
16 yıl önce

sevgili hatice hanım bu benim kaçıncı yorum yollayışım bilmiyorum siz yorumları okumuyorsunuz galiba sizden üye bölümünü göremedim diye yardım istemiştim cevap gelmedi bana cevap yazarsanız sevinirim teşekkürler

suna
suna
16 yıl önce

yemek tarifleriniz çok güzel

cigdem
cigdem
16 yıl önce

patates böreğini herzaman çok sevmişimdir.Ama böylesini hiç denemedim,ilk fırsatta deneyeceğim…

şule
şule
16 yıl önce

tarıfleriniz çok güzel, böreği denedim ama benimkiler kare ve gevrek oldu. bende bazı kişiler gibi resimli tarif istiyecem mümkünse.
bir çok tarifinizi denedim çok güzel oldu ama bu böreği tam tutturamadı.

AYFER
AYFER
16 yıl önce

Mrh,
Son zamanlarda sadece resimlere bakinmakla yetiniyoruz tarifleri yazamiyoruz.
Bu yüzden baska Bloglara takiliyorum
Saygilar

raziye
raziye
16 yıl önce

bu böreği en kısa sürede deneyip fikrimi söylicem.1 paket milföyüm var.bu böreği yaparım ev hakına sunarım,takdirleri toplarım.kafiyeli cümleler oldular.şekli daha net gösterirseniz iyi olur derim…Allaha emanet olun

arzu
arzu
16 yıl önce

mrb ben yapadım bunu şekli olmadı bana bi yardımcı olsanız çok tşk.drm eşim alay etti resmen beceremedin diye yaaa lütfen şunu yapımda önüne koyumda görsünnn şimdiden çok tşklr

esra
16 yıl önce

Herşey çok güzel de sofralarınız hep böyle zenginmidir? İhtiyacı olan o kadar insanlar varken bu kadar şah şahalı sofralar…Allah herkese daha çok versin,israf da ettirmesin.

funda
funda
16 yıl önce

yemek tarifleriniz çok güzel ve süper görünüyo bilgikeriniz için teşekkürler

funda
funda
16 yıl önce
ÖZLEM
ÖZLEM
16 yıl önce

valla yeni açtım sayfayı.tarifler çok güzel.hepsinide yapmaya çalışıcağım.yapanlarında ellerine sağlık.

NÜKHET
NÜKHET
16 yıl önce

şekil gerçekten güzel iyi düşünmüşsün denemem lazım

gül
gül
16 yıl önce

çok güzel görünüyorlar.ellerinize sağlık.o kadar güzel tarifler varki bu siteden aldığım çıktılarla kendime dosya yapcam.bekarım ama ilerde lazım olur dimi:))).yeni tariflerinizi bekliyoruzz.sevgilerimle…

rayiha
rayiha
16 yıl önce

BÖREKLER ÇOK GÜZEL OLDU
Ama benimkiler resimdekinden büyük oldu ama tatları çok güzel

suna çakır
suna çakır
16 yıl önce

Merhaba Hatice, nerelerdesin seni özledik gel artık.Siteye girmeden duramıyorum. Giripte yeni şeyler okuyamıyınca eksiklik hissediyorum. Artık aileden gibi oldun.Sensiz olmuyor. Sevgilerimle…

semin
semin
16 yıl önce

Hatice seni merak etmeye başladım.Site güncellenmeyince !…. bir sorun mu var?
Sana o kadar alışmışım ki aileden biri gibi..
SELAMLAR

çiğdem
çiğdem
16 yıl önce

fotograf makınanın markasını verecekmisin bitanem sevgiler

zeynepa.
zeynepa.
16 yıl önce

Haticeeeeee!!!!nerdesiiin?

merve
merve
16 yıl önce

merhaba Hatice
siteni çok beğeniyorum. uzun süredir takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum.tariflerin hepsi ayrı güzel. sofraya gösterdiğiniz özen bambaşka. tebrik ediyorum.devamı diliyorum.
kaç gündür patatesli börek var 🙂 sen bu kadar ara vermezdin? merak ettim.

süheyla
süheyla
16 yıl önce

hatice demin yazdığım yazı çıkmadı dimi

nese
nese
16 yıl önce

Hatice hanım merhaba
Ben vişneli kebap yemeğini öğrenmeyi çok istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Sıkı takipciniz neşe

Şule
Şule
16 yıl önce

Ben geçen hafta sonu kızıma doğum günü yaptım ve tabiki tariflerin çoğunu buradan aldım. Patatesli börek de yaptıklarım arasındaydı. Ama şekli kare oldu, yuvarlak olmadı. Teyzemle yaptık ve yaparken olabilir gibi geldi. Çok beğenildi. Ama pazartesi sayfayı tekrar açıp baktığımda böreklerin yuvarlak olduğunu gördüm. Hatice Hanım inşallah resimlerle yayınlarsınız da ben de bir kere daha denerim. Bu arada peynirli kırmızı biber salatası en beğenilen salata oldu 🙂
Kolay gelsin…

pişolat
pişolat
16 yıl önce

arkadaşlar merhaba patatesli böreği denedim.görüntüsü ve lezzeti çok güzel.yapımı uzun sürmüyor.oldukça kolay ve keyifli.yeni tarifler denemek çok hoşuma gidiyor ve bu sitede denemem gereken çok tarif var.dünde kuzu butla bir tarifiniz vardı onu yaptım mesela eşim bayıldı.yemeği yapmaktan ziyade ne yapacağına karar vermek zordur bence.adı konduktan sonra yemek yapmak ve ailece bir sofra da buluşmanın güzelliğini yaşamak herşeye değer.sevgiler.

funda
funda
16 yıl önce

e hadi şekerim yeni tarifler gelsiinnn ;))

yeliz
16 yıl önce

Ay sabah sabah şöyle çayla yenirdi 🙂 Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Sevgiler

Selma
Selma
16 yıl önce

Merhaba!
Sitenizi cok begenerek takip ediyorum. Borekler cok lezzetli gorunuyor; ellerinize saglik.
Asagidaki link’in sayfaniza cok guzel bir ek olacagini dusundum; bu guzel ve leziz sayfalara az da olsa bir katkida bulunmak istedim.
http://www.iyisay.com/
Sevgiler,
Selma.

esra
esra
16 yıl önce

merhabalar Hatice hnm
sizin vermiş oldugunuz tarifleri sürekli deniyorum ,hepsi birbirinden güzel tarifler öncelikle bizlerle paylaştığın için sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Kızımın 3. yaş gününü yapmayı düşünüyorum.8 kasımda bana yardımcı olursanız sevirim.seni ve kızını öpüyorum.Allaha ement olun.

canan
canan
16 yıl önce

valla senden çok şeyler öğreniyorum klavyeye bu güzel tarifleri tuşlayan ellerin dert görmesin harikasın

ışıltı
ışıltı
16 yıl önce

Börekleri bende yaptım…mmmmmmmmmmmm nefis oldu.Ellerine sağlık canım…

nihal
nihal
16 yıl önce

HEPİMİZİN BAŞI SAOLSUN ARKADAŞLAR:* ŞEHİT HABERLERİNE KAHROLDUK GENE BUGÜN ÇOK ÜZGÜNÜM :((

Ecz.Ayşe
Ecz.Ayşe
16 yıl önce

Hatice senin açıklamalarını beklemeden böreği bugün denedim.Tecrübelerimi paylaşmak itiyorum.İlk önce en çok merak edilen şey 4yufkayı üst üste koyduktan sonra 12 adet kare parçanın nasıl çıkarılacağı.Ben bunu şöyle yaptım yufkaları dikey olarak üç eşit parçaya böldüm..3adet uzun şeritler oluştu yani..ortadaki parça daha uzun oluyor.1.kısa şeridi kenarından zarf gibi büküp nerden kesmen gerektiğini belirliyorsun..bu şekilde parçlar oluşturuyorsun..bu işlemi her şerit için uyguluyosun.Bu işlemi her bir şerit için yapınca 12 adet yufka çıkıyor..benim yufkalar biraz büyüktü 1 kg yufka da 5 adet yufka var.Normalde 6 oluyor.Çünkü ben 2 değişik yufkacıdan aldım.2 kilo yufka harcadım bu börek için..tabii ilki boşa gitti..Milföylerin ortasını çıkardım ama yufkaları tutmaları için kenarlarından biraz katlayıp ortadaki daireyi küçülttüm..ama resimdekinden daha büyük böreklerim oldu..tadı fenadeğildi ben kıymalı yapmıştım.Ama fırınım yeni olduğu için tam alışamadım sanırım ondan biraz gevrek oldu..Ama milfötün içinden yufkayı geçirip şekil vermek gerçekten çok zor geldi bana..Senin açıklamalrınıda merakla bekliyorum..

züleyha
züleyha
16 yıl önce

Selam Hatice hanim?Börek harika görünüyor.Zamanim oldugunda deniyecegim.Patatesli ic malzemeye kiyma katmadan deneyecegim.Ellerine saglik.Selamlar

PINAR
16 yıl önce

ellerıne saglık hatıcecım herzamankı gıbı enfes gorunuyor…

SUMEYYE
SUMEYYE
16 yıl önce

bu börek cok hoş görünüyor. Ancak yapılışı hakkında biraz daha ipucu gerek anlamadım.normal yufkalarla milyöfleri nasıl şekillendiriyoruz. daha açık tarif edebilirseniz sevinirimmm…iş çıkışı börek yapmak istiyorum varsa bir de arkadaşlardan pratik salata tarifleri istiyorum. Herkese kolay gelsin…

Betüş
Betüş
16 yıl önce

Merhaba,
Bu tarif çok güzel görünüyor. ben sitenizi bir süredir takip ediyorum. Çok eğlenceli bir site Aslında Havuçlu ve cevizli kek’i ve Ispanaklı Pasta’yıda denedim ikiside çok güzel oldu, sodalı börek içinde girişimlerim olacak 🙂 Ama benim de azda olsa siteye katkım olsun istiyorum. Size bu yorumların dışında nasıl ulaşabilirim. Mesela brokoli salatası tarifi göndermek istiyodum, sitede bir iletişim kısmı göremedim. bu konuda yardımınızı rica ediyorum.
kolay gelsin…

Özlem
16 yıl önce

Sevgili Hatice,
Börekte en sevdiğim iç, patates’dir. Ellerine sağlık, görüntüsü bir harika, eminim lezzeti de bi o kadar enfesss.
Sevgilerimle,
Özlem

manchesterden fatma
manchesterden fatma
16 yıl önce

cok guzel ya bravo boyle ilk once goze sonra mideye hitap eden seyler urettiginiz icin.yapicam ins ama hemen kaldirmayin tarifi.butun gurbetcilere selamlar.

seyma
16 yıl önce

bu gunnn cumaaa
yasasınnnnn
mutlu hafta sonlarııı
kucak dolusu sevgıler:))

çiğdem
çiğdem
16 yıl önce

sevgili hatice ablacım sitenden ayrılamıyorum nerdeyse tüm siteyi indirdim…lutfen bana yardım et…help meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee….
aynı şeylere bayılıyoruz yemek ve resim….senden ricam fotograf markanı bana mail atarmısın..reklam olmasın ayınısını almak istiyorum..tecrübe tecrübedir bunuda bizimle paylaşırmısın…öpüyorum…

aysel
aysel
16 yıl önce

Merhaba;
Börek çok güzel gözüküyor ama yapılışı çok zor.Sanırım hiç bir zaman yapamıycam :))
sevgiler

Sultan
Sultan
16 yıl önce

Hatice abla merhaba. Sitenin uzun süredir takip ediyorum, birseyler yazmak bugüne kismetmis. Ögrenciyim ve yemek yapmasini cok seviyorum, yaptigim yemeklerin tarifinide genellikle sitenden aliyorum. Sonuç her seferinde harika! Seni tebrik ediyorum o güzel tariflerini bizle paylastigin icin. Basarilarinin devamini diliyorum.
Selamlar

Fatma Güven Yegin
Fatma Güven Yegin
16 yıl önce

Hatice Hanım Merhaba,
Bu hafta sonu gelecek olan çok sevdiğim akrabalarım için sitenizdeki en güzel tarifleri yapmaya çalışacağım menümü sitenizden tamamladım
Etimekli Patlıcan Salatası
Çikolatalı Fransız Kesi
Fındıklı Kurabiye (ilk yaptığımda arkadaşlarım bayılmıştı ve ben anneme yapıp götüreceğim kurabiyeleri iş arkadaşlarımla paylaştığımda yarısını götürebilmiştim)
veee yukarıdaki böreği mutlaka yapacağım çok doyurucu görünüyor
eminim misafirlerimde bayılacak.
Zeytinyağlı dolma bideee.Buzlukta yapıp saklamıştım:)
Çok teşekkür ederim değişik nefis lezzetleri onlarla paylaşmak beni çok mutlu edecek. Pazar gününü sabırsızlıkla bekliyorum.
tekrar teşekkürler..

Serap
16 yıl önce

TASINDIM! Sevgili Hatice’cim blogspota gectim.Seni de tabiki arkadas listeme aldim.Haber vereyim dedim.Beklerim
http://www.birdilimbirtutam.blogspot.com
Sevgiler

mavi_elmas
16 yıl önce

ben börekleri denedim. Gayet güzel oldu. Önce milföyleri hazırladım. Normal kare milföyün içini bardakla kesip çıkardım. Yufkalarıda kare şeklinde milföyün büyüklüğüne göre ayarladım. Gayet güzel değişik bir börek oldu. Milföyler çanak gibi görünmesini sağladı. Ama milföyler yumuşayınca kesebiliyorsun çok yumuşayınca şekil zorluğunu oluyor. Bu yüzden bilezikleri tekrardan biraz sertleştirdim. Daha güzel toparladı yufkaları. Görüntü aynı resimdeki gibi oldu. O arada da orta parçalardan minik pizzalar yaptım.
Değişik bir tarifmiş. Teşekkürler Hatice Hanım.
http://www.mavielmas.com

zeynep
zeynep
16 yıl önce

ben bunu hayatta başaramam:)

rayiha
rayiha
16 yıl önce

çok güzel görünüyor ama annem bu böreği çift kat ylufka kullanarak yapıyor, biz 4 kat mı yoksa tek kat yufka kullanıyorsunuz anlayamadım.

hülya
hülya
16 yıl önce

harika borekler ilk fırsatta deneyecegim..
tesekkurler hatice!.. sayende ufkumuz acıldı

101
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x