İçeriğe geç

Kabak Çorbası

Blogunu takip ettiğim Andrea sitesinde medyayı boykot ederek geçen bir haftasını anlattığı günden beri evdeki televizyonu yok etmenin hayallerini kuruyorum.  Evi ilk yerleştirmeye başladığımız günlerde televizyon almamak için epey çaba sarf etmiştim. Ancak ev hediyesi olarak televizyon hediye edilince çok fazla bir şey yapamamıştım. Nihayet bu ısrarlarım işe yaradı, televizyonumuz inşallah yeni ofise gidiyor. Ben televizyonu boykot ederken modemim de iş yerinin taşınma işlemlerinden nasibini aldı, o da internet bağlantısını test etmek için evi terketti. Bu yazıyı babamın da sayfayı yenileme ısrarlarıyla kalabalık bir a.v.m’nin yemek bölümünden yazabiliyorum.

Aslında bu haftayı çorba haftası yapmak gibi bir niyetim yoktu ama Ayşe İkbal’in zorla yediği tek yemek olan kabağı sevmesinin yolunu bulduğum için paylaşmak istedim. Tarif “Anneannemin Mutfağı” adlı kitaptan.

son not: bu yazı muhtemelen benim işe başlamadan önceki son yazım, yeniden geceleri yemek yapmaya başlayacağım demektir…

Kabak Çorbası:

Tarifin aslını aşağıya yazıyıorum ancak belirtmeden geçmeyeyim ben kabak sayısını 2 yapmama rağmen süt az geldi, sonradan istediğim kıvamı yakalayana kadar süt ekledim, tereyağı yerine zeytinyağı kullandım.

Malzemeler:

  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 orta boy kabak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • tuz, karabiber
  • bir demet taze nane

Hazırlanması:

  1. Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin. Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin.
  2. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu  yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
  3. Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

50 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Aylin Atasagun
15 yıl önce

Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.
Sevgiler,
Aylin

ayşe
ayşe
15 yıl önce

merhaba hatice hanım tarifleriniz çok güzel iki yıldır takip ediyorum vede demiyorumbende dahil olmak üzere herkes yaptıklarımı çok beğeniyo teşekkürler kızınızıda öpüyorum benimde5 yaşında kızım var llah herkese annelik duygusunu tattırsın ama gerçekten isteyenlere. hayırlı günler

ayse
ayse
15 yıl önce

Ben de 2 haftalık evliyim ve evde TV yok ancak ikimiz de Eurosport’ta yayınlanan belli karşılaşmaları kaçırmamak için sonunda almaya karar verdik.
Bu akşam kabak çorbası yapacağım:))
teşekkürler
ayse

gözde
gözde
16 yıl önce

öncelikle herkese merheba!!!böle bi site hazırladığı için ilk önce hatice hanıma çok teşekkür etmek istiyorum!!ben bu siteyi daha yeni keşfettim çünkü evlenene kadar yemek siteleriyle alakam yoktu!!saolsun canım annem mutfağa sokmazdı beni yemekleri o yapardı ben sadece ufak işlere bakardım ama şimdi çok sevdiğim eşime bu site sayesinde çok güzel yemekler yapabiliyorum!!hakkınız nasıl ödenir gerçekten bilmiorum!!tekrar teşekkürler.bundan sonra bende burdayım!!!::)))

nuriye
nuriye
16 yıl önce

geçen gün misafirim gelicekti ne yapsam diye düşünürken bi arkadaşımı aradım ona sordum .bana sizin incirli tatlınızı tarif etti.denedim harika oldu arkadaşlarım çok beğendi.sizlere çok teşekkür ederiz böyle güzel tarifler eklediğiniz için.devamını bekliyoruz.

Gül Bahcesi
16 yıl önce

Emeklerinizi taktirle takip ediyorum ve tariflerinizi büyük bir zevkle deniyorum.Ayrıca affınıza sığınarak bloğunuzu bloğuma ekledim.

betül özeren
betül özeren
16 yıl önce

merhaba hatice hanım.Sitenizi 2 yıl önce internette pizza tarifi ararken keşfettim.O gün bu gündür sitenizin hem sıkı takipçisi hem de dostlarıma hararetle tavsiye edicisiyim. Benim de 1mart doğumlu bir kızım var,Ayşe İkballe aynı zamanlarda doğdular.Sizden ricam biraz da bebek yemek tariflerini vermeniz.İş hayatınızda ve annelik yaşantınızda başarılar diliyorum.Van’dan Betül Özeren

Zerrin
Zerrin
16 yıl önce

corbayi denedim ama pek begenmedim.Ama cocuk mamasi seklinde bebeklere verilebilir.Ama sanki buyukler icin degilmis gibi.Herneyse yinede degisiklik olsun diye yaptim.zerrin

MiM
MiM
16 yıl önce

please I`m waiting for your answer:(

mücü
mücü
16 yıl önce

Merhaba,kabak corbasını denedım harıka oldu.Ama ben evde taze nanem olmadıgından taze dereotu serptım servısınde.Cokda guzel oldu.
Sevgılerımle…

MiM
MiM
16 yıl önce

this site is amazing 🙂
beautiful work ..
I wonder what kind of camera you are using ??
please answer me soon
thank you

elif kırdar
elif kırdar
16 yıl önce

Canım çok güzel bir tarif olmuş . bende bu resimdeki yaprak şeklindeki tabağı internetten http://www.myhouseshop.net ten sipariş vermiştim . tariflerini takip ediyorum.
Başarılar.

Güldemir
Güldemir
16 yıl önce

Ayşe İkbal’in yeni yaşını kutluyor,sağlıklı,huzurlu ve hayırlı uzun ömürler diliyorum…

taaamerikalardan
taaamerikalardan
16 yıl önce

merhaba hatice,
ayse ikbalin birinci dogum gunu kutlu olsun..anali babali buyusun…

nurhan sen
nurhan sen
16 yıl önce

geçen gün şehriyeli mercimek çorbası yaptım ama ben domates yerine domates salçası kullandım çok güzel oldu herkez cok sevdi teşekkürler

dilek
16 yıl önce

Yeni isin hayirli olsun! Zaman ne cabuk gecti minik Ayse Ikbal bir yasina geldi, annesi ise basladi. Yeni dönemin hepiniz icin güzellikler getirmesi dilegiyle…
Sevgiler

sema
sema
16 yıl önce

ELİNİZE SAĞLIK BU ÇORBAYI KIZIMA YAPIYORUM

gurcu
gurcu
16 yıl önce

merhaba
ben belcikadan gurcu.
bazi pastalara hazir pasta keki kulaniliyor. ben belcikada bunu bulamadim. acaba sizde hazir pasta kekinin kakaolusu ve sadesinin tarifesi varmi?
tesekurler

fatma zehra
fatma zehra
16 yıl önce

hatice çok iyi yapmışsın televizyonu evden göndermekle.tebrik ederim.ben o aleti hiiiç sevmiyorum.ama eşim hastası.reklamları bile sürekli izler.oğlumda açık olunca izliyor.şimdi tv açık olmazsa oğluma yemek bile yediremiyorum.ee temlevizyon açık oluncada aile bağları da zayflıyor.

behiye
behiye
16 yıl önce

ben çorbayı denemedim.yalnız burada zeytinyağı kullanmanın sebebi kızınsa ben bir gazetede çocuklara 2 yaşına kadar fındık büyüklüğünde tereyağını günlük yedirmenin daha sonra kolesterolle karşılaşmamalarında faydası olduğunu okumuştum.ayrıca tebrik ederim bütün tariflerinden dolayı…

sema
sema
16 yıl önce

bu çorbayı kızım için yapardım severek yerdi.Unuttuğum bir tarifti bayağıdır yapmıyordum.teşekkürler hatice hanım süper tarifler var burada 🙂 ellerinize sağlık

Eylem
Eylem
16 yıl önce

Hatice hanım size farklı bir sorum olacak ablanızın yaptığı KUNTA KİNTE kekinde un miktarını ölçü bakımdan verebilir misiniz ? Kaç gram ? yada kaç bardak ?

ayse
ayse
16 yıl önce

birbucuk yillik vliyim tv almadik herekese tavsiye ederim esinizle cok daha kaliteli vakit gecireceksiniz gonderin tvleri:)

AYLİN
AYLİN
16 yıl önce

haticecim merhaba
ellerine sağlık nefis bir çorba
benimde 14 aylık bir oğlum var sebze yemekleri konusunda çok sıkıntılıyım yediremiyorum ne yapsam.Son çare senin kabak çorbanı denedim hafta sonu sonuç mu mükemmel çok severek ve beğenerek yedi oğlum çorbayı.çok teşekkürler.senden ricam ayşe ikbal için pişirdiğin besleyici ve bir o kadar da lezzetli çorbalarını bizimle paylaşmaya devam etmen…
sevgiler
aylin

derin'in annesi
derin'in annesi
16 yıl önce

sevgili hatice,
sitenin sessiz takipçilerindenim.
biliyorum ki bugün sevgili Ayşe İkbal’in doğum günü. yeni yaşında ona sizlerle birlikte önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk diliyorum. benimde 22 aylık bir kızım var. Allah hepsine hayırlı ömürler versin inşallah. çok öptüm doğumgünü prensesini. sana da iş yaşamında başarılar diliyorum. işinin daha da zorlaşacağını söylemeye gerek bile duymuyorum :)) sevgiler

hande
hande
16 yıl önce

Merhaba,
Bu Andrea’nin sitesini merak ettim dogrusu 🙂 Adresini verebilir misiniz?

83papatya
16 yıl önce

Merhaba Hatice benim kızımda oğlumda çok yemek seçerler malesef ben alıştıramadım….ilk tadına baktığında pufff demesiyle o çorba artık yenmez olmuş demektir:((((
Televizyon konusunda benim gibi düşünen insanların olması ne güzel:))Bizimde televizyonumuz yok,çocuklarımın televizyon kültürüyle büyümesini istemiyorum,İnşallahta hiç bir zaman olmaz……

nilüferb
nilüferb
16 yıl önce

bebeginizin yeni yasi kutlu olsun…insallah saglikli, sihhatli, hayirli bir evlat olur…

ÜMRAN
ÜMRAN
16 yıl önce

MERHABA!….
İşe başlamana senin adına sevindim ama Ayşe İkbal adına çokkkkkkk üzüldüm:( Keşke biraz daha birlikte olsaydınız derim 2 çocuk annesi olarak.Hayırlısı diyelim…..
Başarılarının devamını dilerim.Allah kolaylık versin……
Güzel kızımız AYŞE İKBAL’in doğum gününü kutlarım……….
Allah sağlıklı,hayırlı,uzun ömürler versin.Hep böyle mutlu kalın…..
Kocamannn öpüyoruz……..
Herşey gönlünce olsun.
Bu arada lütfen değişik tarifler yazmaya çalış:)
SEVGİLER.

dfisek
dfisek
16 yıl önce

Valla ben aynen tarife göre yaptım, enfes oldu, eşim de çok beğendi. Farklı olarak bir tek kabak ve sütü ilk kattıktan sonra da el blender’ından geçirdim.

hatiiiiş
hatiiiiş
16 yıl önce

ben karamandan yazıyorum
siteniz bi harika
bizim buralarda hic yapılmayan bi corba tarifi
kabagın sadece mücver ve yemegini yaparız
en kısa zamanda deniycem inşallah memnun kalırım sevgiler

aysen
aysen
16 yıl önce

andrea nn yazisina ulasmamız için linki yazar mısınız hatice hnm:)
hoşçakalın

özlem akkoyun
özlem akkoyun
16 yıl önce

üzülerek söylüyorum çocuk olsam bu çorbayı asla içmezdim!!hemen hemen bütün tariflerini çok beğeniyordum ama bu çorba beni hayal kırıklığına uğrattı.ayrıca tv yerinde kullanıldığında hiç zararlı bişey değil bence.national geograpy, ntv…gibi birçok kaliteli kanal var.tercihimizi bu ve bunun gibi kanallardan yana kullanabiliriz.

aNnEcİk
aNnEcİk
16 yıl önce

evet andreanın yazısını bende merak ettim
bizde tv almak istemedik fakat bidurumdan dolayı gerekti..bizde çözüm olarak pc’ye tv kartı taktık..buaralardada iptal ettik ve internetten trt1’deki çocuk programını izliyoruz ve zaten izlemek isteyenlere nettede çoğu kanal mevcut..tv kartı bile gereksizmiş
selam ile

Nilüfer
Nilüfer
16 yıl önce

Merhaba siteyi bende çok seviyorum ve tarifleri yapıyorum,eşim bu durumdan çok memnun. Bu arada cidden iki bardak süt ile yedi kabak birleşip yarım saat kaynadıktan sonra nasıl çorba olacak bi eksiklik var. Tariflerin devamını bekliyoruz. Saygılar

Nese
Nese
16 yıl önce

Tarifte bir eksik var gibi. Hic su katmadan mi yapiliyor bu corba? Yarim saat pisirince sadece sutle iyice bulamaca donmez mi? Hatice, sen de o yuzden sadece iki kabakla bile sut ilave etmek zorunda kalmissin herhalde?

ayla
ayla
16 yıl önce

merhabalar.bebeğinizin de sizin de iş hayatına alışmanızda kolaylıklar dilerim. benimde 11 aylık bir oğlum var.çok iştahlı bir bebek degil.bu çorbayı inşaallah sever.size başarılar dilerim

zuhal
16 yıl önce

ellerine saglık hatıce. çok saglıklı bir corba bende bebegıme yapabılırım aynısını. teşekkurler. ama ana sayfanı actıgımda mınık mutfak gereclerı ıle ılgılı yazın cıkıyor. son yazılar kısmından ulşabılıyorum yenı tarıflerıne neden acaba??
http://www.mutfakname.blogspot.com

ozlem
ozlem
16 yıl önce

merhaba .benim kizimda 10 aylik olacak nerdeyse.ama hicbir yemegi sevmiyor yada bana oyle geliyor.zorla yemek yiyoruz.su aralar yogurtu cok seviyor.belki bu yemegide sever.en kisa zamanda deneyecegim.ellerine saglik enfes gozukuyor.(hatta 6 yasindaki kizim icinde kabak oldugunu anlayacagini bile sanmiyorum)sevgiler ve saygilar

ilknureruyan
ilknureruyan
16 yıl önce

esim kabaga bayilmadigindan hasret gidiyorum, oysaki bol dereotlu zeytinyagli bi kabak yemegi ne guzel olurdu belki bu corbayi icer. bu arada malzemelerin icinde hem bir bardak hemde tepeleme kasikla yogurt geciyor, acaba kasikla verilen tereyag olmasin.

hacer
hacer
16 yıl önce

Sen harikasın Hatice 🙂
Hem hoş tariflerinle hemde siteyi yenileme hızınla süpersin.Çalışmaya başlıyacağın için tarifleri aksatmaman dileğiyle Hacer 🙂

Pelin
Pelin
16 yıl önce

Merhaba,
Üzülerek söylemem gerekiyor ki;bebeğiniz için yanlış bir çorba seçmişsiniz.Çünkü,mevsim itibari ile bebeğinizin kabak yemesi doğru değil.
Bebeğiniz için mevsim sebzeleri seçerseniz çok daha sağlıklı beslemiş olursunuz.
Saygılar
Pelin Yeniay

fatma ayvaz
fatma ayvaz
16 yıl önce

Merhaba Hatice
Sitenizi çok uzun zamandir takip ediyorum ve sizide böyle güzel bir site yaptıgınız icin kutluyorum.
Tarifleriniz çok güzel her gün ara vermeden sitenizi takip ediyorum yeni bir şeyler varmi diye.
Yeni işinizi merak ediyorum aslında mesleğinizi..
Sevgiler
Fatma

hatice
hatice
16 yıl önce

bu yazıyı okumak isterdim.Kaynak belirtebilirmisiniz?

Handan
Handan
16 yıl önce

Çorba da güzel gözüküyor fakat tabak çok zarif.

meltem
meltem
16 yıl önce

bu site çok güzel 🙂

meltem
meltem
16 yıl önce

ben 6 aylık ve hayatımda ilkkez 6 ay sonra yemek yapmaya başladım. bu biraz sizin sayenizde oldu. mutfakta vakit geçirmek inanılmaz güzel birşeymiş. dün akşam elmalı kremşantili kek tarifinizi denedim harika oldu. eşimde çok beyendi. sayenizde ilk denemelerim olmasına rağmen kendisinden tam puan alıyorum.

hande
hande
16 yıl önce

elinize saglik, biz buyukler icin bile pek sevmedigimiz sebzeleri yemenin en guzel yolu onlari corba yapmak bence. yeniden doneceginiz is hayatinizda size bol sans:)

hulya
hulya
16 yıl önce

Televizyonu evden göndermekle çok akıllıca bir iş yapmış oldunuz bence. bende doğum yaptıktan sonra televiyonu açmıyorum. çocuklar için zararları malum. eşimle daha fazla sohbet etmeye başladık. aile ilişkilerini körelten bir alet.
sevgiler hülya

DİDEM
DİDEM
16 yıl önce

tar
flerinizi çok beğeniyorum eminim çorbada çok lezzetli olmuştur. ellerinize sağlık

50
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x