İçeriğe geç

Etli Taze Fasulye

not: sitedeki düzenlemeleri tamamlayana kadar bazı başlıklar ingilizce çıkabilir…

Pınar hanımdan gelen kargonun içinde bir de bu narin fasulyeler vardı. Güz fasulyesi / oturak fasulye cinsine benzer bir cins. Yine kendisinden aldığım ipuçları ile pişirdim fasulyeleri.

Etli Taze Fasulye:

Malzemeler:

  • 2 adet kuru soğan
  • yarım kg. kuşbaşı et
  • 1 kg. taze fasulye
  • 2 adet domates
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • tuz
  • 1 su bardağı kaynar içme suyu

Hazırlanması:

  1. Soğanı ve etleri tavaya alın, etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
  2. Tuz ve su hariç kalan malzemeleri ekleyip 15-20 dakika kavurun. (mümkün olduğunca uzun kavurmalısınız)
  3. 20 dakikanın sonunda 1 bardak kaynamış iyi suyu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

62 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
eylem
eylem
15 yıl önce

merhabalar ben hakkariden yazıyorum.öğretmenim ve yeni evliyim yemek yapmayı bu siteden öğrendim dersem yalan olmaz etli taze fasulyeyi şimdi yaptım okula gitmeden harika görünüyor.akşam tadına bakıcaz eminim tadıda nefistir.ellerinize sağlık sevgiler eylem

ReYHaN
ReYHaN
15 yıl önce

Pınar Hanım’dan alışveriş ettiğini görünce sevindim doğrusu. Kendisi ile bu platformda da karşılaşmak çok hoş oldu.
Ben de Nazilli’den sevgili Pınar’dan gelen kolileri açarken yenilerini sipariş vermeyi düşünmeye başlıyorum bile.m.
Tarhana, kurutulmuş patlıcan , kabak, enfes incir, kuru üzüm, kuru kayısı, erişte, nar ekşisi, peynirler, domates/biber salçaları vs vs.. Hangi birini anlatsam bilmem. Hepsi nefis, hepsi tertemiz.
Diğer tarhanaları önce suda bekletirdim, topak olmasın diye, soğan vs kavururdum daha lezzetli olsun diye. Senin tarhanayı direkt tencereye koyuyorum en ufak bir topak olmuyor, ayrıca herhangi bir katkı yapmadan son derece lezzetli oluyor.
Sayesinde biz de çitflikte yaşıyor gibiyiz.
Mesajı ürünleri merak eden arkadaşlar var ise referans olsun diye yazdım.
Kendisine, yıllardır severek takip ettiğim Portakalağacı aracılığı ile teşekkür ediyorum.

NURCAN EKŞİOĞLU
NURCAN EKŞİOĞLU
15 yıl önce

Merhaba Hatice,
Epeyce uzun bir aradan sonra tekrar yorum yazıyorum. Neden böyle bir giriş yaptığıma gelince; Çünkü yazdığım yorumlara, sorulara artık cevap alamamaya başladım. Bu da beni üzüyor. Özellikle yemekle ilgili sorulara cevap vermen gerekir diye düşünüyorum. Aksi takdirde o yemekle ilgili mükemmelliği nasıl yakalarız? (Hangi tariflerin altına yorum yazdığımı sana ayrıca yazacağım)
Senin ve Portakal Ağacının hayatımda gerçekten farklı ve özel bir yeri var. Bu farklılık yemeklerle de çok ilgili değil. Bu cümlelerimi başka bir yorumumda da yazmıştım, bu nedenle burada çok ayrıntılı yazmayacağım. Okuduysan, ikinci kez aynı şeyleri okumuş olacaksın çünkü.
Bu tarifi gördüğümde ilk tabak çarptı gözüme. Aynısını Esse mağasında görüp beğenmiş fakat fiyatı pahalı olduğu için alamamıştım.
Yeri gelmişken, ne zamandır sana sormak istiyorum. Hemen hemen her tarifte farklı mutfak ve sofra eşyaları kullanman dikkatimi çekti. Hepsi de kaliteli ve pahalı ürünler. Bu kadar çok eşyayı almak ciddi bir maliyet gerektirir. Ayrıca nerede muhafaza ediyorsun? Evinin tamamı dolap olsa bu eşyalar yine de sığmaz herhalde. Konsinye alarak, kullanıp sonra iade mi ediyorsun? Böyle sorduğum için yanlış anlama ve kusura bakma lütfen. Sadece merak ettiğim için soruyorum. Saklamak için bir fikir verirsin belki diye…
Yeni sayfa düzenine gelince; Burada çok zaman kaybettiren ve zor olan durum şu: Eskiden tariflerin adını görür, tık diye onu seçerdik. Hem bütün tariflerin hepsini aynı anda görüyorduk. Ama burada bu şekilde değil. Alttaki “sonraki-önceki” ni seçerek buluyoruz. Sonrakin’de karşımıza ne çıkacak belli değil. Bütün tariflere baştan sona tek tek bakarak bulmak imkansız!!! En önemlisi bence bu ve düşünmene değer. Eğer başka bir şekilde bulunuyor ve ben keşfedemediysem, öğretirsen de tabii ki sevinirim.
Sevgiler, selamlar…
Nurcan Ekşioğlu

sule öğretmen
15 yıl önce

yemek süper oldu… yediğim en güzel fasulye…

sule öğretmen
15 yıl önce

hatice senin sayende yemek yapmayı öğrendim…
yalnız şu yeni formatı hiç ama hiç beğenmedim. bu benim portakal ağacım değil bu sanki başka bir ağaç.eski formata dönmenizi istiyorum. allah sizden razı olsun çalışan bayanların can simidsisiniz. çok teşekkürler her şey için…

elis
elis
15 yıl önce

Merhaba.etli yeşil fasulye tarifinizi denedim.HARİKA.ELLERİNİZE SAĞLIK.bu siteyi çok sıklıkla tabik ediyorum.denediğim tarifler herzaman çok güzel oldu.sizlere teşekkür ederim.
SEVGİLERİMLE

Halime Sözer Sarı
Halime Sözer Sarı
15 yıl önce

s.a tariflerinizi beğeniyle takip ediyorum.arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum sitenizi.çünkü çok orjinal tarifler bulabiliyorum çoğu zaman.sizi bi arkadaşımın evinde”biskremli pasta”yerken tanımıştım:))harikaydı…aslında ilk kez yazmamın sebebi etli taze fasulyeyi görünce dayanamadım.ben aslen rizeliyim(ne kadar ankarada yaşıyo olsamda malesef:( )bizim oralarda fasulye zeytinyağlı pek yapılmaz.genelde etli yapılır..fakat özellikle söylemek istediğim bişey var..etli taze fasulyeyi mutlaka tabağınıza aldığınızda içine “sarımsak”katıp öyle denemelisiniz..inanın hamileliğimde sadece bunu aşeriyodum:))Allaha emanet olun…

aylin çebi
aylin çebi
15 yıl önce

ben de bi yorum yazabilsem cok sevinecem …neden olmuyo ya

SEVİL
SEVİL
15 yıl önce

Ben siteyi beğendim. Güzel ve Düzenli olmuş. Başka bi sitede gördüğüm bi fikir vermek istiyorum. Bi köşe yapsanız yeni tarifler veren siteleri o linke tıklayarak bulabilsek nasıl olur acaba ?

fatoşşş
fatoşşş
15 yıl önce

Günaydın haticeabla,
Sitenin yeni halinde anlayamadığım birşey var. Msjlarımızı rahatlıkla görebiliyorduk eskiden şimdi nerde olduklarını bulmak çok zorlaştı ve ben dünden beri sna gönderdiğim hiçbir msjmı göremiyorum. İlgilenirmisi?,
Kolaylıklar diliyorum

Seray
15 yıl önce

Bu tema dünkünden çok daha hoş duruyor. Güle güle kullanın..
Sevgilerimle
Seray

selen
selen
15 yıl önce

selam;
site cok guzel fakat madem ki yorumlara verilecek zamaniniz yok o zaman yoruma acmasaniz keske… burda bi suru kisi size yorumlarda bulunuyor sorular soruyor kims ecevap alamiyor:((((((

melda
15 yıl önce

bence sitenin eski hali daha ferah ve kullanışlıydı. alışamadım ben yeni haline 🙂

Peremec
Peremec
15 yıl önce

Hatice hanim,
Sitenizin cok eski takipcisiyim sanirim 2003 sonu veya 2004 basindan beri. Bircok tarifinizi denedim. Sitenizin degisikligi hosuma gitti desem yalan olur, sanki bir baskasinin sitesine giriyor gibiyim, portakalagacina degil. Gene de hayirli olsun. Onemli olan sekli semali degil burada hissettirilen ictenlik. Basarilarinizin devamini dilerim.

isikuzunmehmet
isikuzunmehmet
15 yıl önce

SEVGİLİ HATİCE SANA HAKSIZLIK ETMEK İSTEMEM.ASLINDA HERŞEY ESKİSİNDEN ÇOK DAHA DÜZENLİ OLMUŞ.ELLERİNE SAĞLIK.BAHÇE YAZISINI TIKLAYINCA ESKİ YAZILARINI OKUDUM EŞSİZ GÜZELLİKTEKİ SEZELERİ BİR ARADA GÖRÜNCE İÇİM AÇILDI.SANA DUA ETTİM.BENİ TAA…NERELERE ALDIN GÖTÜRDÜN.ALLAH BAŞARINI DAİM ETSİN KEM GÖZLERDEN KORUSUN.ÖPTÜM .

bilge
bilge
15 yıl önce

bu bizim portakal agaci değil… biz onu istiyoruz 🙁

isikuzunmehmet
isikuzunmehmet
15 yıl önce

BENDE ESKİ PORTAKAL AĞACINIİSTİYORUM.KENDİMİ YABANCI BİR SİTEDE HİSSETTİM.

sarican
sarican
15 yıl önce

hatice hanım sayfanızın yeni hali hayırlı olsun ama açıkcası pek beğendiğimi söyleyemem birde neden ingilizce başlıklar kullandınız bunu merak ettim?

sema
sema
15 yıl önce

ben yemek yapmayı çok seviyorum kendimcede yapıyorum ama güzel olmuyo.eşim sadece karnını doyurmak için yiyor zaten herşeye bahane bulabilecek biridir.benim yemeklere gelince ya salçası az der ya tuzu yok ya yağlı der ya pişmemiş ya hamur olmuş.zaten iki kişiyiz küçük bir kurusoğanın yarısıyla kaşığın ucu kadar salçayla 50gr etle nekadar lezzetli olur ki yemek.ben yemek yapmaktan ciddi anlamda soğumaya başladım ne yapsam bilmiyorum.şöyle kocaman tencereyle yemek yapmayı tencereden çıkan mis kokuları özledim.ammaaan canım sıkkın akşama ne yemek yapcam, eşim ne bahane bulup yemiycek,zaten bi kepçe yemeğin ne tadı olacak……

zeynep
zeynep
15 yıl önce

yaaa hatice eski portakal ağacı nereye gitti.Bence eski hali daha güzeldi.Belki de bana daha sıcak geliyordu.Şimdi görünüm diğer sitelerinkiyle çok benzer olmuş sanki.O tasarım sadece portakal ağacına özgüydü.Ya çok eleştirdim sanırım ama söylemeden geçemeyecektim.

gaye
15 yıl önce

Hatice merhaba,
Eski portakal ağacını geri istiyoruz…
search nerde? büyük kolaylıktı, kaldırmamalıydın…
yenisayfa tasarımını maalesef beğenmedik…
eskisiinin orjinalliğinden eser kalmamış…
dikkate alırsan seviniriz…

fatoş
fatoş
15 yıl önce

Merhaba Hatice,
Linkler bölümünü bulamıyorum. Kalktı mı acaba?

fatma güven yegin
fatma güven yegin
15 yıl önce

Dün akşam siteye girmek istedim sarı rengkli bambaşka bir site ile karşılaştım çok şaşırdım aaa noluyoo diyeee!!! Gülmeyin..Sanki başka bir siteye girmiş Portakal Ağacını kaybetmiş gibi hissettim sabah kalkar kalkmaz bakacağım dedim. Am bu hali güzel.
Yeni görünüşünüz hayırlı olsun Hatice Hanım. Ehh evrensel olmuş hani..

ülkü
ülkü
15 yıl önce

değişiklikler çok güzel izninizle bir kaç şey yazmak istiyorum. öncelikle cumaertesi’nde eski yazılarınızı bulamıyorum bu yüzden eski tariflere ulaşamıyorum. bulamadım bir türlü yardımcı olursanız sevinirim. bir de hakkında bölümünü göremedim hani çok sevimli yazınız vardı 2007 den beri Ayşe İkbal’in annesi diye devam eden.. kolay gelsin

sibel kılıç
sibel kılıç
15 yıl önce

merhaba hatice,
benim yorumum yemek ile ilgili degil de sitenin yeni haline yonelik.. harika olmus.. portakalagaci bir degisikligi hak ediyordu:-)..

yeşim
15 yıl önce

Hatice sayfanın yeni halini güle güle kullan.
Benim sorum senin linkler sayfan yok mu artık?
Ben oradan çok faydalanıyordum.

aysun
aysun
15 yıl önce

Hatice Hanım, sitenizdeki search nereye kayboldu? Tarif aramak kolay oluyordu.

şule
15 yıl önce

ben eski portakalağacını istiyorum 🙁

gülçin
gülçin
15 yıl önce

merhabalar bende uzun zamandır sitenizi takip ediyorum fakat ilk defa yazıyorum birçok tarifi denedim hepsi çok güzel ellerinize sağlık

hatice k.
hatice k.
15 yıl önce

Selam herkese.. Yeni sayfa tasarımı çok klasik olmuş. Bence eski tasarım daha güzeldi. Fikrimi belirtmek istedim ama arada ufak değişiklikler de ister tabi, insan 🙂

selin
15 yıl önce

yeni teman cok guzel olmus, gule gule yaz..

hosseda
15 yıl önce

Yemek de sunum da gercekten harika gorunuyor, ellerinize saglik.
Ben ET PISIRME konusunda biseyler yazmak istiyorum.
Oktay usta usulu pisiriyorum etlerimi artik ve herkes cok begeniyor.
Etleri yikayip duduklu tencereye aliyorum, tereyagi ilavesiyle harli ateste karistira karistira kavuruyorum, etin cok sulanmasna firsat vermeden yani. Hafif sulaniyor, sonra bu suyu cektiriyorum.
Azicik su, tuz ilave ediyorum ve duduklude 15-20 dakika pisiriyorum. Enfes oluyor, pamuk gibi 🙂

AYŞE DURU
15 yıl önce

Sevgili Hatice
bloglar arasında şu aralar bahsi geçen Uluslararası Arkadaşlık ödülünden bende size vermek istedim. Çünkü sizin siteniz sayesinde blog alemini tanıdım. Yaklaşık 4 yıl oluyor. Benim için bu sayfalar çok önemli çok ayrıcalıklı. Sevgiler bloguma bekliyorum..

Güldemir
Güldemir
15 yıl önce

Siteye neler olmuş böyle.Girince çok şaşırdım.Her şey daha güzel olmuş da hakkınızda bilgiler veren kısmı bulamadım.bence çok güzeldi.
Hayırlı olsun…

ece
ece
15 yıl önce

sayfa renkleri çok hoş olmuş, değişiklik güzeldir…

gülcan
gülcan
15 yıl önce

sitenin yeni hali hayırlı olsunç.bir an yanlış yere geldiğimi düşündüm ama 🙂

Hatice
15 yıl önce

Ben Yeşilköy pazarından almıştım:)

NİLÜFER
NİLÜFER
15 yıl önce

Didem slm.Senin soruna da ben cvp vereyim.Aynı tabağın turuncu renklisi benimde çeyizim de var,daha kullanmak nasip olmadı tabi henüz evlenmediğim için.Hatice nereden aldı bilmiyorum ama ben kütahya porselen den aldım.Umarım bulabilirsin.

saliha
saliha
15 yıl önce

sevgili özge ve banu gökşin hatice sorunuza cevap verecektir ama bende size kolay biryöntem ben yemeklerime soğan koymadan önce etleri iyice yıkarım tencereye koyarım kapağını kapatıp tabii sürekli kontrol ederek iyice sulanmasını beklerim hiç su koymadan kendi suyunu çekene kadar suyunu çekine biraz daha eklerim etleri çokda susuz bırakmıycaksın.bir de bu esnada bir tatlı kaşığı kadar toz şeker ekleyin etiniz çabucak pişecektir.not ben sürekli koyun eti kullanırım hem çabucak pişer hemde daha lezzetli olur.iyi günler sizlere

zeynep
zeynep
15 yıl önce

aaa ben de dün öğle den önce sitenizdeki zeytinyağlı fasülye tariflerine bakıp doğuanadoluda bulunan iran fasülyesi ile yaptım (çok güzel lezzetli bi tür)çok da güzel oldu.
zeynep
hakkariden selamlar

didem
didem
15 yıl önce

ellerinize sağlık yemeğiniz çok güzel görünüyor ama ben tabağınıza bayıldım nerden aldığınızı sorabılırmıyım sakıncası yoksa tesekkur ederım sımdıden

annecik
annecik
15 yıl önce

sultan ve burcu…sorunuza hatice cevap vericektir eminim ama bende birzamanların et yakıcısı olarak artık şükür deniyerek hiç yılmadan başardım enson denediğim ve çok memnun kaldığım yöntemle etinizi pişirip ister olduğu gibi yada istediğiniz miktarda yemeklerinize katabilirsiniz
1kg kuşbaşı eti yıkadıktan sonra 1’er tatlı kaşığı tuz ve kekikle düdüklü tencerede pişme aşamasına geçirdikten sonra tam 3saat ocağınızın enküçük gözünde iyice kısarak pişiriceksiniz ben dayanamyıp 2saat sonra açtım ama içindeki etin bıraktığı suyu görünce 1saat daha yani toplamda 3saatin pişme süresi olduğunu anladım ve hayatımda bukadar lezzetli bir et yemedim tavsiye ederim

www.ensevgiliminik.blogspot.com

Ayyy ben yerim O miis gibi Görünen taze mi taze etli mi etli fasulyeyyiii ellerine sağlık ya her zamanki gibi süppersin ..
Sevgiler.

seren
seren
15 yıl önce

o güzelim fasulyeyi etli pişirmeseydiniz keşke. zeytinyağlı bol damatesli ne güzel olurdu.

SOFRAOZLEMİ
15 yıl önce

http://sofraozlemi.blogspot.com
Taze fasülyeyi zeytinyağlı yemeye ve yapmaya o kadar çok alışmışımki..sanki bu yemek etli yapılamaz yapılsada çok farklı olucakmış gibi gelir bana..ama denemkte fayda var o kadar nefis duruyorki davet menülerine yakışır cinsten:)
ellerine sağlık canım.
sevgilerimle sofraozlemi

burcu
burcu
15 yıl önce

ben de güzel tarflerinizden sık sık yararlanıyorum bunun için çok teşekkür ederim ayrıca Sultan Hanım’ın mesajını görünce yazmadan duramadım.Ben de hem sadece et kavurduğumda hem de böyle bir yemeğin içine kavurduğumda hiç başarılı olamıyorum.Kendi suyunu salıp çekene kadar kavurduğumda pişmiyor, tekrar tekrar su ekliyorum sonunda da kupkuru ve sert oluyor bu konuda birisi yardımcı olursa çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler

banu goksin
15 yıl önce

canım nefıs sunumu harıka ellerıne saglık.
puding kekını denedım harıka oldu sevgıler..
http://www.kibelesofrasi.com

Nazife
15 yıl önce

Merhaba,
Hatice fasülyeleri doğramadan mı pişirdin? Ayrıca fasülye börülce gibi inceymiş. Ellerine sağlık.
*Rica: Bir de kızına ait bir site açsan, özellikle kızına yaptığın yemeklerle ilgili… Çok sevinirim çok;)
http://pembelininmutfagi.blogspot.com/

Evren
15 yıl önce

Ellerine sağlık fasulyeler çok iştah açıcı görünüyor, bu arada tabağına da bayıldım, güle güle kullan.
Sevgiler,
Evren

cocuklacocuk
15 yıl önce

çok severim etli fasulye yemeğini kıymalı da pişiririm ben arasıra..ama güz fasulyesi hiç duymamıştım..
eline sağlık çok nefis görünüyor

62
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x