İçeriğe geç

Annemin Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

kalburabastı

tarif annemin arkadaşı emine teyze’ye ait. bu tatlıyı yaparken emine teyze’nin yaptığı gibi cevizi hamura karıştırabilir ya da annemin yaptığı gibi cevizi hamurun ortasına yerleştirebilirsiniz.

  1. hamur malzemeleri:
    • 1 paket yumuşak tereyağı (250gr)
    • 3 su bardağı un
    • 1 veya 2 kaşık yoğurt
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
  2. içine:1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  3. şerbet malzemeleri:
    • 2,5 su bardağı toz şeker
    • 2,5 su bardağı su
    • 1/4 limonun suyu

şerbetin hazırlanması:

1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

hamurun hazırlanması:

1. 1 paket yumuşak tereyağı ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.

2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.

3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C’de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C’ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Portakal Ağacı Bayram Tatlıları için Buraya Tıklayın
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

93 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
g
g
16 yıl önce

web de kalburabasti tarifi ariyordum. sizin tarifi resim ve yazisiyla birlikte aynen baska bir sitede gordum. bilmek istersiniz diye dusundum.
sevgiler,
http://www.gurmeguide.com/Recipes.asp?ctID=40&RecID=1536

yudagül
yudagül
16 yıl önce

tarifflerinizz çook güzell allah razıı olsun

sena
sena
16 yıl önce

ben daha önce bi tariften bu tatlıyı denemiştim gerçekten yemek istemezsiniz bi de bunu deneyecem bakalım nasıl olacak bu tatlıyı çoookk seviyorum sevdiğim birkeç tatlıdan biridir

GÜLTEN
GÜLTEN
16 yıl önce

SEVGİLİ HATİCE;
MERHABA BEN SANA 27.04.2007 RASLANDIM. BEN VE OĞLUM TATLIYI ÇOK SEVİYORUZ. HEPSİ HARİKA GÖRÜNÜYOR. AMA BEN SİZİN GİBİ GÜZEL YAPAMMIYORUM. BİR PUF .SI VARMIDIR? İYİ GÜNLER DİLİYORUM,HAYAT HEPİMİZETATLI YARINLAR SUNSUN…

Fatma
Fatma
17 yıl önce

“PORTAKAL AGACI”inaninki tariflerinizde,kahvalti sofralarinizda tek kelimeyle mükemmel.Hergün yeni yeni tarifler bekliyoruz.Birde mum isiginda aksam sofrasi görmek isteriz.sevgi ve saygilarimla GURBETCI

ahmet
ahmet
17 yıl önce

tatlıyı denedim pişirmekle meşgulüm bakalım nasıl olacak.

ahmet
ahmet
17 yıl önce

tatlıyı denedim pişirmekle meşgulüm bakalım nasıl olacak.

ozlem
ozlem
17 yıl önce

herkese merhaba. ben hamileyim.canim cok tatli istedi.kalburabasdi yapdim ama icine yumurta koymayi unutmusum.bakalim ne olacak.su anda firinda.ellerinize saglik
saglicakla kalin
ozlem

ayfer
ayfer
17 yıl önce

kalbura basti tatlisini cok begeniyorum tesekkurler

s.pınar
s.pınar
17 yıl önce

Eski bir tarif olmasına rağmen kalburabastıyı yeni farkettim. Eşimin sevdiği nadir tatlılardan biridir. Yeni evlendiğimizde başka bir tariften denemiştim taş gibi olmuştu, yiyememiştik. Dün eşimin doğumgünüydü ve ona sizin tarifinizi yaptım, çok nefis oldu, eşim de çok beğendi, tekrar yapmamı rica etti. Ben rendenin ince tarafı üzerine bastırıp içine ceviz koyarak yaptım ve “jade” gibi hamuru sararak kapattım. Şekli çok güzel oldu. Şerbetinin de tadı çok uygundu. Tarifiniz için teşekkürler.

özgül
özgül
17 yıl önce

Ben bu tatlıyı 2 yıldır yapıyorum her zaman çok güzel oluyor ama pişirmesini yapamıyorum sizin yaptığınız çok güzel görünüyor.cevap yazarsanız sevinirim.

nihal
nihal
17 yıl önce

ben bu tarifi yapmadım ama en kısa zamanda deneyeceğim.birkaç tarifinizi denedim ve çok beğendim.iyi akşamlar

hatice a. k.
hatice a. k.
17 yıl önce

merhaba.ben tarifi bir kaç defa yaptım güzel oldu.bugunde yapaağım inşaallah.ancak ben cevizi hamura karıştırıyorum bence daha güzel oluyor.denemenizi tavsiye ederim.

oya
oya
17 yıl önce

kalburbastı tarıfını ararken sızınle tanıstım.bundan sonra sıksık görüşecegimize inanıyorum siteniz her hanımın ihtiyaçlarına cevap veriyor.sizlere tesekkür ederım.

ilhan
ilhan
17 yıl önce

çok güzel bir tatlı ellerinize sağlık

fatma kurt
fatma kurt
17 yıl önce

sevgili hatice hanım, tarifinizi denedim çok nefis oldu. fakat ben içine cevizle tarçını karıştırıp koydum.çok güzel oldu. denemeye değer. hoşçakalın

serpilce
serpilce
17 yıl önce

reyhan hanim kiyir kiyir tatli eminim cok guzel oluyordur da 2 su bardagi siviyag beni bayagi korkuttu acikcasi.malum gunumuzde daha az yagli hafif seyler yapmaya calisiyoruz..yine de sagolun….

yasemin
yasemin
17 yıl önce

Hatice abla ben 17 yaşındayım ! Annem için tatlı ve yemek tarifleri arıyordum,bir de komşumuz portakal ağacından şaşmayın enfes tarifler var dedi 🙂 ben de sasmamaya karar verdim sayende ben de deniyorum yavaş yavaş tariflerini öğreniyorum yani..tebrikler basarılı tariflerin ve bu site için Allaha emanet olun..devamını dilerim bu güzelliklerin..:)

havva
havva
17 yıl önce

selam hatıce hanım ben amst. havva yanlıs anlamayın dıger havva ıle karısmasın dıye yazdım gercektende ıftar sofrası bır harıka gorunuyor hollandaya falan gelırsenız bende boyle sofralar hazırlarım sıze ama sızın tarıflerınızden 🙂 tabı bende bu resımdekılerın tarıflerını sabırsızlıkla beklıyorum.

reyhan
reyhan
17 yıl önce

Kalburabastı tarifinde önce un ile yağı karıştırmak şartmı? Önce sıvı malzemeleri karıştırıp sonra unu ilave etsek hamurun kıvamını ayarlamak daha kolay olmaz mı? Önce un ile yağın karıştırılmasının önemi nedir?

Tuba
Tuba
17 yıl önce

kalbura bastı tarifinizi verdiğim iftar yemeği için denedim.gerçekten çok lezzetli oldu.sitenizdeki diğer tarifleri de sıklıkla kontrol ediyorum ve evde tatbik etmeye çalışıyorum.Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Nagihan
Nagihan
17 yıl önce

Hatice Merhaba,

Siten, tariflerin ve canayakınlığın harika.
İyi ki Portakal Ağacını keşfettim.
Bayramda hangi tatlıyı yapacağımı düşünüyordum.
Dün denemek için bu tatlıyı yaptım. Tadı da
görüntüsü de harika oldu. (bunu ben değil sadece bayramlarda tatlı yiyen eşim ve tatlıya çok düşkün olan kızım söyledi.)
Ellerine ve yüreğine sağlık Hatice’cim.sağol.

Özlem Celenk
Özlem Celenk
17 yıl önce

Sevgili Hatice tarif icin cok tesekkür ederim. Valla arkadaslar ben denedim harika oldu, tavsiye ederim, mutlaka deneyin.

Sevgiler Özlem

ömür
ömür
17 yıl önce

sevgili hatice teyze ben henüz 12 yaşındayım ve siteni yeni fark ettim çok güzel bir site herşeyi nerdeyse senden öğreniyorum sana teşekkür ederim.Birde sorum olacak fırında muhallebinin tarifini verir misin?

Ceren
Ceren
17 yıl önce

Merhabalar,
sitenizdeki birkac tarifi denedim. cok guzel sonuc elde ettim. Cok tesekkurler. Bu arada kalbura bastiyi da denedim cok guzel oldu. Ilk kez bir tatliyi bu kadar iyi yaptim. Basarilarinizin devamini diliyorum…

Dursun
Dursun
17 yıl önce

Güzel bir çalışma.Öğrencilerimizle inceledik,izledik yakın zamanda deneyeceğiz.Bütün okul öğrencileri adına saygılar,çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

gülay
gülay
17 yıl önce

bu güzel tarifler icin cok teşekür ederim umarım arkası gelir

sevda
sevda
18 yıl önce

jade sagol arkadasim. Soruma cavpa veren biri cikti ,cok sevindim,cok tesekkur edrim sana. ben de tatilden yeni geldim ve ancak bugun girebildim siteye.kalbura bastiyi yaparken yazdiklarini goz onune alicam.iyi gunlerdiliyorum sana.

jade
jade
18 yıl önce

benim gibi kendini mutfak konusunda acemi gören ve bu tatliyi yapmak isteyen arkadaslara birkac tavsiyem olacak rende üzerinde yapacaklara ben az önce yaptim suanda firinda pisiyor tadi nasil olur bilmiyorum tabiki umarim güzel olur bu tatliyi annem yapardi cok severek yerdim hatta türkiyeye gidince yaptirmistim anneme neyse öncelikle yagla unu karistirip sonra yumurtayi yogurdu yagi katinca unum az geldi biraz daha un ekledim.rendede yapacaklara tavsiyem hamuru önce avuc icinde biraz acip sonra rendede biraz daha bastirmanizdir(ben hamurun yarisina geldikten sonra bu teknigi buldum ama neyse) sonrada bir kenarindan hafif kaldirip diger uca dogru sarin böylece zaten alta gelecek kismi altta kaliyor hemen alip tepsiye diziyorsunuz bence daha kolay oluyor iki ucunu üst üste getirmekten annemden görmüstüm. bu arada ben icine ceviz koymadim birincisinde denedim zoruma gitti koymadim ondan. sekli simdilik bozulmamis baktim ama heralde bozulmaz dahada kimi arkadaslarinki bozulmus ondan dedim.evet yine baktim neredeyse kizarmis ama sekli ayni bu atrifi okur okumaz hemen kevgir arayisina girmistim ama bulamadim iyikide bulamamisim mutfagimda zaten yer yoktu rendede hemen hemen ayni sonuc aliniyor arkadaslar umarim yazdiklarim isinize yarar

jade
jade
18 yıl önce

sevda soruna ben cevap vereyim tabiki cok gec kalmadiysam umarim faydam olur kevgir ve kalbur ayni sey degil kevgir metal süzgec makarna felan süzülür plastik süzgecler gibi degil ama sekli nasil anlatsam misal tava gibi diyeyim alti delik, kalbur ise elek köylerde kuru fasulye felan elenir yuvarlak etrafi tahta altida ipten sanirim delik delik birsey yani sonucta ikisininde alti delikli ama ayni seylerde kullanilmiyor bu arada tanimayan arkadaslarada anlatabilmisimdir umarim

sevda
sevda
18 yıl önce

cevap bekliyorum hatice hanim.simdilik denemeden yorum yapamicam kalbura bastiyi.

sevda
sevda
18 yıl önce

ben bu tatliyi deniycem ama sorun su.kalbur ve kevgir ayni sey mi? hayatimda gordugumu de sanmiyorum.evimizin mutfaginda belki de vardi ama ben o zamanlar mutfaktan bir haber kitaplarin dunyasinda yasiyordum. soylermisiniz ben nerden bulucam bu kalburu? neye benzer ,turk bakkalarinda varmidir burda?? bulursam neyine dikkat ederek alayim bu aleti? sevgiyle kalin ..benim gibi kendi mutfaginin bazi aletlrinden habersiz kalmayin.ama ben gene de bir yerinden yakaladim saniyorum.hani nerde osmanli muftagindan tarifler??? bekliyorum.en saglikli ve guzel gunler sizin olsun

canan44
canan44
18 yıl önce

yorumları okurken bazen gülümsememek elde değil arkadaşlar ya çok genç yada büyük şehirde büyümüş size tekrar tşk ediyorum çünki bilinmeyenleride öğreniyoruz sayenizde bu tatlıyı ben hiç yapmadım ama annem çocukken yapardı çok güzel olurdu afiyet olsun yapanlara

Deniz
Deniz
18 yıl önce

Benimki kalbura basmadan gecti, yani kalbursuz,kevgirsiz, elimle açıp ortasına ceviz koyup ters kapattım. Diğer herşey aynı. Şekli çok cafcaflı olmasa da tadı çok güzeldi. Serbeti döktükten 15 dk sonra kapanmış olan fırının içine soktum tüm şerbeti çekti. Benim gibi kalbura basamayanlara duyurulur. Bir de pişince olmasını istediğiniz boyuttan küçük yapın pişince büyüyorlar. Tarifi veren, yazan, ileten herkes sağolsun. Tatlı uzmanı olanlar bile çok beğendi tadını

Hasret
Hasret
18 yıl önce

Su anda mutfakta kalburabastinin serbetini emmesini bekliyorum tadina bakip uyumak istiyorum görünüsü cok güzel tadindan zaten hic süphem yok.Tatliyi yarin Alman arkadasimin oglunun dogum günü icin yaptim her zamanki gibi Türk Tatlilarina ve yemeklerine bayilacaklarini biliyorum.Siteyi bana tavsiye eden kuzenim NERGIS’e sonsuz tesekkürler.Hatice hanim siz ve AILENIZ IYIKI VARSINIZ:

atiye  leblebici
atiye leblebici
18 yıl önce

merhaba becerikli hanımlar kalburabastının küllü suyla yoğrulmuşunu yedim inanılmaz güzel ve kıtır oluyor aynı mahlepli kurabiye gibi.Sizde küllü suyla yoğurun bildiğim kadarıyla aktarda satılıyormuş.

gönül
gönül
18 yıl önce

yufkali kadayifi denedim ama satin aldigim yufka sacyufka oldugundan rulo yapmakta cok zorlandim.tadi güzel ama sekil olarak pek ecis bücüs birseyler oldular ama yendi,Kalburabasti annem yapardi 3türlü malzeme koyardi.ama simdi hatirlamiyorum bildigim küllü su ve zeytinyagi
rengi bundan dolayi daha koyu oluyordu.genede eskiye götürdünüz tsk gönül almanya

merve
merve
18 yıl önce

Dun 01.11.2005 ben bayrama iki gun kala baklava yaptim ve hosuma gitti az geldigini dusundum ve baska bir tatli daha yapmaya karar verdim ve sitenizi tikladim portakalagacini yazdan beri biliyorum ve bildigimede seviniyorum burdan aldigim her tarif guzel oluyor en son aldigim tarif kalburabasti cok guzel oldu ve hafifti agir bir tatli olmadi hatice hanim ellerinize ve yureginize saglik bize bu guzel tarifleri ulastirdiginiz icin sizleri kucak dolusu öpüyorum ailece ramazan bayraminizi icten kutluyorum

nilüfer doğan
nilüfer doğan
18 yıl önce

bu güne kadar ben hep seni aramışım meğer ne çok vakit kaybetmişim

ellerine sağlık

şimdi yapıcam eşim beğenirse bilki bayram erken geldi bize

nermin
nermin
18 yıl önce

bu tarifi google da ararken buldum en kısa sürede deneyeceğim ama kalburum yok yerine ne kullanabilirim acaba?

gurbethanim
gurbethanim
18 yıl önce

slm,Ben buraya google tatli cesidi ararken girdim ama begendim kitaba not tutuyordum onu attim cope gerek kalmadi burdaki tarifler daha hos tsk ler sizlere, devam edin bayrama burdan deneyecem tatlilari sevgilerr nl. denn.

gurbethanim
gurbethanim
18 yıl önce

slm,Ben buraya google tatli cesidi ararken girdim ama begendim kitaba not tutuyordum onu attim cope gerek kalmadi burdaki tarifler daha hos tsk ler sizlere, devam edin bayrama burdan deneyecem tatlilari sevgilerr nl. denn.

Emine
18 yıl önce

Merhaba Hatice bugun senin kalbura basti tatlisini yaptim icine birazda irmik koydum cok guzel oldu , tarifin guzel ellerine saglik diyorum. Bu arada siteni 6 aydir takip ediyorum cok begeniyorum, Emine

hatice
hatice
18 yıl önce

bu yemek tarifini hayatım da ilk defa gördüm çok çok güzel olmuş teşekkür ederim

whoknows
whoknows
18 yıl önce

inci sorun hala geçerli mi bilmiyorum ama benim fırınımda küçük. tek tepsi pişiriyorum ben her zaman.. kekleri de 175 derecede pişirmeye başlayıp bi 15 dk. sonra 150 derecede uzunca pişiriyorum.. umarım yardımcı olabilmişimdir..

nisan
nisan
18 yıl önce

bu tatlıya irmik konur mu acaba?

pervin
pervin
18 yıl önce

sevgili hatice kabarcıkların dörtköşe ve muntazam olmuş kevgirde yuvarlak oluyor kevgirin mi değişik acaba?

inci
inci
18 yıl önce

herkese rb, ben portakalağacını keşfedeli 4-5 ay oluyor ama ilk defa yazıyorum, öncelikle hatice seni tebrik ediyorum sitene bayıldım, yorumlar kısmıda çok yardımcı oluyo, 4 yıllık evliyim ve 10 aylık bi kızım var,çalışıyorum, kızım olmadan önce vaktim olduğı halde yemek işleriyle vaktimi harcamak istemezdim, ama şimdi hep mutfakta bişeyler yapmak istiyorum, hatta geçen hafta tarhana yaptım ne zahmetlerle, ilk kez yaptığım halde fena olmadı, en azından zehirlenmedik (!), şimdide erişte yapmak istiyorum, neyse çok uzattım asıl sorum, benim mini fırınım var ama bi türlü randımanlı kullanamıyorum, 2 küçük tepsisi var, mesela; kalburabastı yaptım üst raftakinin üstünü alt raftakinin altını pişirdikten sonra yerlerini değiştiriyorm ama olmuyo olmuyo olmuyo, kekiyse hiç yapamıyorum, misafir gelecek diye ödüm patlıyo, misafiri sevmediğimden diil, fırında bişey yapamıyorum, bilen birileri bana yardım etsin lütfen, s.o.s. herkese şimdiden teşekkürler, hayırlı ramazanlar 🙂

zerrin
zerrin
18 yıl önce

merhaba,
kalburabastılar süper görünüyor,ellerine sağlık Hatice.Benim kalburabastı tarifimde 2 ölçü süt ve bir ölçü sıvıyağı karıştırıyorsunuz alabildiği kadar un ekliyorsunuz (Hamurunda sadece bu üç malzeme var) içine ceviz koyup aynen senin tarifin gibi şekil veriyorsunuz yanlız ılık tatlıya ılık şerbet döküyorsunuz.Kıyır kıyır oluyor…..

acalya
18 yıl önce

Bugun kalburabasti yorumunu gorunce bir bakayim dedim, ne guzel gorunuyor! Bir arkadasimiz (Emine sanirim) kalburun nasil birsey oldugunu sormus:

Bir cesit elek.

Sevgiler

93
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x