İçeriğe geç

ay çöreği

dün akşam anneme  internette bulduğum ingilizce kurabiye tariflerini gösterip aralarından bir seçim yapmasını istedim. o da bunun üzerine kendi defterindeki ay çöreğini yapmamı söyledi.  çöreklerin tadı harika oldu. haftasonu hamurişi yapma planlarınız varsa bu tarifi kesinlikle tavsiye ederim. bu arada benim sürekli mutfakta olmamdan bıkan ailem bile dün akşam “sitene yeni birşey eklesene, salı gününden beri aynı şey var”  dedi…

ben yağı bir paketten biraz daha az kullandım, 22 adet çörek çıktı.

malzemeler:


hamur için:

  • 1 paket margarin/teremyağ/zeytinyağlı becel, oda sıcaklığında
  • 1,5 – 2 su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı ılık süt
  • 30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
  • aldığı kadar un
  • 2 yumurtanın sarısı (üzerine)

içi için

  • 2 su bardağı ceviz, dövülmüş
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı süt

hazırlanması:

  1. mayayı ılık sütte eritin. yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. mayayı azar azar ilave edin. aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 – 1,5 saat bekletin. bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor. o yüzden kabarmazsa endişe etmeyin.
  2. bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın. cevizleri dövün. bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.
  3. hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. içine bir tatlı kaşığı içten koyun.

  4. uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın.

  5. daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. daha sonra ay şekli verin.  hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

100 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
nurhan
nurhan
14 yıl önce

merhaba bizlere çok güzel tarifler sunduğunuz için teşekür ederim. Ay çöreğini geçen gün misafirlerim için denedim ve sonuç mükemmeldi. Çok beğenildi.Sizden böle güzel tariflerinizin devamını bekliyoruz.

hadiye
hadiye
15 yıl önce

Size cok tesekkur etmek istiyorum.Bir cok tarifinizi denedim ama bugune kadar yorum yazmadim mayali pogacanizi anane kurabiyenizi rulo pastanizi ve daha bir cogunu ve hapsindende cok iyi sonuc elde ettim.Ozellikle mayali pogacaniz bizim favorimiz isin asli burdaki tum arkadaslar sizin tariflerinizi takip ediyor ve pogaca tarifi istedigimde cogu sizin mayali pogaca tarifini vermisti:)))Olculer konusunda ben Amerikada yasiyorum ve evet bircok site bardak olcusu olarak veriyor ancak benim yurtdisinda yasayan arkadaslara tavsiyem bardak olculerini googleden cup olculeri olarak aratip bulmak cok kolay bir kagida not edilebilir yada zamanlazaten alisiliyor.Bardak olcusu genelde 200ml olanlar oluyor oda zaten 1 cup ediyor hemen hemen…Basarilarinizin devamini diliyorum ve sizi uzaklardan sevgilerimizi gonderiyorum ozellikle sanirim 3 yasindaki oglum mayali pogacalari yerken sizi aniyordur bilmeden:))

tuba
tuba
15 yıl önce

gerçekten çok güzel bida patateslisini deneyinnnnnnnn 😀

ahu
ahu
15 yıl önce

Ülviye Hanım,
Cevabınız için teşekkürler… Buzluktan çıkardıktan sonra 100 derece fırında biraz ısıtmak istiyorum. Siz nasıl yapmıştınız?

ÜLVİYE
ÜLVİYE
15 yıl önce

BEN YAPTIM HARİKA OLDU LÜTFEN SİZLERDE DENEYİN OK

ahu
ahu
15 yıl önce

Merhabalar arkadaşlar,
Kızımın c.tesi günü ilk doğum günü:) Misafirlerime güzel bir sofra hazırlamak istiyorum. Ama herşeyi bir günde yapmam imkansız:( Ay çöreklerini bikaç gün önceden pişirip buzluğa atsam o gün çıkartsam sizce güzel olur mu? Aranızda bunu deneyen var mı?

gizli ajan
gizli ajan
15 yıl önce

guzelmis denedim coçuk larım beyendi tesekkür ederim

bacı25
bacı25
15 yıl önce

ev yapımı hamur işlerini daha keyifle yiyen ben ay çöreğini daha evvel hiç yememiştim yine okuyucuların yorumlarına güvenerek yaptım ve sonuç çok başarılıydı ayrıntılı anlatışlarınızla tabiyki aynı kişilerin yorum yapmasın bazen rahatsızlığa yol açıyor ama ben şimdi bu tarifi denedim ve enfes oldu nasıl Haticecim ellerine sağlık demiyeyim:)Ellerine kollarına sağlık teşekkürler

A>
A>
16 yıl önce

Tarif icin tesekkurler, henuz denemedim, her sey guzel de, yurt disinda oturanlar icin bilmece gibi, 1 paket margarin = NE KADAR? burada, burada o kadar cok ki, bir cok recepilere baktim, her sey, cay bardagi, su bardagi, kahve bardagi, un da alabildigine diyor, Turkiyedeki bardaklardan konusuluyor galiba? lutfen 1 paket margarinin ne kadar oldugunu soylermisiniz? ve bardaklar olculeri, Turkiyede’ki kucuk bardaklar mi? Cok tesekkurler.

birsen
birsen
16 yıl önce

merhabalar ilk kez yazıyorum ama sizin tariflerinizi ve sofralarınızın görünümüne bayılıyorum.bu tarifi denicem ama ben pastanelerdekiler gibi olanınından arıyorum yani içi kakaolu bişey sanırım.araştırmadayım hoşçalın…

Nurcan
16 yıl önce

Merhaba Hatice Hanım
Gerçekten Cok Tesekkur ederiz bu tarifleri verdiğiniz icin sizin sayenızde butun mahalle yedıkten sonra parmaklarınıda yıyeceklerdıkı son anda tarıfını verdım gercekten cok guzel bırsey yapmısınız sızlerı tebrık eder gonulden sevgılerımı yollarım

sedef
sedef
16 yıl önce

bu ay çöreginin içine sıvı yağda koysak olur dimi birde pudra sekeri kulanmasak ne olu rki çünkü evde fazla mazeme yokk ama ben içine haslanmis patetes ve kirmizi biberi karistip koyuyom

dide
dide
16 yıl önce

ellerine sağlık… ben de çok seviyorum ay çöreğini ama bir saatimi alıyor çünkü hamurunu incecik seviyorum içine de kakao fındık ceviz bal pekmez tarçın zencefil bayat ekmekiçi yumurta akı karıştırıyorum süper bi macun gibi oluyor tavsiye ederim herkese

neslihan
neslihan
16 yıl önce

sitenize bugün girdim ayçöreği tarifi ararken bu site karşıma çıktı ay çörekleri leziz görünüyor ben de en kısa zamanda yapıcam herkese iyi günler elinize sağlık

canan
canan
17 yıl önce

arkadaşlar kusura bakmayın ben yanlış tarif sayfasına yazmışım.bu tarif ay çöreği 2’ye ait.

canan
canan
17 yıl önce

gelecek olan misafirlerime ay çöreği yapmaya karar verdim.hamuruna 1 çay bardağı süt ekledim ve yoğurdum.10 dakika beklettim.merdaneyle açıp ayçöreği şeklini verip içine elma ceviz tarçın karışımı yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp ılık fırındada 10 dakika beklettim.ve çöreklerim muhteşem kabardılar.pişirip ılıkken dondurucuya koydum.misafirlerimin gelmesine 3 saat varken çıkardım.ilk günkü gibi taze nefis ay çöreklerim oldu.hatice hanım size çok teşekkür ediyorum.sizin sayenizde hiç korkmadan nefis şeyler yapıyorum.misafir ağırlamaktan artık hiç korkmuyorum.iyi ki varsınız.

rmz photo
rmz photo
17 yıl önce

Sevgili Zeliha Dukes,
Ben de senin gibi simitlerimizi cok ozlemistim. Asagidaki linkteki tarifi buldum, hemen denedim cok basarili oldu, herkese tavsiye ediyorum.
http://yelda.remgo.com/blog-bid-79

volkan
volkan
17 yıl önce

biraz once ayçöreklerimizi fırından çıkarttım gerçekten şahane oldular.pastaneden almak içimize sinmedigimden anneme yaptıgım baskılar sonucu kendi imalatimız ayçöreklerine kavustum :)tarifi birebir uyguladık 18 adet pastane ayçöregi ile aynı boyutta ayçöregi oldu.ben üzerine susam serptim yanliz.görüntüsü daha hos oldu.gerçekten sahane bir tadı var.tarif sahiplerinin ellerine sağlık.

Zeliha Dukes
Zeliha Dukes
17 yıl önce

Tekrar merhaba,
Biraz once “Arap Kurabiye”lerini firindan cikardim, sanirim biraz daha uzun pisirmeliydim, yinede cok degisik ve kolay bir tarif, sogumalarini bekleyemeden iki tane yedim bile 🙂 Cok tesekkurler….
Birde un kurabiyelerini tutturabilsem! Yumurtali yumurtasiz, nisastali nisastasiz tum tarifleri denedim, bir turlu yakinindan bile gecemedim, son pisirdiklerimde tas gibi oldular, malzemelerim un, pudra sekeri, kabartma tozu ve tereyagiydi. Daha farkli bir tarifi mi var acaba?

Zeliha Dukes
Zeliha Dukes
17 yıl önce

Merhaba,
Ben 5,5 yildir Amerika’da olan biri olarak sokak simiti hayaliyle yasiyorum. Butun arastirmalarima ragmen Ankara’da sokakta satilan bildigimiz simitin tarifine bir turlu rastlayamadim. Tarifi bilen biri var mi acaba, zelihabeker@msn.com dan bana ulasabilirsiniz, simdiden cok tesekkurler…

gulen
gulen
17 yıl önce

pagaca gibi tariflerde tek yumurta sarisiyla nasil bu kadar kizarik oluyo ustleri

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Ay coregini bugun yaptim cok guzel oldu, ben hamurunu bu tarife gore yaptim ama ic malzemesini ay coregi 2 tarifine gore yaptim. Daha once ay coregi 2 tarifini yapmistim ama bu sekliyle daha lezzetli oldu. Yaz tatillerinde Istanbulda pastanelerden ay coregi alirdim hep ama artik alacagimi zannetmiyorum, cunku aynisini yapiyorum sayenizde, ayrica pastanelerde artan malzemeleri kullaniyorlarmis ici icin, ev yapimi bundan sonra tercihimdir o yuzden. Thanx a million Hatice..

kali
kali
17 yıl önce

ilk kez mayalı birsey pisirdim ve tarifi birebir denedim icine fındıklı top kek koydum , cok hos oldu tadı ancak görünüm olarak ben tam ay haline getiremedim, sanırım biraz el alıskanlıgı gerekiyor.yinede tadan herkes cok begendi.
tesekkurler

afacan
afacan
18 yıl önce

Merhabalar,
Sitenizdeki tarifler istah acici gorunuyor ve bende yemege duskun birisi olarak hemen yapmak istiyorum.
Fakat sitenizde print bölümü yok sanirim. Kagida basamadigim icin tarifleri tek tek yazmak zor oluyor ve zaman kaybettiriyor. Tabi bir an once yapip, bu lezzetleri tatmak lazim oyle degil mi 🙂
Umarim en kisa surede print kismi sitenize eklenir.

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

gunun son saatinde demek istemistim

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

emiko, esasinda bu ise bir cozum daha var. Gunun saatinde veya ertesi gun satilmayan pastalar fiyatlari dusurulerek satilabilir. Paraca durumu musait olmayanlarin da tadabilmelerine yardimci olunmus olur,disaridan baktirmak yerine. Alan da kendini iyi hisseder satan da.. iyiliklerle kaliniz..

emiko
emiko
18 yıl önce

tarif cok pratik ve lezzetli gozukuyor. ben de birazdan gelecek olan arkadaslarima hazirlayacagim simdi.
bir seyi soylemeden gecemeyecegim. bazi arkadaslar ay coreginin pastanelerde artan pastalardan yapildigini duymuslar oncelikle bunu dogrulamak istiyorum bir pastaci kizi olarak. ama asil soylemek istedigim benim bu durumu takdir edilecek bir sey olarak gormem. o gun satilmayan urun ertesi gun tekrar satilamayacagi icin bu sekilde degerlendirilmis ve ziyan edilmemis oluyor. biz evimizde pasta yaptigimiz zaman ertesi gune kalani cope atiyor muyuz? bu artan pasta kuflu ya da ekshimish falan olmuyor yani. siz yine de istediginiz pastaneden alin ama sirf ismi “artik” diye size bozuk ya da zararli bir sey yedirildigini dusunmeyin lutfen. dedigim gibi cope atilmasindansa bu sekilde degerlendirildigini bilmek benim hosuma gidiyor.
herkese sevgiler
tarif icin de cok tesekkurler

burcu
burcu
18 yıl önce

elinize saglik

burcu yıldız
burcu yıldız
18 yıl önce

biraz önce sitenizden haşhaşla yapılan mayalı bi tarif denedim.şimdi fırından çıktı.tadı inanılmaz güzel oldu.fakat sütü sanırım biraz sıcak olunca pek kabarmadı.ama tekrar deniycem eminim eşimde beğenecek.teşekkürler iyiki varsınız.sevgiler…

fatma
fatma
18 yıl önce

merhaba tugba
cok sagol
gurbette olunca türkiyenin gercekten her seyini özlüyosun (margarin’ini bile)
🙂

Tuba
Tuba
18 yıl önce

Merhaba Fatma,
Turkiyedeki normal margarin paketleri 250gr. oluyor

fatma
fatma
18 yıl önce

merhaba hatice abla
siteni cooook begeniyorum
senin kullandigin 1 paket margarin kac gram oluyo???
burda farkli oluyor
herkese selamlar

rabia
rabia
19 yıl önce

Merhaba Hatice, cuma akşamı babacığıma çok sevdiği ay çöreklerinden yaptım yorumların bana çok faydası oldu, hamurumu yumuşak tuttum, unu az ekledim, içine kakao, karanfil ve ekmek içini toz haline getirip ekledim, içi de yarım ölçü yaptım ve tam yetti. sonuç harika ay çöreklerim oldu, hazırlar gibiydi. babacığım çok beğendi bende çok mutlu oldum. bu güzel site ve tarifler için ellerine sağlık…

Esma
19 yıl önce

Ben sitenin takipcilerindenim.Ilk gordugumde ayran olmustum.’Tam hayalimdeki seyi kendi yemek sitemi yapmak.Arkadasim birbenle rak sitemis vardi ama simdi ortaklik ayrildi kendi sitelerimis var.Burdaki tarifleri de yakindan takip edioyoruz.Benim cok sewdigim bir atarcinli kurabiye tarifim var gerci siz bu konuda cok bilgilisiinis ama denemememis olabilirsiniz.cok gusel bir kurabiye insallah denersiniz.iyi calismalar

oya
oya
19 yıl önce

merhaba hatice;
Ben de çok büyük bir hevesle kızımında yoğun talebi sonunda ayçöreğini denedim, tadı güzel oldu yalnız çok sert oldu. acaba un için belli bir ölçü verebilirmisiniz? yorumlarda okuduğum kadarıyla birkaç arkadaşımız daha aynı dertte. ayrıca böyle güzel bir site için sonsuz teşekkürler. pasta yapmak sayenizde zevk haline geldi.

siynem
siynem
19 yıl önce

sayin f.meral, ilgin ve yardimin icin coooook tesükkürler :-)))))) artik su bardagi olan tariflerede yanasabilirim…
selamlar, siynem

f.meral
f.meral
19 yıl önce

selam siynem ben hic tartmamistim bir su bardagi kac gr aliyor diye senin icin mutfaga gittim ve tarttim :))))))) bir su bardagi 200 gr aliyor ama her su bardagi ayni buyuklukte degil benimki bir pasabahce su bardagi bazi bardaklar 250 gr alabiliyor insallah yardimci olabilmisimdir saglicakla kal ;)))

siynem
siynem
19 yıl önce

slm, bir su bardagi kac cl …????
Lütfen yardimci olun 🙂
sevgiler, siynem

siynem
siynem
19 yıl önce

slm ,hep merak etmisimdir acaba bir su bardagi kac cl oluyor?
sevgiler, siynem

zeynep
zeynep
19 yıl önce

Selamlar benim ayçöreğimde çok güzel oldu, yalnız biraz fırında fazla kaldı. Tadı harikaa.Üzerinede pudra şekeri konsa nasıl olur sizce….Herkese tavsiye ederim.Saygılar

merve
merve
19 yıl önce

hatice ya, simdi istanbul’da olup su nefis aycoreklerini hep beraber yemek vardi…soyle toplanirdik bir guzel, bebegi olanlar, bebek bekleyenler, yeni evlenenler, bekarlar…aah ah.
dun gece hamuru yogurdum, mayalandi fakat birseyi ters yaptim heralde ki hamur un kurabiyesi hamuru gibi oldu sekil veremedim. ben de toparlamasi icin sarisini uzerine surecegim yumurtanin beyazini hamura kattim, tabi biraz daha un istedi. ama hamuru toparlayabildim. bir de ic malzemesine disinin hamurundan ilave edip biraz daha fazla sut koydum ve kek hamuru kivaminda bir malzeme elde ettim. ay coreklerini hazirlarken hamuru epey ince actim elimle ve dolu bir yemek kasigi ic malzemesinden koydum. sekil verip tepsiye dizdim. pisti, sonuc mukemmel…ayni pastanelerdeki gibi oldu tadi. hemen yemek defterime ekliyorum bu tarifi…
ellerine saglik, evdekilere selamlar…

Hatice
19 yıl önce

Merveciğim, inşallah güzel olmuştur ay çöreklerin. lisede, merve senin tarifinle amerika’da ay çöreği yapacak deseler gülüp geçerdim herhalde:)

merve
merve
19 yıl önce

haticecim, bu tarifi burdaki bir arkadasimyapmis onda yedim ve cok begendim. bu aksam kek yapacaktim ama bunu gorunce fikrimi degistirdim. zamanini ayarlayamayan bi acemi olarak sag elim hamurun icinde sol elimle yaziyorum. yalniz ben minik bir degisiklik yapicam. ic malzemesine azicik disinin hamurundan ve kakao da ekliycem. umarim bir hata yapmis olmam.
simdi mayanin 15 dk si dolmustur, gidip devam ediyim…

lale
lale
19 yıl önce

Merhaba hatice,
ay coregi tarifini denedim, mmmm cok guzel oldu. sadece hamurun ici yari yariya artti?! ve toplam 20 adet cikti
Olculerde hata yaptigimi sanmiyorum.
Yinede cok guzeldi.
Tesekkurler

derin&karacan
derin&karacan
19 yıl önce

Merhaba Müge Güçlü,
Bende senin gibi tekrar denemekde kararlıyım.Ama dediğin gibi daha yumuşak bir hamurla .Haberleşelim derim. Teşekkürler

mügegüçlü
mügegüçlü
19 yıl önce

merhaba,
derin&karacan aynı akibete bende uğradım ayçöreğini denediğimde 🙁
ölçüye sadık kaldığımı sanıyorum ama çok sert oldu.ne de severim ayçöreğini biraz cesaretimi toplarsam tekrar deneyeceğim bu kez çok daha yumuşak bir hamurla..

derin&karacan
derin&karacan
19 yıl önce

Bu hafta sonu ay bir hevesl ay çöreklerini yapmaya koyuldum. Çünkü küçüklüğümden beri ay çöregine bayılırım. Ölçülere sadık kaldım hama kamur biraz cıvık olunca un ekledim. Sonra fırına verdim ve sonuç taş gibi oldu. İnanılmaz üzüldüm sormayın. Un gazabına geldim yani. Belki bayatlayınca yumuşar diye borcama koydum ve agzını kapatmadım. Akşma eve gidince bakacagım. Ama iç malzememden epey arttı. Tekrar deneyecegim..Hamura dikkat edin yumuşak bir hamur olacak benim gibi yanılgıya düşmeyin derim
sevgiler

yusuf gökhan
yusuf gökhan
19 yıl önce

selamlar hatice hanım,
wallahi siteniz cok istah acıcı.keske yorumlar gibi tatlılar corekler borekler de netten yollanabilse.allah herkese sizin gibi bi eş nasip etsin.

Hatice
19 yıl önce

sultan merhaba, tariflerin altına bir print linki eklerim. ama onu ekleyene kadar file’dan print’e basarak yazdırabilirsin tarifleri.

sultan
sultan
19 yıl önce

hatice merhabalar…
yine siteni tariyorum,yarin aksam misafirlerim gelecek ve sende aradigim hersey var!
yanliz tariflerini her seferinde bir kagida yaziyorum yemek yapiyorum ama ara sira gelip resimlere bakiyorum ayni goruntu varmi diye
bir kac kerede yazarken atladigim seyler olmus tabi biraz tadi degisik oldu yemeklerin
diyecegim o ki acaba bizlere bir kolaylik olarak print etmek gibi bir sey tasarlayabilirmisin yada boyle bir olasilik varmi?
eger buuda yaparsan tarilerini ayri bir defterde rahatca toplayabilirim sanirim!
simdiden tesekkuler
sultan/canada

100
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x