İçeriğe geç

Kitaplar

kitaplar

Burcu kitaplarla ilgili sorularını cevaplamamı istemiş…

Kaç kitabım var: Kitaplarım, ben kütüphane alana kadar maalesef kutularda yaşamaya mahkumlar. Bu yüzden toplam sayıyı bilmiyorum. Yemek kitaplarımı yeni düzenlediğim için onların sayısını biliyorum sadece. 35 yemek kitabım var.

En son aldığım kitaplar: Adalet Ağaoğlu’nun bir öykü kitabı, Elizabeth Kostova’nın Tarihçi isimli romanı, Nigella Lawson’ın Feast adlı yemek kitabı, Photoshop Elements ve Digital SLR Handbook isimli iki teknik kitap, bir de Living ve Delicious dergileri. Canı sıkılınca veya üzülünce kitap alan biri olduğumu söylemiş miydim?

En son okumakta olduğum kitap:
Cihan Aktaş, Bacı’dan Bayan’a

En çok etkilendiğim 4 kitap: Doğrusu 15-20 yaş sonrası okuduğum, etkilendiğim ve dünya görüşümün oluşmasında etkili olan kitapları saymak yerine ilkokulda bana okumayı sevdiren kitapları anmayı tercih edeceğim. Çünkü ortaokul ve lisede okuduğum tüm kitapları onlara borçluyum. Çocuk Vakfı Yayınları’nın “Çocuk Edebiyatı Dizisi“ndeki Motorlu Kuş, Karanfilli Dev Amca, Gül Ağacı, Gülücük vb. kitaplar benim okuma sevgimi arttırdılar. Her birini defalarca okumuşumdur…

Sizin en sevdiğiniz kitap hangisi?

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

67 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Ayça
Ayça
15 yıl önce

en sevdigim kitap mı bilmiyorum aslında çünkü; okudugum her kitaptan etkilenirim fakat; bir sonraki kitabın etkisi hep hükmetmiştir bir öncekine:) son okudugum kitap iyiydi. aynalı göl, Ferda İzbudak Akıncı. 2005 Orhan Kemal öykü ödülü sahibi bir kitap..birbirinden bagımsız karakter ve öyküler..tavsiye ederim..sevgiyle..

snms
snms
15 yıl önce

bu sayfa tekrar canlansın diye yazıyorum ben de..
nazan bekiroğlu kitaplarını beğenerek okuyorum ben.hatta yeni kitaplarının çıkmasını dört gözle bekliyorum.

Güldemir
Güldemir
15 yıl önce

En sevdiğim kitap klasik olacak ama çalıkuşu. Ara ara elime alır bazı bölümlerini tekrar tekrar okurum. Feride’nin azmini ve sabırını katmaya çalışırım hayatıma.
En son masumiyet müzesini okudum ve onu da çok beğendim.
Sanırım artık sizin evinizde bir kütüphaneniz vardır Hatice hanım ve o kolilerdeki kitaplarınız da gün yüzüne çıkmışlardır.Evinizde tv de olmadığına göre muhtemelen çoğumuza göre daha çok okumaya vaktiniz oluyordur.-Ayşe İkbal izin verdiği sürece:)-
Okuduğunuz kitapları da bu sayfalarda bizimle paylaşmanızı isterdim.
Sevgiler…

ece
ece
16 yıl önce

slm ben bu kitabı çok beğendim daha yeni kitap okuma alışkanlığım oldu

ilknur zeynep
ilknur zeynep
16 yıl önce

en sevdiğim kitap; beni depresyondan çıkarmaya vesile olduğu içn M.Fethullah Gülen’in Ümit Burcu adlı kitabı..

Deniz
Deniz
16 yıl önce

Kitap ve biz Blogcu
yada kitapyeri blogcuda
tavsiye edecegim kitaplarin ozetini okuyabilirsiniz.
Hulya Cibikcinin KIRILAN Fidanlarini, Inanc ve sevgi kitaplarini bulabileceginiz adres burasidir.
Kesinlikle bakiniz.

Deniz
Deniz
16 yıl önce

Kitap ve biz Blogcu
yada kitapyeri blogcuda
tavsiye edecegim kitaplarin ozetini okuyabilirsiniz.
Hulya Cibikcinin KIRILAN Fidanlarini, Inanc ve sevgi kitaplarini bulabileceginiz adres burasidir.
Kesinlikle bakiniz.

eylül
eylül
16 yıl önce

merhaba
ben henüz doğmayan yiğenim için şimdiden nasıl kitap okuma alışkanlığı edindiririm diye düşünmeye başladım.okuma alışkanlığını nasıl ve ne zaman kazandırmalıyım ve bu iş için ilk adımı nasıl atmalıyım bilmiyorum .hangi kitaplar uygundur hangi yayınlar tercih edilmelidir yardımcı olursanız sevinirim

eylül
eylül
16 yıl önce

merhaba
ben henüz doğmayan yiğenim için şimdiden nasıl kitap okuma alışkanlığı edindiririm diye düşünmeye başladım.okuma alışkanlığını nasıl ve ne zaman kazandırmalıyım ve bu iş için ilk adımı nasıl atmalıyım bilmiyorum .hangi kitaplar uygundur hangi yayınlar tercih edilmelidir yardımcı olursanız sevinirim

Deniz
Deniz
17 yıl önce

Hűlya Çıbıkçı’nın Kırılan Fidanlar kitabını okudunuzmu ?
Ben okudum ve çok beğendim.
Buradan sizede tavsiye etmek isterim.
Yazar, genç erkek ve kadınların yaşamda başına gelebileçek olumsuzluklardan
kendilerini nasıl kurtardığını herşeye ragmen yaşamın ne kadar gűzel olduğunu anlatmış…
Ben kitabı biraz mistik buldum, gizemli ve çok etkileyici
Hűlya Çıbıkçı’nın, daha öncede Inanç& Sevgi kitabını okumuştum.
Sevgi ve Inançla herşeyin űstesinde gelinebilinecegini anlatıyordu.
Okuması çok kolay ve akıcı bir űslupla anlatılmış, rahatca çocuklarınıza hediye
edebileceginiz bir kitap olduğunu dűşűnűyorum…

baharsekeri
baharsekeri
17 yıl önce

ilkokul sıralarında hikaye kitaplarının hepsini devirdim ama en çok pinokyoyu ve ezop masallarını sevmiştim.daha sonra yazarını tam olarak hatırlıyamıyorum ANA adlı kitabı okumuştum.daha çok kişisel gelişim ve biyografiler okumayı seviyorum.nazan bekiroğlu,iskender pala,oğuz saygın ,üstün dökmen ve daha niceleri…ve en son okusuğum kitaplar çehovdan seçme hikayeler ve şimdiki ise dostoyevskinin insancıkları…10 aylık boncuk oğluma da okuma sevgisi aşılamk istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum…deneyimli ananeler nasıl ve nerden başlamalıyım..

zeynep akarsu
zeynep akarsu
17 yıl önce

selam
Bende kitap okumayı sevenlerdenim. Özellikle polisiye hayranıyım. Son zamanlarda Ceyda kılınç`ın kitaplarını çok beğeniyorum. Özellikle AYMESEV bir harika DENİZE DOĞRU DA güzel herkese tavsiye ederim.

mehmet çetinkaya
mehmet çetinkaya
17 yıl önce

zeki kayahan coşkunun “Türkleri Anlama Kılavuz’u” adlı kitbı çok güzelmiş okumayı çok isterdim; ancak diyarbakır da satılmadığı için alamıyorum.bu neden le çok üzgünüm, başımı alıp da duvarlara sürtmek, kıvılcımlar çıksın istiyorum.tutmayın beni…

irem
irem
17 yıl önce

gabriel garcia marquez’den yüzyıllık yalnızlık ; jostein gaarder’dan iskambil kağıtlarının esrarı etkilendiğim kitaplar.jostein gaarderın hayal gücü çok etkileyici.iskambil kağıtlarının esrarı nı herkes okumalı bence.ayrıca cengiz aytmatovun kitaplarını da severek okurum.cengiz hana’a küsen bulut,toprak ana güzel onun kitaplarındandır..

burak
17 yıl önce

merhaba…
kitap tavsiye ederken, arkadaşlar tavsiye ettikleri kitapları neden güzel bulduklarını da ifade ederlerse daha aydınlatıcı olur zannediyorum.. Saygılar… (Kitap tavsiyelerinde de bulunmayı düşündüğümü ifade etmek isterim)

serife
serife
18 yıl önce

Mustafa Miyasoğlu’nun Zügüdar isimli kitabıda çok güzel.Herkese yavsiye ediyorum

zerrin d.
zerrin d.
18 yıl önce

Ben polisiye okumaktan büyük keyif alıyorum. Ahmet Ümit, Celil Oker, Birol Oğuz, Jean C. Grange başlıca sevdiğim yazarlar. Benim kitaptan çok yazar saplantım var. 🙂 Bir yazarın kitabını beğenmişsem tüm kitaplarını okumaya çalışıyorum. Üniversite yıllarımda vazgeçemeden okuduğum yazar Orhan Pamuktur.
Hayatımı etkileyen 2 kitap:
Mülksüzler
Şibumi
Şiddetle tavsiye ederim.
Sevgilerle …

Canan
Canan
18 yıl önce

Sevgili F.Meral
Sanırım sen de benim gibi 60-70 arası doğanlardansın.Çünkü dönemimizin en çok okunan çocuk yazarı Kemalettin Tuğcü idi.Herhalde biz onun o naif dünyası ile büyüyeh son kuşağız.Şimdikiler(buna oğlum da dahil) bilgisayar,tv,play station üçgeni içindeler.Kitap okumak onlara ceza gibi geliyor.
Benim çocukluğum da en çok etkilendiğim kitap Edmondo de Amicis’in “Çocuk kalbi” adlı eseridir.
Hala kitap okumak benim için bir tutku ve ayda birkaç kitap okumaya çalışıyorum.En son okuduğum kitap ise “Erol Güney’in Ke(n)disi”.
Hatice,seni de bu güzel site için kutlarım.Yeni emekli oldum ve kendime zaman ayırmaya başlayınca bu siteyi de keşfettim.Artık ben de müdaviminizim.
Sevgilerimle,

Berna
Berna
18 yıl önce

Yukarıda Sevgili Hatice’nin site ile ilgili yazıları yalnız yazmadığını ve deyim yerindeyse taşeron kullandığını yazanlar var ve ben bunları okuyunca çok üzüldüm lakin ben ne zaman yemekle ilgili olsun bilgisayarla ilgili olsun bir sorunum olduğu zaman direkt Sevgili Hatice’ye mail yazıyorum ve güzel cevaplarımı alıyorum hem de aynı içtenlikle ve samimiyetle şayet bu sitede yazılacakları başkalarının yazmasını isteseydi ki eminim yapabilirdi de o zaman yapardı ve yine eminim emeği geçenler kısmına isimlerinin yazardı ancak şunu belirtmeliyim ki insanlar bu şekilde bir siteyi zevkleri ve hobileri yüzünden yapıyorlar sonbuçta hobinizi bir başkasına yaptırmak sanıyorum hobilikten çıkıp işiniz haline gelir ki ben Hatice’nin böyle bir şeyi arzuladığını zaten hiç zannetmiyorum elbette olumlu ya da olumsuz tüm eleştirilere açık olunması lazım ama lütfen biraz daha saygılı olun emeklere yazık..

ZKoral
ZKoral
18 yıl önce

Bilmukabele:))

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Peter Drucker, Roger Garaudy, Muhammed Esed ve Aliya İzzetbegoviç’in kitapları bende de var Zeynep. Kitap denilince yazmadan duramıyorum sanırım.

ZKoral
ZKoral
18 yıl önce

En son internetten kurdela nakışı ile ilgili 2 kitap, Take up Needlepoint isimli bir elisi kitabi ve okumadigim 7-8 kadar klasik kitap aldim..
Su an Peter Druker’in 5.Disiplin isimli kitabini okumaya calisiyorum…
En cok etkilendiklerim,aslinda sevdigim pek cok kitap var ama ilk aklima gelenler;Seker Portakali, Simyaci, Semerkand, Roger Garaudy(Yasayanlara Cagri),Muhammed Essed (Mekkeye Giden Yol) Aliya İzzetbegoviç’i anlatan ve İzzetbegoviç’in kendi kitaplari ve fantastik kitaplar (esim her nekadar elestirse de kitaplarimiz arasindaki tum fantastik kitaplar bana ait:))
Aysel hanimlar, sevgili Hatice tek duze yazmaya programlanmis bir robot olmadigina gore?.. Kabalik etmek istemem ama yorumlariniz hakikaten cok tuhaf geldi bana..
herkese kitapla, kitap dolu bir yasam dilerim..
Sevgiler,
Zeynep

figan
figan
18 yıl önce

selam,
bir çocuk programı için senaryo yazmak üzere bilgisayarımın başındaydım. konu “mutluluk”. google dan mutluluğu tıklayıp, sitenizle karşılaşınca mutlu oldum. yeterince gezinemedim sayfalarınızda ama, portakal ağacını favorilerime ekledim. sizi tanımak isterdim.
sevgiler.

Hatice
Hatice
18 yıl önce

f.meral, ziyanı yok. Ben zaten direkt Kemalettin Tuğcu diye okumuştum 🙂
Müge, Puslu Kıtalar Atlası’nın ismi bile çok güzel bence. Listeme eklendi hemen.

f.meral
f.meral
18 yıl önce

selam hatice cigim dun gece kitapla ilgili yorum yazarken KEMALETTIN yazarken L ile M yi yanlis yazmisim tabii o saate uykulu uykulu yorum yazarsam olacagi buydu :)))))))sevgiler

muge kocaman
muge kocaman
18 yıl önce

merhaba. kitap deyince akan sular durur benim icin:)amin maalouf hayraniyim, herkese de tavsiye ederim. ozellikle dogu’nun limanlari isimli kitabini okuyarak baslayabilirsiniz. ayrica engin gectan’in hayat isimli kitabini hatta tum kitaplarini okuyun, kendinizden cok sey bulacaksiniz..Bir de İhsan Oktay Anar’in Puslu Kitalar Atlasi isimli kitabini siddetle tavsiye ederim. Ben gecenlerde duzenledim kutuphanemi. 305 tane olmus kitaplarim:)

f.meral
f.meral
18 yıl önce

herkese iyi geceler
ben cocukluk ve genclik donemimde en cok kitabini okudugum yazar KELAMETTIN TUGCU
o donemde kitaplarini tekrar tekrar okumusumdur ve romanin sonunda ya gozyasi dokerdim veya mutlu bir son olurdu her kitabinda insana kotunun ve iyinin farkini anlatirdi
ama malesef su anda bir tane dahi yok bende kitabi
tesekkurler hatice boyle bir konuda yorum yazma imkani verdigin icin
herkese saglikli gunler diliyorum :))))))

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Ayn Rand’ın kitapları, Acı Çikolata, Suç ve Ceza (en az 2 kere okuduğumu hatırlıyorum, Amin Maalouf’un kitapları, Angela’s Ashes, Jane Eyre (orta hazırlık’ta okumuş olmalıyım, Elif Şafak’ın kitapları bahsettiğim kutularımın içindeler. Okuyucularla aynı kitapları okuduğumu bilmek cidden güzel bir duyguymuş.

bencil
18 yıl önce

Ayn Rand benim de favori yazarımdır. İnsanın düşünce dünyasını değiştirir ufkunu açar. Herkese tavsiye ederim. Burada başka Ayn Rand severler olduğunu görmekten de çok mutlu oldum doğrusu:))

müge
müge
18 yıl önce

SLM HATİCE BENDE HAFTADA BİR ROMAN YADA KİTAP BİTİRMEYE ÇALIŞIYORUM.EN SON OKUDUM KİTAP ZEKİ KAYAHAN ÇOŞKUNUN TÜRKLERİ ANLAMA KILAVUZU SENİN SİTENİ ZİYARET ETTİKTEN SONRA MESAİ BAŞLAMADAN KİTAP SATIŞ BÜROSUNA GİDECEĞİM.NE ALIRIM BİLMİYORUM.

BİRSU
18 yıl önce

internette gezinirken tesadüf sitenizle tanıştım. 1 aydır sürekli takip ediyorum.şimdiden bağımlılık yarattınız.kendimi ailemleymiş gibi hissediyorum.teşekkürler:)

hulya
18 yıl önce

aysel hanimlar ilginc dogrusu;
bir insan yapmiyorum oyle degil dedikten sonra daha birsey denmez.eger oyle olduguna inaniyorsaniz(sicak ve icten olmadigina) siteye girmek ve okumak zorunda degilsiniz?bunca sirinligi ve guzelligi olan bir siteye yakismiyor tum bunlar.

aysel
aysel
18 yıl önce

sevgili adaşım aysel
sana katılıyorum yazıları haticenin yazmadıgını bende tahmin ediyorum çünkü gerçek hatice çok sıcak ve daha içtendi bazı şeyleri trans geçmiyordu
katılıyorum tamamen dogru
aysel

zeynep
zeynep
18 yıl önce

doğrusu benim en sevdiğim kitap şeker portakalı dır.halen daha okuduğumda gözlerim dolar.bir de fareler ve insanlarla küçük prensi severim
selamlar

sdilek
sdilek
18 yıl önce

parfümün dansı ve kokuyu bende tavsiye ediyorum…Etkilendiğim kitaplardan bir tanesi de parfümün dansıdır…

Saneps
Saneps
18 yıl önce

Eklemeden geçemiyeceğim bir kaç kitap daha var eğer kokular la aranız iyiyse Tom Robbins “Parfümün Dansı” Ve Patrick Süskind “Koku”
ve yemekler aracılığıyla duygularını ve aşkını anlatan doğal ilaçlarla insanlarla iletişim kuran bir kadını anlatan “Acı Çikolata” Laura Esquivel yazarı

Saneps
Saneps
18 yıl önce

Küçükken en sevdiğim kitap Şeker portakalı ve Tüm red kit maceralarıydı:)) şimdi biraz değişti tabi Dan Brown Ve Jean C.Grange nin tüm kitaplarını okudum eğer çevrenizde okumayı sevmeyen varsa bunlarla başlamasını önerin:)Maxime Chaattam Kötü Ruh Tavsiye ederim Henry Miller,Andre Gide ve Paul Auster ise kütüphaneme tüm kitaplarını aldığım yazarlar Türkiyeden Alev Alatlı ve Latife Tekin tarzını en sevdiklerim arasında özellikle Alev Alatlını Orda Kİmse Varmı 4.sünü okumanızı öneririm en son Thommas Harrisin Kızıl ejderini okudum filmede çekilmişti şuanda Dante Kulübüü okuyorum Çok uzun oldu farkındayım ama kitap denilince sanırım kendimi tutamadım hepinize iyi okumalar

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Aysel hanım, siteye cevap yazması için birkaç kişiyi tahsis edecek imkana sahip değilim. Olsaydım bile muhtemelen böyle birşeyi tercih etmezdim. Çünkü sitenin amatör ruhunu kaybetmemesini istiyorum. Takdir edersiniz ki karşınızdaki de bir insan ve onun da iyi ve kötü olduğu zamanlar mevcut. Ben ne halde olursam olayım cevap yazmaya çalıştığım için belki size her an size o sıcaklığı yansıtamıyor olabilirim. Diğer yorumları pazartesiden sonra cevaplamaya çalışacağım, hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum.

hulya
18 yıl önce

ya haticecim ya;bende bu tavsiye ettigin kitaplari cocukken okudum.hatta simdi kendi oglum icin sakliyorum..ama cok hosuma gidiyor.bende 3 kasim 80 dogumluyum.ondan mi acaba ;)?

hulya
18 yıl önce

en guzel kitap “kucuk prens”tir.:)buyuk kucuk herkese tavsiye

Aysel
Aysel
18 yıl önce

Belki yanılıyorum ama,site içinde tarif ve yazıların “Hatice” kimliği ile yazılmasına rağmen,ben,bu yazıları artık gerçek “Hatice”nin yazmadığını düşünüyorum.Bir kişinin,bu kapsamlı siteyi tek başına yürütebilmesindeki zorluğu anlıyorum.Yazı ve tarifleri yazan kişi ya da kişilerin,”Hatice”nin sıcaklığını ve içtenliğini yakalamasını diliyorum.
Sevgilerimle,
Aysel

leman
leman
18 yıl önce

imam bayildi tarifini az once yazdim deneyecegim.resimde cok guzel gozukuyorlar.siteniz hosuma gitti.basarilar dilerim ve tesekkur ederim.

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Kitap tavsiyelerinizi bir sonraki kitap alışverişime çıkmadan mutlaka not edeceğim.
Ben bahsettiğim kitapları muhtemelen 3. sınıfta okumuşumdur. Ancak aynı vakfın daha küçük çocuklar için büyük boy resimli kitapları da vardı diye hatırlıyorum.
Hakkında bölümündeki sayının çokluğu benim değiştirdiğim okullardan kaynaklanıyor. Her okuldan iki tane okumadım, sadece çok okul değiştirdim:)

nurten iyem
18 yıl önce

merhaba
bende şu an ferrarisini satan bilge kitabını okuyorum ve kitabı çok sevdim.Aslı hanımın dediği gibi herkese şiddetle bu kitabı tavsiye ederim.genelde ben mistik olaylarla ilgili ve insanı geliştiren kitapları okurum hayatın sırlarını öğretiyor.başımın ucundan ayırmadığım, ilgilenenlere şu kitapları tavsiye ederim; mistik ruhlara sıcak çikolata,tanrı ile sohbet 1-2-3(neale donald walsch).hayatınıza renk ve sonsuz bir huzur,mutluluk katmak isterseniz mutlaka bu kitapları okuyun derim.sevgilerimle.teşekkürler hatice.nurten iyem

elif2005
elif2005
18 yıl önce

selam
beni cok etkıleyen cocukken romanlardan bırı de seker portakalıydı vascencelos un gunesı uyandıralım o kadar tkılememıstı su an elimdeki ise adolf hitler kavgam
sevgiyle

aysin
aysin
18 yıl önce

Cocukken beni en cok etkileyen kitap “şeker portakalı”dır.

Begüm Doğantan
Begüm Doğantan
18 yıl önce

Hatice resim harika… İçindeki cocugu ne kadar guzel vurguluyor..
Sans mıdır bilmem ama su gune kadar okudugum kitapların hepsini okudukca sevdim. Ama sonunda agladıgım tek bir kitap var, “Kayıgım Rosinha”. Son zamanlarda okudugum kitaplardan “11 Dakika”yı cok heyecanla okudum. Ayrıca “Seytan Marka Giyer” kitabını da oneririm.
Herkese bol kitaplı gunler…
Begüm Doğantan

Yelena
Yelena
18 yıl önce

ne kadar guzel bir konu acmiccin, Haticecim… annem beni ve abimi kucuk yaslardan beri hep kitap okuturdu ve bu aliskanlik olmus. benim de Selma’nin gibi lise zamaninda en cok sevdigim ve defalarca okudugum kitap “Ruzgar Gibi Gecti” idi. en sevdigim kitaplardan birileri de Dostoyevski’nin “Cinayet ve Ceza” ve “Idiot”. en son okudugum kitaplar ise Patrick Suskind’in “Perfume” ve Kurban Said’in “Ali & Nino”. Herkese tavsiye ederim.

Eda Eşenli
Eda Eşenli
18 yıl önce

Merhaba, küçükken annemle babam bize özellikle tatillerde mutlaka kitap okuturlardı. O zamanlardan Jack London, Maksim Gorki ve John Steinbeck var aklımda. Fakat üniversite yıllarında okuduğum Ursula K. Leguin’in “Yerdeniz Öyküleri 1-2-3-4” ve Amin Maalouf’un kitapları beni çok etkilemişti.
Sevgiler

emine
emine
18 yıl önce

slm esracim nazan bekiroglunun kitaplarini bende cok seviyorum en cokta yusuf ile zuleyhayi. ben trabzonluyum trabzonda tanismistim kendisiyle.

67
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x