İçeriğe geç

Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta

Kahve_kremali_frambuazli_pasta

Dün akşam için frambuazlı ve çikolatalı bir pasta yapmam gerekince interneti tarayıp uygun bir tarif bulmaya çalıştım. Sonunda e-kolay‘daki güzel gözüken bir tarifi seçtim. Dilerseniz tarifin kek kısmını atlayıp hazır pandispanya kullanabilirsiniz, benim gibi “keki de benim pişirmem lazım!” diye ısrar ederseniz, pişmesi epey uzun süren bir pandispanya yüzünden hayata küsme ihtimaliniz artabilir. Neyse ki  “kekini hazır mı aldın? tarifini siteye yaz, olur mu?” soruları hayata dönmenizi kolaylaştırıyor…

E-kolay’daki tarif yayından kalkmış gözüktüğü için tarifi buraya yazıyorum:

Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta

Kek Malzemeleri:

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı hazır kahve
  • 8 yumurta
  • 8 kahve fincanı tozşeker
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı vanilya

Sos Malzemeleri:

  • 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 1 su bardağı frambuaz reçeli
  • Kahveli krema için:
  • 2.5 su bardağı taze krema
  • 310 gram beyaz çikolata
  • 3.5 çorba kaşığı hazır kahve

Hazırlanması

  1. Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin.
  2. Kahveli kremayı hazırlamak için; taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın. Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin.
  3. Keki hazırlamak için; kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  4. Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın. Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin.
  5. Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapın. (Ben fazladan üzerine kakao+nesquik karışımı serptim.)
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

73 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
suheyla
suheyla
15 yıl önce

haticecim benim sorum olucak bu frambuazli pasta icin acaba senin kek kalibinin boyutlari ne kadar yani 8 yumurtayla bide benim kek kalibimda tasarsa diye cok korkuyorum ve granul kahveden kastettigin nescafemi yoksa makine kahvesimi bide taze frambuazla yapsakda ayni sonucu elde etmis olurmuyuz cevabini eger zahmet olmazsa hemen alirsam cok makbule gecer bi ablanin baby showerina yapcamda acil lazim yanii
AEO

selin
selin
16 yıl önce

hazir kahveyi anlamadim turk kahvesi mi? yoksa neskahvemi cevap yazarmisiniz

layla
layla
17 yıl önce

sevgili hatice ve arkadaslar, nihayet dün gelen yaklasik 20 kisilik misafirlerime bu yas pastayida yaptim.
kek malzemelerinin bardak ölcüsü olmasi nedeniyle tabani biraz sert oldu. iki yumurta eksik ve ikiser bardak un ve seker eksikligiyle tabani iki ayri kelepceli tepside pisirdim.
ilk kremam malesef sizlere ömür cöpü boyladi, cünkü krema olmadan tereyagi oldu.ertesi sabah misarfirlerimin gelecegi gün kremayi tekrar yeni yaptim ve bukez el mikseri ile cirptim ve basinda bekledim neredeyse ikinci kremamda tereyagi olacakti. bu kez kremalari hep birden degilde ayriayri cirptim. misafirlerimin pastayi cok begendiler. yanliz dekor edebilmek icin taze ahududu bulamadim. ben degisiklik olarak sadece bitter cikolata rendeleyip kenarlarini sivadim.
sizlerede kolay gelsin.
selamlar.

büşra
büşra
17 yıl önce

hepinize çok teşekkür ederim bunları bizlerle paylaştığınız için.

layla
layla
17 yıl önce

meryem balci, krema = schlagsahne demek. bende bu site sayesinde ögrendim.
türkiyedede 200ml kutularda satiliyor!
hadi kolay gelsin…

meryem balci
meryem balci
17 yıl önce

haticecigim ellerine saglik,tarifler birbirinden güzel.Benim bir sorum olucakti sana,ben almanya da ikamet ediyorum hosgör.su hazir krema nedir?simdiden sagol

layla
layla
17 yıl önce

selam hatice, bilmiyorum kendi siteni arada bir ziyaret ediyormusun?
ben nihayet bu pastani yapmayi düsünüyorum, yanliz 2,5 bardak krema kac gram olur onu kestiremedim!?
cevabin gelmesede bir cözüm düsündüm (kremayi biraz fazla alip bardakla ölcmek).
sevgiler, kendine iyi bak…

elif
elif
18 yıl önce

betül,benimde sorunum ayni.. taze krema ne onu bilmiyorum acaba “Schagsahne” mi?? biz ona isvicrede rahm da diyoruz.. neyse,ben ögrenirsem ne oldugunu sanada söylerim:)

elif
elif
18 yıl önce

selam hatice! ben bu pastayi yarin yapmayi düsünüyorumda hazir krema ne? krem santi mi? ben yurtdisinda kaliyorum onun icin böyle seyleri pek anlamiyorum bana cvp yazarsan sevinirim.. selamlar..

Cagla, CANADA
Cagla, CANADA
18 yıl önce

yayli derken , ‘TATLI’ demek istemistim, ha ha ha…

Cagla, CANADA
Cagla, CANADA
18 yıl önce

chocolateofny, hicbir farkinin olacagini tahmin etmiyorum. Yalnizca cilek ve cilek receli hafifce daha yayli olabilir, kekteki seker olcusunu dikkate almanizi acizane tavsiye ederim. Afiyet seker olsun.

chocolateofny
chocolateofny
18 yıl önce

bu tarifi cilekle yapsam nolur? ya da izmirde dondurulmus frambuaz bulmayı basaran oldumu?

chocolateofny
chocolateofny
18 yıl önce

bu tarifi cilekle yapsam nolur? ya da izmirde dondurulmus frambuaz bulmayı basaran oldumu?

betuel
betuel
18 yıl önce

Merhaba! Siteyi 1 yildan fazladir takip ettigim halde ilk defa yaziyorum! Hemen hemen hergun baktigim bir site bu ve burada takilmak beni cok rahatlatiyor; demek sadece yemek yapmak degil, yemek tariflerine bakmak ta insani rahatlatiyormus;)
TR”de yasamayan biri olarak benim sormak istedigim; taze krema yerine Almanya/Avusturya”da ne kullanildigi… Bilen var mi? Simdiden tesekkurler guzel bilgiler ve yardimlar icin… sevgiler…

Pinar
18 yıl önce

Herkese merhaba, oncelikle cok cici bir site tebrik ederim. Iki cocukla vakit bulursam mutlaka muthis tariflerden deneyecegim ama kendim yemeden nasil olacak bu is(son dogumdan kalan kilolarimla basim belada) Mademki burda yemekle ilgili herkes. Muthis bir site onermek istiyorum. http://www.topsecretrecepies.com burda dunyanin en unlu lokantalarin meshur olan menulerinin tarifleri afise ediliyor. Printout alarak kendime bir kitap yaptim sadece bu siteden…
Bu arada yakut, ametist, safir, aquamarin, citrine, peridot gibi degerli taslar ve 925 ayar gumus kullanarak yaptigim tasarimlarima goz atmak isterseniz http://www.decobebe.com a beklerim.
Pinar Sondal

emel polat ayan
emel polat ayan
18 yıl önce

cok güzel olmuş ellerinize sağlık. denemeye çalıçalışacağım

aton
18 yıl önce

http://aton.ttu.edu
Texas Tech University
Turk Oykuleri Sandigi
YASAMBILIM bolumunde
Turk Yemekleri tarifleri

pinar
pinar
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Ben Amerika’da yasiyorum. Sessizce takip edenlerdenim. Sitenize bir arkadasimin tavsiyesi uzerine abone oldum. Simdiye kadar denedigim hersey mukemmel oldu. Benim icin sitenizin basarisi sadece presentasyonu, dogal sicakligi degil bunun yaninda birde her kesimden okuyucuya acik ve detayli olarak tarif verebilmeniz. Bu yorumu defalarca duydugunuza eminim ancak denemelerimden sonra gonul rahatligi ile ne kadar basarili oldugunuzu yazabilirim, endiselenmeden yeni denemelere kalktigim tek tarif sitesi sizsiniz cunku biliyorumki bunlar denenip onaylanmis tarifler ve size guveniyorum. Baski yapmiyorumdur umarim:). Tekrar tesekkur ediyor elinize emeginize saglik diyerek sevgilerimi gonderiyorum. Annenizinde katkilarini unutmuyorum.
Pinar- SF

@YGÜL
@YGÜL
18 yıl önce

Kurban Bayramınızı Kutlar, Başarılarınızın devamını dilerim.

sonia
18 yıl önce

Uzun zamandir takip ettigim bir site.
Gercekten cok hos ellerinize saglik.
Kurban Bayraminizi kutlar basarilarinizin devamini dilerim.. Sonia.

hulyacadandemir
hulyacadandemir
18 yıl önce

Bugün tatile çıkıyorum ve siteye giremiycem diye üzülüyorum inan alışkanlık yaptı senin siten herşey için teşekkürler hatice.Bütün öğretmen arkadaşlara iyi tatiller diliyorum ve herkese huzurlu mutlu bir bayram diliyorum.Sevgiler…

zeynep kaya
18 yıl önce

Sevgili Serinmavi, ben forumu açamıyorum nedense izin vermedi o sayfayı görüntelemeye. Neden Olabilir anlayamadım doğrusu, gene de çok teşekkürler..
Sevgiler..

zeynep kaya
18 yıl önce

Sevgili Serinmavi, çok teşekkür ederim yardımın için. Bir bakalım bulabilicek miyim….
Sevgiler..

Hatice
Hatice
18 yıl önce

bemol, çiğ krema double cream.
Selda, güzel dileğin için teşekkür ederim! Bu kadar kalorili pastaları yapmasına rağmen yemeyen biri nasıl oluyorsa öyleyim:)
Gökçe, borcamı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece buzdolabından çıkartmışsanız hemen fırına koymayın, oda sıcaklığına getirdikten sonra kullanın.
Laloş, muhtemelen unu az geliyordur.
Forumla ilgili soruları yetkililere ilettim, ilgilenecekler.
Tarifi ve fotoğrafı beğenen herkese de çok teşekkürler!

Selda
Selda
18 yıl önce

Merabalar Hatice.İlk öncelikle sözlenmişsin,Allah tamanına erdirsin demek istiyorum.Bu siteyi bir arkadaşım sayesinde tanıdım,iyi ki de tanımışım.Diğerlerine göre daha hoş geliyr bana.Son yaptığın pastada bir harika görünüyor.Bu arada çok merak ediyorum.Bu kadar kalorili şeylerden sonra kilon nasıl acaba?:)))))İyi çalışmalar sana…

bemol
bemol
18 yıl önce

Sevgili Hatice birsey sormak istiyorum.Acaba taze krema derken bildigimiz krem santi mi? Yoksa double cream mi?Yurtdisinda bulabildiklerim bunlar cunku..:(

serinmavi
18 yıl önce

Sevgili Zeynep,kestaneşekeri tarifini forumda bulabilirsin.

serinmavi
18 yıl önce

Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.

zeynep kaya
18 yıl önce

Arkadaşlar, tarifler mükemmel, resimler mükemmel, iyi ki varsın portakalagaci.. Bu arada kestane şekeri yapmayı bilen var mı aranızda arkadaşlar hani şu şerbetli olandan.. varsa çok makbule geçicek gerçekten.. hepinizi öpüyorum,
iyi seneler..

gökçe
gökçe
18 yıl önce

hatice mrh.sitenin sıkı bir takipcisiyim.Tariflerin harika bugüne kadar denediklerimde sayende hep başarılıydım.Hatice benim evimde borcam takımım var ama hiç fırında kullanmadım daha doğrusu kullanamadım.Bana fırında kullanırken nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımcı olursan çok sevinirim.sanki sıcağa girince çatlayacakmış gibi geliyor bana.Cevabını bekleyeceğim

gökçe
gökçe
18 yıl önce

hatice mrh.sitenin sıkı bir takipcisiyim.Tariflerin harika bugüne kadar denediklerimde sayende hep başarılıydım.Hatice benim evimde borcam takımım var ama hiç fırında kullanmadım daha doğrusu kullanamadım.Bana fırında kullanırken nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımcı olursan çok sevinirim.sanki sıcağa girince çatlayacakmış gibi geliyor bana.Cevabını bekleyeceğim

emel
emel
18 yıl önce

haticeciğim pasta harika görünüyor canım ama ben 10 saat dayanamayacağım galiba mutlu yıllar

laloş
laloş
18 yıl önce

merhabalar,
öncelikle güzel tarifler için çok teşekkürler Hatice.Ben yeni evliyim ve yemek yapmayı hiç sevmezdim.Siteni keşfedeli yaklaşık2 ay oldu ve şimdi o nefis tarifleri denemeye bayılıyorum.Frambuazla alakasız olacak ama benim bi sorum var.Siteden iki kurabiye tarifi denedim -elmalı ve çift çikolatalı,her ikisinin de tadı harika oldu ama tepsiye yayılıp birleşiyolar.neden acaba?çok üzülüyorum..eşim ”benim için şekli önemli diil tadı çok güzel” diyo ama ben yine de çok üzüldüm.

amberinx
18 yıl önce

Sayende güzel yemekler öğrendim,güzel siteleri farkettim.Çok teşekkür ederim.

Rümeysa
18 yıl önce

waşşş ne guzel o ole mmm canım istio benimde :):) çok guzel ellerine sağlıkk bu siteyide hergun takip ediyorum çokk sanslısınız:)

Elif
Elif
18 yıl önce

Merhaba hatice,
Pasta super gozukuyor..En kisa surede yapilacaklar arasina girdi bile.. Bu arada ben foruma giremiyorum yani tarif defterine. Yetki yok falan gibi bir uyari sayfasi cikiyor karsima.. Bir problem mi var yoksa ben mi becermiyorum sayfaya girmeye.. Ama baska pc den de girmeye calistim ayni uyariyi verdi..

Obur Kedi
18 yıl önce

Hmm. Kahve ve ahududu. Ikisinin de yeri ayridir ve bir arada tadlari ne hos olur.
Ellerinize saglik.

Tugba G.
Tugba G.
18 yıl önce

kahveli ve frambuazli pasta cok guzel gozukuor ellerine saglik hatice
pasta tarifi bekliodum iki pasta tarifi de super ikisinide yapmayi dusunuorum demin annemle baktim oda cok beyendi annem pastanin gorunumden once hep icindeki malzemelere bakar ben ise tam tarsi dekorasiyona daha cok onem verrim malzemeler annem isinde uygun insallah yarin yapariz ellerine saglik.

burcu
burcu
18 yıl önce

merhabalar hatice uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama yorum yazmayı hiç düşünmemiştim.kısmet bak frambuazlı pastayaymış.müthiş görünüyor.en sevdiğim ikilinin (kahve ve frambuaz) bir araya gelme şerefine hoşgeldimm

Nilüfer
Nilüfer
18 yıl önce

haticecim sözlenmişsin hayırlı olsun…
yeni evli biri olarak senin adına çok sevindim, insanın sevdiği biriyle hayatını birleştirmeye karar vermesi çok harika bir duygu..
mutlulukların en büyüğünü yaşayacağınız bir yıl diliyorum hepinize.
sevgiler

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Mehtap, sağolasın!
Zinnur, bu ve bundan önce yaptığın benzer bir yorumu ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun değil mi:)
Deniz, evet 8 yumurta var. İsterseniz orantılı olarak azaltabilirsiniz miktarı.
Semanur, rica ederim. İnşallah beğenirsiniz.
Süreyya ve Gülseher, ben de büyük marketlerde bulmak kolay olur diye Metrocity’deki Migros’a gittim, orada vardı.
Mercan, çook sağool:)
Nuran teyzecim, çok teşekkür ederim, yazın sizleri misafir edersek inşallah taze frambuazla yaparım, daha güzel olur.
Emnt, teşekkür ederim, birkaç görüş daha aldım tadanlardan, içim rahatladı.
Zerrin, planlarımı adım adım iletirim sana:)
Çağla hanım, sağolun. Dilerim huzurumuz hiç eksilmez.

Gülseher
Gülseher
18 yıl önce

Hatice;
Ellerine sağlık..Pastan hem görüntüsü hem de sunumuyla gerçekten GEL BENİ YE diyor!! 🙂
Ama ben de merak ettim şimdi, hakikaten bu dondurulmuş frambuazı nerde bulabiliriz?? Bu pastayı yapmaya çok heveslendim ama bu sorunun yanıtını alamazsam biraz zor gibi görünüyor..Keşke herşey elimizin altında oluverse di mi??

Cagla
Cagla
18 yıl önce

Sirin, ufak bir hatirlatma, Hatice hnm ‘Frambuazli pastadan evvel yani Dec. 30, 2005 “Fotograflarla 2005” basligi altinda , afet ve felaketlerin cogaldigi dunyamizda yeni seneyi afet ve felaketsiz gecirmeyi DILEMISTI. Ben de ayni sekilde Hatice hnm size , ailenize ve de site yorumcularina huzur dolu guler diliyorum.

zerrin
zerrin
18 yıl önce

zulle ilgili planlariniz ilgiyle takip ediliyor:))

emnt
emnt
18 yıl önce

merhaba haticeciğim…frambuazlı pasta çoooooook nefis görünüyor.ellerine sağlık.mutlaka deneyeceğim…

nuran
nuran
18 yıl önce

ellerine saglik ince zevkine hayranim tabakla pastanin uyumu harika olmus

mercan
mercan
18 yıl önce

Haticeee, dilekler konusunda ben de sana katılıyoruuum! 🙂
Pastaya gelincee tadı da eminim öyledir ama fotoğrafı rüyaaa gibii :)).
Yılbaşı öncesi verdiğin güzel habere de çok sevindim, hayat boyu mutluluklar diliyorum…

Süreyya
18 yıl önce

Hatice,yine nefis gozuken bir pasta bişi sorcam dondurulmuş frambuazı marketlerde bulabilir miyim?

semanur/akcahan
18 yıl önce

Tam da frambuazlı bir tarif ararken…Teşekkürler Hatice.

Deniz
Deniz
18 yıl önce

Hatice pastaların çok güzel görünüyor tadı da öyledir herhalde bugün rejime başladım, bayrama kadar sadece yutkunarak bakıyorum yaptıklarına. Kekinde 8 yumurta var doğru değil mi? Sevgiler…

73
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x