İçeriğe geç

Tropikup ve Tandırda Tavuk But

Tropikup_2

Salı günü yapıp ablamlarla ve ertesi gün gelen arkadaşlarımla paylaştığım çok kolay ve çok lezzetli olan kuplar bunlar. İki gün üst üste her tadana tarifini verdim, her anlattığım kişi de ne kadar kolay olduğunu duyunca çok şaşırdı. Tarif markette ne yapsam diye dolaştığım sırada Dr. Oetker vanilyalı puding paketinin arkasında karşıma çıktı. Aslında çilekli meyve suyu bulabilsem aralarına çilek koyup denemek istiyordum ama sonradan çilekli meyve suyunun renginin güzel olmadığını okuyunca tarife uymakla doğru karar verdiğimi anladım.

Tropikup:

8 adet

Malzemeler:

  • 2 paket vanilyalı puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 dilim konserve ananas halkası
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı karışık meyve suyu*

*ben içinde özellikle ananas suyu bulunan bir karışık meyve suyu aradım, markettekiler arasında sadece aroma markalı meyve suyunda ananas vardı, onu aldım.

Hazırlanması:

  1. 1 paket vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin.
  2. Vanilyalı puding soğurken diğer paketi 3 su bardağı karışık meyve suyu ile pişirip soğutun.
  3. Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırın.
  4. Karışık meyve suyu ile hazırladığınız pudinginiz soğuyunca kaselere paylaştırın. Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Tandir_2

Tandırda Tavuk But ve Raita

6 adet

Bu tarifi de MS Living'in sitesinde bulmuştum. Raita ile beraber güzel bir akşam yemeği oldular. Aslında tavukların üzerine limon sıkıp yemek gerekiyordu ama bizden böyle denemeye sadece yeğenim cesaret edebildi.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yağsız yoğurt
  • yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 3-4 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
  • 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
  • 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
  • 6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
  • 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
  • süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
  • raita

Hazırlanması:

  1. Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın.
  2. Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin.
  3. Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin. Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın. Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin. Limon dilimleri ve raita ile servis yapın.

Raita:


Malzemeler:

  • 1 + 3/4 su bardağı yoğurt
  • yarım salatalık, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı kimyon
  • taze nane, doğranmış*

* ben kuru nane kullandım.

Hazırlanması:

  1. Yoğurdu orta boy bir kaseye alın. Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin. Tuz, kimyon ve nane ile karıştırın. Hafifçe soğutup servis yapın.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

68 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
accutane
15 yıl önce

Thank you for excellent site! this is great

clomid
15 yıl önce

Thank you for excellent site! this is great

Derya C.
Derya C.
15 yıl önce

merhaba,
geçen hafta iki günlüğüne beni görmeye Balıkesir’den gelen arkadaşım için denedim tropikupu.Beklediğimden çok daha iyi oldu:)
yalnız ben ananas koymadım.karışık meyva suyu kullandım.pudingleri aynı anda pişirdim(iki farklı tencerede elbette).sonra yarım kutu(süt kutusu boyutunda) kremayı ısıttım içine 40 gram kadar bitter çikolata katıp erittim.uzun kupların içine bir tatlı kaşığı yardımıyla sıçratarak bu çikolata sosunu gezdirdim.bardağın dışından çok hoş görünüyordu;)hemen buzdolabına koydum ki çikolatalı sos, bardağın iç yüzeyinde donsun.
sonra soğuyan vanilyalı pudingi kupların yarısına gelecek şekilde paylaştırdım.ara kat olarak kakaolu pötibör ve fındık serptim.kalan boşluğu da karışık meyva suyuyla yaptığım vailyalı pudingle tamamladım.en üste de ufalanmış sade pötibör bisküvi ve fındık ekledim.
arkadaşım, annem, kuzenim inanamadılar!:D cafelerdeki kuplardan farkı yoktu, tavsiye ederim.
farklı lezzetler için çok teşekkürler hatice, seni seviyoruz.

_gulsum_
_gulsum_
16 yıl önce

dün denedim.tavuğu çok sevmeyen kızkardeşim bile bayıla bayıla yedi.çok nefis oldu.çok teşekkürler hatice abla ellerine sağlık.

neşeli
neşeli
16 yıl önce

tandır tavuk ve raika,tarifi evliliğimin ilk ve özel ramazan iftar menüsündeydi.. apartman komşularım olan akrabalarım kokunun tüm apartmana yayıldıgını enfes oldugunu söylediler..ben de cok begendim..tavuk sevmeyenlere duyurulur.bu şekilde baharatlarla zenginleştirilmiş soslu tavuk yemek daha keyifliydi..ellerine sağlık..sitenin abonesi oldum…sevgiyle kal..

ece
ece
16 yıl önce

Ya oruçlu oruçlu karnım acıktı yaaaa bu arada çok güzel gözüküyo denedim ve çok güzel oldu!!!!SİZDE DENEYİNN!!!

beg
beg
17 yıl önce

Haftasonu yemekli misafirime tropikup yaptım ve muhteşem oldu. Çok hafif ve lezzetliydi. Teşekkürler Hatice!

Kubra
Kubra
17 yıl önce

Sibelcigim ben de ABD de yasiyorum. Kisnis burada “Coriander” diye geciyor ve hemen hemen butun marketlerde var. Kakule is :Green Cardamom diye geciyor onu bulmakta zorlanabilirsin ama iyi sanslar dilerim. saygilar sevgiler

Sibel
17 yıl önce

Merhabalar
Tandirda tavuk but tarifinizi dun denedim ancak kakule ve kisnis nedir bilmiyorum.Ben ABD de yasiyorum sanirim buradan bu malzemeleri temin etmem mumkun olmayacak.Tarifler icin tesekkurler..
Sevgiler
Sibel

FİKO
FİKO
17 yıl önce

HATİCE HANIM BİRAZDAN İŞE GİDİYORUM GELİNCE MAİLİNİZİ ALMIŞ OLMAK İSTERİM ELİMDE BÜTÜN TAVUK VAT VE FIRINDA BİŞEY YAPMAK İSTİYORUM KABURGA DOLMASI GİBİ PATATES VE BİBER (KIRMIZI ETLİ VE YA YEŞİL) İLAVELİ OLABİLİR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN BY……

esin
esin
17 yıl önce

Akşam yemeğimiz “tandırda tavuk but ve raita” idi.
Fırından yayılan güzel kokular ve aroma harikası akşam yemeği… Limonla da oldukça güzel oldu.
Teşekkürler…

elif yenidogan
elif yenidogan
17 yıl önce

haticecim merhaba,
siteni çok uzun bir süredir takip ediyor ve cok cok begenıyorum.
Mail adresin var ise onu almak istediğim için buraya yazdım eğer mail atabilrisen cok sevinirim
Kolay gelsin

saliha
17 yıl önce

hatıcecım,arkadaslar bu yemegı yapacagım fakat butlar 40 dk.durunca fırında kurumazmı?marıne ettıgımız harcı ne yapıyoruz?cevaplarsanız sevınırım

Zühal
Zühal
17 yıl önce

selam sitenizi ablam keşfetti cok beğendim tarifleriniz hem kolay hemde göze hitap ediyor Tropikop tatlınız cok güzel görünüyor meyve suyu yerine toz icecek kullanırsanız hem tatlılarınız sulu olmaz hemde renkleri daha canlı olur denerseniz sevinirim

sevda
sevda
17 yıl önce

Imparatorluk geleneginden gelmis bir milletin torunlariyiz.Rica ederim bu guzel sitenin tadini “su yemek suraya aittir”gibi pek de yeri olmayan ,huzur bozmaktan ileriye gitmeyen tartismalarla bozmayalim.Bu sitedeki paylasim ve sicaklik hicbir yerde yok.Bozmayalim ben sahsen kaale almayalim derim.zaten ne zaman guzel bisey olsa mutlaka birileri cikip bozmaya calisir.Yazik.Bize yakismaz.Su bu filozofun lafi da beni hic etkilemez.hayat surdan burdan alinti yapmaktan ibaret degilidir.

pastaci papatya
pastaci papatya
17 yıl önce

çagla hanim merhaba,
lavantali cheesecake tarifinizi bana iletebilir misiniz?
simdiden tesekkürler,

ezgi
17 yıl önce

annem hep sizden tarif alıyo çok güzel

Müberra
Müberra
18 yıl önce

Ben tropikupı iki kez yaptım. İlkinde Hatice’nin belirttiği gibi karışık meyve suyu ile yaptım. İkincisinde ise Pınar’ın Akdeniz Kokteylini kullandım, bu ikincisi benim damak tadıma daha hoş geldi, karışık meyve sularının tadını çocukken içtiğim iştah açıcı şuruba benzettiğim için 🙂 denemek isteyenlere bu da bir alternatif olabilir. Yaz için ideal kolay ve hafif bir tatlı, dolapta soğuyunca dondurma gibi oluyor. Kupta duruşu çok güzel ama ballı kule tarifinde olduğu gibi de servis yapılabilir diy düşünüyorum.

Hatice
18 yıl önce

Nurdan, Baharda İstanbul fotoğraflarını sunumunuzda kullanabilirsin elbette. Sadece kıyısına köşesine sitenin adresini yazarsan sevinirim.
Burak bey, siteyle ilgili sözleriniz için teşekkür ederim. Sitedeki tariflerden 10 tanesini fotoğraflarıyla beraber çevirip portalınıza ekleyebilirsiniz.

nurdan
nurdan
18 yıl önce

sevgili hatice,
uzun suredir siteni takip ediyorum.Ne kadar hos bir site!Emegi gecen herkese tesekkurler.Boyle benim gibi anneciginden kilometrelerce uzaklarda olanlar icin siten mutfakta tam bir kuratici rolu oynuyabiliyor.. Ben ingilterede cocuk hekimiyim.Izin verirsen istanbul fotograflarindan bir kacini hastanede yapacagim bir vaka( medical) takdiminin sonuna ” spring in Istanbul” adi altinda koymak istiyorum.
sevgi ile..
nurdan

Burak Yenigün
18 yıl önce

Merhaba,
Isvicrede yasayan Türkce konusan toplumu bilgilendirmek amaciyla, kar amaci olmadan, http://www.bizimsite.ch adinda bir portal hazirliyorum.
Bu portalda damak tadi isminde bir bolum olusturmayi ve bu bolumde yoresel lezzetleri tanitmayi dusunuyorum.
Fotograflarin ve yazilarin cok hosuma gitti. Seni tekrar tebrik ediyorum. Acaba fotograf ve yazilarini sitede yayinlamama izin verirmisin? Tabiiki kaynak ve link mutlaka belirterek.
Bu arada email adresini sitede bulamadim. Bu bolumu kullanip sana bu yaziyi gonderiyorum, bunu bir yorum olarak da degerlendirebilirsin 🙂
tekrar tesekkurler ve eline saglik.
Burak Yenigun

meltem
meltem
18 yıl önce

merhaba hatice.Ben izmirli olarak enginar hastasıyım.Fakat biz enginarı sadece göbek olarak değilde yapraklı sekilde yeriz.Dolmasıda yemeğide.Tek kelimeyle muhtesem oluyo:)

Ayse
Ayse
18 yıl önce

Bu tavuk yemegi tarifi Hint yemegi..;))

Emel
Emel
18 yıl önce

Bu tropikuplar muhteşem! Ben kivi ile denedim süper oldular! Ancak bir daha yaptığımda ceviz koymayacağım sadece meyve ile daha güzel olacağını düşünüyorum.

SATI NL
SATI NL
18 yıl önce

Selam Hatice,
ilk once tebrik ederim harika bir site olusdurdugun icin.Adin gibi ruhunda iyi bir insansin.Bir kac aydir siteni hergun siyaret ediyorum ,suana kadar senin bizlere sundugun tariflerden bir kacini denedim ,hepsi nefis oldu ve ev halkindan cok begenildi.
Cok tesekkurler.
Allah herseyi gonlune gore versin.

Hande
Hande
18 yıl önce

arkadaşlar, üniversitedeki bakterilerle ilgili derslerimdem öğendiğim, prebiyotik yoğurtlar: İçerisinde prebiyotik dye anılan ve vücudumuz içn yarralı olan bakterilen adıdır. Vücut metebolizmasını özelliklede bağırsak florasını dengede tutan bir tür bakteri çeşidi. İlk bu yoğurdu Pınar firması sayesinde tanıdık. Şu anda hemen hemen her yerde satılmaktadır. Bğaısak şikayetleri olanların bu yoğurt çeşidini tüketmelrini tansiye ederim. Ayrıca kefirde önemli bir içecek sakın denemeyi unutmayın. Ankarada oturanlar Ankara Üni. Ziraat Fak. bilgi almalarını tavsiye ederim. Orda kefir mayası da satılıyor.

Hande
Hande
18 yıl önce

Selam, herkese ben tarifleri çok sık deneyemsemde, bu akşam işten gelince Görünüşünden ötürü hemen tropikal kupları denedim ve tadı süper oldu.Saol Hatice,tek eksiği ananas bulamadım.Ama böyle de süperdi. Hatice saol.

Ozlem Kingir
Ozlem Kingir
18 yıl önce

Haticecim ben tropik kupları hafta sonu yaptım. Cok hafif ve cok guzel oldular. Ozellikle yemek sonrası icin cok uygun bir tatlı olur. Ellerine saglık. Ozlem

Nilgün
Nilgün
18 yıl önce

Merhaba, kısa bir süre önce sitenin meraklılarından oldum. Pazar günü Lokumlu Kurabiyenden yaptım ancak çok sert oldu. Siz yaptığınızda da sert olmuşmuydu yoksa fırında çok mu beklettim..(Ne kadar sıcaklıkta ve kaç dk pişirmek lazım acaba?) Bu haliylede eşim ve arkadaşlarım bayıldılar ama doğru mu yaptım bilemedim 🙂

evrenbal
evrenbal
18 yıl önce

Kuplar gercekten cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik.
http://anneminmutfakokusu.blogspot.com/

Mine
Mine
18 yıl önce

Arkadaslar,
Lavanta kurabiyelerini yaparken, hamurunu bir gece buzdolabinda bekletin. Ertesi gun pisirin. Daha aromatik kurabiyeler elde edersiniz.
Herkese sevgiler, saygilar.

Gülin Oral
Gülin Oral
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
Bu akşam için tasarladığım küçük bir kutlama yemeği nedeniyle,evdeki tavuk butlarımı işe gel-
meden önce malzemelerini hazırlayıp marinata yatırdım.Pişirme aşamasında , butları sosun tamamıyla birlikte mi fırınlıyoruz , bir de üzerini örtmemiz gerekir mi , aksi taktirde 40 dk.fırında kalınca butlar kurumasın ???
Cevaplarsan sevinirim… Teşekkürler…
Gülin

Naile
18 yıl önce

Merhaba arkadaşlar, probiotik hakkında açıklayıcı bir yazı vardı bende sizinle de paylaşmak için nete yükledim, işte adresi : http://www.hemenpaylas.com/download/440216/mikroplar.doc.html
Çok açıklayıcı anlatılmış.

melis
melis
18 yıl önce

bu kuplara benzer bende de bir tarif var, denemenizi tavsiye ederim
4 orta boy elmayı soyup iri bir şekilde küp küp doğruyorsunuz, ve bunları 1 litre vişne suyu + 1 su bardağı toz şekerle harlı ateşte elmalar vişne suyunu tamamen çekene kadar pişiriyorsunuz
Pişen elmaları kaseler 2 şer çorba kaşığı bölüştürüyorsunuz .Üzerlerine 1-2 çorba kaşığı iri dövülmüş ceviz ekliyorsunuz. En üstüne de pişirdiğiniz vanilyalı pudingi döküp soğumaya bırakıyorsunuz…

ipek
ipek
18 yıl önce

Sevgili Meral,
Ben Almanya´da yasiyorum, burada bu adla aniliyor bu yogurtlar icindeki bakteriler(iyi olanlari tabii ki!) biraz daha farkli oldugundan cocuklar icin daha saglikliymis. Mesela su bagirsak düzenlemede kullanilan yogurtlar var onlarda bu tür yogurtlardan. Türkiye´de de bu adla anildiklarini duydum. Büyük marketlerde bakarsan bulabilecegini düsünüyorum. Bi de maya ölcüsünü yazmamisim. Ben 2lt. süte 3 dolu yemek kasigi yogurt koyuyorum, sende yapacagin miktara göre asagi yukari bu orana göre ayarlarsin. Umari bütün yogurtlarin tutar.
Sevgiler Ipek

Füsun
Füsun
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Meyve suyu ile vanilyalı pudingi birliktemi pisirecegiz. Ben bunu pek anlayamadım.Meyve suyunu tencerede pudingle pisirince nasıl oluyor? dogrumu anladım o nedenle merak ettim.
Bende bu tatlıyı cilekle denemeyi dusunuyorum.
Sanırım guzel olur.
Ellerinize saglık.
Füsun

Ülker
Ülker
18 yıl önce

Tandır’da tavuk ve Raita dün akşam ki yemeğimizdi. Hepimiz bayıldık, çok teşekkür ederiz.

elmas
elmas
18 yıl önce

MERHABALAR,BEN ICLI KÖFTE TARİFİNİN SİTEDE OLDUGUNU OKUDUM FAKAT TARİFİ BULAMADIM BİR TÜRLÜ
YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM…

Almanyada saime
Almanyada saime
18 yıl önce

Öncelikle herkesin kandili mubarek olsun bugün kandile özel tarifler bekledim ama zamanin yokdu galiba haticeciyim Aiilende kandili mubarek olsun

meral
meral
18 yıl önce

Sevgilili Ipek
Cok cok tesekkurler boyle bir yontem hic duymamistim.Bu sabah kendi yontemimle yaptim ama tekrar hemen deniyecegim.
Bir de probiotik ne demek ?
Tekrar tesekkurler
sevgiler
meral

ipek
ipek
18 yıl önce

Selamlar Meral Hanim,
Benimde 8,5 aylik bir kizim var ve yogurdu hep evde yapip yediriyoruz. Doktorumuz maya icin probiotik yogurt kullanmamizi ayda birde mayayi degistirmemizi tavsiye etti öyle yapiyoruz bízde. Önce yogurdu karistira karistira kaynatiyoruz. Köpürünce ocaktan cekip köpüklerin sönmesini sagliyoruz sonra tekrar ocaga koyuyoruz ve bunu üc kez tekrarliyoruz. Karistirarak kaynatmak ve bir kac kez kabartmak yogurdumuzun kati olmasini sagliyor. Sonra yogurt yapacagimiz kaba aktariyoruz. Tercihen vakumlu kapakli bir kap, cam olursa daha da iyi. Kücük parmagimizi soktugumuzda yakmayacak hatta ilik diyecegimiz bir isiya getirip, kücük bir kasede sütle hafif actigimiz yogurdu süte ekliyoruz bir iki karistirip üstünü kalinca birseyle kapatiyoruz. 6 ila 8 saat sonra aciyoruz. Yarim gün kadarda dolapta tuttuktan sonra yemeye hazir hale geliyor. Ben detayli yazdigim icin böyle uzun sürdü yoksa oldukca basit.
Basarilar.
Ipek

zekiyee
zekiyee
18 yıl önce

sevgili hatice cuma günü tüm hastaneye uzman olduğumuz için kokteyl verdik. perşembe tüm akşam ve gecemi hazırlık yaparak geçirdim. marketten alışveriş yaparken karnıbahar aldım, teyzenin köfteli karnıbahar salatasını yapmak için. ama gece 2 de yattım ve onu yapmaya vakit kalmadı. karnıbahar hala dolapta, o tarifi mutlaka deneyeceğim. senin hindistan cevizli toplarınıdan yapacaktım. senin öyle 2 tarifin var. biri sade diğeri vişne suyu ile yapılmış. ikisini karıştırıp öyle denedim. çok güzel oldu. herkes çok beğendi.

meral
meral
18 yıl önce

Merhaba:
siteden bir haftadir haberdarim, bir gun acmasam ne kacirdim diyorum. tesekkurler.
Sizden ricam yillardir yogurt yapma cabalarim kati olmadigi icin basarisizlikla sonuclaniyor.
yapan arkadaslardan birazcik detayli tarif ve fikir alabilirsem cok sevinirim cunku kucuk oglum kati gidalara henuz basladi ev yogurdu yapma cabalarimda hizlandi.
Lutfen yardim…
tesekkurler
meral

Almanyada saime
Almanyada saime
18 yıl önce

Merhaba hatice canim sana tesekür etmek istiyorum bugün arkadaslarimi cok güzel agirladim masami senin menülerinle hazirladim hepsi cok beyendiler tariflerini istediler nerden aldigimi sordular bende arkadasim Haticeden aldigimi söyledim ha bu arada Tropikup ve tandirda tavuk cok güzel gözüküyo ellerine saglik ANNENE SELAMLAR

susam
18 yıl önce

Haticecim eline sağlık canım her iki tarifinde nefis olmuş.iyiki varsın sana o kadar alıştıkki hergün seni ziyaret etmesem bir eksiklik hissediyorum.sevgiler

dersaadet
dersaadet
18 yıl önce

arkadaslar belki cahilce bir soru ama bu ebelenmek sobelenmek olayi da ne demek oluyor, yani ne anlama geliyor. Birkac defa sobelendim filan gibi seyler okudum ama hala anlamis degilim.

Burcu- mutfak camı
18 yıl önce

Hatice, blogları ilk senin sitenle keşfetmiştim. Takip ettiğim blog sayısı giderek fazlalaştı en sonunda ben de açtım bir tane. Derken bir gün sende sorular ve cevaplar gördüm. baktım aynı soruları sırayla herkes cevaplandı. ebelenenler sobelenenler. zevkle takip ettim. blogumu açtığımda ilk ebelenmemle dünyalar benim oldu ve ben de seni sobeledim. sen de ricamı kırmadın cevapladın. işte şimdi bir daha elim sende diyorum. sorular http://www.mutfakcami.blogspot.com adresli blogumda. sevgilerimle…

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

arzucarolina ve ipek, benim de lavantali cheescake tarifim var. Isterseniz vereyim.

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

arzucarolina ve ipek, benim de lavantali cheescake tarifim var. Isterseniz vereyim.

arzucarolina
arzucarolina
18 yıl önce

dilerim begenirsin ipekcim,
yardımcı olabildiysem ne mutlu,ben aynı tarifi bir de gül yapraklarıyla denemeyi düşünüyorum aslında,kokusunu hayal etmek bile güzel:)bu arada fırın ısısını ve süresini kendine göre ayarlamanı öneririm,oradaki fırınlar farklı olabilir.emegin boşa gitmesin

68
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x