İçeriğe geç

Çilekli ve Çikolatalı Kek

Cumartesi gecesi çilekli kek yapacağım diye tutturunca internetteki çikolatalı ve yoğurtlu kek tariflerini karıştırmaya başladım. Daha önceki yoğurtlu keki evdekiler sevdiği için gene öyle bir tarif bulup kurutulmuş çilek eklemeyi düşünüyordum. Sonunda Hershey’s sitesindeki tarifte karar kıldım. Tarifin benim değişikliklerimle geldiği hal:

Malzemeler:

  • 1 + dörtte üç su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker*
  • dörtte üç su bardağı kakao (yaklaşık 3 paket)
  • 1 + yarım tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • üçte iki su bardağı tereyağı veya margarin, yumuşamış
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 450gr süzme yoğurt
  • 1 su bardağı minik minik doğranmış kurutulmuş çilek
  • üzerine meyveli sos (ahududulu ve çilekli)

*Asıl tarifte şeker miktarı 1 + dörtte üç su bardağı ama ben kurutlumuş çilek ekleyeceğim için şeker miktarını azalttım. Tuz miktarı da aslında 1 tatlı kaşığıydı, şekeri azaltınca onu da yarım tatlı kaşığı yaptım.

**Bir bardak 250ml.

Hazırlanması:

  1. Fırını 175C’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
  2. Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu derin bir kaseye eleyin.
  3. Yağ ve yumurtaları çırpın, vanilyayı ilave edin. Unlu karışımı ve yoğurdu 3 seferde -aralarda çırparak- yağa ekleyin. (un-yoğurt-un-yoğurt-un). ***
  4. Kurutulmuş çilekleri ilave edip karıştırın. Karışımı kalıba döküp 40-45 dakika –batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar–  pişirin.
  5. Meyveli sosu paketteki tarife göre hazırlayın, kekiniz soğuyunca sosu üzerine dökün.

***Eğer karışım çok yoğunsa bir miktar daha yoğurt ekleyin. Kuru çilek önerisi için de Nes‘e ve Hülya‘ya çok teşekkürler!

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

58 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
zeliha
zeliha
15 yıl önce

hatice hanım pazar günü çilekli çikolatalı kek tarifinizi denemek istiyorum.ancak 450 gr yoğurt biraz fazla gözüktü gözüme.beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Elif Ulupinar
Elif Ulupinar
15 yıl önce

Biz o suzme yogurdu haydari yapip yer, ayran yapar icerdik, sen git guzelim 450gr suzme yogurdu kekin icine koy, olacagi bu tabi!!!!

Elif Ulupinar
Elif Ulupinar
15 yıl önce

cok kotu bir kek oldu, once kocaman kabardi, kaliptan cikarirken de sonup gitti. Tadi da guzel degil, bence kimse yapmasin, emege yazik!

hilal
hilal
15 yıl önce

tarifleinizin 100/60 ı denedim artik tarif kitabi bile açmiyorum sizi cok seviyorum

pastacipapatya
pastacipapatya
17 yıl önce

haticecim merhaba,
yazilarin ve tariflerine kavustuk çok sükür sen sagol.
tatilinin güzel gecmesine sevindim.
yaaaa haticecim yaaa ben bir tarifi birebir deneyemeyecek miyim…ufff uffff..
bu tarifi denedim….çok çok güzel oldu…..ama tereyag yerine s1v1yag koydum..çilek kurusu yerine 1 muz ve 2 büyük erik rendeledim….sekeri 1,5 bardak koydum…süzme yogurt+2 dolu kasik normal kati yogurt ekledim…bir de biraz da kabartma tozu koydum(1 çay kasigi)…üzerine sos yapmadim çünkü gerçekten islak ve çok lezzetli bir kek oldu…is yerinde az önce denendi….ve çok begenildi…tarifin için çok çok te_ekkürler haticecim.
sevgimle,

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Evet Ezgi, Canada’dayim, kolayliklar senin olsun, selam ve sevgiler sana..

Ezgi
Ezgi
17 yıl önce

Tesekkurler Cagla, kusura bakma daha once cevaplayamadim. Hem okul hem ev olunca:). Amerikanin Florida eyaletinde oturuyorum. Malesef burda birsey bulmak cok zor. New Yorkdan ismarlamak zorundayim. Sen Kanada’dasin sanirim?

Hatice
Hatice
17 yıl önce

Esra-Ank, bana da başkasına bir şey yapacağım zaman hep emin olduğun tarifi yap götür diyorlar ama ben her defasında yeni bir tarif deniyorum. Şimdiye kadar olmadığı durum çok az oldu, inşallah seninki de güzel olur.

esra-ank
esra-ank
17 yıl önce

Bu tarifi uzun zamandır denemek istiyordum.Ne zaman deneyecek olsam ya çilek olmuyordu ya yoğurt yada kakao.Çok şükür bugün özellikle çıkıp hepsini alıp geldim yarın pikniğe gideceğiz inşallah beceririm de arkadaşlara rezil olmam..Sonuçtan sizide haberdar ederim.:)

sevda
17 yıl önce

ben bir süredir sitenizi takip ediyorum ve çok beğeniyorum. siteme sizin linkinizi de eklemek isterim bir sakıncası yoksa.

nükhet
nükhet
17 yıl önce

haticeciğim sitede yer verdiğin her şey harika.. bu mercimekli salata benim sürekli yaptığım ve hem evde hemde misafirlerce çok beğenilen bir tarif.. tek farkımız benim pirinç yerine kuskus makarna kullanmam , hem görünüş olarak mercimeklerle çok uyumlu hemde lezzetleri birbirine çok yakışıyor.. güzel tariflerin için teşekkürler

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Gul, ben Calgary’de oturuyorum, forumdan ozel mesaj gonderebilirsiniz isterseniz.
Ezgi, yurtdisinda nerede oldugunuzu soylerseniz belki yardimci olabilirim.

Ezgi
Ezgi
17 yıl önce

Merhaba, bu pasta cok guzel duruyor esimin dogumgunu icin denemek isterim. Ama yurtdisinda oldugumdan meyveli sos (ahududulu ve çilekli)bulabilecegimi sanmiyorum. Bana bunu ne ile degistirebilecegimi soylerseniz sevirim.
Tesekkurler
Ezgi

seher
seher
17 yıl önce

merhabalar.uzun süre sadece tarifleri denedim ama şimdi yorum eklemeye karar verdim.herkese tekrar merhaba

gul
gul
17 yıl önce

merhaba cagla canada nin neresinde oturuyorsunuz sakincasi yoksa tabii bu sorumun cevap yazarsaniz cok sevinirim bende canadadan katiliyorum da onun icin sordum mazur gorun lutfen ben canadnin toronto eyaletinde kaliyorum

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Lily-Rose, ben de en az senin kadar heveslenmistim. Keske yapiyorken seni gormek imkani olsaydi, soyle tepeden kamerayla falan, saka bir yana, uzuldum dogrusu, ben de sinirlenirim boyle denedigim bir sey olmayinca. Benim kekin kivami kesinlikle sulu degildi, bayagi agirdi, nasil anlatayim, hah, karistirdigim zaman ( mesela cilekleri kasikla dondurerek ilave ettigimde nereye dondurursem orada kaliyordu.Lily-Rosecugum, Hatice hnm, tarifte vermisti gr olcusunu de ben de ona gore yapmistim zaten. Bir bardak icin 250 gr diye not yazmisti, gozunden kacmis herhalde.
Firinin kapagini (kabarmali yiyeceklerde)uzun bir muddet (yarim saat- 40 dakika) acmamali, yani
kabarmasi bittikten bir muddet sonra acmali, o da mecbursan.
Eger bu tarifteki gibi pisme muddeti verildiyse( ki 40 dak verilmis) o zaman mutlaka 40 dakika ilk etapta beklemek lazim. Iste benim formula canim, bu kek bir daha denemeye deger.
Sevgiyle kal

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Cagla Canada, ben sana boyle hitap etmeye devam edeyim en iyisi :), ya kek gercekten iyi olmadi, sicakken yeniliyordu yine de guzeldi ama soguduktan sonra daha da kotu oldu, hatta kalan kismini attim bile. Bu kekin hamuru nasil oluyor, normal kekler kadar civik mi? Acaba yogurdum yeterince kati degilmiydi, suzme yogurt yaziyordu ustunde ama… Firinin isisi 175ti, hatta genellikle benim firin cabuk pisiriyor, yani bircok tarifte isiyi dusuruyorum cabuk pisirdigi icin. Bu kek’e o kadarda heveslenmistim o yuzden tekrar denemek istiyorum, kekin kivamini yazarsan sevinirim, belki biraz aciklayici olur benim icin, birde su su bardagi olculeri karistiriyor insanin kafasini olculer gram olarak verilse daha kolay olur bence. Herneyse sorunun nerden kaynaklandigini ogrenirsem mutlaka tekrar deneyecegim, senin yaptigin guzel olduguna gore sorun benden kaynaklaniyor. Firini acmayin diyorsunuz ama acmadan pistigini nasil kontrol edecegim? Senin ozel bir formulun var mi? Sevgiler

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

minis, evet. cunku Hatice hnm 1 bardak olcusunu 250 gr olarak vermisti.

minis
minis
17 yıl önce

Cagla Hanim,
1 bardak olcusu olarak 1 cup mi kullandiniz?

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Lily-Rose, canim cok uzuldum kekin sonucuna , fakat ayni zamanda cok da sasirdim, hicbir kek 1,5 saat kalmaz firinda , bazi ozel kek tarifleri bile 1 saat olur. Kac derecede pisirdin, bir de firini onceden isitiyor musun? Mutlaka istenilen dereceye gelinceye kadar isitmalisin. Arada kesinlikle firini acmamalisin.
Cileklerin de diri olmamasi okadar zarar vermemesi lazim. Bir de cilekleri una buladin mi?
Yasim 51 ama sen ne sekilde hitap edersen kabulumdur. Elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisirim. Benim icin simdiye kadar yas, rutbe ve para onemli olmadi, simdiden sonra da olmamasi icin gayret ediyorum.
Canada’da simdi saat ogleden sonra 3. Kita olarak saat farki ayni ama ben Canada’nin batisindayim, oradan biraz fark edebilir.

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Cagla Canada keki az once cikardim firindan, benimkinin pismesi 1,5 saat surdu ve ici islak kaldi, epey bi islak oldu, once muthis kabarmisti sonra ortasi sondu, zannedersem benim cileklerimden kaynaklandi, yani seninkiler gibi diri degildiler,onlar o kadar sulandirdi herhalde ama tadi yine de guzel oldu. Cagla Canada sana kac yasinda oldugunu sorabilirmiyim, ben yakinda 30 olacagim, bundan sonra Cagla abla diye hitap edebilirim istersen :), gercekten sagol yardimlarin icin, birkac kez sorularimin cevabini senden aldim bundan sonra da oyle olacak herhalde, ya bu arada Canada da saat kac, yani epey bir saat farki var herhalde Hollandayla, Amerikayla 6 saat fark oldugunu biiyorum ama Canada da ona yakindir herhalde.

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Lily-Rose, unutmusum soylemeyi, tuz oraninda degisiklik yapmadim.

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Lily-rose,eger kucuk kaliba koymamissan tasmaz, ama dedigin gibi hamuru bayagi cok. Ben dunden beri disarda tutuyorum (mutfagin serin kisminda tabii, gunesli yerde degil.) hicbirsey olmaz. Bu arada 2 dilim kaldi. Bir de sosu butun kek uzerine dokme, yenilen dilimlerin yanina (ustune degil) dok. Mmmm.
Lily-Rosecugum, 32 senelik evliyim, 30 senedir de yurt disindayim.
Hatice hnm her soruya yetisemiyor kizcagiz diye yardim edeyim diyorum, direk kendisine sorulmayanlarda tabii.
Bir de evde oldugum icin bana da eglence oluyor. Bu site sayesinde computer ve keyboard’um ilerledi. 6 ay oncesine kadar computer acmasini bile bilmiyordum.

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Cagla Canada ben 500 gram cilegin bir kismini ayirdim sos icin, yarim su bardagi kadar, umarim kekin icinde ki cilek az olmaz, benim cilekler cok diri degildi, su an kek firinda, hamuru baya cok oldu, umarim fazla kabarmaz? yoksa tasar diye korkuyorum, cilek az da olsa yiyecegimiz dilimlerin uzerine yetecek kadar sos cikar sanirim, bu taze sos fikri cok hosuma gitti, tesekkur ederim, benim aslinda bir sorum daha var, bu kek soguduktan sonra buzdolabinda mi muhafaza ediliyor, disarda kalirsa kotu olur gibi me geliyor hele birde sos olunca. Kek pisip tadina baktiktan sonra sonucunu yazarim, sagol Cagla yardimin icin, burda ki bircok soruya cevap veriyorsun,dikkatimi cekiyor, anladigim kadariyla mutfakta baya bir tecruben var, tekrar sagol.

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Lily-Rose,500gr cilek keke tam gelir, sosuna yetmez diyecegim. Istersen sosunu bu defalik yapma da kekin tam olsun. Bir de benim cilekler keserken su birakmiyordu. Seninkiler de biraz diriyse daha iyi.
Sos icin bir olcum yk ama tahminen 1 bardak cilek icin 2 yemek kasigi seker iyi gelir. Once az koy, cek ,tadina bak ihtiyaci varsa daha koyarsin. Hadi bakalim bekliyorum.Sevgiler.

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Cagla Canada, bende bu keki bugun yapmayi dusunuyorum senin yaptigin degisikliklerle, uzerine hazirladigin cilek sosunun cilek,seker orani nasil, yani ne kadar cilege ne kadar seker kullandin? Sekeri 1,5 bardak kullaninca tuz’u ne kadar ekledin? Cevabini alir almaz yapmaya koyulacagim cunku cok merak ediyorum. Evimde 500 gram cilek var umarim yeter? Yetmezse yari olculerle yaparim artik.

Selma
17 yıl önce

Merhaba,
Cikolatali kek cok guzel gorunuyor. Bir cikolata delisi olarak mutlaka denemem lazim. Ellerinize saglik ve bizimle paylastiginiz icin tesekkurler.
Bende kendime bir sayfa yaptim, insallah bende sizin gibi guzel seyler paylasmak istiyorum. Ilk kek tarifimi ekledim sayfama…..
http://dusbahcesi.blogspot.com/

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Ayni tarifi “taze yaban mersini” ile de denemeyi dusunuyorum.

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Cllekli keki bugun yaptim, Biraz evvel misafirimle denedik. Harika oldu, hm..hm.. diyerek tadina baktik. Simdi yaptigim degisiklikleri yazayim, cok degil.
Sekeri 1,5 bardaga cikardim.
Yogurdun yarisini normal yogurt ,yarisini da labne olarak degistirdim.(cunku suzmem yoktu)
Ve 1 bardak kuru cilek yerine 2 bardak kucuk kesilmis TAZE cilek kullandim. Kestigim cilekleri 1 yemek kasigi unla karistirdim ,esas kek hamuruna karistirmadan once.
Uzerina de sekerle blendirde cektigim taze cilek sosunu doktum.
Benimkisi 50 dakikada pisti yalniz.
Sonucu bekleyenlere duyurulur, acilen tavsiye edilir.
Hatice hnm, tesekkur ederim. Hatice hnm, birkac gun once “Lamington keki” tarifini godermistim, aldiniz miydi acaba?

Semra
Semra
17 yıl önce

Herkese Merhaba,
Hatice elimden geldigi kadar bizlerle paylastigin tarifleri deniyorum. Gecenlerde her yemegi senin sitenden yararlanarak kurdugum soframizda misafir agirladim. Cok kabiliyetli olmasam da, iyi bir izlenim biraktim. En azindan misafirlerim memnuniyetini acikca söylediler.
Keklerle ilgili bir sorum var. Kekin pisip pismedigini anlamak icin kürdan batirildiktan sonra, kesinlikle kabarmiyor, aksine icine gömülüyor sanki!
Bu nokta da bizlere verebilecegin tipin var mi?
selamlar ve cok tesekkürler bu seviyeli site icin

arzucarolina
arzucarolina
17 yıl önce

herkese selam,
konuyla pek ilgili değil ama sevgili Tarçın (tarçının mutfağı) blogunu kapatmayı düşünüyor,buradan onu takip eden herkese rica etmek istedim lütfen bloguna uğrayıp yorum bırakın,belki ne kadar çok seveni olduğunu görüp vazgeçer.
sevgili Hatice,
hoşgörüne sığınarak bu mesajı yazdım,kızmayacağını zannediyorum zira siz bizim hayatımızın vazgeçilmez parçaları oldunuz artık ve gönlüm hiçbirinizden mahrum kalmak istemiyor.

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Bu tarifteki meyveli sos icin dr oetkerín jelly puddingini kullanabilirmiyim? marketin soslar bolumunde epey aradim ama tek uygun bu jelly pudding gibi geldi. Bu tarifi denemeye kararliyim, su cilek sorununa bir cozum bulabilsem…

gamze
gamze
17 yıl önce

hatice;
ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. Ama ben de kıymalı böreğin tarifini bekleyenlerdenim. Ayrıca taze çilekle yapılan kekin sonucunuda merak ediyorum doğrusu :))
Tşk

Hülya Şenlik Işık
Hülya Şenlik Işık
17 yıl önce

Haticecim,
Rica ederim…Portakal Ağacı’ ndan, açık teşekkür etmen çok ince bir davranış. Bu sabah sayende işe gayet enerji dolu başlayacağım.
Sevgiler…

SALİHAEROZAN
SALİHAEROZAN
17 yıl önce

hatıce hn,hangı tur veya marka kalıpları tercıh edıyorsunuz tavsıyede bulunursanız ıyı olur,keklerınız kalıptanda olsa gerek cok guzel ve ıhtısamlı duruyor.sevgıler

ipek
ipek
17 yıl önce

Selam Arkadaslar,
Damla cikolatanin Amancasini soran arkadaslarbulamadilarsa eger “schoko tröpfchen” ve her markette pasta malzemesi olan reyonlarda oluyor. Hani un, badem, kabartma tozu, puding falan olan reyonlari kastediyorum. Kurutulmus cilekte sanki Bio-Laden´larda (organil ürün satan dükkan) veya reformhaus´larda bulunur gibi geliyor bana. Cünkü öyle kuru meyveler falan oluyor o dükkanlarda.
Ayrica bu keki bende yapmak istiyorum cok enfes görünüyor. Eline saglik Hatice.
Ipek

öner
öner
17 yıl önce

hatice merhaba,
kullandığın fotoğraf makinası digital mi, yoksa analog mu? marka ve model vermen mümkün mü? digtale geçiyorum da, bi türlü karar veremiyorum. teşekkür.

Mine
Mine
17 yıl önce

Lily ve Cagla, Taze cilek yerine cilekleri biraz sekerle recel yapar gibi kaynatip, suzup kullanirsaniz daha uygun olur gibime geliyor.

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Cagla Canada, benim mutfak konusunda cok fazla ozguvenim olmadigi icin oyle kafadan tarifleri degistirmeye cesaret edemiyorum, ama sen yaparsan mutlaka sonucu yaz, guzel olursa kesinlikle bende deneyecegim, sabirsizlikla bekliyorum…

Mine
Mine
17 yıl önce

Sevgili Cagla, Food dehydrator makinalarindan faydalanabilirsin. Fiyati oldukca dusuk olanlar var. Ben de almak istiyorum. Ev de yaptigim sucuklari o sekilde kurutmayi deneyecegim.
Sevgili Hatice, Gul agacina bayildim. Guller bana dayanmiyor, hangi gulu ektiysem, sizlere rahmet. O gunden daha tarif verirsen, ben kiymali boregi rica edecegim. Selamlar ve Sevgiler.

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Lily-Rose, cilek miktarini azaltmayi demisim, cogaltmak olacak.

SAİDE
SAİDE
17 yıl önce

Merhaba Hatice Hanım,
Kurutulmuş çilek bulmakta zorlanılırsa acaba kurutulmuş dut ya da frambuaz (olup olmadığını da bilmiyorum gerçi!) kullanılsa olmaz mı?
Selamlarla..

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

Lily-Rose, ben de cilek kurusuna henuz buralarda rastlamis degilim. Fakat ben tarifteki seker miktarini artirip , hem taze cilek kullanmayi hem de cilek miktarini da azaltmayi dusunuyorum. Sen de boyle bir sey yapabilirsin belki. Fakat cileklerin sulanma ihtimali olabilir piserken. Deneyince sonucu yazarim.

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Ya denemeyi cok istiyorum,tam benlik bir tarif ama Hollandada kurutulmus cilegi nerde bulabilirim bir fikrim yok, internette dolastim durdum soruma bir cevap alirim diye ama maalesef, yardimci olabilecek kimse yok mu?? Taze cilegi kurutma fikrine de cesaretim yok dogrusu, firini 5 saat yakip sonra da husrana ugramak var isin sonunda, ahh bir bulsam da bu enfes gorunen kekten yapsam, cilek ve cikolata muhtesem kombinasyon valla.

elif
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Siteni cok begendim hersey icin eline ve yuregine saglik. Ama acikcasi ben yemeklerden cok fotograflarla ilgileniyorum ve kendim de amator olarak fotografla ilgileniyorum. Sen nasil bir makine ya da teknik kullaniyorsun ki ortaya bu kadar renkli seyler cikiyor? Beni bilgilendirirsen cok sevinirim

gul
gul
17 yıl önce

O kadar siteleri karistirmana ne gerek vardi haticecim, gecen hafta CILEK etkinliklerinde baya tarif vardi halbuki..Ellerine saglik cok lezzetli gorunuyor denemeliyim..

minis
minis
17 yıl önce

Hersey cok guzel gozukuyor elinize saglik. Ben kek tariflerini denemek istiyorum, ama bizim evdeki su bardaklari epeyce buyuk 🙂 Acaba kac ml lik su bardagi kullaniyorsunuz?

Zeynep Seda
17 yıl önce

Haticecim,
Cilekli kek ne guzel ellerine saglik, bana hep yaz aylarini hatirlatir. Malesef buraya hala yaz gelmedi, su an disarida sakir sakir yagmur yagiyor:( Ev kalip deposuna dondu demissin, ayni durum bende de var! Her kasaya gidisimde esim “ya bizde bu kaliptan yok muydu?” diye soruyor :))
Sevgiler,
A.S.B.
http://zeynebinmutfagi.blogspot.com

Hatice
Hatice
17 yıl önce

Fatıma, derin bir kalıp yeterli, ben de bizim mutfağı kek kalıbı deposuna çevirdim. Şimdi mağazaların o bölümünü hızla geçiyorum.
Pınarcım, senin mutfağında yeni tatlar görmeyi özlemişim ben de. Hatta sayende pazar gezilerini ne kadar özlediğimi fark etmiştim. Soruna gelince yaptıklarımı kalabalık bir gruba dağıtıp kendim uzak duruyorum…

Pınar
17 yıl önce

Hatice’ciğim kek nefis ellerine sağlık. Portakal Ağacı’nın çalışkan mutfağını gördükçe çok hoşuma gidiyor. Ben de Küçük Evin Mutfağı’na daha fazla tarif koymak istiyorum ancak 2 kişi olduğumuz için haftasonları arkadaşlar vs gelmedikçe hafta içi yiyeceğimiz sebze yemekleri dışında yemek veya tatlı yapmıyorum. Özellikle tatlı yaptım mı sadece ikimiz yemek durumunda kalıyoruz. Eşim biraz kilolu, tatlıya dayanamaz. Ben de son zamanlarda ideal kilomu aştım. Portakal Ağacı’ndaki çeşitler eşsiz, tatlılar enfes ama acaba kilo sorun olmuyor mu diye sormadan edemiyorum. Çok soran olmuştur ama cevabı ben yakalayamadım. Bunun sırrı nedir Hatice’ciğim? Sevgiler,
Pınar

58
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x