İçeriğe geç

Lebeniye Çorbası (Videolu Tarif)

 

Annemin tarif defterini ne zaman karıştırmaya başlasam ilk sayfalarda hep bu çorba tarifiyle karşılaşırdım. Yanındaki nota göre uzun zaman önce bir televizyon kanalından görüp yazmış tarifi, sonradan da yapılış şeklini kendine göre değiştirmiş. Tarifi yazmak için biraz aratırınca aslında Lübnan mutfağına ait olduğunu öğrendim. Yine de bu çorbayı ben hep annemin ramazan çorbası olarak anıyorum.

Lebeniye Çorbası:


Malzemeler:


Köfte için:

  • 250gr kıyma
  • 1 kuru soğan, rendelenmiş
  • tuz
  • karabiber

Köfteleri kızartmak için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Çorba için:

  • 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
  • yarım su bardağı pirinç
  • yarım kg yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un, silme

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanması:

  1. Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.
  2. Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  3. Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
  4. Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
  5. Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

104 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
türkan
türkan
14 yıl önce

Kendi yaratıcılığımla yaptığımı sandığım çorbanın pirinçsizini şimdi burda okuyorum!İnanılmaz lezzetli bir çorba tabi buna sevginizi ve el hünerinizi de katarsanız.Dün her iki anne ve babamı ve ablamı iftar yemeğine aldım. Hepsi de çok beğendi.Herkese tavsiye ederim

yelda
yelda
15 yıl önce

bu çorbayı ramazanda yaptım ve herkes çok beğendi.tadı damağımda kaldı.yine yapmak istiyorum ama baya zahmetli bi yemek.babamda beğendi.o beğendiğine göre gerçekten güzel olmuş demektir benim için.:)nohutları tek tek soymak olmasa yapıcam ama…

yeliz
yeliz
15 yıl önce

merhaba
sitenizi uzun zamandır takip ediyorum ve tarifleri uyguluyorum.genelde iyi sonuçlar elde ediyorum.Size çok teşekkür ederim.Lebeniye çorbası bizim Gazianteb in geleneksel çorbalarından dır.Ayrıca parça et ile yapılır.Ama bu da farklı bir tat olsa gerek.Bu tarifi de deneyeceğim.Gaziantep den sevgiler…

MEHMET ŞANLI
MEHMET ŞANLI
15 yıl önce

MERHABA SİTENİZİ İLGİYLE TAKİP EDİYORUM.AMA ŞUNU SÖYLEMELİYİMKİ BU ÇORBA ASLEN DİYARBAKIRIN YÖRESEL YEMEKLERİNDENDİR VE DOĞRU ADI :LEBENİ´DİR.BAŞARILAR.

ulviye
ulviye
16 yıl önce

Mrb lutfen lebeniye çorbasının tarifini biri bana gr la dii ölçuyle yazsın mesela kaç su bardagı ve ya kaç kaşık gibi,böyle bilmiyorum.Yemek işlerine yeni başlıyorum da 🙂 Mumkunse hemen cevap alayım çunku yarın yapmak istiyorum..Tşkrler..

sezin
sezin
16 yıl önce

Sevgili Hatice, siteni buyuk bir begeniyle takip ediyorum. Benim 6 aylik bir kizim var ve yeni kati yemeklere basladik. Eger sitene bebek yemekleri de eklersen cok sevinirim.
Sevgiler Sezin.

Duygu
Duygu
16 yıl önce

merhaba;
lebeniye çorbası Gaziantep’in yöresel bir çorbasıdır. bir Gaziantepli olarak söylemeden geçemedim.

seda
seda
16 yıl önce

MERHABA
Sitenizi hemen hemen hergün ziyaret ediyorum,yazılarınız yaptığınız yemekler çok güzel bir sürü arşivim oldu sayenizde:)bende bir çerkezim inanın bunu okuyunca dahada sevindim:)
sitenizde sofra dizaynı gibi bilgilerin daha çok olmasını istiyorum inanın bazen yemeklerden arta kalan zamanda sofrada nasıl ne kullanmıs dıye takip etmekten gözlerim yerinden cıkacak gibi oluyor çünkü BÜTÜN OLARAK HEPSİ ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
TEBRİKLER

Tülin Yazar Celepoğlu
Tülin Yazar Celepoğlu
16 yıl önce

Merhaba,
Ben de 23 Eylül de çağırdığım iftar misafirlerim için (kayınvalidem) bu çorbadan yaptım. Öncelikle tarif için çok teşekkürler. Özellikle çorbanın kesilmemesi için verilen öneriler çok yerinde ve benimki de kesilmedi. Çorbanın tadı tuzu tam kıvamındaydı. Yanlız denemedim ama bir önerim olacak. -yine yaparsam bu sefer böylesini deneyeceğim- köfteler kızartıldığı için sanki biraz sert oldu. Suda harşlayıp soğuk sudan geçirirsek yapışmaması için sanırım köfteleri biraz daha yumuşak olur. Tekrar teşekkürler

sevda
sevda
16 yıl önce

çorban güzel görünüyor ama ilk önce kendim yapıp yemeliyi çünkü benim eşim herşeyi yemez oyüzden yemek yapmada çok zorlanıyorum ama bunu yapıcam

Hatice Alev
16 yıl önce

S.A.
Çorba çok lezzetli. Web sitesi de çok güzel. Sürekli faydalanıyorum. Acaba bir üyelik sisteminiz var mı? Ayrıca tarif yazabilme imkanım var mı?
Şimdiden teşekkürler. Tüm site sakinleriyle tanışıp kaynaşmak, paylaşmak isterim.

Tuba
Tuba
16 yıl önce

Harika bir çorba. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Sayenizde ilk defa böyle bir çorba pişirdim. Bayıldım.

SEVA
SEVA
17 yıl önce

Bugün galiba günah çıkarma günüm olduu:)bu çorba tek kelimeyle süper ben çok beğenerek içiyorum zaten tam bir çorba delisiyimdir. Biraz uğraştırsada bence değer

e-mine
e-mine
17 yıl önce

Ramazanda misafirlerimize ikram ettik. Nefis oldu. Özellikle çocuklar bayıldı. Tavsiye ederim…

su tunay
su tunay
17 yıl önce

Sevgili Ayşe şule brokoli tarifini denedim..Denerken kendi kendime dedimki bu arkadaş herhalde çay kaşığı yerine tatlı kaşığı yazıcaktı karıştırdı..
Düşündüğüm brokoli gibi olmadı ama tadı güzeldi..Eşimin dediğine göre mercimek çorbasına benzemiş..Şöyle bir baktım tarif defterime bir sürü çorba tarifi denemişim..Kışın çok gerekecekti..Teşekkürler Hatice,Ayşe Şule ve emeği geçen herkese

Ebrum
Ebrum
17 yıl önce

slm,
bugun Lebeniye yaptim.Cok guzel oldu,tavsiye ederim.Kucuk ogullarim ve esim cok begendi.Tesekkurler Hatice Hanim

şule
17 yıl önce

sevgili hatice ben de bu çorbanı ramazanda denemiştim. çok çok beğendim. nohutları soymak lezzetini ne kadar güzelleştiriyormuş, sayende anlamış oldum.

Sanem
Sanem
17 yıl önce

Harika gozukuyor, yarin hemen deniyecegim.. Bu arada siteyi de cok begendim, Amerika’da yasayan ve cok yemek becerisi olmayan ben, sanirim bu site sayesinde guzellikler yaratabilirim mutfakta.. Mesela dun Marine edilmis brokoliyi denedim, cok begendim.. Resimleri harika cekmissin, isiklar da cok guzel ayarlanmis.. Ellerinize, ve paylastiginiz icin gonullerinize saglik.

ayla
ayla
17 yıl önce

Çorbayı dün akşamki misafirlerim için yaptım..Herkes çok beğendi..tam bir davet çorbası ..hem göze hem mideye hitap ediyor.şekerpare tarifini de denedim..o da çok güzeldi ama görüntü olarak sanki biraz yayılmışdılar..unu az gelmiş olabilirmi? aslında 4 bardaktan fazla un kullanmıştım.bayramda tekrar denemek istiyorum.bilgi veren olursa sevinirim.

şermin
şermin
17 yıl önce

merhaba haftasonu sitenizi keşfettim.muhteşem .ellerinize sağlık.
kesinlikle bundan sonra takip edeceğim bir site.
başarılar …
kolay gelsin …

elçin
17 yıl önce

şahane bir site bayıldım bu ramazan gününde çok iyi geldi resimler tarifler çok güzel birer birer deneyeceğim emeği geçen herkeze teşekkür ederim elleriniz dert görmesin.

aylin akinci /usa.
aylin akinci /usa.
17 yıl önce

merhaba hatice hanim ,
sitenizle yeni tanistim ve cok begendim. Lebeniye corbanizi denedim ve acayip guzel oldu yalniz ben pirinc yerine asurelik haslanmis bugday koydum ,cok lezzetli oldu .tarifleriniz
icin cok tesekkurler.
sevgilerimle.

AYŞEGÜL
AYŞEGÜL
17 yıl önce

NE OLUR CEVAP YAZIN………..
MERHABA SİTENİZLE YENİ TANIŞTIM.ÇORBA ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR. ELİNİZE SAĞLIK.BENİM BİR SORUM OLACAK.AMA CEVABINI KENDİ SAYFANIZA YAZMANIZI İSTİYORUM.ÇÜMKÜ MAİL ADRESİM YOK.İPTAL OLDU
BEN SALÇALI YEMEKLERİMDE RENK SORUNU YAŞIYORUM.RENKLERİ KIRMIZI OLMUYOR.EN KALİTELİ SALÇAYI,BİBER SALÇASINI ….HERŞEYİ DENİYORUM FAKAT OLMUYOR.YADA İLK GÜN GÜZEL OLUYOR.2.-3. GÜNE KALINCA RENGİ DEĞİŞİYOR.ANNEMİN YEMEĞİ İSTERSE 1 HAFTA DOLAPTA KALSIN RENGİ İLK GÜNKÜ GİBİ OLUYOR.NE OLUR BİR ÇARE SÖYLEYİN.HER GÜN AĞLIYORUM.

Tülin
Tülin
17 yıl önce

Eşim Erzincan’lı ve ben de orada 3 yıl görev yaptım. Erzincan çorbası da köfteli ve ayranlı olması itibariyle buna benziyor ve bence çok nefis oluyor. Tarifini vermek isterim:
2 ortaboy soğanı yağda kavurun, birkaç biber, sonra da bir domates ekleyip kavurun. Üzerine su koyup kaynatın.Tuz ve az karabiber ekleyin. Ayrı bir yerde hazırladığınız karabiber ve tuz ile yoğulmuş ve yuvarlanmış(iç fındık büyüklüğünde) köfteleri kaynayan suya ekleyip biraz pişirin(erişteyle eş zamanlı pişmediği için),sonra ev eriştesi ekleyip pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsak ekleyip ocağın altını kapatın.Ayrı bir yerde hazırladığınız az koyu kıvamdaki ayranı karıştırarak ekleyin.Nane de koyunuz.Çok leziz oluyor. Sevgiler.
Bu güzel site için teşekkürler:)

dilemma
dilemma
17 yıl önce

Tarif İcin Tesekkurler
sütlaç tarifi ararken buldum bu siteyi. oruç agız sütlaç tarifini denedim ve kıvamını begenince hemen lebeniye corbasını da denedim ve iftara arkadaslarımı davet etmiştim. daha once hic denemedigim bir corbayı arkadaslarıma yapmam buyuk cesaret ama cesaretim sonucu muhtesem oldu. inanılmaz ilfitaftlar esliginde ikişer kase icilince corbam icimden bir kez daha tesekkur ettim ;)( bu iltifatlardan sütlaçlar da nasibini aldı elbet :)))

Ozlem
Ozlem
17 yıl önce

Dun aksam denedim bu corbayi cok yogun oldu, ben biraz daha su ekledim. Kofteler biraz ugrastirdi ama tadina degdi dogrusu ailece cok begendik.
Ellerine saglik Hatice…

SEMA
SEMA
17 yıl önce

Selam Hatice
Ellerin dert görmesin canım
Bu mübarek günlerde bizlere yeni tarifler vererek büyük sevap kazanıyorsun bence.Bu arada senin ne kadar yogun tempoda calıstıgını ve bızlere burda yemek tarıflerı yayınlamanın nedenının bızlerle bıselerı paylasman gerektıgını hobı amaclı yaptıgını EDA adlı site takipçisi arkadasımız bılmıyor. Yorumunu çok ıtıcı buldum.
Hatice bu arada bıraz evvel damak.net adlı sıtede senın lebenıye corbanın ve tepsi mantısının resımlerı ıle tarıfını gordum.
Haberin varmı?
Herkese hayırlı ramazanlar,,

özlem borazan
özlem borazan
17 yıl önce

slm sitenize bayıldım tam benlik yalnız bişey eklemek istiyorum lebeniye çorbanızı ben başka isimle biliyorum bildiğim kadarıyla bu çorba antep yöresine ait yuvalama çorbası,hatta iki gün önce ben yapmıştım tesadüf oldu,tek farkı ben pirinç koymuyorum paylaşmak istedim.

EDA
EDA
17 yıl önce

Hatice tariflerin güzelde çook bekletiyosun bizi yeni tarifler için.
EDA

Nilüfer
17 yıl önce

Çorbanız çok güzel görünüyor, misafirler için ideal…
Ellerinize sağlık..
Selamlar…
Nilüfer
blog adresim şu şekilde değişti…
http://mutfaksohbetleri.blogspot.com

SibelG
SibelG
17 yıl önce

bu çorba gerçekten muhteşem.dün iftar için yaptım bu çorbayı ve tek kelimeyle süper oldu.misafirlerimde çok beğendi.bundan sonra benimde vazgeçilmez ramazan çorbalarımdan biride bu çorba artık.tarif için tekrar tekrar teşekkürler haticecim..hem annene hem de sana..denemeyen herkezin denemesini tavsiye ederim.
sevgilerimle

derya
derya
17 yıl önce

merhaba hatice lebeniye corbasini yaptim cok guzel oldu..misafirlerim cok begendi ifter sofresinda.ancak ben 1 su bardagi kadar su kattim icine cunku baya bir koyu olmustu ..ama tadi super di..cok tesekkuler tarifler icin

Ayse Sule
Ayse Sule
17 yıl önce

Denedigim ve begendigim bir brokoli corbasinin tarifini veriyorum. Umarim deneyen herkes de benim gibi memnun kalir…
Malzemeler: 1 yemek kasigi tereyag, 1 orta boy sogan, 2 dis sarimsak, 1/4 cay kasigi tuz, 1/4 cay kasigi kekik, 1/4 cay kasigi karabiber, 1 orta boy patates, 1 kucuk boy havuc, 1 tavuk bulyon tableti, 3 bardak kaynar su, yarim kilo (2 orta boy) brokoli.
Bir tencerede tereyagini eritin, ince dogradiginiz sogan ve sarimsagi hafif oldurun, baharatlari katin, kucuk kup seklinde dogradiginiz patates ve havucu ekleyip hafif kavurun. Tavuk bulyonu ayri bir tencerede kaynar su icinde kaynatip diger malzemelerin oldugu tencereye katarin. En son yikayip dogradiginiz brokoliyi ekleyip orta ateste 35-40 dakika (tum malzemeler yumusayip dagilana kadar) kapagi kapali olarak kaynatin. Blendirdan gecirip corba kivamina getirin (cok koyuysa gerekli miktarda kaynar su ilave edin). Sicak servis edin. Afiyet olsun.

necla topkarcı
necla topkarcı
17 yıl önce

HERKESE MERHABALAR,
SİNEM:)’cim BENİMLE İLGİLİ YORUMLARINA ÇOK DUYGULANDIM.HİÇ ÜZÜLME O EMEKLİLİK YILLARI DA GÖZ AÇIP KAPAYANA KADAR GELİR.HER İŞİN BAŞI CAN SAĞLIĞI.HERŞEY UMDUĞUNDAN ÇOK ÇOOOK DAHA GÜZEL OLSUN, GÖNLÜN SEVGİYLE DOLSUN.
HATİCE cim SİTENİ TANIDIĞIM TÜM ARKADAŞLARIMA TAVSİYE EDİYORUM.GİRİP BİR GÖZ ATIN MUTLAKA YAPACAK BİR ŞEY BULACAKSINIZ DİYORUM.BUNUN NEDENİ DE ORTAMIN HOŞ, PAYLAŞIMLARIN İÇTEN VE SAMİMİ OLMASI…TEŞEKKÜRLER….

ayse
ayse
17 yıl önce

hatice hanim iyisiniz insalah!!ozletmeyin kendinizi bu kadar.merak ediyoruz yorumlardada isminizi gormeyince ..gunlerin uzunlugundan ramazan zor geciyo galiba:)sahsen ben iftara yakin uzatmalari oynuyorumda:)))herkese hayirli ramazanlar..

Ecz.Ayşe
Ecz.Ayşe
17 yıl önce

Bugün bu çobayı pişirdim çok güzel oldu.Misafirlerim çok beğendi.o kadar da uzun sürmedi yapması.Ben ek olarak köftenin içine 1 çay kaşığı sumak koydum.Ekşi çok sevdiğim için fena olmadı..Tavsiye ederim…Ayrıca çorba soranlara 6-8 kişilik haz süresi köfte dahil max yarım saat.Nohut önceden haşlanmıştı..Teşekürler..

zeynonalcacı
zeynonalcacı
17 yıl önce

hayirli ramazanlar:)
bugun dedemle teyzem bize geldi iftar icin. annem de artik bir portakal agaci takipcisi oldugunu kanitlarcasina:) bu corbadan yapti. miktari bize gore cok olmakla beraber biz cok begendik:) hakikaten iftar sofrasina layik bir corbaymis. tekrar tesekkurler:)

gulsen
gulsen
17 yıl önce

yeni tarif yok muuu? 🙂
ve eğer mümkünse brokolili tarif listemizi biraz daha zenginleştirebilir miyiz?

yasemin
yasemin
17 yıl önce

merhaba hatice,lebeniye Antep mutfağında çokça yapılan bir çorba.Adıda lebeniye olarak bilinir.Bende bir antepli olarak bu çorbayı şöyle yapıyorum.aşurelik buğday biz dövme deriz.geceden ıslayıp nohut kemikli et hep beraber pişirip yoğurdunu katıp,üstüne bol nane ve biberi yağda yakıp üstüne dökeriz.Afiyet olsun.

psikoterapi
17 yıl önce

Haticeciğim;
Bugün çorbayı iftar için misafirlerime yaptım. Hepsine çok değişik geldi ve bayıldılar.
Baştan görünüşünden yayla çorbası sandılar fakat tabaklara koyunca herkes çok şaşırdı.
Köfteler biraz uğraştırıyor ama deneyip öğrenmeye değer 🙂

ecra
ecra
17 yıl önce

müthiş bir tarif. bugün denemek nasip oldu. akşam iftarda herkes çook beğendi. ellerinize sağlık 🙂

inspi
inspi
17 yıl önce

İnternette cocuk pornosu uzerinden kar saglayan ve cocuklari
istismar eden kisiler ve siteler var. Bu sitelerin kapatilabilmesi icin
toplumsal tepkiyi belirtmek uzere, 31 Aralik 2006 tarihine kadar 1 milyon
sanal mum yakilmasi hedefleniyor.
Isim, e-mail vermek zorunda degilsiniz.
Ilk ekrani onaylayin, ikinci ekranda odada gezinip yanmayan, yesille
isaretli mumlardan birine tiklayin. Son ekrani da onaylayin (SUBMIT) . hepsi
bu kadar.
Cocuk pornosu sapikliktir.
Bu maili lütfen tüm tanıdıklarınıza iletiniz…
http://www.lightamillioncandles.com
TEMİZ BİR DÜNYADA SEVGİYLE KALIN…

yasemin
yasemin
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
Daha öncede çok yazdım ama hiç cevap alamadım senden belki buna bir yorumda bulunursun!!! Lebeniye çorbası esasen Gaziantep yöremize aittir ve onlar köfte yerine et kullanırlar , yağsız kırmızı eti önce pişirirler , Gaziantepli olmasamda yöreye hayranlığımdan mutfağınıda inceliyorum ve yoğurtlu sıcak çorbaları sevmesemde bunu yaptıktan sonra çok beğenip sık sık yapmaya çalışıyorum , bir seferinde G.Antep’e gittiğimde orda http://www.antep.net/yemek/index.htm bu siteyi yapan ve ayrıca G.Antep’in tarihini ve kültürünü tanıtmak amaçlı dergiler, kitaplar , CD ler hazırlayan bir ajans ,bunu para kazanma amaçlıda yapmıyorlar işlerinin dışında kalan zamanlarını ve maddi imkanlarını buna harcıyorlar. O zaman yaptığım iş nedeni ile yaptığımız bir konferansta tanışıp daha sonra ofislerini görme şansımda ve çıkardıkları kitap ve CD lere sahip olma şansım oldu. Yurtdışında yaşayan biri olarak aslı bizde olan birçok şeyi başka isimlerle görünce içim acıyor viz sahip çıkamıyoruz diye , naçizane bu yemekle ilgili bir yorum yapmak istedim umarım hoş karşılanır.
Yasemin / Londra

GULENAY
17 yıl önce

MERHABA HATICE,
NE DEGISIK BIR CORBA OLMUS.DENEMEK GEREK KESINLIKLE.ANNENIN ELLERINE SAGLIK…
SEVGILER

SELİN ÇAĞLAYAN
17 yıl önce

Arkadaşlar siteme bırakılan bir yoruma sinirlenip ”kimmiş bu ya” diye sitesini ziyaret ettim. http://aynadakiyalan.blogspot.com/2006/09/rg-ve-yemek-tarifleri-zerine.html adresinde yemek sitesi sahipleri hakkında hakarete varan sözler yazıldığını okuyunca cevap yazmadan duramadım. Aslında gülüp geçmek lazım ama insan bazen sinirleniyor.
Belki görmek istersiniz.
Sevgiler,
selin(www.selincaglayan.com)

Mehtap
Mehtap
17 yıl önce

Merhaba,
Haticecim annenin ellerinden opuyorum. Bugun yaptim corbayi iftar icin cok guzel oldu. Yayla corbasi cok sevdigimiz bir corbaydi ama boyle daha da guzel oldu. Ramazana ozel tariflerini bekliyoruz.
USA dan selamlar

hacer
hacer
17 yıl önce

Merhabalar,
oncelikle sitenizi cok sevdigimi ve takip ettigimi belirtmek isterim.
Lebeniye corbasina gelince ; ben bu corbayi uzun suredir yapiyorum. Yumurta sarisi ve sutu karistirip corbaya terbiye ediyorum. ayirca tuzot kullaniyorum harika oluyor. Ozellikle tuzot cok farkli bir tat veriyor tavsiye ederim.
Herkese hayirli ramazanlar…

zeynep
17 yıl önce

harika bir çorba doğrusu ellerinize sağlık ben de denemeyi düşünüyorum yolunuz düşerse benim acizane siteme de buyrun

Sinem :)
Sinem :)
17 yıl önce

Ayyy Necla Abla(abla diyorum kusura bakömayın ama, yaşım 22:) Nekadar güzel yıllarca çalıştıktan sonra evde oturup bol vakit ayırarak yemek yapmak. Ben çalışıyorum ve 5 aylık evliyim ve ev işi, yemek falan derken yorgun düştüm ve sekreter olduğum için en hassas yerim boğazım o nedenle ileri derecede faranjit oldum sesim hiç çıkmıyor 🙁 En büyük hayalim emekli olup (yaklaşık 45 yılım var:) evimde misafirlerime ve çocuklarıma annem ve Hatice’nin annesi gibi müthiş yemekler yapmak. Çok imrendim size. Kocaman sevgiler 🙂

necla topkarcı
necla topkarcı
17 yıl önce

HERKESE MERHABALAR,
YENİ EMEKLİ BİR BAYAN OLARAK ERKENDEN MUTFAĞA GİRDİM VE LEBENİYE ÇORBASINI YAPTIM GÖRÜNTÜ ÇOK GÜZEL ANCAK BİRAZ UĞRAŞMALI BİR ÇORBA TADININ GÜZELLİĞİ DE BURDAN GELİYOR OLSA GEREK.ANNECİĞİNİN ELLERİNE SAĞLIK.BEN ŞERBETLİ ORTASI KREMA VE MEYVA PARÇALARIYLA DOLU BİR TATLININ TARİFİNİ RİCA ETMİŞTİM.AMA YANIT ALAMADIM.RAMAZANDA TAM ZAMANI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HERKESE KOLAY GELSİN.

104
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x