İçeriğe geç

Bayramın Ardından…

Byrm_1_1

Bir bayram daha geçti. Arefe gününü kayınvalidemle beraber baklava ve börek yaparak geçirdik. Böylece benim de "baklava yapmadan mı geçireceğim bu bayramı?" telaşlarım son buldu. Bayram sabahı önce kayınvalidemlere  sonra da ablamlar ve teyzemlerle beraber annemlere gittik. 3 gün boyunca akraba ziyaretleri ile dolu, Tekirdağ- İstanbul- Ankara hattında yorucu ama çok güzel günler geçirdik.

Benim için bayramın en unutulmaz anısı büyükbabamı ziyaret için Ankara’ya giden ablamlara son anda katılmamız ve büyükbabamın ablamları beklerken bizi de görünce mutluluk ile şaşkınlık arasında kalışıydı. Ablamlarla anneanneciğimin mezarını ziyaret edip dönüş yolunda da amcama uğrayarak 6 saatlik hızlı bir Ankara turu yaparak geri döndük. Gittiğimiz her evin sofrasında birbirinden güzel bayram yemekleri, evde özenerek yapılmış baklavalar, tatlılar vardı. (diğer evlerdeki baklavaları da gördükten sonra benim de yapımına katkıda bulunduğum bir baklava olduğu için daha çok sevinmeye başladım sanırım…)

Annemin sofrasının fotoğraflarını çektiğim için onun bayram menüsünü paylaşıyorum:

Gbt

Bklv

  • baklava (Emine hanım’ın tarifi ile büzgülü baklava ve anneannemin tarifiyle bohça baklava)
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

57 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
cansu
cansu
16 yıl önce

yemek resimleriniz hoşuma gitti genellikle zaten ramazan bayramlarında bu tür yemekler yaparız neyse bu fırsatı yanibu siteyi açtığınız için deşekkür ederim.

dilek
dilek
17 yıl önce

merhaba,
annenizin bayramda yapmış olduğu bohça baklavanın tarifini sayfalarınızda bulamadım.göndermeniz veya yayınlamanız mümkün mü? herşey çok güzel gözüküyor..başarılar

Ela
Ela
17 yıl önce

Sevgii Hatice
seni yaklaşık 3 yildir takip ediyorum ve başka hiçbir siteye girmeye gerek duymuyorum. Gercekten bu genç yaşında gerek yemek yapmadaki ustalığın, gerek fotoğraf çekme başarın ve kültürünle örnek alınacak bir insansın. Çok yeteneklisin, yaratıcısın, çalışkansın ve aynı zamanda yemek sitelerinin en başarili site sahibisin. Sana yazılan tüm yorumları okudum ve hayrete düştüm bende seni çok merak ediyordum ve görünce inan çok şaşırdım çünkü kafamda canlandırdığım insana benzemiyordun. Ama insanlar nedense seni başka bir yönünle daha çok ilgilenmişler ve olayi başka bir boyuta taşımışlar. Bence senin gorünüşünle bu kadar ilgilenilmesi bence hoş değil sen zaten yaptıklarınla kendini kanıtlamış bir insansın.
Sitene her zaman bakıyorum ve bakmaya devam edeceğim ama senin görüntünle ilgil değil sırf sen olduğun için.
Melek

mehtap
mehtap
17 yıl önce

sevgili Hatice mükemmelsin tek kelimeyle.Siteni keşfettim edeli hayatıma renk geldi.Hiç bu kadar zevkli pasta,kurabiye ve tatlı yapmamıştım .Seni bütün kalbimle tebrik ediyorum.Süüüüüüüüpersin ve hep böyle kalman dileğiyle….
Birde ben üye olmaya çalışıyorum ama bir türlü beceremedim üye formundaki bazı kısımları doldurmadım ama onlar hakkında hiçbir bilgim yoktu.Bana yardımcı olursan sevinirim …mehtap

meryem varol
meryem varol
17 yıl önce

Merhabalar… Hatice hanım, sitenizi aralıklı olarak da olsa takip edebiliyorum.İnanın çok severek geziniyorum tarifler arasında.Denediğim tarifler de , işin doğrusu çok iyi sonuç veriyor.Sizi bu nedenle kutlamak istedim.Başarılarınızın devamını diliyorum.SELAMLAR..

rahüle
rahüle
17 yıl önce

Tarifleriniz çok kolay pogaça tarifinizi denedim çok beğendim ama benim pogaçalarımın içi hamur kalıyor 180 derecede 25 dk pişirdim ama içleri hamur sizce ne yapabilirim teşekkkürler

nurgül
nurgül
17 yıl önce

Merhaba
Ben yeni evlendim.Sitenizi evlendigimden kisa bir sure sonra kesvettim.begenerek takip ediyorum.Icim rahat rahat tariflerinizi deniyorum.cunku resimlerlede gosterip isimi kolaylastiriyosunuz.Baska cogu sitede bunu goremedim.Sizden KAZAN DIBI tarifinni istiyorum.Eklerseniz esimi bikez daha sasirticam ve mutlu edicem. SIMDIDEN TESEKKURLERR.

Nesrin
Nesrin
17 yıl önce

Selam Hatice..
Bahsettiğin yerler bana hiç yabancı değil. Ankara lıyım. Tekirdağ da oturuyorum. Yalova da kayınbabamlar oturuyor (bizde bayramda bir gün geçirdik..)
bir gün bir yerlerde umarım karşılaşırızz..
sevgiyle kal..

nazlı
nazlı
17 yıl önce

merhaba HATİCE.Siz bir harikasınız.Eşim hep aynı yemekleri yapıyorsun diye şikayet ediyordu ki imdadıma siz yetiştiniz.Artık sofram daha zengin.Ayrıca 1.5 yaşındaki oğlumu da daha güzel besliyorum.Sizlere çok teşekkür ederim.BÜZGÜLÜ BAKLAVA yı kurban bayramında yapacağım, çünkü nefis görünüyor.

birsen g.kaplan
birsen g.kaplan
17 yıl önce

ay haticaciğim ben sana bayılıyordum şimdi daha bir bayılıyorum….ne kadar güzelsin yaaa.maaşallah….nasıl olsa gördük seni bari tam resmini koy siteyede gözümüz güzel görsün…öpüyorum seni tatlım…..ha unutmadan umren kabul olsun……..

bahtiyar
17 yıl önce

Bir çerkesin böyle bir site kurmasından dolayı gurur duydum.Bu arada Çerkes yemekleri diye bir kategori niye yok merak ettim .Sitemizde zaman da çıkan haberi bizde yayınladık linki aşağıda..
http://www.nartajans.net/nuke/modules.php?name=News&file=article&sid=2767

nilüfer durmaz
nilüfer durmaz
17 yıl önce

hatice’cim arkadaşlarımdan portakal ağacı’nı takip ettiğimi bilenler zaman gazetesinde görenler beni aradılar müjde haticen gazetede dediler onlarda çok sevindiler yazılarıyın çıkacağına iyi günler….

nilüfer durmaz
nilüfer durmaz
17 yıl önce

sevgili hatice bugün zaman gazetesinde seni gördüm ve çok sevindim artık zaman gazetesinde yazıların çıkacakmış.senin tariflerini bundan sonra gazeteden de takip edeceğim işlerinde kolaylıklar dilerim hayırlı günler…

Füsun
Füsun
17 yıl önce

Öncellikle geçmiş de olsa bayramınızı kutluyorum.
Yine her zamanki gibi özenle hazırlanmış şık bir masa.Ben nedense,yemeklerden önce sofra düzenine bakıyorum.Peçeteliğinize bayıldım,yakından görme imkanı var mı acaba?Almaya kalksam nerede bulabilirim?Şimdiden teşekkürler.Sevgiyle…

berna özdemir
berna özdemir
17 yıl önce

Kalabalık ailesi olanlar veya özel günlerde biraraya toplananlar bu tür sofralara alışıktır. Bizimde farklı şehirlerde olan akrabaların bir kısmı biraraya toplanınca sofralarda eksik olmaz, herkes birbirinin sevdiği yemeği yapmak için veya özlenen geleneksel lezzetleri yeniden yiyebilmek için yarışır. Büyüklerimiz der ki, sofranın bereketi başkadır, ne kadar çok kişiyle palaşırsan o kadar artar, ne kadar çok verirsen sana o kadar çok geri döner yaptığın hayır. Burada resimlendirilen sofralar farkındaysanız eğer kalabalıkların bir araya geldiği iftar sofraları, bayram sofraları ve özel davetlerden oluşuyor. Olması gerekende budur bir Türk geleneği olarak. Hatice ve ailesinin geçmiş bayramını kutlar, bir kez daha böyle görsel ziyafetlerle yüreğimizi şenlendirdiği ve unutulmaması gereken değerleri hatırlattığı için teşekkür ederim.

Ceren
Ceren
17 yıl önce

Bizde de bayram kutlamalarina cok onem verilir.
Ama bunca yemek yapmak cok garip geliyor bana. Kim bir oturusta bu kadar cok cesit yiyebilir? Sanki ese dosta ve bu sayfayi okuyanlara ne kadar hamarat olundugunu gostermeye yonelik bir gosteri gibi geliyor.Anliyamiyorum. Dinimiz ifrata kacmamayi da ogutler.

ebru
17 yıl önce

Hatice hepsi süper görünüyor yapanların ellerine sağlık herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun Ebru
http://www.blogcu.com/mutfaksepeti

oznur
17 yıl önce

Sofrada yemeklerde harika,yapanlarin hazirlayanlarin ellerine saglik,keske hergün bayram olsa ne iyi olur,büyükler hastalar cocuklar unutulmuyor bayramlarda,günlük yasantinin verdigi kosusturmalar bizi bu ziyaretlerden alikoyuyor,ancak bayramlarda ziyaretler gerceklesiyor.

Dilruba
Dilruba
17 yıl önce

herkesin geçmiş bayramını kutlarım… haticeciğim lütfen o harika gözüken bohça baklavanın tarifini verirsen çok sevinirim… şimdiden teşekkürler…

ASUMAN AKYÜZLÜ
ASUMAN AKYÜZLÜ
17 yıl önce

Selam arkadaşlar,
Uzun süredir sizin siteye bakmadan yemek yapamaz oldum. GERÇEKTEN SÜPERSİNİZZZ..
SEVGİLERİMLE..
ASU

ummuhan
ummuhan
17 yıl önce

bende ayse arkadasimin dediklerine katiliyorum yurtdisinda bayram anlasilmiyor maalesef kizim butun gunu anne bayram ne zaman gelicek diye gecirdi:(

ayse melek
ayse melek
17 yıl önce

hurmalı kurabiye tarifini yazdıgında haber verirmisin fatmacım.istersen mail adresimide yazabilirim.

tuba
tuba
17 yıl önce

merhaba Hatice Hanım;
sitenizle tanışalı henüz bir ay olmadı. ramazandan hemen önce evlendim ve açıkçası evlenmeden önceki dönemde annemin “öğren kızım yemek yapmayı, çok zorluk çekersin” uyarılarına kulak asmadığıma pişman oldum. tabi bunu anneme söylemeyi de gururuma yediremediğim için yemek yapmayı öğrenmenin farklı yollarını ararken tanıştım sizinle. özellikle ramazan ayı içinde biriktirdiğim tarifler bayram davetlerim için çok yararlı oldu. bayramda bütün ailemi (toplam 20 kişiler) kahvaltıya davet ettim hepsi bu siteden aldığım tariflerden oluşan börek-çörek ziyafeti çektim diyebilirim. özellikle zeytinli çöreği pastaneden almadığıma, kendim yaptığıma inandırmak için çok çaba sarfettim ve herkezi çok şaşırttım. tabi akşam yemeği de ziyafetti. yeteneksiz değilim tabi ama ilk defa hamur yoğuran birisi için oldukça başarılıydım ve bunda sizin katkınız çok fazla. size ve bu siteye katkısı olan herkeze çok teşekkür ederim. yeni ve güzel tariflerinizi merakla bekliyorum. en kısa sürede GUBATE tarifini de deneyeceğim süper görünüyor, baktıkça acıkıyorum. saygılar sunuyorum.

ayse melek
ayse melek
17 yıl önce

tsk ederim arzu ve fatma hanım ölcünün ne demek oldugunu ögrendim.ama okadar ugrasana kadar 2 su bardagı biri 2 parmak eksik dense olmazmı:))))mutfak hakkında pek bişey bilmiyorum ya sacmalıyorum.hurmalı kurabiyeyi dört gözle bekliyorum.ilginize tskler

fatıma
17 yıl önce

mrhb ayşe melek bizim hurma ile yaptığımız bir hurmalı kurabiyemiz var en onu inşlh tarif defterinde yazıcam sevgili benanda ne zamndır istemişti tarifi bir türlü yazamadım :$ kusura bakma benan sultan bu gün içinde inşlh yazıcam 🙂

Arzu Unterberger
Arzu Unterberger
17 yıl önce

Sevgili Ayse Melek,
1+3/4 su bardagi bir bütün su bardagi ne kadarsa o kadar ve ayrica bir bardaktan yaklasik dörtte biri eksik olacak kadar da üstüne eklenecek demek. Yani bir bardagi 200 gr. ise 200 gr. arti 150 gr. malzeme kullanilacak demek. (200 gr.in dörtte biri 50 gr.oldugu icin).

ayse melek
ayse melek
17 yıl önce

merhaba arkadaslar hurmayla(medine hurması)yapılan kurabiye kek tarifi bilen varsa yardımcı olabilirmi lütfennnnn
birde söz ettigim ölcü miktarını hala bulamadım ne demek oldugunu
1+3/4 su bardagı ne kadar demek yaaaa.ben anlamadım:))))
ne olur cvbını söyleyinnnn.

fatıma
17 yıl önce

güzel günler geride kaldı gelecek günlerde ramazan ve bayram berektinde keyifinde neşesinde olsun inşlh…
bayram hazırlıklarında en heyecan erici hazırlık baklava biz arefeden bir gün önce yaptık baklavayı. annem herşeyi gözkararı yaptığı için (eli gözü alışmış artık sürekli yaptığı şeyler olmuş hep ölçüye gerek duymuyor) ama ben burda tarif verebilmek için ölçü istemiştim o yine ben onu yakalayncaya kadar hamuru çok tan bildiği gibi gözkararı yoğurmya başlamış 🙂 e artık banada ölçü bilgileri çıkamyınca bu bayramlık kladı yine. bi dahaki bayrama inşlh 🙂 biz bakalvayı dilber dudağı yaptık biraz daha uğraştırıcı ama özellikle görüntü daha hoş büzgüde denilen oklavadan çekmede yaptık birde dilber dudağındaki kesmeler sonucu çıkanları değerlendirmek için döşemede yaptık tepsinin 2 si bize biri komşuya biri bir dosta gitti 🙂 ama artık dünden bu yana baklava ve çikolata rejimi kararı aldım 🙂 gün içinde bi iki kez bozsamda bu kararı :$
birde yemek hazırlık kısmı vardırki bizde muhakkak yoğurt çorbası yapılır etli yaprak sarma haşlama et bunlar önceden hazırlanır ayrıca bayramlaşmaya gelen misafirlere baklavayla beraber tuzlu ikram börek zeytinyağlı sarma ve kurabiye yaptık
ama ya memlketinde olmak yada bulunduğun yerde tüm akrabalrını olması başka bişey biz maalesef hep tlfnlarda kaldık akrabalarla. kimi memlekette kimi başka şehirlerde. sğlk olsun herkes rızkının peşinde işte.
senesine sğlkla ve bütün sevdiklerimizle ulaşmak dileğiyle bayram coşku ve neşesinde güzel günler…

hande
hande
17 yıl önce

meraba öncelikle burdaki herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. Bayramı evde büyüklerini ziyaret ederek geçirenlerden olduğunuz için tekrar size minnet duyuyorum. Bayramı tatil olarak algılayanları kınıyorum. Bence aile büyüklerinin kapısını çalmak onları sevindirmek okadar yüceki inanın onlarda bizlerin ziyaretlerini dört gözle bekliyolar. Çok sevindim ankaralara gelipte dedenizi ziyaret etmenize.Allah razı olsun sizlerden

ayse
ayse
17 yıl önce

arkadaslar turkiyede bayramin kiymetini bilin biz yurt disinda hic bayram oldugunu anlamadik!!:(

Gfx
Gfx
17 yıl önce

Harikasınız arkadaşlar. Sitenin linkini teknoseyir de görmüştüm. Artık bu siteyi tanıdıktan sonra kilo vermek mümkün değil! Elinize sağlık

ayse melek
ayse melek
17 yıl önce

merhaba bu kadar güzel yemekleri yapıp bizlerle paylastıgınız için tsk ederiz.yemek yapmayı pek bilmiyorum ama sizin siteniz bana cook yardımcı oluyor.bilmedigim bazı seylerde bana yardımcı olursanız sevinirim.mesela gecen bir tarifte
1+3/4 bunun ne demek ne kadarlık bir ölcü oldugunu anlayamadım.1 bardak +ceyrek bardak dahamı demek:)))) yoksa ben cokmu abarttım demek:))cvp verirseniz cok sevinirim.tesekkürler

SEMRA ALTAY
17 yıl önce

Merhabalar,
Her sabah mutlaka sitenize yeni birşeyler eklenip eklenmediğini kontrol ediyorum.Eklenen yeni tarifleri ve resimleri incelemek çok keyifli.
Tarifleriniz çok anlaşılır ve denediklerim hep çok güzel oluyor. Öncelikle bunun için teşekkür ediyorum. Bende kendime bir blog oluşturdum tarifleri paylaşmak çok hoş birşey.
Bayram sofranız çok güzel gözüküyor nice güzel sofralara..
Benim ricam resmini yayınladığınız elmalı tatlının tarifini vermeniz.Çok güzel gözüküyor.
Sevgiler,

benan
benan
17 yıl önce

“..bu bayramda, artık Türkiye’de yaşayan ablam için ilk tuhurjesini hazırladık. tuhurje; çerkes annelerinin evli kızları için bayramda hazırladıkları sepete konulan bir ekmek. evlenen kız anne evine ancak bayramın ikinci veya üçüncü günü gideceği için ilk günü buruk geçmesin diye anneler içinde tuhurje, bir paket çay, elbiselik kumaş, gubate, eğer kurban bayramı ise koyunun bir butu ve köy şartlarında bir kutu çikolatanın yerini alan kesme şekeri bir sepete koyup evin küçük çocukları ile kızlarının evine gönderirlermiş ….”
ayse neredende geldı aklına canım ya….
gulumsedım sabah sabah….
hatıcecıgım nıce bayramlara…mınemızın yaptıgı nefıs baklavayı canım anneannemde yapardı…
hepınıze… beraber oldugumuz….nıce bayramlar dılıyorum…sevgılerle….

funda_mete
funda_mete
17 yıl önce

Haticecim dün akşam mete yukardaki güzel sofranın resmini görünce “aaaa masaya bak” diye öyle bir bağırdıki. Babasına anneannesine masanın güzelliğini gösterdi 🙂 İnşallah bende annecin gibi ilerde çocuklarıma ve eşlerine böyle güzel bayram sofraları hazırlayabilirim, Allah hepimize nasip eder inşallah. Gubate yediğinizi okuyunca burnum sızladı inan.Babaannecim geldi aklıma bizde onu anmak için velibah yaptık.Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.
Sevgilerimle
Funda & kitaplarıyla ilgilensin diye arabaları saklanan “kaboldu aaba kaboldu” diye iç geçiren hüzünlü prens Mete’m (3 yaş 1 aylık)

cankız
cankız
17 yıl önce

biskremli pasta tarifi bilen var mı?

cankız
cankız
17 yıl önce

merhaba
bayat ekmekle yapılan değerlendirme tariflerinizi bekliyoruz.

cankız
cankız
17 yıl önce

herkesin geçmiş bayramları mübarek olsun…

nesrin
nesrin
17 yıl önce

merhaba hatice bohca baklava nin .kayinvalidenin elma tatlisinin.2006 nin ilk iftarindan annenin zeytinyagli kerevizinin tarifini lutfen yazarmisin bekliyorum canim .simdiden tesekkurler

betul tuba
betul tuba
17 yıl önce

merhabalar
ilk defa yaziyorum. tarifleriniz cok guzel. uyguladigim bir kac tanesi oldu ve olumlu sonuclar aldim.
lakin sitenizde en cok ilgimi ceken sey sofra resimleri.. merak ediyorum bunlar gercekten bir kisi tarafindan mi hazirlaniyor yoksa yardimcilariniz var mi? cok samimi olarak soruyorum yanlis anlamayin ama sanki insan ustu bir gayret gibi geliyor bu bana.. yani mesela ben bir iftar sofrasi hazirlamaya sabah baslasam aksama ancak 3 cesit cikiyor.. siz bir kac gun onceden mi basliyorsunuz? her sofrada en az 10 cesit var masaallah 🙂 daha 2 aylik bir ev hanimi oldugum icin ipucularina ihtiyacim var 🙂
bir de diyorum ki acaba hepsini yiyebiliyor musunuz 🙂 aksi halde artanlara talibim adresimi gonderebilirim 🙂

ecra
ecra
17 yıl önce

ya çok güzel görünüyorlar da bunlar kaç günde yapılır hâlâ anlayamıyorum ben:) baklavalar falan zor iş yani. elinize kolunuza sağlık helal olsun ne diyelim:)
hayırlı bayramlar

nuran
nuran
17 yıl önce

haticecim daha nice boyle mutlu bayramlar gecirmeni dilerim anneciginin ellerine saglik herzamanki gibi mukemmel ve zevkli sofra olmus teyzenin sunumuda harika olmus selam ve sevgilerimle

SELİN ÇAĞLAYAN
17 yıl önce

Merhaba Hatice, senin ve ailenin, okuyan herkesin geçmiş bayramını kutlarım.
Sevgiler,
Selin (www.selincaglayan.com)

fatma
fatma
17 yıl önce

merhaba hatice sofralarınız yine harika bu arada geçmiş bayramınızda mübarek olsun nice bayramlara

Songül
Songül
17 yıl önce

Hersey yine tam anlamiyla nefis görünüyor. Bohca Baklavanin görünüsüne bayildim. Eger Tarifi yazarsaniz cok sevinirim. Nice mutlu Bayramlar diliyorum.

ozdemir
ozdemir
17 yıl önce

Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun,sitenizi sürekli takip etmekteyim ama ilk yorumumu yapıyorum.Bayram için katmer tatlısını denedim sonuç hüsran oldu.Şerbetini hiç çekmedi,bu tatlıyı deneyen arkadaşlardan yorum bekliyorum. Sevgiler

umran
17 yıl önce

siteni uzun zamandir takip ediyorum ama ilk defa yorum yaziyorum.Hersey harika gozukuyor…sevgiler

celile
celile
17 yıl önce

selam hatice harika yemekler yapmışsınız artık tariflerini bizede yazarsınız sevgiler……

gorki
gorki
17 yıl önce

Sevgili Hatice, güzel bayram sofralarını bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum. Nice sağlıklı , huzurlu ve mutlu bayramlara inşallah!

Sevil
Sevil
17 yıl önce

Merhaba Hatice,
sabirsizlikla yeni tariflerini ve resimlerini beklerken… tam isten cikiyordum … bir bakayim dedim. COK GÜZEL OLMUS HERSEY… Allah ailelerimizi basimizdan eksik etmesin.
Ilk bayramini kayinvalidenlerde gecirmek nasildi? Benim cok zoruma gitmisti annemlerle sonra dan görüsmek… Ama türk kültürümüz´ü yurt disinda da olsak yasatmak umuduyla biz de hep önce kayinvalidemlere sonra annemlere gideriz 🙂
Sevgiler

57
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x