İçeriğe geç

Kasım’ın Son Daveti

Kasim_son_sofra_1

ön not: başta annem ve yengelerim olmak üzere tüm öğretmenlerin günü kutlu olsun!

Bugün 2 senedir görüşemediğim arkadaşlarım bize davetliydiler. Bu defa hem hazırlıklara bir gün öncesinden başlamamdan hem de gelen arkadaşlarımdan ötürü stres olmadan bir sofra hazırlamayı başardım. Sayelerinde çok güzel bir gün geçirdiğim Tesnim’e, Hanzade’ye, Saadet’e ve Ayşe hn.’a bir kez de buradan teşekkür ediyorum. (Tesnim’in akıllı minik oğluna da teşekkür etmeliyim aslında, hiçbir çaba harcamadan beni bu kadar gülümsetebildiği için…)

Arkadaşlarım için hazırladığım menüdekiler:

Kasim_son_pogaca

Banu’nun tarifiyle kaymaklı poğaça

Kasim_son_corek

annemin cevizli çörekleri

Kasim_son_patlican

Ladido’nun tarifiyle yoğurtlu ve tahinli közlenmiş patlıcan salatası

Kasim_son_patates

Vildan’ın tarifiyle patates salatası

Kasim_son_brokoli

Nagis’in tarifiyle düş bahçesi salatası

Kasim_son_kek

Erin’in tarifiyle muzlu minik kekler

Kasim_son_kurabiye

krem peynirli kurabiyeler

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

70 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Rengin
Rengin
17 yıl önce

Ben kaymaklı poğaçayı yaptım, tadı çok güzel oldu ama benimkiler böyle top top olmadı, yayılıp düzleştiler. Margarini buzdolabından yeni çıkmış haliyle koydum, acaba oda sıcaklığında mı kullanmak gerekiyordu?

hande
hande
17 yıl önce

merhaba hatice ben hande denemek için yazıyorum

Hatice
17 yıl önce

Patateslerin iyice yıkanıp nişastalarının gitmesi gerekiyordu, sorun odur herhalde. Kaymaklı poğaçadaki kaymak konusunda benim de aklım karışmıştı, ben de 1 çay bardağı sütü ılıtıp yaklaşık 200grlık marketlerde hazır satılan katı kaymakla (ekmeğin üzerine sürülenlerden) karıştırarak kullandım. Kameram da Canon EOS 20D, 8.2MP’lik.

hande
hande
17 yıl önce

hatice çok zevkli biri olduğun her yemekte her tabağı kullanmamandan belli.bu siteyi hemen hergün açıyorum .Müdürüm bile tariflere bakmaktan bana bişey diyemiyor.Anla ki ne kadar tatlı ve etkili bir site.Kaymaklı poğaçayı deneyeceğim yarın.öpüyorum şeker yanaklarından hoşçakal!

BAHAR
BAHAR
17 yıl önce

MRB YAPILAN HERŞEY ÇOK GÜZEL TEBRİK EDİYORUM.BENİM MRK ETTİĞİM ŞEY YEMEKLERİN FOTOLARINI KAÇ MP’LİK MAKİNAYLA ÇEKİYORSUNUZ SONDERECE GÜZEL,MARKASINI VE MODELİNİ BANADA SÖYLERSENİZ ÇOK MUTLU OLURUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER LÜTFEN BENİ ÇOK BEKLETMEYİN ÇOK MRK EDİYORUM SEVGİLERRRR

ebru
ebru
17 yıl önce

selam hatice hanım yine döktürmüşsünüz.verdiğim kilolarıda geri aldım sayenizde.tarifleri görünce dayanamayıp yapıyorum sonra da ölçüyü kaçırıyorum.ben hafta sonu arkadaşlarım için kaymaklı poacadan yapmayı düşünüyorum ama orda gecen bir kase kaymağı anlayamadım.hazır kutulardan mı yoksa gramı varmı cevap verirseniz sevinirim.

tuba arslan
tuba arslan
17 yıl önce

HATİCE ABLA BEN DÜN AKŞAM ÇÖKERTME KEBABIN DAN YAPTIM AMA PATATESLERİM GÜZEL OLMADI YAPIŞDI BİRBİRİNE PÜF NOKTASINI YAZARSAN SEVİNİRİM FAKAT Bİ SORUN VAR YEMEĞİ EŞİMLE HAZIRLADIK KENDİSİ PATATESLERİ RENDELEYİP YIKAMADI NEYMİŞ EFENDİM KIZGIN YAĞA ATINCA ÇOK SIÇRARMIŞ ACBA ORADA HATAMI YAPTIK BANA YAZ ÖPTÜM :))

Hesna
17 yıl önce

Hatice Merhaba
Masa yine çok şık ve özenli. Herşey çok lezzetli görünüyor.
Selamlar
Hesna
http://www.mordeniz.blogspot.com

Seyhan
Seyhan
17 yıl önce

kaymaklı poğaça için hangi kaymağı kullandın haticecim tarif foruma yönlendiriyor ve ordaki tarifte biraz şaibeli gözüküyor sen hangi kaymağı kullandığını yazarsan sevinirim haticim ellerine sağlık yine,buarada:)

BaNu
BaNu
17 yıl önce

Merhaba,
dün akşam kaymaklı poğaçaları yaptım, içindeki kaşarlar eridiği için sıcakken yemesi çok güzel oluyor ama soğuyunca da çok lezzetli. Yapımı oldukça kolay ve fazla malzeme harcamadan kısa zamanda yapılyor. Herkese tavsiye ederim. Teşekkürler tarifi yazanlara!

kestanesekeri
kestanesekeri
17 yıl önce

Hatice,
ben de yemek takimini nerden aldigini sormak istiyorum. Ben yurtdisinda yasiyorum, Turk markasiysa eger ulasamam, ama burda iyi bir yemek takiminin fiyati cok yuksek (1500$ civari), cok iyi dusunup dogru takimi secmek istiyorum, sen kendine alirken nelere dikkat etmistin? Mesela kare tabaklar icin kulllanimi cok rahat olmayabiliyor diyorlar ama gordugum kadariyla sen kullaniyorsun, memnun musun? Tesekkurler…

ebruli_
ebruli_
17 yıl önce

Yine harika bir menü, harika bir masa.. sadece tebrik etmek hafif kalir sanirim.
Hatice hanim sizi örnek alan (ben dahil) bukadar bayan.. hepimizin adina sana cok cok tsk ediyorum. Sayende bizlerde masalarimizi renklendirip yeni tariflerle senlendirebiliyoruz.
Krem peynirli tatlilari ben sahsen cok seviyorum, krem peynirli kurabiyeninde tarifini en kisa zamanda bekliyorum.
Basarilarinin devamini dileklerimle
Sevgiyle kalin..

nurhan aktan
nurhan aktan
17 yıl önce

slm haticecim herşey gene herzamanki gibi mükemmel gözüküyo misafirlerin çok şanslı ama birazda şanssız bu sofraya oturupta yememek ve kilo almamak imkansız yani. ellerinize sağlık annene selamlar kendine ii bak öptüm izmirden kucak dolusu sevgiler nurhan aktan

BETÜL
17 yıl önce

MERHABA
CANIM MASADA TARİFLERDE HARİKA GÖZÜKÜYOR. ARKADAŞLARIN BU DURUMDA ÇOK ŞANSLILAR. VALLAHİ BÖYLE BİR MASAYA OTURMAYALI UZUN ZAMAN OLDU. YOĞUNLUKTAN DOLAYI NE BİR DAVETE KATILABİLİYOR NEDE SEVDİKLERİMİ DAVET EDEBİLİYORUM.
BEN KREMPEYNİRLİ KURABİYELERİN TARİFİNİ ÇOK MERAK EDİYORUM.. EN KISA ZAMANDA YAZARSAN MUTLU OLURUM..
SEVGİLER HOŞÇAKAL…

fulay
fulay
17 yıl önce

Merhaba
Kağıt kalıplarda mini süngersi kekler yapmak istiyorum.Lütfen bana profesyonellik gerektirmeyen garantili bir tarif söyler misiniz?
Bardak ölçüsü küçük mü büyük mü,kağıtlar yağlanacak mı,kekin çiğ halinin kıvamı nasıl olacak vs.. gibi konularda tereddütte kalıyorum.
Not:Herşey nefis görünüyor.Teşekkürler.

Ecz.Ayşe
Ecz.Ayşe
17 yıl önce

Sevgili hatice .bu hafta gazetede çıkan yazını yayınlamadın.Yoksa artık yayınlamayacakmısın?

hzorlu
hzorlu
17 yıl önce

eline sağlık

Özge Özlem
17 yıl önce

Dostlarla yenen yemekler oturulan masalar yapılan sohbetler bir başka güzel oluyor.Dostların olması ve onlar için masalar hazırlaman ne kadar güzel Haticecim bende çok seviyorum bu tür güzel ortamları ellerine sağlık herşey harika özellikle krem peynirli kurabiyelerine bayıldım. arkadaşlıklarınız ve mutluluğunuz daim olsun inşallah sevgiler.

yumurtasepeti
17 yıl önce

çok güzel bir sofra hazırlayıp çok keyifli bir gün geçirmişsiniz, ellerinize yüreğinize sağlık.
http://www.yumurtasepeti.net

yeşim
yeşim
17 yıl önce

hatice hanım tarifleriniz pratik ve kolay anlaşılır ve resimlerden anladığım kadarıyla hepsi çok lezzetli yiyecekler…sitenizi yeni keşfettim ve çok değişik tariflerle karşılaştım hatta çevremde bu tariflerden yapan bir kaç kişi var, galiba onlar sizi benden önce keşfetmişler ..:)en kısa zamanda sizin tariflerinizden bir mönüyle arkadaşlarımı ağırlayacağım bakalım sonuç ne olacak ,ben de yeni evlendim yemek yapmak ve sunmak benim de hobilerimden biri ama sizin fotoğraflarınız mükemmel ve yapılan her şey çok güzel görünüyor sizi tebrik ediyorum daha sonra tekrar görüşmek üzere ellerinize sağlık…

tijen
tijen
17 yıl önce

merhaba
uzun zamandır sitenizi takip ediyorum herzaman ki gibi yine tarifleriniz çok başarılı. birkaç aya kadar benimde bir yemek sitem yayına girmiş olacak. Farklı birşeyler yapmayı planlıyorum Aslında bu amaç doğrultusunda sitenizden haberdar oldum. Umarım benim sitemede sizden güzel tarifler gelir.
başarılarınızın devamını dilerim
tijen

çiğdem
çiğdem
17 yıl önce

sayende mutfakta yemek yapmaktan müthiş zevk almaya başladım.harikasın .denenmiş tarifler olduğu için tariflerinde hiçbir problemle karşılaşmadım.ELLERİNE SAĞLIK.

zencefil
17 yıl önce

harika bir sofra olmuş,ellerine sağlık hatice.yiyenlere de afiyet olsun
cumaertesi yazılarını komşumuzla beraber kahve eşliğinde okuyup,tarifleri yapmak üzere tarif defteri arasına alıyoruz 🙂
malatya’dan selamlar,sevgiler

yavuz
17 yıl önce

İnsanın gözü doysun derler ya, işte benimki de böyle bişi.neden mi? ben öğrenciyim diyeyimde siz anlayın.sadece bakıp bakıp gözümü doyurmaya çalışıyorum.yoksa kuru fasulye pilavdan öteye geçemiyorum.bakalım bu hayal gibi sofraları gerçekte görebilecekmiyim…
bu arada 9 eylül ilk. matematik öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim.bir çok kişiden öğretmenler günü kutlaması aldım gerçekten çok güzel olcak bu öğretmenlik 🙂

hanife
hanife
17 yıl önce

muhtesem görünüyo yine ellerinize saglik. krem peynirli kurabiyeninde tarifini yazarmisin hatice sevgilerle..

yavuz
17 yıl önce

İnsanın gözü doysun derler ya, işte benimki de böyle bişi.neden mi? ben öğrenciyim diyeyimde siz anlayın.sadece bakıp bakıp gözümü doyurmaya çalışıyorum.yoksa kuru fasulye pilavdan öteye geçemiyorum.bakalım bu hayal gibi sofraları gerçekte görebilecekmiyim…
bu arada 9 eylül ilk. matematik öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim.bir çok kişiden öğretmenler günü kutlaması aldım gerçekten çok güzel olcak bu öğretmenlik 🙂

serpil
serpil
17 yıl önce

merhaba GÜLSÜM kaymağı sormuşsun marketlerde hazır satılıyor kolaylıkla her markette bulabilirsin.

özlem
17 yıl önce

sevgili Hatice, yine cok güzel bir sofra ellerine saglik..krem peynirli kurabiyeler nefis görünüyor, tarifini bekliyorum…sevgiler Özlem

özlem K
özlem K
17 yıl önce

hatice hanım çok zevklisiniz. masadakiler dışında masa düzeni bile iştah açıyor tebrikler. alev hanımın sorusunu bende yinelicem evet nerden alıyorsun bu güzel masa örtülerini? birde yemek takımının markasını öğrenebilirmiyim.
Teşekkürler…

Nilay
17 yıl önce

Hatice merhaba, annenin alman pastasi tarifini denedim. Dedigin kadar cok hos oldu, ben 1/4 olcu yaptim tum malzemeyi, yumurta da kullanmadim. Bir tanesi tamamen doyursa da beni 3 tane yedim 🙂 Tarif icin tesekkurler. Benim hamurdan 1/4 luk tariften tam 7 tane pasta cikti.

Arzuuu
Arzuuu
17 yıl önce

Merhabalar,
öncelikle bende tüm ögretmenlerimizin gecmis ögretmenler gününü kutlarim.
Tarifler icin cok tesekkürler. En kisa zamanda deneyecegim. Gecenin bu vaktinde karnim acikti 🙂 Sahane gözüküyorlar.
Sevgiler.

yumurtasepeti
17 yıl önce

merhabalar,
çok güzel bir sofa ve keyifli bir gün olmuş ellerinize sağlık, nefis gözüküyor.
sevgiler
http://www.yumurtasepeti.net

Erin
Erin
17 yıl önce

Tarifimi sayfanizda gorunce cok gurur duydum.Umarim begenmissinizdir.Ben Amerikada yasiyorum ve sizin sayfanizi cok uzun zamandir zevkle izliyorum.Sizin gibi yemek yapmayi ve sevdiklerimle paylasmaktan haz duyuyorum.Sevgilerimle…
Bu arada yazilarinizida okumaktan cok mutluyum,basarilar dilerim…

nursen
17 yıl önce

sofra muhteşem görünüyor keklerin tadı görünüşleri kadar güzel ve ayrıca lezzetli nereden mi biliyorum denedim ve tattım tattırdım ve beğeni aldım değişik bir tat arayanlara tavsiye edilir sabredip soğuk tüketmeniz tavsiye edilir sıcak tadınca hayal kırıklığına uğradım çünkü ama soğuduktan sonra tadları harika idi

Ozlem K.
Ozlem K.
17 yıl önce

Hersey gercekten cok guzel gozukuyor. Ozenle hazirlanilmis bir sofra. Ancak bir noktaya dikkat cekmek istedim, Hatice Hanim.Karbonhidratlarla yuklu bir sofra,dus salatasi haric, hemen her tarif rafine edilmmis seker, yag ve undan yapilan pogacalar,kurabiyeler kisacasi hamur isleri. Turk Kadinlarinin daha dengeli beslenmesine ve bu konuda bilgilendirilmesi gerektigine inaniyorum.Protein,vitaminler ve minareller bakimindan zengin tariflere de yer verirseniz, cok buyuk bir kamu hizmeti vermis olursunuz. Ozellikle simdi daha buyuk bir kitleye hitap ediyorsunuz. Bunun buyuk bir sorumluluk oldugunun da farkindayim. Basarilarinizin devamini diliyorum.

fatmanur durak
fatmanur durak
17 yıl önce

ne dıyeyım yıne yapmıssın yapacagını:) ellerıne saglık sevgıyle kal

nilüfer
17 yıl önce

Oooo sofra harika, muhabbet de harika anlaşılan, çok kıskandım çoook 🙂
Sevgiler
http://mutfaksohbetleri.blogspot.com

arzuc
17 yıl önce

Merhaba Hatice, kaymakli pogacayi dun gorur gormez denemeliyim dedim ve aksama yaptim, bu kadar harika pogacalar yillar once dersahaneye giderken yemistim:))birde dun evimde yedim:)Paylasimi icin Banu’ya da ayrica tesekkurler!!Ellerine saglik!ayrica krem peynirli kurabiyeleri de cok merak ediyorum, hatta dun dondurucudan krem peynirimi cikardim sirf bugun belki tarifi verirsin diye:)Saglicakla kal ins…

Şeniz
Şeniz
17 yıl önce

Merhaba hatice hanım
Aslında ben sizin çok uzun süredir en sıkı takipçilerinizden biriyim.İngilizce öğretmeniyim.25 yaşındayım ve mutfak benim tüm dünyam.Unun kokusuna bile dayanamıyorum.Kendimi kaybedip bütün gün pasta, kurabiye, yemek yaptığım günler oluyor.Hergün internet yolculuğuma sizinle başlıyorum ki bu benim için inanılmaz büyük bir keyif. Sizi tanımayı inanın çok istiyorum. İnşallah birgün bu dileğim gerçekleşir.Başarılarınızın devamını diliyorum. Harikasınız…

nurdan
nurdan
17 yıl önce

resimler çok güzel ama uzun zamandır bakıyorumda sitede sadece resim var.tariflerin hepsi önceden yazılmış tarifler dolayısıyla şık resimlerle bu işin sürdürülemiceğine bi yerde insanların sıkılacağına inanıyorum.tabii kimsenin beklentilerini yerine getirmek zorunda değilsiniz.sadece burda hep övgü görüyorum bende gerçek fikrimi eleştiri de olsa yazmak istedim.
yeni tarifler görmek umuduyla……

Ozlem K.
Ozlem K.
17 yıl önce

Hersey mukemmel gozukuyor. Ancak sunu belirtmeden gecemeyecegim. Bu tarifler karbonhidratlarla yuklu tek tarafli bir beslenemeyi tesvik ediyor. Dus bahcesi salatasi haricinde. Turk kadinin beslenme konusunda daha bilinclenmesi ve protein, vitamin, minarel yuklu yiyeceklere yonlendirilmesi acisinda elinizde buyuk bir firsat var, Hatice Hanim.Ozellikle simdi gazateden de ulasabileceginiz buyuk bir kitle var. Tabii, bu sorumlulugu almak kolay bir sey degil diye dusunebilirsiniz.Hamur islerinin agirlikta oldugu tariflerin yanisira besleyici degeri yuksek tariflere de ver vermek gerekli diye dusunuyorum.

Tesnim Mete
Tesnim Mete
17 yıl önce

Canim asil biz sana cooooooookk tesekkur ederiz, bu harika sofra, ondan guzel evsahipligin icin. Yiyecekler birbirinden guzeldi, kaymakli pogaca ile krem peynirli kurabiyelere bayildim, kurabiyeleri ozellikle tavsiye ederim, tarifini sabirsizlikla bekliyorum 🙂
Oglum da ellerinden oper 🙂
Sevgiler!!
Tesnim

hanzade
hanzade
17 yıl önce

sevgili hatice,
yeni evinde, guzel sofranda, harika ikramların, içten evsahipliğin, güleryüzünle bizi agırladıgın için asıl biz sana teşekkür ederiz..
hava şartları elverdiği sürece seve seve seni ziyarete geliriz canım 🙂
tekrar tekrar teşekkürler,
sevgiler,
hanzade

hümeyra
hümeyra
17 yıl önce

merhaba hatice,
ellerine saglik,krem peynirli kurabiyelerin tarifini de yazabilirsen cok sevinirim gercekten.
tesekkur ederim.

gülsüm
gülsüm
17 yıl önce

çok leziz görünüyorlar ben şu kaymak işini anlamadım kafam çok karıştı????nasıl bi kaymak bu???

AYSE
AYSE
17 yıl önce

selamlar hatice’cim herşey mükemmel gözüküyor herzaman oldugu gibi ellerine sağlık yiyenlere şifa olsun deneyenlere kolaygelsin bende bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım ilk ve bize özel öğretmenlerimiz olan annelerimizinde ellerinden öperim herkese selamlar ağzınızın tadı daim olsun…..

azerikizzz
azerikizzz
17 yıl önce

hatice abla krem peynir kurabiyelerin tarifini de verecekmisin cok guzel gorunuyorlar elerine saglik byeeee

sebnem
17 yıl önce

Merhaba Hatice’cim ellerine sağlık harika bir sofra bende geçde olsa annenin, yengelerinin ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım

Güneş
Güneş
17 yıl önce

Hatıce gercekten cok hos yemekler guzel sunum harıka hersey cok guzel kendıne ıyı bak…

hzorlu
hzorlu
17 yıl önce

her şey çok güzel olmuş ellerine sağlık

70
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x