İçeriğe geç

Hafta Sonu

Haftasonu

Hani "şeytan'ın bacağını kırmak" diye bir tabir vardır ya, işte bu hafta sonu ben de aynen şeytanın bacağını kırıp uzun zamandır istediğim bir olayı gerçekleştirdim. Uzun zamandır görüşemediğimiz ablamla ikimizin ortak arkadaşları ve anneleri + annem ve ablam bize geldiler. Annem sağolsun catering hizmetlerinin çoğunu sağladı, ben ve ablam minik bir ekleme yaptık, sofrayı kurdum, ardaşlarımızın hoş sohbetleri de eklenince gün tam hayalimdeki gibi geçti. Anneme dediğim gibi "hazırlıklara yardım ettikleri sürece herkesi bizim evde ağırlamaya hazırım ben!"

Menümüz:

  • Yaprak sarma
  • Kısır
  • Kekikli ve peynirli çörek

Baglama

  • Kreatif bağlama poğaçalar
  • Cevizli ev ekmeği
  • Ablamın patates salatası

Kurumeyvelikek

  • benim puding eşliğinde ikram ettiğim kuru meyveli ve damla çikolatalı kekim

Diğer tarifler sitede var, bu yüzden ben keki yazayım:

malzemeler:

  • 5 türk kahvesi fincanı (tkf) toz şeker
  • 5 yumurta
  • 1,5 tkf zeytinyağı
  • 5 tkf un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase dilediğiniz kuru meyvelerin karışımı (ben üzüm, incir, kayısı ve cevizi doğradım)
  • 1 tkf damla çikolata
  1. Hepsini sırayla karıştırıp yağlanmış kalıba dökün, 175C'de pişirin, çikolata sosu veya pudingle servis yapın.

Bir de pazar gününün beni en mutlu eden materyalini paylaşayım, Kırmızı Minder'de yayınlayınca koşarak gidip bir şeker küreği almama vesile olan olay:

Makine

Makine2

Diğer bir deyişle bir kavanozu insanı ne kadar mutlu ederin canlı kanıtı…

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

55 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Seher Tanis
Seher Tanis
15 yıl önce

Merhaba,
bende yukaridaki keki denedim ve bazi arkadaslar gibi benim de kekim, kontrol etmek isterken, fos diye sondu malesef.
acaba neyi yanlis yapiyorum?
bu kekin puf noktasi varmi?
cevabini bekliyorum..
sevgiler
hollandadan

Tugba
Tugba
15 yıl önce

Merhaba,
bu siteyi yeni tanidim, bir haftadir tariflerie bakiyorum. Ikitanesinide (Acem pilav ve portakalli puding) denedim, cok güzel oldu. Hatice hanima tesekkür ederim. Sanirim soframizi renklendirecek tarifleriniz.
Camasir ilaci icin cam kavanoz cok hos görünüyor. Ancak kücük cocuklu evlerde acaba sakincali olabilirmi? Yiyecek birseyler diye yemeye kalkabilirlermi acaba?
herkese selamlar

esra
esra
15 yıl önce

herkese merhabalar
öncelikle şunu söylemek istiyorum ki gerçekten çok güzel tarifler var.aldığım tariflerin hepsini yapıyorum ve hepsi de çok güzel oluyor.fakat damla çikolatalı ve kuru meyveli kek öyle olmadı maalesef.sanırım tarifte bir eksiklik var.içinde meyve suyu veya süt gibi birşey yok.bu da hamurun çok katı olmasını sağladı.ve sonuç hüsran oldu.
teşekkürler ve başarılar..

Türkan
Türkan
15 yıl önce

bin bilsende bir bilene sor demişlerya ..
o kadar rahat olduki bu kavanoz olayı
önceden masamın altında kendi torbasında fincanla alıyordum
ANNEM DANTELLİ Bİ ÇÖP KUTUSUNA KOYAR DETARJANI VE BANYODA MAKİNA ÜZERİNDE DURar
benim makinam mutfakta olduğu için yapğamıyordum detarjan dolabıma kavanoz içine koydum hem yer kaplama dı hemde şık oldu
yumuşatıcı için öneri varmı:P

rabia
rabia
15 yıl önce

ya yazdigim yorumlar geliyormu acaba geliyosa mail atarmisiniz bana lütfen.ben bulamiyorum kendi yazdigim yorumlarimi,tesekkurler

rabia
rabia
15 yıl önce

merhaba ablacim. ben 22 yasinda almanyada oturuyorum.sizin sitnizdeki yemek tariflerini cok begeniyorum gercekten harika.en son arap kurabiyesini yapmistim süper komsularim cok begendi.sitenizde en cok hosuma giden bazi tariflerin(hamur islerinin özellikle) nasil yapildigini resimlerle gösteriyorsunuz cok seviniyorum.hersey iin allah razi olsun.sayende esim yemeklerimi ok begeniyo

ayse
ayse
15 yıl önce

selamunaleykum hatıce hanım sıtenızı 2.5 senedır takıp edıyor gazetede cıkan tarıflerınızı de ılgıyle beklıyorum zaman zaman da tarıflerınızı uyguluyorum ben 10 aylık evlıyım ve hergun sık sofralar hazırlıyor esımle kalabalık aıleler gıbı saatlerce yemek yıyoruz dıyecegım su kı haddıme dusmez ama sofralar yemekler malzemeler bıraz abartılı dıılmı? yanı sadece yemek yemek ıcın bıraz fazla emek degılmı tamam sofra adabı ,aıle ılıskılerı ama bu kadarı cok fazla!helede sızın gıbı dini bılen ve yasayan bırı ıcın cok ,cok abrtılı buluyorum.annenızın masalarıda oyle tamam cok sık cok guzel ama cok fazla bende cesıt yapıyor,tum ayrıntılara dıkkat edıyorum ,ozenıyorum ama ,yok bu kadar da degıl lutfen benı bu konuda ıkna edın neden nıye bu kadar emek bu kadar zaman kaybı bosuna bır telas lutfen anlatın ınandırın benı, sızı cok takdır edıyor ve saygı duyuyorum. kadınlıgınız annelıgınız ve tabıkı ınsalıgınıza .ama sorumun cevabınıda merakla ıstıyorum .sevgılerımle(ltfn benım mailie yollarmısınız burda bulamayabılırım cevabınızı benım burda yorum aramakla harcayacak kadar zamanım yok ogrencılerım aılem esım ve kendım varım)

nihal
nihal
15 yıl önce

Sevgili Hatice, deterjan kabı olarak çok şık ve kullanışlı bir tercih doğrusu ben de ne zamandır kullandığım plastik kaba daha estetik bir alternatif düşünürken bunu görünce çok hoşuma gitti.Hemen almak istiyorum.Mevlüdünüzü Allah kabul etsin.Sevgiyle kalın.

Mustafa
Mustafa
15 yıl önce

Selam herkese… Onca yorumun arasında erkek adını görememek açıkcası üzdü beni. Güzel yemeklere merak salan onca erkek varken (bir çoğu öğrenci), cesaret meselesi heralde 🙂
Şehriye çorbasının tarifini az önce sizden aldım ve uygulamaya soktum 🙂 Bakalım tarifle marifet birleşebilecek mi?
Tekrar teşekkür ederim…

Mirc
15 yıl önce

Detarjan kadar sabunda kanser yapar ki 🙂

nihan
nihan
15 yıl önce

slm,
kuru meyveli keki 2 keredir yapiyorum ve 2 seferdir kekim cokuyor tarifi aynen uygulamama ragmen. ilkinde slikon kalip kullanmistim ve sebebinin o oldugunun dusunmustum su anda diger kalipla yaptim ve ayni sekilde coktu bunun sebebi ne olabilir? keki uygulayanininz var mi?

Ebru
Ebru
15 yıl önce

Mevlüdünüzü Allah kabul etsin.Herşey her zamanki gibi harika. Mevlüt şekerlerinize bayıldım.Ben de oğullarımın sünneti için böyle bir şey hazırlamayı düşünüyordum. Acaba o tülleri nerden edinebilirim?Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevineceğim.Teşekkürler.Sevgiyle kalın.

ece demir
ece demir
15 yıl önce

deterjan kanser yapar bunu bile bile kullanmak yerine toz beyaz sabun ve çamaşır sodası öneririm sağlığınız değerliyse 😉

beyhan
beyhan
15 yıl önce

Hatice Hanim,
Merhaba…
Anneannenize Allah`tan rahmet diliyorum. Sofra gercekten harika görünüyor. Emek veren herkesin ellerinize saglik.
Bu arada size de kizinizi “Güle güle, saglikla büyütün.” demek istiyorum. Benim de 14 aylik bir oglum var ve eskisi kadar sik olamasa da sitenizi begenerek takip ediyorum.
Gecen hafta arkadaslariniza yaptiginiz cikolata soslu damla cikolatali-kuru meyveli kekinizi haftasonu gelen misafirlerime yapmak istedim, ve aynen tarifi uyguladim, ancak firini acar acmaz kek fooosss diye söndü ve ici hic pismemisti. Inanin daha önce hic bu kadar korkunc:)) bir kek görmemistim. Acaba tarifi yanlis mi aldim dedim ama hayir, herseyi aynen yapmisim.Gece gec saatte de yapmis olmamim etkisiyle herhalde,inanin kek gece rüyama girdi.
Sizce neden kabarmamis olabilir? Cevap verirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkürler.
Sevgiyle kalin,

zerrin
zerrin
15 yıl önce

Ben bu tkf nin tahmini olarak soyluyorum bir turk kahve fincaninin kisaltilmis hali diye dusunup oyle yaptim .cok guzel cikti.

zerrin
zerrin
15 yıl önce

Bu meyveli keki yaptim cok guzel oldu tavsiye ederim.Sadece kucuk kizim kuru uzumu sevmedigi icin icinden onlari secip tabaga birakti.Bazen cocuklar anne senin yaptiklarin disardakilerden daha lezzetli der oldular.Sagolasin Hatice ve ailesi.

Filiz
Filiz
15 yıl önce

Cam kavanozu mağazadan almak yerine pazardan alabilirsiniz. Adapazarı sosyete pazarında her boy cam kase, tabaklar(sehpa büyüklüğünde bile vardı) 50 krş. ve büyük boy dekoratif cam kavanoz(kapaklı) 3 adeti 10 ytl idi. Salı pazarında da vardır diye tahmin ediyorum. Hatice seni çok seviyoruz. Sağlıcakla kalın.

fatma
fatma
15 yıl önce

merhaba.tariflerin harika.
benim ilgim çeken şeker kaşığı.Kavanoozu aradım buldum marketten ama kaşığı nerden bulabilirim.istanbul yada ankara da..teşekkürlerhatice

tubis
tubis
15 yıl önce

merhaba hatice abla bu benim ilk yorumum genelde tariflerinize bakıp sitede fazla durmadan çıkıyorum ta ki şu sevimli cam kavanoz içinde küreği görene kadar dayanamadım ben de böyle küçük sevimli ayrıntılara bayılırım hakikaten çok hoş.. yorum yazamadan edemedim iyi günler:)

Leyla
15 yıl önce

Anneme alacağım hediyeyi bulduuummm! 🙂

serap
15 yıl önce

Merhaba;gene harikasınız siteniz çok güzel sizi takip etmekle kalmıyor tariflerini deniorum .işinizin hakkını vererek yapıyorsunuz başarılarınızın devamını dilerim.
hoşçakalın

ECE ANTALYALI
ECE ANTALYALI
15 yıl önce

Ellerinize sağlık Efendim,ben hem talebe hem de
çalışan bir insan olarak sitenizin hayranıyım.
Antalya’dan annanemler gelince sayfanızı göstereceğim.Şu anda çalışırken bile notlar alabiliyor,sonra birleştirebiliyorum,ama düzgün bişiler yapabilirmiyim gerçekten bilmiyorum.Geçenlerde hocalarım gelecekti,kırmızı örtümü kedim kapmamışmı,nasıl mahcup oldum bilemezsiniz.Zenci kedimi vermekten başka çarem kalmdı.Annanemde sevmez zaten.Çok özür dilerim başınızı şişirdim efendim.Dediğim gibi hep sizi örnek alcam.
Saygılarımla
Ece Antalyalı

Gamze
15 yıl önce

bu şeker kavanozu fikri çok şık gerçekten. ama kullanışlı mı ondan emin olamadım çünkü ne de olsa şeker kavanozu en azından 2.5 kglık bir deterjanı bil asla almaz. ama amaç görsellik ise, çok iyi bir fikir tabii

Mine
Mine
15 yıl önce

Hatice’cigim, Ben bu kurek kavanoz isini tezgahin uzerinde tuttugum seker ve un icin de yapiyorum. Kurekler ince bir bakir seritten dolabin altinda asili duruyorlar, kolaylik oluyor.

özlem
özlem
15 yıl önce

Haticecim her zamanki gibi sofran bir harika…
Yalnız benim merak ettiğim birşey var…
Şu yemek takımına bayılıyorum,nerden aldığını yada markasını söyleyebilirmisin…
Çeyizime aynısından almak istiyorum da…

zişan
zişan
15 yıl önce

selamün aleyküm yha burada her şey mükemmel çok güzel ben çalışıyorum ve iş yerinden bağlanıyorum nete evde netim olmadığı için tarifleri defterime geçiriyorum daha burada ağzımın sulandığı oluyo desem yeri var yani =) akşam koşturarak eve gidiyorum ve hemen deneyeme başlıyorum hatice ablacım çok sağol hakkını helal et!!! =) Allah a emanet olun =)

seçil
15 yıl önce

merhaba, sofra çok güzel her zamanki gibi. kırmızı minderi ilgiyle takip ediyorum, deterjan için fikir çok güzel…
http://www.yesilkivi.com/

Melike
Melike
15 yıl önce

Sibelcim,
Tesekkur ederim.
Insan cok senelerdir yurt disinda yasayinca bazen kelimeleri zor hatirliyor.
demek turk kahvesi fincani.
sagol sibel ve hatice
Melike

Hilal
Hilal
15 yıl önce

Merhaba…Ben de kekin yanında görünen çikolata sosunu merak ettim. Acaba kek için mi ve nasıl hazırlanıyor, yoksa puding gibi birşey mi?

aslı
aslı
15 yıl önce

şekerci kavanozu kaç cc ? internetten sipariş vereceğim yanlışlık olmasın

mine
15 yıl önce

bugün yukarıdaki şekersiz kekle beşamel soslu tavuklu böreği yaptım pek beğenildi
Allah razı olsun
kolaylıklar, başarılar

Gül Yazıcı
15 yıl önce

Merhaba,
Herkese bir sorum olacak. Bazı kek tariflerinde önce şeker ve yumurta çırpılır ardından yağ süt vs.. ve en son un eklenir (ki ben de böyle yaparım). Ama bazılarında yağ ile şeker çırpılıp, sonra sırasıyla yumurtalar ekleniyor. Bunun keke nasıl bir etkisi oluyor?? Hadi bakalım:)

ARDAELİFYAVUZ
ARDAELİFYAVUZ
15 yıl önce

Kavanozda deterjan saklanması çok hoş bir fikir. Ancak, benim oğlum 26 aylık ve onu imkanı yok sağlam bırakmaz. Biraz konu dışı kalacak ama, size hafta sonu yaptığım çikolatalı ve fındıklı toplar tarifini yazmak istedim. Malzemeler: 1 muz, 2 elma, 3 paket petibör bisküvi(tekli olanlardan), l paket kakaolu puding,pudingi hazırlamak için süt, iki yemek kaşığı kakao. Yapılışı: bisküvilerimizi elimizle ovalayıp mümkün olduğu kadar kıralım, ben un haline getirdim. Sonra, bir muz ve iki elmayı rendeleyip, bisküvilerimizle karıştıralım. Elimize yapışmayacak bir hamur oluşuyor. Bu hamurlardan küçük küçük toplar hazırlayalım. Zevkimize göre fındık veya cevize bu toplarımızı bulayalım.Toplarımızı servis tabağımıza dizelim. Bir yandan da pudingimizi tarifine göre hazırlayalım ve içine iki yemek kaşığı kakaoyu da katarak pişirelim. Hazırladığımız küçük toplarımıza bu muhallebi kıvamına gelen pudingimizden sürelim. Üstlerine hindistan cevizi, çekilmiş antep fıstığı ile süsleyelim. güzel ve ani gelen misafirlere hazırlanabilecek bir tarif.Ama, ben küçük topları muhallebiye bulamak zor olduğundan bundan sonra çikolata sosu yapmayı düşünüyorum.

sibel
sibel
15 yıl önce

sevgili melike tkf nedir diye sormuşsun ben de aynı tarifi inceledim sanırım türk kahvesi fincanı sevgiler

fatoş
fatoş
15 yıl önce

sitenizin yeni konuyum tarifleri çok tuttum
tebrikler çok başarılı mutfağa vesofra düzenine aşık biri olarak sizi sık takip etmek mümkünse renk katmak isterim başarılarınızın devamı dileklerimle sevgiler.

saliha
saliha
15 yıl önce

merhaba hatice,
tadıyla , tuzuyla , sohbetiyle hoş bir sofra görünüyor gerçekten.. ellerine sağlık. allah sağlıkla hep tekrarlarını nasip eder inş..

Melike
Melike
15 yıl önce

Selamlar
1,5 tkf zeytinyagi
yada
5 tkf un
ben bu tkf nin ne oldugunu anlayamadim?
Aciklarmisiniz?
Tesekkurler
Melike

leyla
15 yıl önce

Sevgili hatice maaşallahh yinee döktürmüşsünüzz..ellerinize sağlık..

Hatice Mungan
15 yıl önce

ooooh masaallah harika bir sofra. Hele bir de bu sofra esliginde sevdiginiz arkadaslarla muhabbet tam bir keyif gercekten. Allah mutlulugunuzu ve muhabbetinizi artirsin.
Bahsi gecen deterjan kavanozunu hic vakit kaybetmeden bende uygulayacagim.
Sevgiler

banu gökşin
banu gökşin
15 yıl önce

merhaba hatice,
deterjan kavanozuna bayıldım. çok pratik.
sofra herzamanki gibi çok şık ve leziz.
iyi haftalar..
kibeleninmutfagi.blogspot

ozlem zaim
ozlem zaim
15 yıl önce

merhabalar,
camasir deterjanini kavanozda kullanmak gercekten guzel bir fikir. Ben uzun zamandir uyguluyorum bunu. Size onerim; IKEA da satilan kurabiye kavanozlari var,kapaklari metal ve vakumlu olan… sizinkinden cok daha buyuk ve genis… 2.5 ila 3 kg arasi deterjani rahatlikla aliyor. Hem şık hem de surekli deterjan doldurma zahmetinden kurtariyor..sevgiler….

NURCAN EKŞİOĞLU
NURCAN EKŞİOĞLU
15 yıl önce

Merhaba Hatice,
5 kahve fincanı unla küçük bir kek mi oluyor?
(Böğürtlenli pastadaki yorumuma cevap verebilrsen memnun olurum)
İyi çalışmalar…
Nurcan Ekşioğlu

Ttadına doyamadım-dilek

Merhabalar
İnsanın sevdikleriyle bir sofra etrafında toplanması terapi gibi geliyor,tarifsiz mutluluk yaşatıyor insana
Sofrada özenle hazırlanmış,emeği geçenlerin ellerine sağlık
sevgiyle kalın

ayşe ast.
ayşe ast.
15 yıl önce

sofranız harika görünüyor her zaman olduğu gibi,ama peçeteleriniz daha bir güzel acaba nereden alıyorsunuz bunları?

GÜLŞAH
GÜLŞAH
15 yıl önce

merhabalar arkadaşlar
hatice hanımcım portakal ağacında bişeyler görmek ne kadar mutlu etti anlatamm…
kırmızı mindere daha çok ağırlık veriyorsunuz.bu sıralar şöyle pratik yemek tarifleri verseniz çok iyi olacak.yemek yapasım gelmiyo
sevgiyle kalın!

poh poh perisi
poh poh perisi
15 yıl önce

Hatice Hanım ellerinize sağlık, gene döktürmüşsünüz maşallah 🙂 Rejim döneminde sitenizi takip etmek gerçekten zor benim için… Yaza gireceğimiz şu aylarda acaba size özel rejim yemeği tarifleriniz yok mudur diye merak ediyorum…
Teşekkürler, sevgiler…

gul
gul
15 yıl önce

herkese merhaba,
sofra bende soyle bir izlenim birakti: “ozenli” kisilerin ellerinden cikmis seklinde. herkesin eline saglik. benim mumkunse sizlere danismak istedigim bir konu var. benim annemden kalma bir firinim var: termikel. bir ayari yok ve kek pisirirken basinda bekleyip firinin icini surekli kontrol ediyorum. bazen kekimi kurtaramadigim da oluyor 🙁 acaba boyle derecesiz firinlarla harika sonuclar elde edenlerin gelismekte olan kisilere onerileri var midir?
simdiden tesekkur ederim

Havin
Havin
15 yıl önce

Yine çok güzel bir sofrayla karşımızdasın ellerinize sağlık yiyenlerede afiyet olsun. Sevgilerle…

mine
15 yıl önce

yaşasın yarınki davete kek tarifi arıyordum buldum
teşekkürler Hatice
kolaylıklar başarılar

Hacer
Hacer
15 yıl önce

Sevgili Hatice Abla, mashAllah elerine saglik. Dün senin sitenden yemekler yaptin sonuc mükemmel, falafel ve humus… mashAllah…
pogacalarini deneyecegim…
Kirmizi Minder ile ilgili fikir verecektim… Wall Stickers, bunlar bu aralar cok moda… eve yeni bir hava katiyor. Umarim ilgilenirsin
DANIMARKADAN Hacer

55
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x