İçeriğe geç

Muhallebili Kadayıf

Gezi yazılarına başlayabilmek için hafta sonunu dağ tepe gezerek geçirince bir önceki menünün tariflerini vermek de gecikti. Şimdi Meryem ablanın muhallebili kadayıfı ile başlıyorum. Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.

Malzemeler:

  • 300gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Hazırlanması:

  1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
  2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:

  • 1kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket (süt paketinde) krema

Hazırlanması:

  1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
  2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
5 1 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

76 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
www.hediyeleradasi.com
14 yıl önce

önümüzdeki hafta cumartesi akşamına bütün aile bende olacak iftara. hep aynı tatlıları yapmaktan sıkılmıştım. Mutlaka bu tatlıyı denemeliyim. yorumlara bakılırsa süper bir tatlı.

ilknur
ilknur
14 yıl önce

harika bir tatlı dün akşam iftara misafirlerime yaptım hiç kalmadı.Ramazan için özellikle hafif ve çok lezzetli bir tatlı mutlaka deneyin

ilknur
ilknur
14 yıl önce

dün akşam misafirlerime yaptım harika oldu hiç kalmadı.Özellikle ramazan için mükemmel bir tatlı hafif ve lezzetli mutlaka deneyin

tugba
tugba
14 yıl önce

ben de bu tarifi denedim.sanırım bir gün önceden yapmamak gerekiyormuş.ilk yaptığımda kıtır kıtırdı, ertesi güne ise kadayıflar bayatlamıstı.
bir de kadayıfın soğumuş olmasına dikkat etmek gerekiyor yoksa yumusuyor.bu tarifin özelliği ise kıtır kıtır olmasında.muhallebi olark ise kazandibi muhallebi kullandım .
gerçekten harika oldu.tarif için teşekkürler

aylinn
aylinn
14 yıl önce

aman ALlahım yok böle bi lezzet.. annemim gün arkadaşlarından biri yapmıştı, ogünden beri aklımdaydı we dün yaptım!!! yok böle bi lezzet yaa, koskoca borcamdan 3dilim arttı, onlarda iftardan sonra mideye inecek :))
tarif için çok tşklerrr..
not: ben nişastayı 2.5 kaşık kullandım serwis edilirken dağılmasın die, tam kıwamında oldu..

ayşen
ayşen
14 yıl önce

unutmadan eklıyım bu şekılde yapmak zor göründü bana kadayıfı çiğden tepsiye koyup arasına pudıngı dökün daha sonra fırınlayın çok daha pratık

ayşen
ayşen
14 yıl önce

s.a
arkadaşlar bırde hındıstancevizli pudıng ile deneyın üzerine de hindistancevizi serpin harika oluyor

1can
1can
15 yıl önce

Herkese selam, bu tarifin en uzun işlemi kadayıfı kavurmak. Ben kadayıfı aynı ölçülerde yağlayarak fırında 3 dk bir karıştıtırak çok kısa bir sürede kızartıyorum.
Çok daha pratik oluyor herkese tafsiye ederim.

ALİYE
ALİYE
15 yıl önce

Tarifleriniz süper.Tebrikler.

lala
lala
15 yıl önce

muhallebili kadayıf harika elinize sağlık
bir hafta önce bir arkadaşımda yedim misafirim gelicekti akşam çay için hemen yaptım bir saatimi aldı çok pratik dünde gündeki arkadaşlara yaptım çok sevdiler tarif isteyince benden tarif portakal ağacı dedim onlara,birde pratik bilgi paylaşmak istedim benim vanilyam bitmiş evde onun yerine potakal kabuğu rendeledim süper oldu tavsiye ederim portakal ağacından esinlendim

Necla Şölen
15 yıl önce

Merhaba,
muhallebili kadayıfta krema yerine toz krem şanti koyarak yaptım harika oldu, kim yedi ise çok beğendi.Ellerinize sağlık.

asiye
asiye
15 yıl önce

denedim ve harika oldu. denemeyenlerin en kısa zamanda denemesini tavsiye ederim. ” bu güzel tarifler için teşekkürler hatice hanım “

Ebru
Ebru
15 yıl önce

Hatice Hanim,
Bu tarifi denedim cok guzeldi.
Bu tarifdeki resim ve anlatim, meleklermekani.com tarafindan da kopye edilmis.
Ustelik sitenizin linki verilmeden.
Bilginize.
Sevgilerimle,

sevgi ekmekçiler
sevgi ekmekçiler
15 yıl önce

böyle bir tarifi verdiğiniz için çok teşekkür ederim muhteşem bir tadı var yanlız ikramı biraz zor bende ona şöyle bir çözüm buldum borcamın en altına muhallebiden sürüp arasına kadayıfı kyup tekrar muhallebiyle süslüyorum çok güzel oluyor yiyen herkes çok beğendi tarif yetiştiremiyorum.:)))))))))

melek
melek
15 yıl önce

merhaba haice abla ilk kez yazıyorum seni tanımıyorum ama seni çok seviyorum portakalli irmik tatlısının tarifini istiyorum şimdiden teşekkürler.

pınar yerlikaya
pınar yerlikaya
15 yıl önce

herkese mrb,henüz denememiş olanlara şiddetle tavsiye ederim harika bir lezzet,ailece müptelası olduk,kolay gelsin

sinem
sinem
15 yıl önce

Bu kesinlikle çok güzel bir tarif özellikle muhallebisinin tadını çok seviyorum.Fakat ben muhaellebi malzemelerinde bir değişiklik yapıp krema yerine 200 ml labne koydum ve şeker oranını biraz daha arttırdım tadı gerçekten çok harika oldu hatta o kadar sevdimki o muzlu pasta kreması olarak da kullandım.teşekkür ediyorum harika tarifleriniz için.

hatice hatun
hatice hatun
15 yıl önce

harikulade

ppi
ppi
15 yıl önce

çokk güzel olur valla açıkmıştım saten

Özge Bozdoğan
Özge Bozdoğan
15 yıl önce

Favori tatlılarımdan valla. Bende yiyen birkaç kişininde favorisi oldu. On numara oluyor.

mucu
mucu
15 yıl önce

bende bu tatlıyı cok yaparım ve herkes bayılır.Sıcak servıs ederım,bır tur kunefe gıbıdır.ama ben muhallebısını sadece ırmık ve sut ıle hazırlıyorum.Farklı bır tat…

elif şevval oğuz
elif şevval oğuz
15 yıl önce

tubanın bu kadar övmesine nasıl dayanırım ben.en kısa zamanda deneyeceğim inşallah..ve sonucu herzamanki gibi yazacağım:)eminim harika olacak..

Ebruli
15 yıl önce

Muhallebili kadayif tatlisini 2 ay kadar once bir arkadasimin evinde yedim. Cok hafif ve guzel bir tatliydi. Yalniz bize tarifini anlatirken; kadayiflarin kavrulma isleminin 1 saate yakin surdugunu soylemisti. Ancak kizariyormus.
Ben de bu kadar sure ugrasamam diye yapmaya kalkismadim. Kavrulma islemi bu kadar surer mi sizce?..

tuba07
tuba07
15 yıl önce

ay bu tatlının ve sitenin sapığı gibi oldum 🙂
az evvel tatlımı yaptım ve dolaba koydum soğuması için şimdilik herşey yolunda görünüyor umarım lezzetide yine güzel olacak..
bu tarifi 2.kere yapmış olmamın tecrübesiyle bikaç dipnot iletmek istiyorum;
-kadayıfları birgün önceden buzluğa koyarsanız çok çookk daha kolay parçalanıyor”ilk sefer baya hemde bayaa zorlandım”
-muhallebi pişip kıvam gelince çok topaklanıyor (çırpma teliyle karıştırmama rağmen) ama süt kremasını ekleyip mikseri geçirince hiç topak kalmıyor telaş yapmayın(ben çok stres olmuştum)
-son olarak kadayıfı kavurmak birazzcık zahmetli ama inanın bu lezzet ve ardından gelen övgüler oldukca şımartıcı oluyor :))
I LOVE YOU HATİCEEE!!!

tuba07
tuba07
15 yıl önce

sitedeki favori tatlım geçen hafta yapmıştım yorumumuda yazmıştım yarın için özel sipariş aldım inş tekrar güzel olur 🙂 selam ve dua ile hayırlı bayramlarr

ester
ester
15 yıl önce

Merhabalar ve Bayraminiz mubarek olsun;
Siteniz cok guzel, ellerinize saglik;
Muhallebili Kadayıfiniz mukemmel, aylemin gelinleri bir bir arayip tarifi soruyorlar, herkes cok begeniyor, cok tesekkur ederim; tekrar ellerinize saglik…

tuba07
tuba07
15 yıl önce

SÜPER ÖTESİ BİR LEZZETT VE TEŞEKKÜRLER HATİCE’CİM..
TOPLAMDA 10 KİŞİLİK BİR ARKADAŞ TOPLANTISINDA HERKEZ O KADAR ÇOK BEĞENDİKİ TATLIMI BİR KERE DAHA TEŞEKKÜRLERR 🙂
AEO
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN ANTALYA’DAN SELAM VE DUA İLE…

Gülümser ÖLMEZ/ÇANAKKALE
Gülümser ÖLMEZ/ÇANAKKALE
15 yıl önce

Merhaba…. ben yeni güzel görünümlü pratik ve kolay bulunan malzemeli, tariflerden yana olan bir bayanım bu tatlıyı arkadaşım oyada yediğimde işte bu dedimmm ve önümüzdeki günlerdeki misafirlerime kesinlikle yapacağım tatlı buuu hem hafif hem güzel görünümlü tarifi bizlerle paylaştığınız için size teşekkürler hatice hanımmm bundan böyle sayfanızı takip edeceğimmm ellerinize sağlık…..

NİLÜFER
NİLÜFER
15 yıl önce

HATİCE denedim bu tarifini ve süper olduğunu belirtmek istedim.Bir gece dolapta beklediğinde ertesi gün daha kıvamlı ve daha lezzetli oluyor.Bu hafta sonu bir davet için tekrar yapıcam.Herkesin çok beğeneceğine yine eminim.
sevgiler

ASLIHAN
ASLIHAN
15 yıl önce

Hatice hn. ve bu siteyi takip eden herkese merhaba… geçen hafta, haftasonu gelicek misafirlerim için yeni tarifler ararken buldum sitenizi ve bayıldım… şunun da tarifini alayım bunun da derken printera kağıt dayanmaz oldu. misafirlerim için; kereviz salatası,kolay poğaça,muhallebili kadayıf,bonbon kurabiye ve milföyün ortası çıkartılarak yapılan börek tariflerinizi yaptım.ikramlarımı herkes çok beğendi,tarfileri soranlara buraya yönlendirdim.pazar kahvaltısı için fırında peynirli pırasa yaptım,pırasayı sevmeyen ben hepsini sildim süpürdüm.bir de unutmadan misafirlerim için peçete katladım çok şık oldular. sayenizde dün konuklarımı çok iyi ağırladım,sağolun ellernize sağlık…

Papi
Papi
15 yıl önce

öncelikle herkese selamlar 🙂 bende bir süredir bu siteyi takip ediyorum, bu siteden ilk denediğim tarif yayla çorbasıydı ve neden bilmiyorum ama çorbalar hep gözüme çok zor görünürdü 🙂 yaptım ve harika oldu, ve sanırım buna en çok sözlüm sevindi, evlenince anca hazır çorba tarhana falan yaparım diyodum yayla yaptığımı duyunca derin bi oh çekti 🙂
gelelim bu tatlıya, bizde muhallebili kadayıf yapıyoruz fakat altına kadayıfı serip üstüne muhallebiyi döküp dolaba koyuyoruz. servis için tabaklara koyduğumuz zamanda üstüne kadayıf serpiyoruz, üst kadayıfı servis sırasında serpildiği için her zaman kıtır kıtır oluyo, böylece ertesi günde afiyetle yiyebilirsiniz 🙂

fatma
fatma
15 yıl önce

ben muhallebi soğuyunca krema yerine süt ve krem şanti katıp karıştırıyorum. o da çok lezzetli oluyor

saime ertaş
saime ertaş
15 yıl önce

ellerinize sağlık Hatice Hanım.Portakal Ağacının yaklaşık 3yıldır takipçisiyim.başarılarınızın ve tariflerinizin devamını beklerim

kübra
kübra
15 yıl önce

merhabalar…
ben az önce denedim bu tarifi ama kremeyı muhallebiye kattıktan sonra çok cıvık bi karışım oldu yarım saate yakın mikserde çırptım ama nafile… neden bu şekilde oldu bi türlü anlamadım… tarifi de harfiyyen uyguladım 🙁

YEL
YEL
15 yıl önce

cok nefıs gozukuyor ellerınıze saglık,kafama takıldı tatlı hazırlandıktan hemen sonra servıs edılıyor mu?buzdolabında beklemesı gerekır mı?

merve,özlem,emine
merve,özlem,emine
15 yıl önce

selamün aleyküm hatice hanım tariflerinizi çok beğenerek takip ediyoruz hele o gül tatlısı çok güzel gözüküyor eminim tadıda harikadır.üçümüzde staj arkadaşıyız.stajda kalan zamnlarımızı senin yemek tariflerini okuyarak geçiriyoruz ellerinize sağlık ayrıca kayınvalidenizede selamlar…

Suzan Demirtaş
Suzan Demirtaş
15 yıl önce

Hatice Hanım, sitenizi başından beri takip ediyorum..Tebrikler, çok özenlisiniz,AMA
Kendiniz tanıtan sayfa dikkatimi çekti..
“2007’den beri Ayşe İkbal’in annesi, 2006’dan beri Kerem Tülün’ün eşi, 2003’ten beri Boğaziçi Üniv. Türk Dili ve Edebiyatı mezunu, 2002’den beri Meryem’in teyzesi, 1989’dan beri Ahmet Yusuf’un ablası, 1980’den beri Necla ve Nazım Özdemir’in kızı ve Ayşe’nin kardeşi…DEMİŞSİNİZ..
ÇOK GÜZEL AMA HATİCE KİM ???BİRİLERİNİN BİŞEYİ…PEKİ AMA HATİCE KİM..KENDİ ÖZÜ NEREDE???

noyli
noyli
15 yıl önce

merhaba Hatice. siten cok guzel amerika da arkadas grubumuz senin siteni hep kullaniyoruz. basarilarindan dolayi tebrik ediyorum. ilk defa yorum yaziyorum. bugun uc katli limonlu tatliyi denedim. labne peyniri kullanarak yaptim ama krem peynir dolgu kismi cok civik oldu onun icin kivami olmadi.acaba bir daha ki sefere neye dikkat etmeliyim?

ÇİĞDEM
ÇİĞDEM
15 yıl önce

bencede çok güzel görünüyor ama denemek lazım

cizgi
15 yıl önce

çok güzeeeel

hale
hale
15 yıl önce

yhaaa cok guzel duruoo emınımkı tadlarıda oyledır yhaa harıka tek kelımeyle

Balbazar
Balbazar
15 yıl önce

mhuteşem…tek kelimeyle harikulade…tarifinizi bugün denedim ve çok memnun kaldım…ben bekar bir erkeğim ve arada gelip giden misafirlerime böyle şeyler yapınca apışıp kalıyorlar…çok teşekkür ederim, hem çok güzel, hem de yapımı bir çocuğun bile yapabileceği kadar basit tarifleriniz var, sizleri buradan kutluyorum, milli takıma başarılar.

browni
browni
15 yıl önce

Bugün yaptım tatlıyı.Bir arkadaşıma davetliydik oraya götürdüm.Ben de tadına orada baktım.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı olmuş.Biraz serviste zorlandık.Belki nişastası bir kaşık artırılırsa o da kolaylaşır.Çok teşekkür ederim.

erteb
erteb
15 yıl önce

Çok güzel bir tatlı. Kavurma işlemi biraz zor oluyor ama harika, yaza uygun , hafif bir tatlı çıkıyor ortaya. Denemenizi tavsiye ederim. Hatice Hanım, bu güzel site için çok teşekkürler. Bir kaç günde bir mutlaka bakıyorum sitenize.

esat
esat
15 yıl önce

az önce kızılcık şurubunuzu tarifiniz üzerine yaptım. ama inanın onun soğuğuyup su eklendikten sonra içilmesini bekleyecek dermanım yok. çok merak ediyorum. acaba bu şurubu sıcak bir şekilde içsem nasıl olur. tamam durun şimdi deniyorum birazdan sonucunu size bildireceğim.

yasemin
yasemin
15 yıl önce

merhabalar hatice hanım
öncelikle size teşekkürediyorum çok keyifli ve samimi buluyorum sitenizi hergün mutlaka ziyret ediyorum ve yeni öğrendiklerimi deniyorum yeni tariflerinizi bekliyoruz Allaha emanet olun

Hadiye
15 yıl önce

Merhaba,
Sevgili Hatice,bebek büyütürkenki meşakkatleri biliyorum.Allah cc yardımcın olsun.Bizlerede zaman ayırıp yeni tarifler ekliyorsun eline sağlık.
Not:Bir yazım hatası var galiba demişsinki..
Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.:) :))) ertesi gün yaptığımdada kıtır kıtır olur!! sanırım ertesi gün servis yaparsanız demek istedin.

zerroni
zerroni
15 yıl önce

Merhabalar bende bu tarifi denedim.cok begendim.Evet yorumlari okuduktan sonra bende sicak degilde sogumus olarak muhallebiyi ekledim.cok ama cok nefis bir tatli oldu.Kitir kitir yerken bir tat var.Iste lezzeti o.Bu arada bir degisiklik yaptim elimdeki malzemelerle muhallebi icin daha once yapilan kayisili muhallebi tarifindeki muhallebiyi yaptim.Hic fena olmadi.Yapacaklar icin oneririm.Ama arkadaslarin anlattigi uzere ikinci gun o kitirimsi tat yerini daha yumusak bir kadayifa birakiyorsada yinede tadindan bir lezzet kaybetmedi.Ayrica kadayifi bayagi kizartiyoruz ki o rengi alsin.Bol bol kavurdum ben./Cok hos oldu.

neslihan
15 yıl önce

çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.bu tatlıyı ilk defa bir gün oturmamızda görmüştüm arkadaşımın kayınvalidesi yapmıştı,Giresun usulü, tavukgöğsü ile yapmıştı o da çok lezzetli oluyor.bu tarifi de deneyeceğim,sevgiler

kekikkokusu
15 yıl önce

İsmini okuyunca, hmmm acaba nasıl olur diye düşündüm. Ama tarif ve görüntü lezzetli olduğu kanaatini uyandırdı bende. Hoş zaten aksi bir tarife de rastlamadım sitende. Ellerine sağlık.

76
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x