İçeriğe geç

Bonfile

Bonfile_2

Gülümsemeye olan ihtiyaçtan geldi kondu Ayşe İkbal'in kaşığı tabağın kenarına…

Bu yemeği yaptım yapalı yazacağım aslında ama en sonunda evde "en favori yemek" ödülünü alınca yazmak şart oldu. Son iftara gelecek misafirlerimiz için almıştım aslında eti, sonradan biz apar topar yollara düşünce iftar iptal oldu, etler de buzlukta kaldı. Ben de bonfileyi nasıl yaparım diye google'ı karıştırmaya başladım. Mantarlı dışındaki versiyonunu Nunu'da gördüm. Ben birazcık değiştirdim sadece. Fikir için teşekkürler Nunubella!

Bonfile:

  • 500 gr bonfile, şeritler halinde doğranmış
  • 6-7 diş sarmısak
  • 2 adet patates, küp küp kesilmiş
  • birkaç sivri biber
  • 1 adet kuru soğan, doğranmış
  • 1çay bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • 3-4 adet rendelenmiş domates

Hazırlanması:

  1. Bonfileyi tavaya alıp zeytinyağında bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
  2. Suyu çekince domatesler hariç kalan malzemeleri ekleyerek pişirmeye devam edin.
  3. Bir müddet sonra domatesleri ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar pişirin.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

24 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
hülya
hülya
15 yıl önce

merhabalar tarifler mükemmel yalnız gülçin hanım patatesleri tek pişiriyorsunuz dimi etlerle alakası yok sanki ikisi birden fırına gitcek gibi bir anlam çıkardım sarımsakların neden kabukları soyulmuyor deneyeceğime emin olabirsiniz teşekkürler…

isikuzunmehmet
isikuzunmehmet
15 yıl önce

SEVGİLİ OYA YILMAZ ASLINDA DEĞİŞEN BİŞEY YOK. BENDE SAYFAYI İLK GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM FAKAT SAĞ TARAFTAKİ BÖLÜMDEN İSTENİLEN ŞEYLERE ULAŞMAK ESKİSİDEN DE DAHA KOLAY OLDU. HERŞEY ELİMİZİN ALTINDA GİBİ OLDU.SİZE KOLAYGELSİN.

Oya Yılmaz
Oya Yılmaz
15 yıl önce

Merhabaa,
arama bölümü vardı önceden ve ben ne arasam bulabiliyordum,şimdi sayfa değişince yabancı bir yerde gibi hissettim kendimi…yardımcı olur musunuz?

Hatice
15 yıl önce

Kaşığı Zara Kids’den almıştım, aynısının çatalı, bıçağı var ve kollardan ekleniyorlar. Bir de orada üzerleri legolu olanlar vardı, onlar da şirin.

fatma
fatma
15 yıl önce

E L L E R İ N E S A Ğ L I K !

zumrut
zumrut
15 yıl önce

Resimdeki kaşık çok güzel. Nerede bulabilirim?

seda
seda
15 yıl önce

kaşık hakkında hala bilgi vermediniz. Çok beğendim nereden aldınız
Teşk.
Sevgiler

gulcin
gulcin
15 yıl önce

Bonfile zaten etlerin sultanidir. Nasil yaparsaniz cok guzel pisecegi icin ugrasmaniza gerek yok. Bonfilenin tadini daha cok cikarmak icin yanina sebze filan hic karistirmadan, celik tavaya biraz zeytinyagi gezdirip uzerine etleri dizersiniz. (ben butun alip kendim dilimliyorum cok ince olmayacak) uzerine bol kekik, tuz, biraz kirmizi ve kara biber. Kapagini kapatip kisik atese koyun. Kendi kendine suyunu salip kekiklerle karistigi zaman nefis koku ve lezzet ortaya cikar. Etler et olarak yenmeli dimi 🙂 Yanina tabiki elma dilimi patatesleri zeytinyagi ve yine kekik ve tuzla karistirip tepsiye koyduktan sonra 6-7 dis sarimsaklari kabuguyla icine atin ve firina verin. ikisi birden yarim saat icinde piser ve masaya oturursunuz. Patates piserken cikan kokuyu duyunca da beni hatirlarsiniz…

rezzan
rezzan
15 yıl önce

hatice hanım ilk evlendiğim günden beridir sizin tariflerinizle pasta börek yapmayı öğrendim öncelikle bunun için çok teşk.ederim.(3 yıldır evliyim)bu kadar yemek tarifi verdiniz bize eee birazda zayıflama sırlarınızdan verseniz doğum sonrası benim kilo fazlalığım var sizde durum nedir?varsa birazda bu blgilerinizdeen faydalanmak isterim.kolay gelsin.

seda
seda
15 yıl önce

Merhaba
Benimde 1 yaşında bir kızım var o da sebze yemeklerini çok severek yiyiyor. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. Kaşığı çok güzel nereden aldınız..
Sevgiler
Seda

semra
semra
15 yıl önce

tariflerinizi ve sitenizi çok beğeniyorum özellikle yeni evli çiftler için çok faydalı
aradığım çoğu tarife sizin sitenizden ulaşabiliyorum
tşk ederiz:)
iyi çalışmalar

NuNu
15 yıl önce

SEVGİLİ HATİCE.
HAKETTİĞİNİZE İNANDIĞIM BİR ÖDÜLÜNÜZ VAR.
LÜTFEN SAYFAMA UĞRAYIP ALABİLİRMİSİNİZ .
ÇOK SEVGİLER…
nUnU

ışık uzunmehmet
ışık uzunmehmet
15 yıl önce

Kolay doyurucu güzel bir yemek ellerine yüreğine sağlık.

derya
15 yıl önce

Canımmm çok şık bir lezzet senin ve Nunucuğumun ellerine sağlık,Ayşe İkbalin kaşığıda çok yakışmış,mutlu hafta sonları dilerim,sevgiler…

bacı25
bacı25
15 yıl önce

hatice harika görünüyor dur bende sizlerle sebzeli bonfile yapımını paylaşayım görsel açıdanda lezzetide sağlığa katkısıda test edilmiş ve onaylanmıştır:))şerit halindeki bonfileleri tencereye alıyoruz yağsız teflon daha makbul 5 dk harlı ateşten sonra suyu çıkınca en düşük devirde pişmeye bırakıyoruz sonra sırayla az bir zeytinyağı verev kesilmiş 2 havuç 2 adet çekirdeği çıkarılmış verev kesilmiş kabak 3-4 diş sarmısak 5 er dakika aryla sebseleri ekliyoruz sonra brokoli ve karmıbahar 10 dakika daha soteleyip 2 adet domates küp küp ve minik doğranmış ekleyip 20 dk daha pişmeye bırakıyoruz kısık ateşe alıp tuz ve kekik ekliyoruz kapadıktan hemen sonra içine fesleğende doğrarsak muhteşem ben bu tarifi yabancı asıllı bir lokanta ustasından öğrenmiştim hakikaten çok nefis tavsiye ederim

nihalp
nihalp
15 yıl önce

hatice hanım sayfanızı yenilediniz teşekkürler.yemek pratik görünüyor ellerinize saglık.

beyazevim
15 yıl önce

Merhaba
Yıllar önce aldığım dana etlerini bir türlü pişiremeyince bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım bonfileyi ve çabucak pişmesine hayran kalmıştım. O günden beri almaya çalışırım. Sizinki de harika görünüyor ellerinize sağlık.

Elif Ö. ZORCAN
15 yıl önce

Yemek çok lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık Hatice. Sadece yanında yeşil birşeyler aradı gözlerim. Eminim o güzel sofralarında şenlenmiştir yemekler. Ayle İkbal’e de öpücükler…

Hayatın Ta Kendisi Lokantası

Ellerinize sağlık.
Her yaptığınız yemek gibi, buda çok leziz görünüyor.
Yüzünüzden tebessümler hiç eksik olmaz umarım 🙂

Canan
Canan
15 yıl önce

Merhaba,
Herzamanki gibi bu yemekte çok güzel görünüyor.Görüntüsünden tadının güzel olduğu belli.İyiki böyle bir site hazırlamışsınız.Artık dara düşmek yok ya da dara düştüğün zaman elinin altında birbirinden nefis tariflerle süslü bir sitem var.Bunaldığım zaman hemen sitenize girip tariflerden birini seçip uyguluyorum.İnanın terapi gibi geliyor.Portakal ağacı benim arkadaşım gibi oldu.Sitede dolaşmak bana çok keyif veriyor.Ben sizin mesleğinizi çok merak ediyorum.Acaba mesleğiniz nedir?TDE mezunu olduğunuzu biliyorum ama galiba öğretmenlik yapmıyorsunuz.Allah’a emanet olun.

medura
medura
15 yıl önce

S.a.
Bunu bu yazının altında yayınlanmazı adına değil, ulaşabilmek adına yazıyorum. Foruma sürekli spam bırakanlara karşı düşündüğün bir önlem yok mu?

raziye
raziye
15 yıl önce

ellerinize sağlık hatice hanım çok güzel görünüyo

dilek
dilek
15 yıl önce

harika bir tarif ellerine saglık

Aişe
Aişe
15 yıl önce

Merhaba 🙂
bişey sorucam o bir çay bardağı sıvıyağ ın tamamıyla mı pişirces bonfileleri ?

24
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x