İçeriğe geç

Diyet Cheesecake

IMG_0173

Doğrusu tariflerin önüne diyet kelimesi eklemeyi çok sevmiyorum. Sanki diyet olan bir yiyecek lezzetli olamazmış gibi bir önyargım var. Ama bu cheesecake tarifi önyargımı kırmama epey yardımcı oldu. Cheesecake’te un yok, şeker yerine de stevia (şekerotu) var. Şekerotu doğal bir tatlandırıcı, kan şekerini düzenliyor ve yüksek oranda lif içeriyor. Organik ürün satan yerlerde stevia bulabilirsiniz. Stevia yoksa toz splenda da kullanabilirsiniz. Normal marketlerde satılan stevia’yı alırken dikkatli olun, içine çok fazla koruyucu madde, yan ürün ekleyenleri var. 

Cheesecake:

Tabanı:

  • 2/3 su bardağı dövülmüş badem (un haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin)
  • 1 su bardağı kaju/ceviz/fındık, iri parçalar halinde dövülmüş
  • 100gr tereyağı, eritilmiş

Üzerine:

  • 2 paket (toplam 400 gr) krem peynir
  • 2 yumurta, oda sıcaklığında
  • 2/3 su bardağı splenda ya da muadili miktarda stevia

Sos:

  • 1 paket (80gr) şekersiz, doğal tatlandırıcılı çikolata, benmari usulü eritilmiş

Hazırlanması:

  1. Fırını 175C’ye getirin. Tabanı için gereken malzemeleri karıştırıp altına yağlı kağıt serilmiş, kelepçeli kek kabına bastırarak yayın. Fırın kabını buzdolabına koyun.
  2. Bu arada krem peyniri, toz tatlandırıcı ve yumurtalarla çırpın. Dolaptan çıkardığınız tabanın üzerine bu karışımı dökün. Fırının bir ucuna içi kaynar su dolu bir kase yerleştirin. (cheesecake’in çatlamaması için) 
  3. Kalıbı fırının orta rafına yerleştirip 20-25 dakika pişirin. Hafif ılınınca buzdolabına alıp en az 12 saat dolapta bekletin. Ertesi gün erittiğiniz çikolatayı üzerine gezdirerek servis yapın.
 
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

7 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Nihal
Nihal
8 yıl önce

On yildir beyazsekeri kullanmiyorum vede beyaz sekerin oldugu yiyecekleri tuketmiyorum. Nasil hissedilecegini denedigimde agzimda hos olmayan bir tat biraktigini gördum. Ilk önce ham kahverengi (organik) sekeri kullaniyordum, hala bazi tariflere kullandigim oluyor bazi nedenlerden dolayi, ama artik genelde organik sucanat (ingilizce, turkce karsiligini bulamadim) kullaniyorum. Sucanat kurutulmus ham seker ve iri un gibi. Kahverengi ham seker kristalize yapiliyor o nedenle tane tane. Sucanati hic bir sucluluk duygusu (sagligima karsi) duymadan tuketiyorum cunku cok önemli mineraller iceriyor. Ayrica Ayur Veda ya göre insan bir besini icinde buluna gida birimlerine (vitamin, mineral vs) degerlendirmeyecek. Yani bir elma elmayi olusturan vitamin ve minerallerin toplamindan daha “fazladir”. Bal cok seker ve enerji icerir ama bu ayni miktarda beyaz sekerle karsilastirilamaz.

TÜRKAN ÖZKKILIÇCI (GÖKBAKAR)
TÜRKAN ÖZKKILIÇCI (GÖKBAKAR)
9 yıl önce

bir pasta sever ve diyet yapan olarak müsait bir zamanda mutlaka denenecek. Teşekkürler Hatice hanım. Ankara’dan selam ve sevgilerle… TÜRKAN

Kübra
Kübra
9 yıl önce

Merhaba, cheese cake kısmı içerik olarak benim tarifime benziyor ancak Türkiyede tuzsuz krem peynir yok diye bildigimden aynı ölçüyü labne ile yapmayı denedim ama çok cıvık oldu. Siz peynir olarak ne kullanıyorsunuz?

Ekobayan
8 yıl önce

Çok güzel gözüküyor. Elinize sağlık

beyza
beyza
9 yıl önce

Haticecim stevianın. cok ciddi yan etkileri oldugu icin bazı ülkelerde yasaklandıgını okumustum. onun yerıne işlenmemiş doga seker kullanılabilir belki..

Hatice
9 yıl önce

Kubra hn, fotograftakini labne ile yaptim ben de. Bir sorun da olmadi.

Şima
Şima
9 yıl önce

Diyet yerine “Hafif” kullanabilirsiniz.

7
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x